Nagorno Karabah

Post Reply
addem

#4426 Re: Nagorno Karabah

Post by addem »

Ogromna je nadmoc Azera. Sad su poceli ljudstvo da im gađaju. Ne mogu da vjerujem da nista ne cuju.
Kikibombona

#4427 Re: Nagorno Karabah

Post by Kikibombona »

Maliodmene wrote: 02/10/2020 18:21Jarane ne govorim ti ja o tome koliko je prezivjelo, zalosno je sto je poginula jedna odoba, kamoli vise. Ti zbog svog ega covjece sam sebe ubjedjujes da ih ipak nije poginulo toliko. Treba dobro razmislit prije nego sto stisnes dugme posalji.
Pa ti si napisao da je poginulo 40. A mozda je poginulo 10 ili 20. Kako ti znas da je poginulo 40?

Ja sam ti postavio video gdje se vidi direktan pogodak u zgusnutu grupu od 10 ljudi. Jasno se vide 3 ili 4 covjeka kako odmah ustaju i bjeze.

...

Inace, jos poginulih Sirijaca, prenose sirijski izvori

Last edited by Kikibombona on 02/10/2020 18:27, edited 1 time in total.
Palmalma

#4428 Re: Nagorno Karabah

Post by Palmalma »

Ubiše Azeri puru u njima.
sinuhe

#4429 Re: Nagorno Karabah

Post by sinuhe »

Ama kakvi sirijski izvori. :lol:
pinkman

#4430 Re: Nagorno Karabah

Post by pinkman »

Maliodmene wrote: 02/10/2020 18:08 Jbt, samo u ova dva napada izgubili su četrdesetak ljudi, ovo je strahovito, novi video:

Nadam se da će ovo sranje prestat, bolje vratiti teritoriju, pa ako treba i živjeti u Azerbejdžanu, nego da svi izgube glave. Počeli su udarat po ljudima, jer više nemaju šta uništavat. Nek im je Bog na pomoći.
Sta je ovo ovako :shock:

A gledaj ovog jednog sto prezivi, lutrija bukvalno.
addem

#4431 Re: Nagorno Karabah

Post by addem »

Utjeraće im strah ubkosti sa dronovima. Još kad ih noću pronalaze. Ja se ne bih smijao kretati. Sreća pa ne vide oni ove video snimke kako to zapravo izgleda i kako nemoćno djeluju. Mislim na vojniike armenska vlast vidi jasno sa cime ima posla.
Kikibombona

#4432 Re: Nagorno Karabah

Post by Kikibombona »

sinuhe wrote: 02/10/2020 18:28 Ama kakvi sirijski izvori. :lol:
Mnogi sirijski izvori
Slike 4 borca ​​Homsa ubijenih u Azerbejdžanu Major Kinan Farzat Yasser Farzat Bilal Al-Taybani
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4433 Re: Nagorno Karabah

Post by pici »

kiki.BA. hercika ce te ufatit, sto se lozis toliko, rat je gine se, jebiga kad su rusi podrzali asada onda je bilo OK sad kad izrael nafilovo azere dronovima onda ne valja... u ljubavi i ratu sve je dopusteno...
video

#4434 Re: Nagorno Karabah

Post by video »

Ti si kiki pukO ko tromblon!
lajkujMe

#4435 Re: Nagorno Karabah

Post by lajkujMe »

Ja licno mislim da bi ovaj sukob trebao bosnjacima da otvori oci.
U smislu, dzaba ti hrabrost boraca i patriotsko srce to nece sprijeciti neprijatelja koji ima nadmocniju tehnologiju.
Srbija nek nabavi 50 ovih dronova mi smo ga popusili vise nego Armenci.
Nemamo PVO nikakav niti mogucnost da uzvratimo istom mjerom.
Nedaj boze sukoba s srbima a da su se oni naoruzali a to rade, slicno kao Azeri.
Prvo ce nam unistiti tehniku i komande. Kad to zavrse za 2-3 dana, onda ide lov na ljudstvo svaki dan skines 300-400 vojnika i za par sedmica nema vise hrabrih Bosnjanja da se bore kao lavovi.

