Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
User avatar
So What!
Posts: 11160
Joined: 19/04/2011 01:35
Location: Charming, CA

#13626 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Izgradnja naselja Podgaj - Tekija - 07. 09. 2020. @ AnelZ (Skyscrapercity forum)

Image

ImageImage

Image

ImageImage

Image
User avatar
So What!
Posts: 11160
Joined: 19/04/2011 01:35
Location: Charming, CA

#13627 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

U toku izrada jedne od studija za izgradnju žičare Vrelo Bosne - Golo brdo
Image

Općina Ilidža odabrala je Izvođač izrade studije za izdavanje vodne saglasnosti za projekat Izgradnja kabinske žičare Vrelo Bosne - Golo brdo, saznaje Akta.ba.

Putem direktnog sporazuma odabrana je firma Saraj inženjering d.o.o. Sarajevo, a vrijednost izrade studije je 2.500,00 KM.

Podsjećamo, Općina Ilidža prošle godine je usvojila Odluku o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju kabinske žičare GLD 8 “Ilidža”, Vrelo Bosne - Golo brdo, te su tako svi uslovi za eksproprijaciju zemljišta ispunjeni.

Općina Ilidža je zadužena da provede proces eksproprijacije zemljišta, koje se između ostalog nalazi u vlasništvu Općine, nekoliko privatnih lica i firmi.

Najavljujući ranije ovaj projekat načelnik Općine Ilidža i vijećnici su rekli kako će ova žičara pored trebevićke biti pun pogodak i upotpuniti će turističku ponudu u KS, a turistički bi se brže razvijao Igman, otvorile bi se mnoge investicije, te bi bila otvorena i nova radna mjesta.
Akta
User avatar
So What!
Posts: 11160
Joined: 19/04/2011 01:35
Location: Charming, CA

#13628 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Sarajevo: Zgrada na Čobaniji dobija svoje finalne obrise, kraj radova na proljeće
Image

Jedna od najkontroverznijih stambenih zgrada u izgradnji u središtu Sarajeva, ona na mjestu nekadašnjeg objekta iz austrougarskog perioda, dominira svojim dimenzijama lijevom obalom rijeke Miljacke, a fotoreporter portala Klix.ba uvjerio se da njeni obrisi vjerno prate ranije objavljene rendere.

Podsjetimo, investitor firma Trust-invest iz Sarajeva je preuzela obavezu da u prizemlju, prvom i dijelom na drugom spratu sačuva izvorni oblik starog objekta, dok će preostala četiri nivoa biti u skladu s novim dizajnom.

Izgradnja zgrade napreduje i na pojedinim dijelovima nazire se izgled fasade koji kopira stil specifičan za gradnju u vrijeme austrougarske vladavine, a specifično i objekta koji je nekada stajao na njenom mjestu.

Također, postavlja se i stakleni dio fasade, odnosno prozori na svim stranama što nagovještava da bi u skorom narednom periodu radovi trebali preći u unutrašnjost stambenog objekta.

Stanovi bi trebali biti luksuznog karaktera jer se cijena jednog kvadrata, barem po najavama, procjenjuje na oko 6.000 KM

Rok za završetak radova je april 2021. godine, projektant je Studio Zec, a izvođač radova kompanija Duljević.
Image

Image

Image

Image

Image

Image
User avatar
So What!
Posts: 11160
Joined: 19/04/2011 01:35
Location: Charming, CA

#13629 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

User avatar
geralt
Posts: 5200
Joined: 14/09/2017 12:45

#13630 Re: Sarajevo Construction

Post by geralt »

Parola naselja Podgaj - Tekija: svakog dana smo sve blize centru.
User avatar
So What!
Posts: 11160
Joined: 19/04/2011 01:35
Location: Charming, CA

#13631 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Skaka o otvaranju Olimpijskog muzeja: Sarajevo je primjer mnogim metropolama
Image

Ceremonija otvaranja Olimpijskog muzeja u Sarajevu predviđena je za 8. oktobar, a sve završne pripreme su privedene kraju.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka se javnosti obratio povodom otvaranja muzeja i kazao da će se gradom vijoriti zastave zemalja učesnica ZOI-a '84 i EYOF-a 2019.

