Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
283
51%

Total votes: 558

DonieBrasco

#33576 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Za nekoga ko je to igrao 2002. ili 03., na tadasnjem racunaru, hardveru, grafikom je super izgleda, sjecam se kao jucer bas sam uzivao u igri.

Ali hajde ti to objasni nekome ko je rođen pocetkom 2000-ih pa i jos kasnije, isto kao sto ce nasa djeca rođena u 2020. da se smiju na RTX 3080. za nekih 10. godina kada budu pceli da se zanimaju za racunare, igranje...itd.
ferratilis

#33577 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Ma grafika jest bolja u remake-u, u to nema sumnje, ali mi se nikako ne svidja kakav su posao glumci odradili. Ne zvuce uopce kao Italian-Americans, cak ni moderni, da ne pricamo o naglasku iz Sopranosa, Kuma, Casina, Goodfellas, Donnie Brasco i ostalih legendarnih mafijaskih filmova. Njihov govor i gestikulacije se cine kao da se radi o bandi dzeparosa, ne hladnokrvnim clanovima mafije. U originalu je Salieri zvucao kao pravi boss, Tommy kao nesigurni taksista koji se silom prilika pretvara u mafijasa, osjetila se evolucija kroz pricu. U remake-u je sve nekako zbrzano i previse fokusirano na akciju. Ne kazem da je lose, samo nije to ona atmosfera koja se ocekuje od mafijaske price. Ali sta je tu je.
aditon

#33579 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

probao sam sinoć onaj ark survival, trebalo mi je 5 minuta gameplaya da je uninstalliram, slaba optimizacija igre, uz to umirao sam dok se respawn-am ...ja level 1, rokne me neka beba dinosaur level 30...rek'o nije ovo za mene

instaliram nakon toga rocket league...pa et..zabavna je igra iako nisam mislio da će ovaj dan ikada doći :D ali kako nemam šta više igrati, probavam ove epicove besplatne naslove...što se RL tiče, zabavna jeste ali sumnjam da ću ikada provoditi sate i sate uz nju...samo za povremenu relaksaciju..

...i na kraju instaliram i just cause 4...prva tri dijela sam također igrao ali nikad nijedan nisam završio, pa neću ni ovaj...bude ti ono par sati zanimljivo da rokaš i onda jednostavno igra postane besmislena...ali sad za sada, Rico mother fucker is in the house :lol:
ferratilis

#33580 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Kako nemas sta igrat, toliko igara ima. Ja ne znam sta prije da pocnem. :D Probaj Stalker Anomaly, potpuno je besplatan i sigurno medju najboljim FPS survival igrama. A o grafici i kolicini kvalitetnih oruzja da ne pricam.

https://www.moddb.com/mods/stalker-anomaly
aditon

#33581 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

pa jednostavno sam završio se igre koje su mi bile u planu...HZD sam od-do prekucao, sad sam se našao u situaciji da nemam šta...doduše, trebao bi završiti GRID i Doom Eternal, ali već su mi te dvije igre dugo na pauzi i nekako mi se teško vratiti...nego gdje ću naći ovaj STALKER, to je definitivno nešto što bi mogao odigrati..mislim STALKER sam igrao, jel ovo neka ekspanzija ili ?

edit:sad vidim ove download linkove :)
ferratilis

#33582 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Eto ti gore ModDB link, samo skini sve dijelove i update, onda napravi folder, unzip jedan po jedan i na kraju update i to je to, ne treba ti original igra jer su developeri bili toliko impresionirani modom da su im dopustili potpuno koristenje. Engine je unaprijedjen da radi na 64-bit, dodali su bolji audio, gomilu boljih efekata, upgrade sistem za oruzja i jos dosta stvari. Ovaj mod je kulminacija 15 godina Stalker moddinga, i bolji od mnogih igara koje kostaju po 60 dolara. Neki bi rekli da je pravi Stalker 2. :)

ovo su dijelovi koji ti trebaju
Image
Last edited by ferratilis on 30/09/2020 09:18, edited 1 time in total.
aditon

#33583 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

:thumbup: hvala ti, probam obavezno
Averus

#33584 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Taj Stalker je meni djelovao kao nešto što će mi se svidjeti. Uninstall nakon tipa 30 minuta :oops:
Ista stvar mi se desila sa Metro 2033

Al' ja nemam problema kao @aditon... Imam da se naigram još jedno dvije-tri godine sigurno prije nego što mi nestane materijala :D
ferratilis

#33585 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Stalker je spor i metodican. Nije bas za run and gun stil igranja. Razumijem zasto ti se nije svidio. Ali ko voli dobru atmosferu u igrama i kvalitetno pucanje, onda je pun pogodak. :)

oruzja u Anomaly su cista perverzija, pogotovo Saiga :izet:
aditon

#33586 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

meni je stalker jedna od bolji igara, i ovaj teaser koji je najavio stalker 2 je baš intrigantan i jedva čekam da ta igra ugleda svjetlo dana

