Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Mogy87

#30301 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

biglebovski wrote: 06/10/2020 17:53 Svako po svom nahođenju znači. E pa mogu i ja onda tumačiti po svom. :run:
Ne prijatelju. Vec na osnovu 10+ godina skolovanja plus visegodisnje prakse. Uz krivicnu i moralnu odgovornost za ono sta si napisao.
biglebovski

#30302 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Hahahahhaahahahahhaaahhhahahaha, krivična odgovornost kažeš, hahahaa, dobri su ti ovi posljepodnevni vicevi, da se čovjek opusti malo pred večeru. hahhahhaaha, dobar, dobar, hhahaahhahahaa....

Politički kontrolisana kobajagi pandemija.... Oni se brinu o našem zdravlju, hahhahahahahaha
He1972

#30303 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by He1972 »

Mogy87 wrote: 06/10/2020 17:55
biglebovski wrote: 06/10/2020 17:53 Svako po svom nahođenju znači. E pa mogu i ja onda tumačiti po svom. :run:
Ne prijatelju. Vec na osnovu 10+ godina skolovanja plus visegodisnje prakse. Uz krivicnu i moralnu odgovornost za ono sta si napisao.
udara mogy ne odustaje, nevjerovatna psihologija ili patija
BlackRiver

#30304 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BlackRiver »

Ja bih volio da neko strucan dodje i postavi dijagnozu za Mogy87.

Nije mi jasan mentalni sklop osobe koja bukvalno danonocno komentarise apsolutno sve vezano za koronu. Na drugim temama se ne pojavljuje.
Mogy87

#30305 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

biglebovski wrote: 06/10/2020 18:01 Hahahahhaahahahahhaaahhhahahaha, krivična odgovornost kažeš, hahahaa, dobri su ti ovi posljepodnevni vicevi, da se čovjek opusti malo pred večeru. hahhahhaaha, dobar, dobar, hhahaahhahahaa....

Politički kontrolisana kobajagi pandemija.... Oni se brinu o našem zdravlju, hahhahahahahaha
Sve govna placenicka. Evo i ovi isto. Cudo jedno svi ljekari na planeti se ujedinili. Mi smo "panicari" a ti vjerujes da se 99% ljekara na svijetu ujedinilo sa gotovo svim politicarima tebe da zeznu.

https://m.dw.com/hr/njema%C4%8Dki-patol ... a-54688537
Naslovnica

#30306 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

biglebovski wrote: 06/10/2020 17:41
Mogy87 wrote: 06/10/2020 17:37 Citiras clanak da je broj umrlih zapravo dramatnicno veci od prijavljenog?
Vadjenje iz konteksta na potpuno novom nivou.
Shvatas da se ljudi skoluju 10 godina da bi mogli procijeniti klinicku sliku?
Shvatas da ljekari nisu citaci nalaza jer bi tada njihov posao mogao obavljati i neko poput tebe ko tvrdi da su gripa i sezonska viroza jedno te isto?
Pitala sam za dokaz u nasoj drzavi. Tema je BiH i komentarisao si broj umrlih u BiH.

Iz istog clanka:

Reagujući na tekst BIRN-a, član kriznog štaba Srđa Janković kazao je međutim da „osobe koje preminu od svoje osnovne bolesti, nezavisno od toga što su inficirane virusom, ne ubrajaju se u žrtve kovida 19“.

– Drugim rečima, pored pozitivnog nalaza testiranja na kovid 19, potrebno je i da tok bolesti odgovara kovid 19 da bi se smrtni ishod pripisao kovid 19 – naveo je Janković za portal nova.rs.
Onda neko od ovih laže. Zašto lažu, koji je razlog? Uputstvo je takvo kakvo je, i oni se pridržavaju uputstva. Ili i to lažu? Neka objasne brate dragi o čemu se radi.
Odgovorno tvrdim, u šta sam se nebrojeno puta uvjerio i na sopstvenoj koži, da ljekari u ambulantama porodične medicine i jesu ništa više od ispisivača uputnica i čitača nalaza. Džaba im sve one diplome po zidovima i titule, mene bi bilo sramota sa se toliko školujem i da mi se karijera svede na ono što oni rade. Totalna nezainteresiranost za pacijenta.
biglebovski

#30307 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

...samo 154 ili 2 posto od oko 9.000 umrlih od Kovida19 u Njemačkoj....