"Kao gradonačelnik Sarajeva, želim s vama podijeliti zadovoljstvo što ponovo otvaramo vrata Olimpijskog muzeja. Iako je bio uništen i zapaljen tokom agresije na BiH zahvaljujući borcima Armije BiH i građanima Sarajeva, ovaj Muzej će ponovo biti dio naše kulture.

Sve vrijednosti koje čine svako društvo odvažnim, a Sarajevo ih ima i kroz olimpizam, brižno je za našu budućnost sačuvao gospodin Edin Numankadić i Olimpijski Savez BiH kojima se ovom putem zahvaljujem. Čin otvaranja Muzeja poklanjamo nama, Evropi i svijetu", rekao je Skaka.

Image

Dodao je još da će otvaranje muzeja poslati poruku "koja ujedinjuje ljude, čuva vrijednost, a kreira budućnost", te da je Sarajevo "grad primjer mnogim metropolama".

"Tog 8.10.2020. godine, Sarajevom će se vijoriti zastave zemalja učesnica na olimpijskim događajima kojima smo bili domaćini. Olimpijada 1984. i EYOF 2019., ispisali su stranice koje ćemo u Olimpijskom muzeju dijeliti sa svima, ali ostaviti prostor i za nove uspjehe. Ovo će biti kuća, posebno namijenjena djeci i omladini. Kada sam bio dijete Muzej je gorio, a sada naša djeca trebaju živjeti u boljem svijetu za koji smo mi odgovorni. Zato, ja vjerujem u njihove uspjehe i snove. Svako dijete može promjeniti svijet", poručio je Skaka.
Klix
User avatar
So What!
Posts: 11160
Joined: 19/04/2011 01:35
Location: Charming, CA

#13632 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Hifa Oil će pored aerodroma Sarajevo graditi hotel, benzinsku pumpu i terminal za avionsko gorivo
Image

Kompanija Hifa Oil planira izgradnju hotela, benzinske pumpe, terminala za avionsko gorivo i druge prateće objekte pored sarajevskog aerodroma uz magistralnu cestu Sarajevo - Foča.

Na posljednjoj sjednici općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo održanoj 10. septembra donesena je odluka o prodaji zemljista površine 169 m2, a kojim se rješava pitanje jednog od saobraćajnih pristupa kompleksu biznis hotela, benzinske pumpe i terminala za avionsko gorivo koji će se graditi uz aerodrom Sarajevo, sa desne strane magistralne ceste Sarajevo - Foča.

Radi se o vrijednom kompleksu u sklopu master plana aerodroma za čiju je izgradnju investitor Hifa Oil već dobila urbanističku saglasnost.

Ukupna površina zemljišta na kojem će se objekti graditi je oko 8.500 m2 uključujući 169 m2 kojima je građevinska parcela kompletirana posljednjom odlukom općinskog vijeća.

Zanimljivo je da će se izgradnjom terminala avionskog goriva koji će imati podzemne spremnike kapaciteta milion litara kerozina po prvi put na kvalitetan način riješiti pitanje snabdijevanja aviona na sarajevskom aerodromu, što je prvi ovakav projekat jednog od najvećih domaćih distributera nafte, grupacije Hifa Oil.

Radi se o višemilionskoj investiciji koja će uz dogradnju aerodroma koja je u toku u velikoj mjeri upotpuniti sadržaje našeg najvećeg aerodroma.
Image

Image

Image
User avatar
So What!
Posts: 11160
Joined: 19/04/2011 01:35
Location: Charming, CA

#13633 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

User avatar
So What!
Posts: 11160
Joined: 19/04/2011 01:35
Location: Charming, CA

#13634 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

geralt wrote: 03/10/2020 12:50 Parola naselja Podgaj - Tekija: svakog dana smo sve blize centru.
Još uvijek nisam vidio, ijedna da je imala problema zbog klizišta, njihova izgradnja probleme pravi tranzitu uglavnom koji puca gdje stigne.
User avatar
So What!
Posts: 11160
Joined: 19/04/2011 01:35
Location: Charming, CA

#13635 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

MUP KS novi objekat čeka godinama, zgrada u Kolodvorskoj pripada VIK-u
Image

O novom objektu Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo govori se već godinama, kroz nekoliko saziva Vlade KS-a, ali do sada ništa nije realizovano. Problem je, kako je rečeno za Akta.ba, pravne prirode.

