Nije mi jasno zašto mi ne učitava online status iako ga nisam prikrio ni pri logovanju ni pri podešavanju profila?
Nagorno Karabah
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
- Challenger_
#5252 Re: Nagorno Karabah
Ovdje su ulozi nezamislivo veći od vojnog šopinga.RepublikanskaGarda wrote: ↑04/10/2020 21:09 Rusi u win-win situaciji, i Armenci i Azeri će nakon rata krenuti u shopping. Predsjednik Aliev se odlučio kockat, ne uspije li osloboditi/zauzeti Nagorno Karabah ili napraviti opipljiviji pomak ne gine mu omča oko vrata. Moje prognoze su da će Armenci skupo prodat kožu, neće tu biti bježanije kao npr. 95 u Krajini.
- Poraz Alijeva je potpuni povratak Kremlja na Kavkaz, plus, višestruko jačanje uticaja Irana. sa progonom turskog, izraelskog i američkog prisustva iz obje zemlje.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#5253 Re: Nagorno Karabah
Imas PP za toChallenger_ wrote: ↑04/10/2020 22:52Nije mi jasno zašto mi ne učitava online status iako ga nisam prikrio ni pri logovanju ni pri podešavanju profila?
-
sitni svercer
- Challenger_
-
sitni svercer
#5256 Re: Nagorno Karabah
ima li kremlj potencije da ispuni sve tvoje zeljeChallenger_ wrote: ↑04/10/2020 22:55Ovdje su ulozi nezamislivo veći od vojnog šopinga.RepublikanskaGarda wrote: ↑04/10/2020 21:09 Rusi u win-win situaciji, i Armenci i Azeri će nakon rata krenuti u shopping. Predsjednik Aliev se odlučio kockat, ne uspije li osloboditi/zauzeti Nagorno Karabah ili napraviti opipljiviji pomak ne gine mu omča oko vrata. Moje prognoze su da će Armenci skupo prodat kožu, neće tu biti bježanije kao npr. 95 u Krajini.
- Poraz Alijeva je potpuni povratak Kremlja na Kavkaz, plus, višestruko jačanje uticaja Irana. sa progonom turskog, izraelskog i američkog prisustva iz obje zemlje.
- Challenger_
#5257 Re: Nagorno Karabah
Šverceru, javi se starog profila. Do tada ideš na foe.
- Nadzornik
#5258 Re: Nagorno Karabah
Jermenija moze da mobilise 300-400 hiljada ljudi,zamisli koja je to masa ljudi kad bi se skupila na nekom malom prostoru kao sto je NK.
- Nadzornik
#5259 Re: Nagorno Karabah
Azerbejdzanske majke protestvuju zbog toga sto vlada vodi njihovu djecu u rat.
https://www.instagram.com/p/CF64TSnBg4t ... e=ig_embed
- _Reds_
#5260 Re: Nagorno Karabah
- cyprus
#5261 Re: Nagorno Karabah
Evo nešto naivno od mene
Ja mislim da ovaj rat nema nikakve veze sa interesima svjetskih i regionalnih sila, niti sa nekakvim resursima, ni sa geostrateškim ciljevima... Ovdje je u igri jedino i isključivo bolesni nacionalizam jednih, odnosno drugih... Naravno, gdje god se ko pobije, uvijek ima navijača i pomagača, ali čvrsto vjerujem da u ovom sukobu nema nikakve interesne dubine...
Ja mislim da ovaj rat nema nikakve veze sa interesima svjetskih i regionalnih sila, niti sa nekakvim resursima, ni sa geostrateškim ciljevima... Ovdje je u igri jedino i isključivo bolesni nacionalizam jednih, odnosno drugih... Naravno, gdje god se ko pobije, uvijek ima navijača i pomagača, ali čvrsto vjerujem da u ovom sukobu nema nikakve interesne dubine...
- sadie_forever
#5262 Re: Nagorno Karabah
Uvijek je tragicno al nazalost ni prvi ni zadnji putNadzornik wrote: ↑04/10/2020 23:09 Azerbejdzanske majke protestvuju zbog toga sto vlada vodi njihovu djecu u rat.
