Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
User avatar
512MB
Posts: 10551
Joined: 03/01/2014 22:39
Location: ¯\_(ツ)_/

#81401 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 512MB »

Kakva je nevolja Guardiana natjerala na ovaj salto mortale? Prvo moljakanje u Zagrebu da Plenki tutne Merkelici koju pozitivnu o Guardianu, a zatim ovo uvlačenje u pakaš Trupmu. Šta se dešaje :shock:

Dodik je govorio o dobrim odnosima američkog i srpskog naroda, posebno ističući nedavni sporazum koji je predsjednik Srbije potpisao u Vašingtonu i poboljšanju odnosa sa SAD.

Svoje obraćanje Dodik je završio riječima: "Živio srpski narod! Živio američki narod"!
archi_a
Posts: 10395
Joined: 11/12/2011 18:11

#81402 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

banjaluka078 wrote: 26/09/2020 14:00
turgut wrote: 26/09/2020 13:51 kako god bilo, jedno je sigurno, a to je da se većina Bošnjaka danas (siguran sam da je to 98% Bošnjaka danas) ovih šatoraško-vašaraških šajkačarsko-guslarskih glavuša i gibaničara apsolutno nimalo ne boji. možda nekad davno, tamo nekad krajem 1991 godine, ili u februaru, martu ili aprilu 1992 godine, uz svu silu artiljerijskog oružja, hiljada tona MTS-a, aviona, haubica, tenkova, trasportera itd možda uz sve to još to dodatno guslaranje, ulojane šajkače sa kokardušinama, krmad na ražnju i guslarenje o Turcima, uz guslarske epove o eroju i junaku sa Vukovara Arkanu, možda je tada to sve i moglo biti, i zaista, nažalost i bilo je faktor zastrašivanja i unošenja nesigurnosti među Bošnjacima, ali danas, danas sigurno NE ! danas su samo predmet sprdnje i ismijavanja i moraju znati da nas Bošnjake muslimane (za Bošnjake nemuslimane ne znam, a i iskreno i ne zanima me) to gibaničarstvo i šajkačarenje ne može ni impresionirati ni uplašiti, nego mu se smijemo i sa gađenjem i prijezirom gledamo na te gomile uhljupa, klošara, kukavica, običnih ljiga i bezmudih kokošara !!! :izet:
Živiš li u sredini s bošnjačkom većinom?
Pa upravo su bošnjaci "povratnici" najhrabriji, među hrabrim. Zamisli, klao te, ubijao, spalio ti imovinu, opljačkao, prijetio, protjerao i opet, vrati se čovjek u brlog, vrati se, obnovi svoju kuću, svoju bogomolju, svoje spomenike. Podignute glave izađe na ulicu, živi, opstaje, svjedoči nepravdi. Varaju se secesionisti, varaju se da je šutnja i trpnja isto što i strah!!! Treba se baš bojati te tišine bosanskog čovjeka. Kad tad tišina pređe u gromoglasnu buku i takvih se trebaju bojati i oni što ih vrijeđaju a i oni što ih predstavljaju.
User avatar
banjaluka078
Moderator
Posts: 7416
Joined: 16/01/2007 23:38

#81403 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by banjaluka078 »

archi_a wrote: 26/09/2020 14:56
banjaluka078 wrote: 26/09/2020 14:00
Živiš li u sredini s bošnjačkom većinom?
Pa upravo su bošnjaci "povratnici" najhrabriji, među hrabrim. Zamisli, klao te, ubijao, spalio ti imovinu, opljačkao, prijetio, protjerao i opet, vrati se čovjek u brlog, vrati se, obnovi svoju kuću, svoju bogomolju, svoje spomenike. Podignute glave izađe na ulicu, živi, opstaje, svjedoči nepravdi. Varaju se secesionisti, varaju se da je šutnja i trpnja isto što i strah!!! Treba se baš bojati te tišine bosanskog čovjeka. Kad tad tišina pređe u gromoglasnu buku i takvih se trebaju bojati i oni što ih vrijeđaju a i oni što ih predstavljaju.
Biće da ne živiš. Hajde malo ovamo, pogotovo u Šeher i Novoseliju gdje su povratnici i ljudi koji nikad nisu išli odavde, svi redom starije dobi, pa njih pitaj kako im je kao naiđu džipovi s četnicima s Manjače i Jagara i pjevaju im o klanju. Kako je meni kad mi kroz po grada četnici na traktorskoj prikolici o svakom većem svecu, a naročito dan pred Božić, urlaju svoje parole.