Uhvatila se švaba ko pijan plota. Koliko je u BiH urađeno obdukcija i koji su zaključci? Ili ide lim i pod zemlju, što prije to bolje, da se mrtvi ne bi zakašljali slučajno....
Naslovnica

#30308 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Mogy87 wrote: 06/10/2020 18:06
biglebovski wrote: 06/10/2020 18:01 Hahahahhaahahahahhaaahhhahahaha, krivična odgovornost kažeš, hahahaa, dobri su ti ovi posljepodnevni vicevi, da se čovjek opusti malo pred večeru. hahhahhaaha, dobar, dobar, hhahaahhahahaa....

Sve govna placenicka. Evo i ovi isto. Cudo jedno svi ljekari na planeti se ujedinili. Mi smo "panicari" a ti vjerujes da se 99% ljekara na svijetu ujedinilo sa gotovo svim politicarima tebe da zeznu.

Mogy87, svaki dan ponavljaš jedan te isti članak, pa i sada. Ne znam zašto si se uhvatila baš tog članka?
Ja ne sporim da se ne umire od COVID-19 kao jedinog uzročnika smrti, ali ne znam čemu potenciranje ovoga?
Mogy87

#30309 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Nazalost, moram se sloziti s tobom. Vecinom pisari, cast izuzecima. Bas to, zali Boze truda i zivota da ispisujes uputnice (ako se za to opredjelis, a ne da aktivno lijecis ljude).
Ja mislim na specijaliste, klinicare.
biglebovski

#30310 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Naslovnica wrote: 06/10/2020 18:16
Mogy87 wrote: 06/10/2020 17:37 Citiras clanak da je broj umrlih zapravo dramatnicno veci od prijavljenog?
Vadjenje iz konteksta na potpuno novom nivou.
Shvatas da se ljudi skoluju 10 godina da bi mogli procijeniti klinicku sliku?
Shvatas da ljekari nisu citaci nalaza jer bi tada njihov posao mogao obavljati i neko poput tebe ko tvrdi da su gripa i sezonska viroza jedno te isto?
Pitala sam za dokaz u nasoj drzavi. Tema je BiH i komentarisao si broj umrlih u BiH.

Iz istog clanka:

Reagujući na tekst BIRN-a, član kriznog štaba Srđa Janković kazao je međutim da „osobe koje preminu od svoje osnovne bolesti, nezavisno od toga što su inficirane virusom, ne ubrajaju se u žrtve kovida 19“.

– Drugim rečima, pored pozitivnog nalaza testiranja na kovid 19, potrebno je i da tok bolesti odgovara kovid 19 da bi se smrtni ishod pripisao kovid 19 – naveo je Janković za portal nova.rs.
Onda neko od ovih laže. Zašto lažu, koji je razlog? Uputstvo je takvo kakvo je, i oni se pridržavaju uputstva. Ili i to lažu? Neka objasne brate dragi o čemu se radi.
Odgovorno tvrdim, u šta sam se nebrojeno puta uvjerio i na sopstvenoj koži, da ljekari u ambulantama porodične medicine i jesu ništa više od ispisivača uputnica i čitača nalaza. Džaba im sve one diplome po zidovima i titule, mene bi bilo sramota sa se toliko školujem i da mi se karijera svede na ono što oni rade. Totalna nezainteresiranost za pacijenta.
Ima ovdje jedan, valjda samo za Xiclav čuo. Doktore boli me noga, Ciklav, doktore teško dišem, Ciklav, doktore uhvatilo me u leđima, Ciklav... Djete u zadnje tri godine, šta god da je, ovaj iz ambulante ni ne pogleda, odma antibiotik, i to vazda isti...
Mogy87

#30311 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Naslovnica wrote: 06/10/2020 18:18

Mogy87, svaki dan ponavljaš jedan te isti članak, pa i sada. Ne znam zašto si se uhvatila baš tog članka?
Ja ne sporim da se ne umire od COVID-19 kao jedinog uzročnika smrti, ali ne znam čemu potenciranje ovoga?
Zato sto pojedini forumasi smatraju da je ovo globalna zavjera u kojoj ucestvuju i ovi strucnjaci (odnosno placenici, kako se uzme).