Iskreno ovo je za mene pravi pokazatelj koliko nas je nacionalna politika unazadila sto se tice odbranbene moci. A i vidimo koliko se međunarodnoj zajednici fucka za ovo, ne, bolje da kazem koliko su zapravo nemocni da ovo sprijece.

A u međuvremenu Srbija i Hrvatska ulazu milijarde dollara u vojsku.
addem

#4436 Re: Nagorno Karabah

Post by addem »

Pa i ovi Sirijci ce utjerat strah armencima. Sad koliko ih je prebaceno gdje djejstvuju. Kad krenu u juris ja ne bi bio sa druge strane. Zamisli da prebace 500 do hiljadu placenika. Sve ide protiv armena u ovom sukobu, mislim da borci na terenu nisu svjesni sta se dogadja i koliko nemocno djeluju jer da jesu mislim da bi bjezanija bi pocela 100 posto.
Kikibombona

#4437 Re: Nagorno Karabah

Post by Kikibombona »

addem wrote: 02/10/2020 18:29 Utjeraće im strah ubkosti sa dronovima. Još kad ih noću pronalaze. Ja se ne bih smijao kretati. Sreća pa ne vide oni ove video snimke kako to zapravo izgleda i kako nemoćno djeluju. Mislim na vojniike armenska vlast vidi jasno sa cime ima posla.
Ovo je zapravo herojstvo - kada se tehnički inferiorna vojska bori i ne ustupa za jedan pedalj. I ovdje kod nas je izginulo mnogo vojnika pa njihovo herojstvo niko nije doveo u pitanje.

Ako Armeni ovo izguraju, a ja sam siguran da hoce, zasluzuju Karabah i sve ostalo jer se junacki brane od udruzenog azersko-turskog napada.

...

I ovo je vjerovatno posljednja prilika kada ce Azeri biti vojno nadmoćni. Dronovi su sada jeftini i nema dileme da ce ih Armeni uskoro imati u arsenalu.
Kikibombona

#4438 Re: Nagorno Karabah

Post by Kikibombona »

pici wrote: 02/10/2020 18:35 kiki.BA. hercika ce te ufatit, sto se lozis toliko, rat je gine se, jebiga kad su rusi podrzali asada onda je bilo OK sad kad izrael nafilovo azere dronovima onda ne valja... u ljubavi i ratu sve je dopusteno...
Da li mi to spocitavas da podrzavam dugovratu zivotinju Asada i monstruma Putina?

Zamijenio si me sa nekim.
sadie_forever

#4439 Re: Nagorno Karabah

Post by sadie_forever »

Kikibombona wrote: 02/10/2020 18:38
addem wrote: 02/10/2020 18:29 Utjeraće im strah ubkosti sa dronovima. Još kad ih noću pronalaze. Ja se ne bih smijao kretati. Sreća pa ne vide oni ove video snimke kako to zapravo izgleda i kako nemoćno djeluju. Mislim na vojniike armenska vlast vidi jasno sa cime ima posla.
Ovo je zapravo herojstvo - kada se tehnički inferiorna vojska bori i ne ustupa za jedan pedalj. I ovdje kod nas je izginulo mnogo vojnika pa njihovo herojstvo niko nije doveo u pitanje.

Ako Armeni ovo izguraju, a ja sam siguran da hoce, zasluzuju Karabah i sve ostalo jer se junacki brane od udruzenog azersko-turskog napada.

...