Nismo mi, care, hrabri, mi samo nemamo kud i svjesni smo da nas niko nema braniti, pa životarimo kako znamo i umijemo. Mi ne živimo od parola.
User avatar
Maraschino
Posts: 18997
Joined: 10/11/2006 16:15
Location: ...

#81404 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Naime, član Predsjedništva Milorad Dodik je u intervjuu za Večernji list kazao kako postoji hipotetička mogućnost o "izdvajanju Hrvata i Srba iz BiH".

"Imate jedan narod koji želi realizaciju građanske priče, a druga dva naroda to ne žele. To su Srbi i Hrvati. Ako se na tome bude insistiralo, vjerojatno će predstavnici tih dvaju naroda donijeti zajedničku deklaraciju i tražiti da iziđu iz BiH jer im se osporavaju prava garantovana ustavom i Djetonskim mirovnim sporazumom", kazao je Dodik.

Štaviše, smatra da Sarajevo ne bi ništa učinilo kada bi se dogodio raspad BiH, a svoj rezon iznio je na sljedeći način:

"Evo, recimo, Izetbegović je čuo da ja i Čović ne želimo kršenje Ustava i osporavanje Dejtona te povlačimo potez o izlasku iz BiH. Izetbegović ode u Predsjedništvo, tamo nema mene i ne može angažirati vojsku ni protiv Banje Luke ili Mostara. Ako bi se vojska uporabila, imali bismo posve drugu situaciju. Ne može poslati ni policiju u Mostar ili Banju Luku. Federalna policija ne može prijeći entitetsku granicu, niti iz jedne županije u drugu...", rekao je Dodik između ostalog
Covjek definitivno nije normala ali me cude svi oni koji ga slusaju i daju mu podrsku.
On vrlo dobro zna kako bi to sve zavrsilo ali eto proba da obeshrabri Bosnjake/Bosance, ako se i desi na vama je da slegnete ramenima.

Nece da moze pijacaru iz Bakinaca, valja krv proliti za tu tvoju secesiju. Ne ocekujem da Igora gurnes da brani opljackane milione nego ces opet onu bijedu ispod Romanije i Kozare.
DonieBrasco
Posts: 15422
Joined: 31/08/2016 16:09

#81405 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by DonieBrasco »

Valentine zabrini se barem ...

SDA nema nista protiv filđan drzave, a barme je jasno sta su ovi dogovarali u Zagrebu.
User avatar
banjaluka078
Moderator
Posts: 7416
Joined: 16/01/2007 23:38

#81406 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by banjaluka078 »

Ovaj snimak želim da vidim! :D
Svoje obraćanje Dodik je završio riječima: "Živio srpski narod! Živio američki narod!" Podsjetimo da se Dodik nalazi na američkoj "crnoj listi" zbog opstrukcije Dejtonskog sporazuma.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/17 ... _rs_u.html
mishic
Posts: 6248
Joined: 28/04/2011 16:29

#81407 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mishic »

Srbija kao "faktor stabilnosti na Balkanu", kako to mnogi vole reči, ponovo je "duboko zaorala" kao i devedesetih. Neozbiljnost i dodvoravanje Aleksandra Vučića svakome i na sve strane učinila ga je nepouzdanim za bilo koga pa čak i samog Putina. Njegovo oslanjanje na isto tako prevrtljive tipove u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini rezultira takvim "prosipanjem" tih osoba i te politike da se svatko živ ismijava s tim.

DoDickove nebuloze prosipane u Zagrebu, njegov najnoviji intervju u Večernjim kao i sva njegova politika i njegovi stavovi koje mijenja češće nego li košulje, čak su i Beogradu (izuzimajući Vulina i Dačića...) postali nepodnošljivi. Još kada se uzme u razmatranje ova arogancija Srba u SFRJ koju im je DoDick sasuo u lice, označivši time precizno uzroke i nosioce rasturanja Jugoslavije, od koje se Srbi decenijama peru na sve moguće načine, cirkus će postati još veći.