Znaci ne potencira se raspad naseg zdravstvenog sistema, javasluk i svi aferimi (pisali smo o tome) vec neka globalna urota od strane Gejca i Faucija.
Naslovnica

#30312 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Mogy87 wrote: 06/10/2020 18:18 Nazalost, moram se sloziti s tobom. Vecinom pisari, cast izuzecima. Bas to, zali Boze truda i zivota da ispisujes uputnice (ako se za to opredjelis, a ne da aktivno lijecis ljude).
Ja mislim na specijaliste, klinicare.
Na klinici sam imao uglavnom zadovoljavajuće tretmane osim jednom na dermatologiji. Baš sam izašao kao popišan, žali bože odlaska.
Ostali su bili super! :thumbup:
Naslovnica

#30313 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Mogy87 wrote: 06/10/2020 18:21
Naslovnica wrote: 06/10/2020 18:18

Zato sto pojedini forumasi smatraju da je ovo globalna zavjera u kojoj ucestvuju i ovi strucnjaci (odnosno placenici, kako se uzme).

Znaci ne potencira se raspad naseg zdravstvenog sistema, javasluk i svi aferimi (pisali smo o tome) vec neka globalna urota od strane Gejca i Faucija.
Ma gluposti, ja ne vjerujem da je globalna zavjera.
Ali vjerujem i da nije sve onako kako se predstavlja u medijima, namjerno ili ne.
Od senzacionalističkih naslova, od nedostatka tačnih podataka, do kontradiktornosti samih stručnjaka.
Pa niko ne zna ni približan broj zaraženih (neregistriranih).
Jutros pročitah procjenu, 10% čovječanstva.
Niko ne zna.
Naslovnica

#30314 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

biglebovski wrote: 06/10/2020 18:20

Ima ovdje jedan, valjda samo za Xiclav čuo. Doktore boli me noga, Ciklav, doktore teško dišem, Ciklav, doktore uhvatilo me u leđima, Ciklav... Djete u zadnje tri godine, šta god da je, ovaj iz ambulante ni ne pogleda, odma antibiotik, i to vazda isti...
Da nije Vildan?
biglebovski

#30315 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Naslovnica wrote: 06/10/2020 18:26

Da nije Vildan?
Ja mislio ovaj moj jedini, kad vidi ima i Vildan:)
Ma kontam o čemu se radi https://www.index.hr/vijesti/clanak/hrv ... 18756.aspx al šta kaže kolegica, pod punom moralnom i krivičnom odgovornosti... hahahaha
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#30316 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Jimmy McNulty »

Evo imam temperaturu i osjećam lošinu neku čitav dan, kao muka neka.

Ako ne budem bolji do ujutru definitivno odoh doktoru.

Sad zasad popio sam paracetamol. Osim temperature i mučnine nemam nikakvih drugih simptoma.
Mogy87

#30317 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

biglebovski wrote: 06/10/2020 18:35

Da nije Vildan?
Ma kontam o čemu se radi https://www.index.hr/vijesti/clanak/hrv ... 18756.aspx al šta kaže kolegica, pod punom moralnom i krivičnom odgovornosti... hahahaha
Mislim da svi znamo kakve su se stvari desavale pod parolom: "ma svi su oni isti". Nastavi sa generalizacijom :thumbup:
GAU8

#30318 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

BlackRiver wrote: 06/10/2020 18:05 Ja bih volio da neko strucan dodje i postavi dijagnozu za Mogy87.

