Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ma padaju te teze da se sve "piše kao korona". Poznanica je u aprilu u sred lockdowna imala tešku gripu. Testirana na koronu - negativna.
Drugi kolega krajem februara preležao upalu pluća. Inače mlad, jak, trenira pet puta sedmično. Baš ga oborilo 15 dana na postelju. Radio nedavno serološki test - negativno.
I to je jedan od razloga zasto ga obori, jer ko trenira svaki dan organizam mu trosi puno resursa na oporavak samim time se ne moze posvetiti maksimalno borbi protiv uljeza (COVID-a ili neceg drugog). Ne kazem da ne treba trenirati nego samo ljudi imaju nerealnu sliku da ce najbolje proci onaj koji najvise trenira a ne mora tako biti.
To dokazuje stotine profesionalnih sportasa koji su imali koronu bez ikakvih simptoma
Je li moguce da poredis oporavak profesionalnih sportasa nakon svakog treninga i amatera koji samo odu kuci i jedu poslije treninga.
I to je jedan od razloga zasto ga obori, jer ko trenira svaki dan organizam mu trosi puno resursa na oporavak samim time se ne moze posvetiti maksimalno borbi protiv uljeza (COVID-a ili neceg drugog). Ne kazem da ne treba trenirati nego samo ljudi imaju nerealnu sliku da ce najbolje proci onaj koji najvise trenira a ne mora tako biti.
To dokazuje stotine profesionalnih sportasa koji su imali koronu bez ikakvih simptoma
Je li moguce da poredis oporavak profesionalnih sportasa nakon svakog treninga i amatera koji samo odu kuci i jedu poslije treninga.
Ne govorim o oporavku, nego o jos jednoj gluposti kojom nas truju, kako korona u dosta slucajeva napada i zdrave sportase. Isto kao sto i korona ostaje u zraku, ostaje na povrsinama danima, napada svaki organ u tijelu itd. itd.
Trappist wrote: ↑30/09/2020 14:22
Ne govorim o oporavku, nego o jos jednoj gluposti kojom nas truju, kako korona u dosta slucajeva napada i zdrave sportase. Isto kao sto i korona ostaje u zraku, ostaje na povrsinama danima, napada svaki organ u tijelu itd. itd.
Trappist wrote: ↑30/09/2020 14:22
Jasta, sta znaju doktori... cista glupost
Pa ako je tako kako "neki" doktori kazu, onda je ovo najopasnija bolest koja je zadesila svijet i svi cemo kad-tad umrijeti od nje.
Sta ce najbolji njemacki patolozi koji su dokazali svoje tvrdnje. Forumasi znaju bolje.
Kad se ne rade autopsije, zasto se ne rade. Kad se rade i ljudi dokazu svoje tvrdnje: "ma sta ce oni, sta oni znaju".
Mogy87 wrote: ↑30/09/2020 14:45
Sta ce najbolji njemacki patolozi koji su dokazali svoje tvrdnje. Forumasi znaju bolje.
Kad se ne rade autopsije, zasto se ne rade. Kad se rade i ljudi dokazu svoje tvrdnje: "ma sta ce oni, sta oni znaju".
Ne rade jer se boje istine a istina je da skoro niko nije umro od korone ili posljedica korone.
A krije se i nemar doktora, čega je sigurno bilo. Najbolji način da neko izbjegne krivičnu odgovornost i doživotni gubitak licence je da se zabrane obdukcije, sve da se prišije koroni i et ga, svi sretni a doktori i dalje sa licencom (inače bi mnogi bili u KPZ Zenica).
daddy-kool wrote: ↑29/09/2020 15:16
@umojvakat je upravu, nema ovdje rasprave nego se prepiska svela na ubjeđivanje pro et contra argumenata "zavjeraša" i ekonomskih paničara, ukratko svi pucaju sa svojih kota:
-Covid-19 je malo jača gripa
-kafić je kičma našeg ekonomskog sistema
-"oni" manipulišu brojevima da upravljaju krizom (pisanjem drugih umrlih Covid, povećavanjem testiranje pa se uvećavaju brojevi pozitivnih, nema obdukcija, ljekari ubijali pogrešnom terapijom, ...)