Ono što Beograd vidi a DoDicku nije ni na kraj pameti je slijedeće. Bilo kakve paralele između Kosova i RS nisu moguće, jasno je kao dan. Ali ako DoDickovom logikom krene Muamer Zukorlić kome zasigurno kao i DoDicku ne nedostaje drčnosti, onda bi moglo postati vruće.
Daleko su manje hipoteke koje i Zukorlić lično ali i Sandžak u cjelosti, imaju nego što ih ima DoDick i RS. Tu bi paralele mogle biti daleko ozbiljnije. Iako su i Vučić i DoDick ohrabreni rezultatima izbora u CG u koje su direktno bili involvirani čini se da će pobjednici dolje ipak napraviti otklon od politike za koju im je jasno da ne može imati prođu na Zapadu a u Istok su već davno razočarani.
Istina nisu svi protagonisti pobjedničke politike u C.Gori jedinstveni ali je velikom broju njih jasno ko se pita. Vučić i DoDick će tu malo moći.

DoDickovo angažovanje Čovića i Zagreba da se oslonu na grešku međunarodne zajednice što je nagradila genocid, pa i za agresiju sa zapada i UZP traže nagradu, mogla bi ponovo otvoriti Pandorinu kutiju, a onda bi ponovo na Balkanu sve bilo neriješeno. Srećom Njemačka je svjesna da diranje granica znači samo jedno; rat, i o tome neće ni da čuje. A sve ostalo mimo toga svodi se na problem priznanja Kosova i pretresanja Dejtona!!!

Teška su to pitanja ali bez njihova rješavanja izlaza iz ove krize nema. Pošto je puno onih koji se danas zaklinju u Dejton i pozivaju se na njega, onda je logično da umjesto novod Dejtona valja prvo pretresti stari. Valja vidjeti šta i zbog koga i čega od tog Dejtona nije provedeno. Ko je to, kako i čime potpuno obesmislio izvorni Dejton pa se danas za taj i takav Dejton zalaže svim silama i stalno se na njega poziva?!!

Ili još bitnije, Bosanci i Bošnjaci koji su za rad mira pristali na nepravdu, zažmirili pred genocidom i dopustili da se on nagradi Dejtonom, danas ponovo moraju pokucati na vrata Haga i pitati tamošnje sudije može li to tako?!! Može li presuđeni genocid biti nagrađen, može li "etničko čišćenje" teritoriju RS pretvoriti u svojinu jednog naroda, može li ta teritorija nositi takvo ime?!!

Sve su ovo pitanja koja najveći stradlnici i najobespravljenija skupina na ovim prostorima skoro uopšte ne postavlja!!! A red je i vrijeme je da se ona definitvno postave ako ni radi čega drugog a ono radi toga što se i dalje insistira na još većoj nepravdi i obespravljenosti i to sa dvije strane od kojih ni jedna ni druga ni iz bliza nisu odgovarale za ono što su počinile.
archi_a
Posts: 10395
Joined: 11/12/2011 18:11

#81408 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

banjaluka078 wrote: 26/09/2020 16:01
archi_a wrote: 26/09/2020 14:56
banjaluka078 wrote: 26/09/2020 14:00
Živiš li u sredini s bošnjačkom većinom?
Pa upravo su bošnjaci "povratnici" najhrabriji, među hrabrim. Zamisli, klao te, ubijao, spalio ti imovinu, opljačkao, prijetio, protjerao i opet, vrati se čovjek u brlog, vrati se, obnovi svoju kuću, svoju bogomolju, svoje spomenike. Podignute glave izađe na ulicu, živi, opstaje, svjedoči nepravdi. Varaju se secesionisti, varaju se da je šutnja i trpnja isto što i strah!!! Treba se baš bojati te tišine bosanskog čovjeka. Kad tad tišina pređe u gromoglasnu buku i takvih se trebaju bojati i oni što ih vrijeđaju a i oni što ih predstavljaju.
Biće da ne živiš. Hajde malo ovamo, pogotovo u Šeher i Novoseliju gdje su povratnici i ljudi koji nikad nisu išli odavde, svi redom starije dobi, pa njih pitaj kako im je kao naiđu džipovi s četnicima s Manjače i Jagara i pjevaju im o klanju. Kako je meni kad mi kroz po grada četnici na traktorskoj prikolici o svakom većem svecu, a naročito dan pred Božić, urlaju svoje parole.