-
Persepolis
#5263 Re: Nagorno Karabah
Generalno nebi oni ni danas nesto posebno napravili da im nije Turske pomoci organizacije oruzja pa cak i vojske i Izraela koji izgleda stoji iza svega ovoga.Veci je toj izmetnoj skupini diktatora i cionista cilj doci na granice Irana nego oslobadjanje planinskih vrhova obraslih korovom.RepublikanskaGarda wrote: ↑04/10/2020 21:39 Kako to da su Azeri izgubili toliki teritorij u ratu od 1988-1994? S obzirom da su i onda imali premoć u tehnici i ljudstvu, ako je vjerovat Wikipediji. Dok se nisu ponovno počeli šamarati nisam ni znao za ove regije oko Nagorno Karabaha koje su isto zauzete, kako su azeri tada pristali na primirje? Kad čovjek malo bolje promisli jasne su njihove frustracije i želja za osvetom i povratkom teritorija. Nego realno ako Azeri to sada ne uzmu uzet će kroz 50 godina, demografija i petrodolari su na njihovoj strani.....armenci im tu ne mogu parirat....a srce nekada jednostavno nije dovoljno.
- Nadzornik
#5264 Re: Nagorno Karabah
Odgajas dijete godinama,skolujes ga i na kraju ga Drzava uzme sebi.
Ko je vlasnik moga djeteta,ja ili drzava...???
- Challenger_
#5265 Re: Nagorno Karabah
Iran jeste primarna a Rusija sekundarna meta ovog meteža. Uz "kolateral" stotina i hiljada mrtvih Azera i Jermena.Persepolis wrote: ↑04/10/2020 23:22Generalno nebi oni ni danas nesto posebno napravili da im nije Turske pomoci organizacije oruzja pa cak i vojske i Izraela koji izgleda stoji iza svega ovoga.Veci je toj izmetnoj skupini diktatora i cionista cilj doci na granice Irana nego oslobadjanje planinskih vrhova obraslih korovom.
Međutim, kao što sam napisao prvi dan, uvjeren sam da neće uspjeti, odnosno da su Ankara i oni iza nje precjenili svoj kapacitet.
- Vitezanin
#5266 Re: Nagorno Karabah
Istina, ali ovaj put s jasnijim i direktnijim uključenjem Turske ovaj rat je dobio novu dimenziju. I u prošlom ratu su Turci bili podrška Azerima (više moralna), ali ovaj put su vojno duboko involvirani što znači da se kockice drukčije slažu ovaj put. Evo, odjednom tu je i Francuska, Izrael isporučuje oružje Azerima, imaju potpisane sporazume itd... Potencijalno, daleko opasniji sukob nego prošli put.cyprus wrote: ↑04/10/2020 23:16 Evo nešto naivno od mene![]()
Također, paradoks je da upravo uključenje stranog faktora i veći interes za ovaj sukob može natjerati i Azere i Armence da sjednu za stol. Osim ako u međuvremenu Azeri ne dobiju ovo, mada mislim da im je zadatak težak. I jedni i drugi mogu sve dobiti i sve izgubiti.
-
foton
#5267 Re: Nagorno Karabah
Ovdje se neki takmice ko je koga prvi pobio, osvetu nad azerima za turske grijehe, armeni ovo, azeri ono, amebe itd. Negdje mora da se podvuce linija, kaze, jeste bilo je sranje i sta cemo sad.
Kakav god da je ishod i ovog rata, kad se saberu gubici i troskovi ratovanja npr sa azerske strane, to ce biti zivoti i milijarde eura/dolara ili neke trece valute. Znaci plate vojnika, gorivo, oruzje, municija, sva destrukcija pa gradnja iznova, pa penzije, invalidnine, pa izgubljeno vrijeme privredjivanja, sve... i jos zivoti i ljudi bez kojih drustvo nema smisla... I ovo nije bilo nepredvidivo prije 10 dana. Da li je bilo realno reci evo armenima odmah pola toga u investicijama u infrastrukturu, skole, turizam, obrazovanje, industriju bla bla a "za uzvrat" postepeno vracati protjerano stanovnistvo. Mirna reintegracija, koliko god to nekome fer ili nefer zvucalo. Negdje sam citao da je vijetnamski rat kostao ameriku vise nego da je svim vijetnamcima kupila po kadilak i izgradila im puteve. Bas bi se ovi bunili i bili protiv kapitalista.
Inace, totalno pogresno mi je i to spominjanje razmjene teritorija, koridori itd. Tako svijet ne funkcionise. Mislim da nema evropske zemlje bez neke znacajne "manjine" na svojoj teritoriji. Bas je ta izmijesanost neki indikator blagostanja i progresa, aktivnosti, a jednoobraznost indikator zatucanosti.
I da na planeti bude mir i sreca svuda... i puno pandi.