I ovo je vjerovatno posljednja prilika kada ce Azeri biti vojno nadmoćni. Dronovi su sada jeftini i nema dileme da ce ih Armeni uskoro imati u arsenalu.
to si smijesan,do jucer tvrdis da nadmoci nema uopste ..da su tu negdje
Kikibombona

#4440 Re: Nagorno Karabah

Post by Kikibombona »

lajkujMe wrote: 02/10/2020 18:37 Ja licno mislim da bi ovaj sukob trebao bosnjacima da otvori oci.
U smislu, dzaba ti hrabrost boraca i patriotsko srce to nece sprijeciti neprijatelja koji ima nadmocniju tehnologiju.
Nedaj boze sukoba s srbima a da su se oni naoruzali a to rade, slicno kao Azeri.
Prvo ce nam unistiti tehniku i komande. Kad to zavrse za 2-3 dana, onda ide lov na ljudstvo svaki dan skines 300-400 vojnika i za par sedmica nema vise hrabrih Bosnjanja da se bore kao lavovi.

Iskreno ovo je za mene pravi pokazatelj koliko nas je nacionalna politika unazadila sto se tice odbranbene moci. A i vidimo koliko se međunarodnoj zajednici fucka za ovo, ne, bolje da kazem koliko su zapravo nemocni da ovo sprijece.

Ovo je zaista realna opasnost. Srbija kupuje dronove od Kineza.

Nasa diplomatija, koja je obicni kurton, bi morala zahtijevati od Amerike da se zabrani Srbiji naoruzavanje dronovima i drugom unitacnom tehnologijom.
Vitezanin

#4441 Re: Nagorno Karabah

Post by Vitezanin »

Na livemap piše da granatiraju Stepanakert (glavni grad Karabaha) i da gađaju stambene objekte.

https://caucasus.liveuamap.com/en/2020/ ... tepanakert
Lincoln-Burrows

#4442 Re: Nagorno Karabah

Post by Lincoln-Burrows »

lajkujMe wrote: 02/10/2020 18:37 A i vidimo koliko se međunarodnoj zajednici fucka za ovo, ne, bolje da kazem koliko su zapravo nemocni da ovo sprijece.
Najjače države svijeta drže svoje ljude u karanteni zbog epidemije, brinu o svom posrnulom gospodarstvu,
ne daju okupljanje više ljudi a ti misliš da će poslati vojsku. Budale ratuju u ova vremena a neće imati što da jedu.
pici

#4443 Re: Nagorno Karabah

Post by pici »

Kikibombona wrote: 02/10/2020 18:39
pici wrote: 02/10/2020 18:35 kiki.BA. hercika ce te ufatit, sto se lozis toliko, rat je gine se, jebiga kad su rusi podrzali asada onda je bilo OK sad kad izrael nafilovo azere dronovima onda ne valja... u ljubavi i ratu sve je dopusteno...
Da li mi to spocitavas da podrzavam dugovratu zivotinju Asada i monstruma Putina?

Zamijenio si me sa nekim.
ma joK, ja... sto bi ti ista spocitavao, imas svoje misljenje i udri, nego mi djelujes uzrujano, jebiga ginu armenci imaju heciku za borbu al azeri su dosli tobe izgleda... jedino ih direkna intervencija rusa il irana moze spasiti il neki dogovot tj visa sila... izginu im vojska a ovi igraju game of drones...
addem

#4444 Re: Nagorno Karabah

Post by addem »

Herojstvo je kad ides prsa u prsa pa pogines. Kad neko igra video igricu na playstation 5 i ganja te po mraku i ubija i odozgo i jos snima sve to se zove glupost. Valjda ce nauciti da nema hodanja jer azeri su ocito krenuli i po ljudstvu da koriste dronove. A ovi pricaju kako im obaraju helikoptere. Svaki dan izdaju saopcenje po 5 ih skinuli. Sad stoo bi azeri helikoptere koristili.
Lincoln-Burrows

#4445 Re: Nagorno Karabah

Post by Lincoln-Burrows »

Treba biti oprezan u korištenju dronova jer kad tad će i druga strana imati dronove a onda samo Bog pomaže.
Kikibombona

#4446 Re: Nagorno Karabah

Post by Kikibombona »

pici wrote: 02/10/2020 18:45 [quote=Kikibombona post_id=16844375

ma joK, ja... sto bi ti ista spocitavao, imas svoje misljenje i udri, nego mi djelujes uzrujano, jebiga ginu armenci imaju heciku za borbu al azeri su dosli tobe izgleda... jedino ih direkna intervencija rusa il irana moze spasiti il neki dogovot tj visa sila... izginu im vojska a ovi igraju game of drones...
Pa gine vojska, rat je, jbg.