-mjere su nepotrebne (kako to oni u Šveckoj?)
-samo se stari/ugroženi trebaju čuvati, djeca se ne mogu razboliti ili prenijeti virus
-mjere su uvedene da unište ekonomiju
Vidi se da nemaš pojma kako stvari stoje ili brstiš budžet pa te boli neka stvar za tim...
Moj post se vise odnosio na to sto ljudi kad vide da neko trenira svaki dan misle da je najzdraviji na svijetu a ne znaju da se od svakog tog treninga organizam treba dobro odmoriti i oporaviti da bi bio ponovo na 100% tako da ako te zadesi nesto ozbiljno (kao COVID0 a pretreniran si neces se dobro provesti.
Lajavikrelac wrote: ↑30/09/2020 15:13
Pored odmora važnja je adekvatna ishrana i suplementacija. Nemaju džabe sportske ekipe na pripremama pored ljekara i nutricioniste.
Pored odmora važnja je adekvatna ishrana i suplementacija. Nemaju džabe sportske ekipe na pripremama pored ljekara i nutricioniste.
Upravo tako, ishrana, suplementacija i odmor su ustvari oporavak. Zato profesionalni sportisti vecinom dobro podnesu koronu iako treniraju skoro svaki dan, jer im je oporavak (tri nabrojane stvari) vrhunski, bez takvog oporavka ne bi mogli ni trenirati 100% svaki dan a pogotovo igrati utakmice npr.
Zbog toga sam i rekao da neko ko kod nas trenira samostalno svaki dan nema ni blizu oporavak kao profesionalci i zato i nije iznenadjenje kad nekog takvog pokosi korona.
Upravo tako, ishrana, suplementacija i odmor su ustvari oporavak. Zato profesionalni sportisti vecinom dobro podnesu koronu iako treniraju skoro svaki dan, jer im je oporavak (tri nabrojane stvari) vrhunski, bez takvog oporavka ne bi mogli ni trenirati 100% svaki dan a pogotovo igrati utakmice npr.
Zbog toga sam i rekao da neko ko kod nas trenira samostalno svaki dan nema ni blizu oporavak kao profesionalci i zato i nije iznenadjenje kad nekog takvog pokosi korona.
Znam da mi je neko od ovih trenera rekao da mu je potrebno cca. 1.000 maraka mjesecno za ispravnu ishranu i suplementaciju (bez onih cuvenih preparata za "kvasanje" koje ne koristi ).
Znam da mi je neko od ovih trenera rekao da mu je potrebno cca. 1.000 maraka mjesecno za ispravnu ishranu i suplementaciju (bez onih cuvenih preparata za "kvasanje" koje ne koristi ).
Mogy87 wrote: ↑30/09/2020 17:19
Pa ne bih bas rekla. Kvalitetno meso i povrce u velikim kolicinama dosta kosta.
Bas moras biti u pravu u svemu a? Pogledaj na youtube momka Sasa Lazic kao primjer, momka koji sigurno nema tolike pare da daje, a odlican je u svom sportu.
Ne moram biti u pravu. Tu smo da razmjenjujemo misljenja. Ne kazem ja da se ne moze za manje. Moze sigurno i svaka cast tom momku i mnogim drugima koji sigurno ne trose ni blizu toliko, a imaju odlicne rezultate.
Ali da zdrava prehrana kosta, kosta sigurno. I uopste mi nije cudno da neko od 100+ kg moze pojesti tolike pare.
Uostalom zivimo u drustvu gdje sat personalnog trenera kosta duplo vise nego profesora matematike.
Pa i na ovoj temi se bjesomucno vrijedjaju ljudi koji se skoluju minimalno 10 godina nakon srednje skole. Jer mi s foruma znamo bolje, ta ce doktor.