Kakav god da je ishod i ovog rata, kad se saberu gubici i troskovi ratovanja npr sa azerske strane, to ce biti zivoti i milijarde eura/dolara ili neke trece valute. Znaci plate vojnika, gorivo, oruzje, municija, sva destrukcija pa gradnja iznova, pa penzije, invalidnine, pa izgubljeno vrijeme privredjivanja, sve... i jos zivoti i ljudi bez kojih drustvo nema smisla... I ovo nije bilo nepredvidivo prije 10 dana. Da li je bilo realno reci evo armenima odmah pola toga u investicijama u infrastrukturu, skole, turizam, obrazovanje, industriju bla bla a "za uzvrat" postepeno vracati protjerano stanovnistvo. Mirna reintegracija, koliko god to nekome fer ili nefer zvucalo. Negdje sam citao da je vijetnamski rat kostao ameriku vise nego da je svim vijetnamcima kupila po kadilak i izgradila im puteve. Bas bi se ovi bunili i bili protiv kapitalista.
Inace, totalno pogresno mi je i to spominjanje razmjene teritorija, koridori itd. Tako svijet ne funkcionise. Mislim da nema evropske zemlje bez neke znacajne "manjine" na svojoj teritoriji. Bas je ta izmijesanost neki indikator blagostanja i progresa, aktivnosti, a jednoobraznost indikator zatucanosti.
I da na planeti bude mir i sreca svuda... i puno pandi.
-
aerodinamika
#5268 Re: Nagorno Karabah
pa eto ispale deset iskandera, pogode par pisti i sta? Zalijes cementom i za par sati mozes je upotrebljavat za dronove i avione kao i prije
sve i da je tako,kako misle porazit azerbejdzan? jermeni su u defanziviChallenger_ wrote: ↑04/10/2020 22:55Ovdje su ulozi nezamislivo veći od vojnog šopinga.RepublikanskaGarda wrote: ↑04/10/2020 21:09 Rusi u win-win situaciji, i Armenci i Azeri će nakon rata krenuti u shopping. Predsjednik Aliev se odlučio kockat, ne uspije li osloboditi/zauzeti Nagorno Karabah ili napraviti opipljiviji pomak ne gine mu omča oko vrata. Moje prognoze su da će Armenci skupo prodat kožu, neće tu biti bježanije kao npr. 95 u Krajini.
- HarTar
#5269 Re: Nagorno Karabah
-
aerodinamika
#5270 Re: Nagorno Karabah
- Challenger_
#5271 Re: Nagorno Karabah
Malo uložiti napora u elementarno razumjevanje, molim.aerodinamika wrote: ↑04/10/2020 23:30sve i da je tako,kako misle porazit azerbejdzan? jermeni su u defanziviChallenger_ wrote: ↑04/10/2020 22:55Ovdje su ulozi nezamislivo veći od vojnog šopinga.RepublikanskaGarda wrote: ↑04/10/2020 21:09 Rusi u win-win situaciji, i Armenci i Azeri će nakon rata krenuti u shopping. Predsjednik Aliev se odlučio kockat, ne uspije li osloboditi/zauzeti Nagorno Karabah ili napraviti opipljiviji pomak ne gine mu omča oko vrata. Moje prognoze su da će Armenci skupo prodat kožu, neće tu biti bježanije kao npr. 95 u Krajini.
Odgovor: eventualno neostvarivanje vojnih ciljeva u Karabahu je politički poraz Alijeva. I ne samo Alijeva.
- Nadzornik
#5272 Re: Nagorno Karabah
Jasta je...aerodinamika wrote: ↑04/10/2020 23:35
vise je drzava ulozila na hranu, sigurnost, zdravstvo, skolovanje
- sadie_forever
#5273 Re: Nagorno Karabah
drzava je vlasnik i djeteta i tebe realno,no ako cemo malo vise onako neformalno...to dijete nije tvoje vlasnistvo cim napuni 18
Last edited by sadie_forever on 04/10/2020 23:40, edited 1 time in total.
-
emirolini
#5274 Re: Nagorno Karabah
Da i? Ajmo prvo ocistiti ovo sranje kod kuce, imati normalno zdravstvo, skolstvo, infrastrukturu, svesti korupuciju na minimum pa cemo onda globalno kurciti. Bosna je sampion oooo, a utakmica za 5to mjesto kvalifikacija.
- Kikibombona
#5275 Re: Nagorno Karabah
Predsjednik Karabaha govori live na Facebook. Danas je azerska vojska objavila da predsjednik tesko ranjen.
Ove lazi su iskljucivo za lokalnu upotrebu, da se ljudima digne moral jer su rezultati na terenu ravni nuli.
Ove lazi su iskljucivo za lokalnu upotrebu, da se ljudima digne moral jer su rezultati na terenu ravni nuli.
Last edited by Kikibombona on 04/10/2020 23:41, edited 1 time in total.