Sjedište MUP-a KS je još od 1997. godine u ulici La Benevolencija 16, koje je naslijeđeno od nekadašnjeg Republičkog sekretarijata za unutrašnje poslove. Činjenica je da predstavnici kantonalne policije sjedište nisu imali od osnivanja.

Nekadašnji saziv Vlade je 2018. godine počeo ovu priču, kada je zvanično neizgrađeni objekat javnog preduzeća "Vodovoda i kanalizacije" ustupljen na korištenje MUP-u.

"U zemljišnim knjigama Općinskog suda u Sarajevu, na parceli na kojoj je lociran objekat je upisano pravo korištenja radi izgradnje poslovno –dispečerskog centra. Dakle, objekat nije upisan u zemljišnim knjigama, jer nije građevinski dovršen, nije dobio upotrebnu dozvolu. Ovaj objekat KJKP 'Vodovod i kanalizacija' d.o.o. Sarajevo se vodi u poslovnim knjigama ovog preduzeća", rečeno je za Akta.ba iz ovog preduzeća.

Napominju kako su prošle godine održani sastanci Vlade KS-a, prema njihovoj inicijativi, Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture, Ministarstva unutrašnjih poslova KS, Kantonalnog pravobranilaštva te predstavnika Vik-a radi prenosa prava korištenja navedene nekretnine u korist MUP-a.

"Bilo je predviđeno da u slučaju da dođe do prenosa korištenja u korist Ministarstva unutrašnjih poslova, da se u tom slučaju ovo preduzeće na adekvatan način obešteti", rečeno je.

Ipak, Kantonalno pravobranilaštvo je smatralo da se za ovaj prenos nisu nisu stekli svi uslovi pravne prirode, te do istog nije došlo.

Iz MUP-a KS su za Akta.ba kratko rekli da je naš upit predmet sudskog postupka, te da nam iz tih razloga ne mogu odgovoriti, do konačne sudske odluke.

Zgrada na čekanju kroz nekoliko saziva vlade

Podsjetimo, nekadašnji ministar MUP-a KS Vedran Mulabdić predložio je da se objekat u općini Novo Sarajevo da na korištenje MUP-u, što je i usvojeno krajem 2018. godine.

Prema najavama, u novu zgradu trebalo je biti smješteno ne samo glavno sjedište MUP-a, već i PU Novo Sarajevo i svi njeni organi, a postojala je i mogućnost pravovremenog premještanja ostalih organizacionih jedinica.

U junu 2019. godine, održan je prvi sastanak predstavnika Vlade KS-a, Pravobranilaštva KS-a i ViK-a, te je nakon sastanka tadašnji ministar MUP-a Admir Katica poručio da je siguran da će objekat biti izgrađen u tom mandatu. Ipak, to se nije desilo.

Pored zaposlenika i resursa, Katica je rekao da je potrebno osigurati prostor za smještaj ljudi i opreme koji bi 24 sata bili zaduženi za praćenje sistema video nadzora, radio veze, telefonije...

Izgradnja namjenskog objekta MUP-a KS upravo je navedena kao jedan od najavljenih prioriteta trenutnog saziva Vlade, u martu ove godine.

U septembru je održan prvi radno-konsultativni sastanak radne grupe kako bi se pokrenule sve neophodne aktivnosti za novo sjedište Uprave policije.

Kako je navela Vlada KS-a, premijer Mario Nenadić je rekao da su tražili informaciju u kojoj je fazi sudski postupak koji se vodi s ciljem uknjižbe neizgrađene zgrade ViK-a.

Ipak, bilo je riječi i o drugim lokacijama, koje će biti predložene na narednom sastanku koji će uskoro biti održan.

Napomenimo da su neki od uslova koji se trebaju zadovoljiti 5.000 m² zemljišta i oko 15.000 m² poslovnog prostora, kapacitet, dostupnost glavnim saobraćajnicama, te dobra povezanost sa građanima.
Akta
User avatar
So What!
Posts: 11160
Joined: 19/04/2011 01:35
Location: Charming, CA

#13636 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

U Sarajevu se gradi devet natkrivenih biciklističkih parkinga, bit će pod videonadzorom
Image

U toku je devet gradnja natkrivenih biciklističkih parkinga, a jedan od njih je u blizini Olimpijskog bazena u Sarajevu. Gradnju je finansijski podržalo Njemačko društvo za međunarodnu saradnju (GIZ) sa ciljem da se podstakne održiva urbana mobilnost u Bosni i Hercegovini i ostatku jugoistočne Evrope.