@Averus igre koje planiram igrati su CP2077, RDR2 (ovo nikako da ponovo dočekam onaj ludi popust na epicu što je bio, to mi je krivo što tada nisam uzeo :sad: ) WD Legion, AC Valhalla i Dying Light 2. Od naslova koji su već tu, mislio sam probati Humankind odyssey, Sekiro (odbija me navodno veoma težak gameplay) i Flight simulator (ali sumnjam da ću na ovom naslovu se mnogo zadržati, više me zanima kako sve to izgleda, imam narodnu verziju pa ću je probati).
arnes_king

#33587 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

aditon wrote: 30/09/2020 09:41 meni je stalker jedna od bolji igara, i ovaj teaser koji je najavio stalker 2 je baš intrigantan i jedva čekam da ta igra ugleda svjetlo dana

@Averus igre koje planiram igrati su CP2077, RDR2 (ovo nikako da ponovo dočekam onaj ludi popust na epicu što je bio, to mi je krivo što tada nisam uzeo :sad: ) WD Legion, AC Valhalla i Dying Light 2. Od naslova koji su već tu, mislio sam probati Humankind odyssey, Sekiro (odbija me navodno veoma težak gameplay) i Flight simulator (ali sumnjam da ću na ovom naslovu se mnogo zadržati, više me zanima kako sve to izgleda, imam narodnu verziju pa ću je probati).
Ja se kontam pored spiderman sta da uzmem jos za PS5, AC Valhalla necu jer nisam jos ni odyssey zavrsio pa moze cekati. Nekako mi se WD Legion i CP2077 cine najboljim ali sve sto vise gledam te igre na youtube sve mi se cine bezveznije. CP se nadam da ce me iznenaditi i da ce me uvuci ali iskreno gledajuci ove videe sa gameplay nema nista ono da kazem wow i da mi se bas igra, isto kao i WD. Sacekat cu s izborom za pocetak ne moram ni uzimat vise igara dok se slegne situacija i vidim sta kako.
aditon

#33588 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

ja puno očekujem od CP2077, dok od WD Legiona ništa ne očekujem poučen ranijim iskustvima kada su Ubisoftove igre u pitanju...tj očekujem, ali s velikom dozom rezerve...međutim to su igre koje u narednom periodu planiram igrati..
ferratilis

#33589 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Nemojte odmah uzimati Cyberpunk, sacekajte barem 3 mjeseca da ispeglaju bugove. U 2020. RPG jednostavno ne moze biti slobodan od bugova na dan izlaska. Bice dobar, ali nakon jedno 6 mjeseci do godinu dana. :thumbup:

Evo prekrsili su obecanje od prosle godine da nece raditi prekovremeno. Sad su uveli 6 radnih dana + prekovremeni rad. Znaci bice bugova :-)
https://www.pcgamer.com/cyberpunk-2077- ... r-release/
Averus

#33590 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

@ferratilis Ja i ne volim run and gun. Ja sam Bioshock igrao kao sneaker :lol:
Volim sporo i metodično, ali igre poput Stalkera i Metroa nekako mi djeluju prljavo... Valjda zbog takve "hrđave" atmosfere i okoline
Recimo Dishonored kec mi je leg'o pravo, a dvicu napola ostavio jer je dosadila i priča je prazna.

A što se tiče CP2077 - sve ide ka onome što sam govorio davno nekad za CDPR. Nemojte zaboraviti da su i oni ipak firma i da bez obzira na svu prošlost - i oni će se kad tad pokvariti. Ljudi su veoma kvarljivi, pogotovo kad se ubaci novac u jednačinu.
Pogledajte samo koliko su laži i "finti" prosuli od najave CP2077 do danas...
Na twitteru ih ljudi prozivaju jer redovno pobijaju riječi iz prošlosti. Jednostavno ljudi posluju u modernom svijetu, okruženi takvim mentalitetom i naravno da će u po' frke skontati - "zašto da EA i Ubisoft ubijaju lovu na gluposti kupaca, a mi ne?"
Doslovno je dovoljno da se u upravi promijeni jedna osoba, cijela firma može krenuti u nekom pravcu u kom do tad nije išla... Nažalost...

Još uvijek im dajem benefit of the doubt, samo zbog Witchera. Ali ne sviđa mi se kamo sva ova priča oko CP2077 vodi...
Veigar

#33591 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Veigar »

Averus wrote: 30/09/2020 10:44 @ferratilis Ja i ne volim run and gun. Ja sam Bioshock igrao kao sneaker :lol:
Volim sporo i metodično, ali igre poput Stalkera i Metroa nekako mi djeluju prljavo... Valjda zbog takve "hrđave" atmosfere i okoline
Recimo Dishonored kec mi je leg'o pravo, a dvicu napola ostavio jer je dosadila i priča je prazna.