Nije mi jasan mentalni sklop osobe koja bukvalno danonocno komentarise apsolutno sve vezano za koronu. Na drugim temama se ne pojavljuje.
Pa dobro, nije zabranjeno ili nešto loše.
biglebovski

#30319 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Mogy87 wrote: 06/10/2020 18:54
biglebovski wrote: 06/10/2020 18:35
Da nije Vildan?
Mislim da svi znamo kakve su se stvari desavale pod parolom: "ma svi su oni isti". Nastavi sa generalizacijom :thumbup:
Kakve stvari su se dešavale, jel to opet izmišljaš? De nam još koji vic, posljepodnevni, pliiiiiizzzz? Ima li kakav novi na temu kovida, mujo doktor, perica medicinska sestra, suljo uzima bris?
Mogy87

#30320 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Generalizacija (naroda, rasa, spolova) je uvijek sluzila kao opravdanje za grozna zlodjela.
Tvoje nepovjerenje prema ljudima koji imaju veze s medicinom i ljudskom rodu opcenito je zaista zabrinjavajuce.
Ja ne izmisljam, moje se pisanje, kako su neki odlicno primijetili, uglavnom zasniva na prenosenju nekih vaznih informacija vezanih za ovu temu.
biglebovski

#30321 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Šta predlažeš kad si već zabrinuta, da uzmem Ciklav?
splinter

#30322 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

Mislim da je ova rasprava na temi općenito dosta konstruktivna i da je kvalitetna ekipa forumaša postala neka konstanta, poput Mogy, Gau8, Geralt, Dady-kool, Biglebovski, Zubi, Naslovnica pa i Lajavi krelac.
Sorry ako sam koga izostavio a vjerovatno jesam u žurbi. Bez obzira na svoje stavove i ličnu percepciju i shvatanje problema oni svi doprinose kvalitetnoj raspravi.
Lijepo je pročitati oprečna, suprotna ili u svakom slučaju različita mišljenja.
Super je kad u raspravi jedini argument nije: vidi levata, nema on pojma , pusti ublehaše i klasično kleberenje i tako to.
Corona jeste obilježila naše živote na ovaj il na onaj način htjeli mi to priznati ili ne. Svi mi ovdje ma koliko ne podržavali jedne druge u nekim stavovima imamo jedan jedinstven osjećaj a to je da smo prepušteni sami sebi. Taj nas osjećaj vjerovatno više zbliažava i veže nego što nas različti stavovi po naslovu teme udaljavaju.
Davno sam rekao i to je moj stav od prvog trena. Coronu nećemo pobijediti zabijajući glavu u pijesak i bjegom od njene prisutnsti i opasnosti koju predstavlja, a isto ako ne i gore što možemo uraditi je ključati i lockdownirati sve živo uskraćujući ljudima normalan život. Sve između toga je naš izbor i naš put da se izborimo da živimo u slobodi koja nam je zagarantovana ali ipak uz dozu opreza i svijesni opasnosti.
Ja sam malo više upoznat u samu tematiku od običnog smrtnika i duša me boli što je kod nas sve naopako, što imamo najveću smrtnost u regionu, što za nas zatvaraju granice, a nije da mi nemamo ljudi koji znaju i uče i hoće da rade i da se usavršavaju. Prvi smo u regiji krenuli sa nekim dobrim stvarima i napravili odlične početne rezultate ali uvijek se ispriječi nedostatak novca i sve stane. Sve to djeluje frustrirajuće i ubija u čovjeku volju za nekm promjenama. ..
Mogy87

#30323 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Upravo to. Da svi imamo isto misljenje diskusija bi bila besmislena.
Naslovnica

#30324 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

biglebovski wrote: 06/10/2020 19:28 Šta predlažeš kad si već zabrinuta, da uzmem Ciklav?
:lol: :lol: :lol:
Naslovnica

#30325 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Mogy87 wrote: 06/10/2020 19:54 Upravo to. Da svi imamo isto misljenje diskusija bi bila besmislena.
:thumbup:
Locked