Predstavnica GIZ-a Julia Nagel je ukazala da je u fokusu svakog planiranja u Njemačkoj građanin i da je zbog toga, kako je navela, razvijen zavidan nivo održive urbane mobilnosti. Istaknula je da se promjene po ovom pitanju ne dešavaju brzo, ali da imaju velike koristi.

"Ovo su stvari koje se ne dešavaju preko noći. Moraju postojati različiti oblici prijevoza. U Njemačkoj smo željeli građanima ponuditi što više oblika javnog prijevoza. Korištenje privatnih automobila je posljednja opcija. Zato to podrazumijeva dobro razvijen javni prijevoz i korištenje bicikala. Zbog toga je potrebno imati parkirališta za bicikla koja će biti sigurna. Efekti ovoga se ne mogu odmah vidjeti, ali prije svega utječu na zdravlje građana. To se može izmjeriti u zdravstvenom sistemu jedne zemlje. Drugi efekt je smanjenje zagađenosti, što je poseban problem u Sarajevu", napomenula je Nagel.

Image

Parking kod Olimpijskog bazena posjetio je kantonalni ministar saobraćaja Adi Kalem koji je naglasio da je riječ o partnerskom projektu Ministarstva saobraćaja i Grada Sarajeva. Kako je kazao, uloženo je 30.000 eura i bit će devet pokrivenih parking prostora za bicikle.

"Ovo je prvo, još dva će biti u Općini Novi Grad, tri u Općini Ilidža i tri u Općini Novo Sarajevo", dodao je Kalem.

Image

Prema njegovim riječima, prepoznali su da su građani posebno tokom pandemije koronavirusa koristili nemotorizovana prijevozna sredstva, prije svega bicikle. Potcrtao je da će parking prostor biti pod videonadzorom.
User avatar
So What!
Posts: 11160
Joined: 19/04/2011 01:35
Location: Charming, CA

#13637 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

User avatar
So What!
Posts: 11160
Joined: 19/04/2011 01:35
Location: Charming, CA

#13638 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

U planu gradnja Doma za stare osobe u obuhvatu Regulacionog plana Gazijin Han u sarajevskoj općini Stari Grad
Image

Služba za urbanizam Općine Stari Grad Sarajevo pokrenula je inicijativu za izmjenu i dopunu Regulacionog plana Gazijin Han.

Odluku o pristupanju izradi Izmjena i dopuna Regulacionog plana Gazijin Han Dom za stare osobe - po skraćenom postupku donijelo je Općinsko vijeće Općine Stari Grad na 38. redovnoj sjednici održanoj 21. maja ove godine.

U cilju stvaranja planskih preduslova za izgradnju Doma za stare osobe vrše se Izmjene i dopune RP Gazijin Han uzimajući u obzir raspoloživu veličinu predmetnog obuhvata, ali i prostorna ograničenja.

Površina obuvhata je 0,65 ha.

Na predmetnom obuhvatu egzistira stambeno–poslovni objekat spratnosti P+1 koji se zadržava u skladu sa postojećim stanjem zajedno sa dva pomoćna objekta, dok se dva pomoćna objekta ruše zbog novoplaniranog objekta.

Planiran je objekat društvenog tipa tlocrtne površine cca 1.050 m2 i BGP cca 4.165 m2. Planirana maksimalna spratnost kolektivnog objekta je do SP3.

Nosilac izrade plana je Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo.
eKapija
User avatar
So What!
Posts: 11160
Joined: 19/04/2011 01:35
Location: Charming, CA

#13639 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Uz podršku Općine Novi Grad izgrađen parking kod policijske stanice Švrakino Selo
Image

U krugu IV Policijske uprave Novi Grad Sarajevo, u Švrakinom Selu, ozvaničen je završetak izgradnje parkinga sa oko 40 mjesta za parkiranje i javnom rasvjetom, čime je riješen dugogodišnji problem parkiranja vozila, kako za uposlenike PU, tako i okolnog stanovništva.