A što se tiče CP2077 - sve ide ka onome što sam govorio davno nekad za CDPR. Nemojte zaboraviti da su i oni ipak firma i da bez obzira na svu prošlost - i oni će se kad tad pokvariti. Ljudi su veoma kvarljivi, pogotovo kad se ubaci novac u jednačinu.
Pogledajte samo koliko su laži i "finti" prosuli od najave CP2077 do danas...
Na twitteru ih ljudi prozivaju jer redovno pobijaju riječi iz prošlosti. Jednostavno ljudi posluju u modernom svijetu, okruženi takvim mentalitetom i naravno da će u po' frke skontati - "zašto da EA i Ubisoft ubijaju lovu na gluposti kupaca, a mi ne?"
Doslovno je dovoljno da se u upravi promijeni jedna osoba, cijela firma može krenuti u nekom pravcu u kom do tad nije išla... Nažalost...

Još uvijek im dajem benefit of the doubt, samo zbog Witchera. Ali ne sviđa mi se kamo sva ova priča oko CP2077 vodi...
Iskreno ne pratim novosti oko CP2077, ali nekako i meni splahlo sve ono nabrijavanje, razmišljao sam i kompjuter da promijenim samo da bih je mogao igrati, a sad kontam ma ko ga jebe, zamijenit ću kompjuter kad ja budem htio. :D
ferratilis

#33592 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Dosta RTX 3080 kartica je prodano bas zbog Cyberpunka. Nvidia i CDPR imaju dobru suradnju. Za nas ovdje bi mozda bilo bolje da pricekamo da cijene hardvera malo padnu, dotad ce izaci i ekspanzije i bice igra zakrpljena. Ja sam trenutni racunar kupio bas zbog Witchera 3, i igrao ga tek kad je Blood and Wine ekspanzija izasla tako da sam ga zapamtio kao stabilnu i optimizovanu igru bez puno bugova. Npr. Wasteland 3 sam igrao na dan izlaska i bugovi su malo pokvarili dojam. Patient gaming for the win :D
Averus

#33593 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Većina modernih igara se ne treba kupovati odmah, nego dok ih ispeglaju...

btw ono što sam se žalio ranije da ne mogu Final Fantasy XV igrati na 2K i medium postavkama sam "riješio".
Prvo sam skontao da vrlo malo gubi kvalitet ako oborim na 1080, ali na 27" ekranu je mutno.

A onda pročitam negdje da 99% ovih novijih igara nisu ni predviđene ni optimizovane za više od 1080p, pa su raja skontala da se u postavkama može staviti 1080p i multiplier, pa sve bolje gura

I sad igram na 1080p x 125% i medium postavkama, zaključao na 60fps, windowed mode i ugasim desktop ikone (oostane samo crna pozadina) i uživam :lol: :lol: :lol:
joj sirotinjo i bogu si teška
shalla

#33594 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by shalla »

Ja postajem prvak u "instalirao sam igricu, probao je i izbrisao" :lol:
Od prošle sedmice probao nekoliko ovdje preporučenih igara, skontam da ja jednostavno nemam tog vremena :roll:

Igram FM20 svaku noć po sat-dva i to je to...
shalla

#33595 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by shalla »

Btw, hajde mi preporučite neki kontroler jeftini pošto ovaj PS4 koji imam nikako ne mogu da natjeram da radi na PC-u :roll:
arnes_king

#33596 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

shalla wrote: 30/09/2020 15:35 Btw, hajde mi preporučite neki kontroler jeftini pošto ovaj PS4 koji imam nikako ne mogu da natjeram da radi na PC-u :roll:
Meni je PS4 kontroler radio savrseno na svim igrama. Neke igre po defaultu ga podrzavaju dok za neke moras instalirati ds4windows da bi radio.
shalla

#33597 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by shalla »

arnes_king wrote: 30/09/2020 15:36
shalla wrote: 30/09/2020 15:35 Btw, hajde mi preporučite neki kontroler jeftini pošto ovaj PS4 koji imam nikako ne mogu da natjeram da radi na PC-u :roll:
Meni je PS4 kontroler radio savrseno na svim igrama. Neke igre po defaultu ga podrzavaju dok za neke moras instalirati ds4windows da bi radio.
Meni ga je laptop prepoznao, spojio, ali kada sam ušao u recimo settings od Rocket League, uopšte ga ne prepoznaje kao opciju sa kojom bih mogao upravljati...
l33t

#33598 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by l33t »

Mozda sa ovim : http://ds4windows.com/
arnes_king

#33599 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

shalla wrote: 30/09/2020 15:39
arnes_king wrote: 30/09/2020 15:36
Meni ga je laptop prepoznao, spojio, ali kada sam ušao u recimo settings od Rocket League, uopšte ga ne prepoznaje kao opciju sa kojom bih mogao upravljati...
Zato sto neke igre nativno podrzavaju taj kontroler dok druge traze xbox kontroler, upravo za to i slusi ds4windows koji kad upalis prevari komp/igru da koristis xbox kontroler.
shalla

#33600 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by shalla »

Aha, oki, probam

Hvala :thumbup:

A ne znam koji qratz pitam kad ću se opet vratiti na FM20 :lol: :lol: :lol:
Post Reply