Nismo mi, care, hrabri, mi samo nemamo kud i svjesni smo da nas niko nema braniti, pa životarimo kako znamo i umijemo. Mi ne živimo od parola.
Za tebe ne znam.... Meni su povratnici hrabri, najhrabriji ljudi na svijetu. Čak i ti ljudi "treće dobi" imali bi gdje da nisu hrabri, ponosni, da ne daju svoje i djedovinu svoju (ako ništa da zamjene imovinu ili prodaju pa da se skrase na normalnijem mjestu, da ne gledaju pijane gubavce) ali ostali su na svome i ostaju na svome, unatoč provokacijama četnika sa Manjače, jer nisu kukavice.Oni jesu istinski heroji bosanski. Nema to veze sa parolama, to je istina.

A, ne kontam šta predstavlja ovo:"dođi u Šeher i Novoseliju"? Kao, mi ne znamo kakav je problem sa srbima i njihovim ponašanjem. Pa upravo svjedočiš ono što svako normalan govori o entitetu pi si, o velikosrpskoj politici i o potrebi resetovanja ovakvog političkog uređenja države Bosne i Hercegovine.
User avatar
banjaluka078
Moderator
Posts: 7416
Joined: 16/01/2007 23:38

#81409 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by banjaluka078 »

archi_a wrote: 26/09/2020 16:54 A, ne kontam šta predstavlja ovo:"dođi u Šeher i Novoseliju"? Kao, mi ne znamo kakav je problem sa srbima i njihovim ponašanjem. Pa upravo svjedočiš ono što svako normalan govori o entitetu pi si, o velikosrpskoj politici i o potrebi resetovanja ovakvog političkog uređenja države Bosne i Hercegovine.
Jedno je znati, sasvim je drugačije to živjeti.

Nismo mi nigdje prispjeli, gdje god dođeš došljo si i kriv što neki inače divan grad ne funkcioniše kao prije rata.
archi_a
Posts: 10395
Joined: 11/12/2011 18:11

#81410 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

banjaluka078 wrote: 26/09/2020 17:49
archi_a wrote: 26/09/2020 16:54 A, ne kontam šta predstavlja ovo:"dođi u Šeher i Novoseliju"? Kao, mi ne znamo kakav je problem sa srbima i njihovim ponašanjem. Pa upravo svjedočiš ono što svako normalan govori o entitetu pi si, o velikosrpskoj politici i o potrebi resetovanja ovakvog političkog uređenja države Bosne i Hercegovine.
Jedno je znati, sasvim je drugačije to živjeti.

Nismo mi nigdje prispjeli, gdje god dođeš došljo si i kriv što neki inače divan grad ne funkcioniše kao prije rata.
Meni je svaki "došljo" draži od onog starog komšije četalja koji je pucao na mene i moj grad. :wink:
A što se tiče napuštanja povratnika, ostavljanja svoje imovine i odlaska na neko ljepše mjesto življenja, sigurno im se ne bi desilo da im neko ispod prozora voza traktor sa manjače i pjeva četničke pjesme, uzvikujući "nož, žica".... I to samo zato što su "došlje".
No nije to poenta. Pričao sam o hrabrosti "povratnika". Jesu najhrabriji, najžilaviji i najdostojanstveniji ljudi u BiH! I sigurno nisu više naivni da im se još jednom može desiti da usrani stevandić, pod okriljem jutra upadne u kuću i istjera ih u donjem vešu ispred kuće u avliju, a da ne bude reakcije i sankcije. A vrijeme čini svoje. Svo ovo "arlaukanje" secesionista nije bez razloga. Ovaj sistem političkog uređenja države, sa "nacionalnim vetom", "konstitutivnošću" i mehanizmima koordinacije-čitaj kočenja svega i svačega, će biti prošlost. Vidjet ćeš ili ćete.
User avatar
p206
Posts: 7948
Joined: 23/06/2011 07:23
Location: Medžika Džonsona br. 72

#81411 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by p206 »