Osim toga, oko cijele zgrade postavljena je nova ograda koja je zbog sigurnosnih razloga vrlo značajna, ali i antiteroristički podizači, odnosno blokada na samom prilazu zgradi policijske uprave. Ukupna vrijednost svih radova je oko 300.000 KM, a finansirala ih je Općina Novi Grad.

Završene radove obišli su danas načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, ministar unutrašnjih poslova KS Ismir Jusko i načelnik IV PU Idriz Efendić, sa saradnicima i vijećnicima Općinskog vijeća Novi Grad.

Načelnik Efendić kazao je da Općina Novi Grad u kontinuitetu pomaže rad uprave koja je zadužena za sigurnost građana, ali da je bilo smrtnih slučajeva, odnosno ubistava policajaca u Novom Gradu i puno primjedbi građana kada je u pitanju sigurnost.

"Znamo da je to jedno od najvažnijih pitanja u životu naših građana. Kao lokalna samouprava nismo direktno odgovorni za sigurnost, ali u okviru svojih mogućnosti pomažemo policijsku upravu, koja je dio organizacije MUP-a KS. Ovdje smo imali izgradnju parkinga sa oko 40 mjesta kojim je riješen problem i okolnog stanovništva. Ljudi koji rade u PU zauzimali su okolna parking mjesta i time smanjivali broj mjesta za parkiranje našim građanima, zbog čega se dešavalo da neki od građana budu kažnjeni“, kazao je načelnik Efendić, ističući da je važno da sada sva vozila uposlenika PU mogu biti parkirana u krugu uprave, uz sam objekat, zbog sigurnosti vozila, ali i zbog rasterećenja okolnih parkinga.

Ministar Jusko istakao je da je PU Novi Grad najmnogoljudnija, u smislu teritorije koju pokriva.

"Općina Novi Grad zajedno sa načelnikom Efendićem proteklih godina kontinuirano svake godine doniraju i pokrivaju troškove određene infrastrukture. Danas imamo priliku vidjeti da je riješen jedan od najvećih problema koje je imala ova PU, koliko god to nekom izgledalo simbolično, za ove ljude je to od strateškog značaja. Ljudi koji rade ovdje imali su probleme tako što su svoje automobile morali parkirati na drugoj strani. Sada imamo jednu moderno uređenu PU sa pratećom infrastrukturom, parkingom, barijerama za ulaz u krug PU, visokom ogradom. Iskoristit ću priliku da zahvalim općinskom načelniku Efendiću i njegovom timu, koji su izdvojili značajan dio sredstava u vrijeme korone, da bi se napravilo sve ovo“, rekao je Jusko.

Općina Novi Grad u saradnji sa PU Novi Grad nastavlja raditi na poboljšanju uslova rada policijskih struktura na svom području. U toku je izrada projekta za objekat Policijske stanice Dobrinja. Ova PS je počela sa radom prije dvije godine, ali se radi na tome da uslovi za rad policije na Dobrinji budu puno bolji. Definisano je da će se zgrada PS graditi, na granici sa entitetom RS, u blizini katoličke crkve.

Nakon što se projekat završi, okvirno će se znati koliko će sredstava biti potrebno osigurati iz budžeta Ministarstva i Općine u narednoj godini. Namjera je da se što prije krene sa njenom izgradnjom.
Image

Image

Image

Image

Image
Klix
User avatar
So What!
Posts: 11160
Joined: 19/04/2011 01:35
Location: Charming, CA

#13640 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Pogledate kako će izgledati preuređena zgrada Vječne vatre u Sarajevu


Europe House u Sarajevu, u historijskoj zgradi Vječne vatre u srcu grada, postat će novo mjesto susreta kulture, akademske zajednice, umjetnika i svih građana koji žele približiti Bosnu i Hercegovinu Evropskoj uniji.

Preuređenje zgrade koštat će između 8 i 9 miliona KM - EU će izdvojiti 2,8 miliona eura, a Grad Sarajevo 4 miliona KM.

Ugovor o zajmu za nove prostorije Europe House danas su u Sarajevu potpisali ambasador Johann Sattler, šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU u BiH i Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva.

