Hvala na odgovoru vidim u magician RVT04B6Q FW i kaze da je na zadnjem, brzine su odlicne iako je skoro pola popunjena tako da taman. Ja sam jedno vrijeme koristio taj AMD Balanced, pa kasnije high performance, ali cu ipak prebaciti opet na AMD pa vidjeti.l33t wrote: ↑27/09/2020 11:09 @arnes_king Na oba SSD-a mi je RVT03B6Q firmware i nemam namjeru updejtovati radi sve max brzina. AMD Ryzen Balanced je navodno optimalan plan za Ryzen. Inace okorjeli PCMR cuvaju na High performance ali ubija vala to; fanovi max cpu max. Na proslom sistemu mi je to slucajno bilo ukljuceno poludio sam dok se nisam sjetio![]()
Jucer sam pustio windowsu da azurira neke drivere, pa je azurirao dosta njih, cak i od GPU, ali zanimljivo da je stavio neki stariji od dec 2019 pa cu ostaviti da vidim kako ce se ponasati.
Gledam u HWinfo i sta god da stavim vent na procu se vrti 1700-1800RPM a nigdje ne mogu naci podatak sta je normalno i koliko je max, Ryzen 7 2700 u pitanju.
Sto se tice brzine od CPU Fan vidim jedino u biosu da imaju za to postavke i sve sam ostavio na default da on sam sebi prema temp/voltazi stima brzinu. Zanimljivo u power settings bez obzira sta uzmem brzine CPU FAN ostaju iste, cak i na power save kad padne na 1,53Ghz i dalje vrte na skoro 1800RPM.