I ja sam tog mišljenja da se nešto kuha od strane SAD, EU je svakako nesposobna... Ne vidim drugi razlog zašto bi Dodik išao u ZG. Očigledno je da će morati priznati Kosovo u idućih 5 g. a možda i prije i jedina zemlja "slučaj" koja ostaje smo mi
kritikos
Posts: 784
Joined: 12/01/2018 09:17

#81412 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kritikos »

Zna on dobro ko je njega i kako postavio na vlast. Isto tako njegovo koketiranje sa Rusijom je pokušaj utvrđivanja pazara kod svojih nadređenih uz opitivanje granice strpljenja. Onoliko koliko su mu gazde nezainteresovane toliko se i on bahati i ponaša kako se ponaša. Onog trena kad mu gazda stavi prst ispod nosa preko usta i kaže psssst, tako će i on da otpleše po zadatim notama. Niti se on otrgao od svojih nadređenih, niti on ima kakve ovlasti i planove. On je korumpirano govedo spremno sutra za hapsane ako to njegov gazda odluči. Do tada će on da samo laprda, diže prašinu za sobom, i laje gluposti da ostane u centru pažnje.
User avatar
prljavi Hare
Posts: 10553
Joined: 28/02/2011 09:14
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#81413 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

banjaluka078 wrote: 26/09/2020 16:14 Ovaj snimak želim da vidim! :D
Svoje obraćanje Dodik je završio riječima: "Živio srpski narod! Živio američki narod!" Podsjetimo da se Dodik nalazi na američkoj "crnoj listi" zbog opstrukcije Dejtonskog sporazuma.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/17 ... _rs_u.html
Nemoj to gledati ako si imalo osjetljiva osoba,kažu da Amerikanci masovno plaču koliko su ih dirnuli Guardianovi krici!Trump vele neutješan. :sad:

Image
User avatar
Maraschino
Posts: 18997
Joined: 10/11/2006 16:15
Location: ...

#81414 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

:lol: :lol:
User avatar
prljavi Hare
Posts: 10553
Joined: 28/02/2011 09:14
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#81415 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

Image

Nakon Guardianovih krikova američki piloti veterani iz WW2 koje je Guardianov dedo spasio od Bakirovog djeda i amidže :mrgreen:,
salutiraju Guardianu nakon njegovih istorijskih urlika! :izet:



Vidno potreseni Trump jedva je izustio:"Olovka,ključ,ceduljica......šestar,uglomjer i pernica za gospodina!" :lol: :lol: :lol:
User avatar
banjaluka078
Moderator
Posts: 7416
Joined: 16/01/2007 23:38

#81416 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by banjaluka078 »

prljavi Hare wrote: 26/09/2020 18:57
Nemoj to gledati ako si imalo osjetljiva osoba,kažu da Amerikanci masovno plaču koliko su ih dirnuli Guardianovi krici!Trump vele neutješan. :sad:
Čujem da je u čast ove izjave, Melanija danas obula one papuče iz Beme. :D

https://mondo.ba/Magazin/Ludi-svijet/a9 ... Tramp.html
User avatar
Maraschino
Posts: 18997
Joined: 10/11/2006 16:15
Location: ...

#81417 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Podsjećamo, Marinko Umičević je u nekoliko navrata slao poklone Melaniji Tramp. Pored cipela, imao je veliku želju da Melanija proba i domaće ćevape, kao i rakiju, ali rakija je ostala na carini, a ćevape je Umičević morao da pojede sam, jer mu je američka ambasada odbila vizu.


Listi poklona koje Umičević skoro tradicionalno šalje u Bijelu kuću valja dodati i priglavke za Donalda, kao i šal "Vulturesa"...
:pisnuo: :pisnuo:
User avatar
muha_sa
Posts: 128608
Joined: 12/11/2004 23:33
Location: rajvosa

#81418 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by muha_sa »

Dragan Bursać
1h ·
Dodik: Otadžbinska (četnička) vojska bila dio savezničkih snaga!