Ambasador Sattler čestitao je projektnom timu te naglasio da je potpisivanje zvaničnog ugovora važan korak ka približavanju Evropske unije građanima Bosne i Hercegovine.

“Ovo je odlična lokacija, u samom srcu grada. Evropska unija je u srcu svih građana Bosne i Hercegovine koji se žele pridružiti našoj Uniji. Vi ste dio evropskoj kulturnog i naravno geografskog prostora i jednoga dana ćete biti dio Evropske unije. Ova lokacija za naše nove prostorije u samom centru grada je pravi pokazatelj toga. Vjerujem da će ovo mjesto biti otvoreno za sve građane, studente, akademsku zajednicu i umjetnike. Bit će to pravi centar za sve građane koji žele biti dio Evropske unije i koji žele osjetiti šta to znači biti dio Evropske unije,” istakao je ambasador Sattler.

Ambasador Sattler je uručio idejni projekat za nove prostorije gradonačelniku Sarajeva, tom prilikom pozivajući na bližu saradnju i uključenost u osiguravanje uspješne realizacije projekta. Obnovljena zgrada Vječne vatre će tako postati trajnim domom nove Europe House i uprave i institucija Grada Sarajeva, nastavljajući usješnu saradnju Evropske unije sa lokalnim upravama širom zemlje u cilju približavanja Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji i omogućavanja građanima uživanje u svim prednostima punog članstva.

“O važnosti i historijskom činu ovog trenutka će govoriti vrijeme ispred nas. Grad Sarajevo i institucije grada dobijaju trajan smještaj u ovoj prelijepoj zgradi u samom srcu Sarajeva. Više od dvije godine smo radili na realizaciji ove ideje i čestitam projektnom timu. Ovo će zasigurno biti sjedište Grada Sarajeva onako kako to on zaslužuje. Još jedna važna informacija je da smo mi prvi organ uprave u BiH koji će dijeliti krov sa Evropskom unijom. Grad Sarajevo će vrijeme koje je pred nama uložiti da postanemo dio velike zajednice Evropske unije,” rekao je Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva.

Vrata nove Europe House u Sarajevu bi se trebala otvoriti tokom obiljžavanja Dana Evrope, 9. maja 2021. godine te jačati prisustvo Evropske unije i omogućiti aktivnije učešće građana Bosne i Hercegovine u procesu evropskih integracija.
Klix
User avatar
Logovan
Posts: 94406
Joined: 15/05/2010 00:44
Location: http://i57.klix.com/6ocy11.png

#13641 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

A gdje je vrpca? :oops: :roll:

Izgradi se par parking mjesta i cirkus se napravi. Sramota.
User avatar
Logovan
Posts: 94406
Joined: 15/05/2010 00:44
Location: http://i57.klix.com/6ocy11.png

#13642 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/hitan-s ... /201003050

E pa majku mu jebem zar je moguće da su ovoliki idioti, pa nevjerovatno majke mi... :run: Raskopaše, pa hajmo sad sastančiti oko stvari koje su se trebale znati prije raskopavanja. Kreteni jedni.
User avatar
nepass1
Posts: 9706
Joined: 06/07/2017 07:35

#13643 Re: Sarajevo Construction

Post by nepass1 »

Danas cetiri radnika, jedan sjedi na krovu kamiona trojica rade. Mali bager, veliki bager i taj jedan kamion.
Ko da se ekipa iz mahale nasla da odrade posao.
User avatar
mk ultra
Posts: 19527
Joined: 31/12/2012 14:05
Location: Bošnjačka verzija države
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#13644 Re: Sarajevo Construction

Post by mk ultra »

Bratsko ahbabski :mrgreen:
Ocekujemo neku najtezu dionicu :mrgreen: :mrgreen:

Hoce se sve za male pare
Zakine se na materijalu, poslove dobijaju firme sa jednim bageristom u firmi, napravi se otprilike sto je trebalo uzmu se pare, garancije na radove nema ili ako se povuce garancija ispari sve to... jednostavno nista nije kako treba