Ako dnevno pogine 50 vojnika, to je za 100 dana 5 000. Za 3 godine to je 50 000.

I kod nas je poginulo puno vojnika pa sta sad?
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#4447 Re: Nagorno Karabah

Post by Challenger_ »

geralt wrote: 02/10/2020 18:21
Challenger_ wrote: 02/10/2020 15:24 Ništa nije "oduzeo Staljin" nego su to uradili oni koji su se tada najviše pitali, a to su bili Bronštajn (AKA Trocki) i Uljanov (AKA Lenjin).
Jeste, oduzeo je Staljin. Ima nas koji dobro poznajemo historiju SSSR i kojima ne mozes prosipati svoje anti-semitske folove.

Citava ideja o SSSR kao federaciji u kojoj ce svaki narod imati svoju republiku ili autonomiju je originalno Staljinova, napisana u clanku godinama prije nego sto se Trocki uopste prikljucio boljsevicima. Staljinu je zbog toga dato da bude komesar za nacionalnosti, i da svoju ideja provede u djelo. Na Kavkazu je on bio "bog i batina" kod boljsevika i prije, i tokom, i nakon revolucije.
Čitao sam i ja, itekako.

Kao prvo, ne sporim da je bio bitan ali je iritantno čitati izostavljanje prvih imena revolucije, kao da se ni za šta nisu pitali. A to, dabome, ne odgovara činjenicama.

Kakav "antisemitizam"? Čemu nervoza? Opusti se.
llull

#4448 Re: Nagorno Karabah

Post by llull »

Citajuci upise ovdje mogu samo reci da su srbin koji se poistovjecuje sa rusima i bosnjak koji se poistovjecuje sa turcima dva brata idiota
quoter

#4449 Re: Nagorno Karabah

Post by quoter »

Kikibombona wrote: 02/10/2020 18:42
lajkujMe wrote: 02/10/2020 18:37 Ja licno mislim da bi ovaj sukob trebao bosnjacima da otvori oci.

Ovo je zaista realna opasnost. Srbija kupuje dronove od Kineza.

Nasa diplomatija, koja je obicni kurton, bi morala zahtijevati od Amerike da se zabrani Srbiji naoruzavanje dronovima i drugom unitacnom tehnologijom.
U januaru ove godine Turska je donirala 60 miliona KM OSBiH uz uslov da vojna oprema po izboru bude naručena od turskih firmi. Iz OSBiH su naveli da su posebno zainteresovani za dronove samoubice čiji kvalitet možemo vidjeti u ovim snimcima iz Azerbejdžana. Je li neko zna koliko koštaju ovi dronovi i koliko ih OSBiH mogu dobiti za tih 60 miliona?
pici

#4450 Re: Nagorno Karabah

Post by pici »

Kikibombona wrote: 02/10/2020 18:51
pici wrote: 02/10/2020 18:45 [quote=Kikibombona post_id=16844375

Pa gine vojska, rat je, jbg.

Ako dnevno pogine 50 vojnika, to je za 100 dana 5 000. Za 3 godine to je 50 000.

I kod nas je poginulo puno vojnika pa sta sad?
kako pa sta sad... pada moral, dezerterstvo, predaje, izdaje itd itd... pa skontaj sam, pitas armence izginu 50 000 vojnika, pitas azere izgubili smo 5000 dronova...
Post Reply