Pitao bih da li je moguce da firma npr. U HR sa temeljnim kapitalom 5000 radi posao od 500000. Jbt u dosta stranih drzava nijedan majstor ne moze raditi bez vlastitog osiguranja u slucaju njegove greske da se garancija povuce a ne firma...
Ima li osiguranja ilakvog kod nas ili se i to "slucajno" izostavi... bankrot ce nama doci extra :thumbup:
neki
Posts: 6701
Joined: 17/02/2005 07:57

#13645 Re: Sarajevo Construction

Post by neki »

Šta drugo očekivati od OK BAU Gradačac i Željo Konjic
User avatar
mk ultra
Posts: 19527
Joined: 31/12/2012 14:05
Location: Bošnjačka verzija države
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#13646 Re: Sarajevo Construction

Post by mk ultra »

Jucer na jednom gradilistu ovih zgrada zavrsavaju plato
Zavrsili su oni hidroizolaciju, polijepili sve
I stavljaju sad cijevi za drenazu ispod ploca
Stavljaju kanalizacionu fi40 i mehaga busi rupe busilicom :lol:
User avatar
O'zone
Globalni moderator
Posts: 22352
Joined: 17/02/2008 20:29
Location: Kad god popizdite na vlast, sjetite se da i u opoziciji sjede ista takva govna...."

#13647 Re: Sarajevo Construction

Post by O'zone »

nepass1 wrote: 03/10/2020 17:23 Danas cetiri radnika, jedan sjedi na krovu kamiona trojica rade. Mali bager, veliki bager i taj jedan kamion.
Ko da se ekipa iz mahale nasla da odrade posao.
I ja gledao i komentarisao 4 radnika i 3 mašine. Jedan u kamionu, jedan u velikom bageru, jedan u malom bageru a onaj zadnji prekrstio ruke preko prsa i gleda :thumbup: stoji kod mobilnog WC-a

ImageImageImage

Kasnije ih je došlo još četvorica dovukli u kamionu čelične ploče koje su počeli postavljati preko iskopanog dijela S krivine koja siječe trake tako da postoji šansa da puste dvije trake ali će vozila prelaziti preko čeličnih ploča
User avatar
nepass1
Posts: 9706
Joined: 06/07/2017 07:35

#13648 Re: Sarajevo Construction

Post by nepass1 »

A najjace sest ljudi postavlja signalizaciju kod robota socijalno :lol:
zippoo87
Posts: 15638
Joined: 13/05/2009 19:04
Location: TK

#13649 Re: Sarajevo Construction

Post by zippoo87 »

pa tako se to radi...kod nas prije 2 godine radili kruzni tok...poceli radove u maju,parkirali jedan bager tu gdje je trebalo biti gradiliste i 3 mjeseca tako stojalo,kasnije se aktivirali da to zavrse tik pred izbore...a da ne pricam koliko taj kruzni tok ima nepravilnosti i nelogicnosti,pisalo se o tome i ovdje...covjeka jednog koji je imao direktan izlaz na put,zatvorili skroz...sada jedino moze izaci kroz bolnicko dvoriste,covjek ih tuzio...

kada izaberemo sposobne,ovo se mozda i promijeni...do tada,ide ovako...da prugu radi firma koja prugu ni na slici nije vidjela...i onda logicno da ce sve kasniti i biti naopako

evo sada su izbori,mijenjajte ih...ukljucite se svi,prijavite se da budete posmatraci,prijavite se da budete u birackim odborima i da sprijecite kradje i dopisivanje ...samo od sebe se nece nista rijesiti
User avatar
Mate_Miso_Kovac
Posts: 1474
Joined: 09/09/2019 10:05

#13650 Re: Sarajevo Construction

Post by Mate_Miso_Kovac »

Vi ste samo ljubomorni što se šeher gradi. Vaši komentari su direktan udar na državu i opstojnost sveukupne nacije. Benevolentna i milostiva vlast vam poklonila, od svojih teško zaradjenih novaca, u ovom teškom finansijskom trenutku kapitalne projekte širom grada, a vi tako... 8)

P.S. dabome da se one zgrade na brdu nisu nigdje pomakle i da nema klizišta. To su samo priče zlih jezika. Jedino malo štete tranzitu koji se malo kliže zog njih, al tranzit je nebitna mala ulica u sarajevu i njena bitnost nije ništa u poređenju s monumentalnim naseljem Podgaj - Tekija od kojeg ćemo svi imati velike koristi!
Post Reply