Bursać: Jel' to ista ona vojska što je ubijala nejač po Kozari u akcijama “čišćenja“, što je na strani fašista ubijala partizanske ranjenike po Neretvi, što je na Sutjesici bila na strani Vermahta i SS-ovaca? Jel' to ista ona vojska što je zatirala bošnjačku nejač po Istočnoj Bosni i Hercegovin i Sandžakui? Jel' to ista ona vojska što je ubijala antifašiste po Crnoj Gori i Srbiji? Jel' to ista ona vojska što je ništila sve nesrpsko po Sjevernoj Dalamciji i Zagori? Jel' to ista ona vojska što je ubila doktora Mladena Stojanovića i Ivana Gorna Kovačića? Jel' to ista ona vojska što se opijala sa ustašama i Nijemcima?

Naravno bili su bili dio savezničkih snaga. Ali fašističkih i nacističkih!

Image
User avatar
Man of steel
Posts: 1295
Joined: 28/02/2012 00:58

#81419 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Man of steel »

Zanimljivo je kako ove dvije usmrdjele ideologije cetnistva i ustavstva jedini zajednicki jezik nadju kada je u pitanju Bosna. A mimo toga jedne druge bi u sapune pretvarali da mogu.
glockov kolac
Posts: 1414
Joined: 30/04/2011 15:53

#81420 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by glockov kolac »

Man of steel wrote: 26/09/2020 20:33 Zanimljivo je kako ove dvije usmrdjele ideologije cetnistva i ustavstva jedini zajednicki jezik nadju kada je u pitanju Bosna. A mimo toga jedne druge bi u sapune pretvarali da mogu.
Želim im da se o sebi zabave, jedni s drugima ili pojedinačno
User avatar
oldtajmer
Posts: 5001
Joined: 13/04/2013 09:43
Location: Royston Vasey

#81421 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by oldtajmer »

ma jasta dok se mi ovdje zajebajemo bit ce sutra kada podjes na trebevic preko lukavice -dobar dan molim vas pasos
dodo se zadao opasno nema sta :-?
User avatar
Maraschino
Posts: 18997
Joined: 10/11/2006 16:15
Location: ...

#81422 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

oldtajmer wrote: 26/09/2020 20:41 ma jasta dok se mi ovdje zajebajemo bit ce sutra kada podjes na trebevic preko lukavice -dobar dan molim vas pasos
dodo se zadao opasno nema sta :-?
samo sto nije :izet:
User avatar
512MB
Posts: 10551
Joined: 03/01/2014 22:39
Location: ¯\_(ツ)_/

#81423 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 512MB »

Man of steel wrote: 26/09/2020 20:33 Zanimljivo je kako ove dvije usmrdjele ideologije cetnistva i ustavstva jedini zajednicki jezik nadju kada je u pitanju Bosna. A mimo toga jedne druge bi u sapune pretvarali da mogu.
Prije se radilo u tajnosti jer su vjerovali da su jači. Sad je kmeka i trka u zagreb i beaograd jer znaju da su sami mudo labudovo.
User avatar
Maraschino
Posts: 18997
Joined: 10/11/2006 16:15
Location: ...

#81424 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Jedan analiticar skoro rece '' mirna Bosna miran region''.

Ne moze niko rovasiti po BiH a da mu se to ne vrati.
Capljina74
Posts: 6709
Joined: 13/01/2020 09:50

#81425 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Capljina74 »

turgut wrote: 26/09/2020 13:51 kako god bilo, jedno je sigurno, a to je da se većina Bošnjaka danas (siguran sam da je to 98% Bošnjaka danas) ovih šatoraško-vašaraških šajkačarsko-guslarskih glavuša i gibaničara apsolutno nimalo ne boji. možda nekad davno, tamo nekad krajem 1991 godine, ili u februaru, martu ili aprilu 1992 godine, uz svu silu artiljerijskog oružja, hiljada tona MTS-a, aviona, haubica, tenkova, trasportera itd možda uz sve to još to dodatno guslaranje, ulojane šajkače sa kokardušinama, krmad na ražnju i guslarenje o Turcima, uz guslarske epove o eroju i junaku sa Vukovara Arkanu, možda je tada to sve i moglo biti, i zaista, nažalost i bilo je faktor zastrašivanja i unošenja nesigurnosti među Bošnjacima, ali danas, danas sigurno NE ! danas su samo predmet sprdnje i ismijavanja i moraju znati da nas Bošnjake muslimane (za Bošnjake nemuslimane ne znam, a i iskreno i ne zanima me) to gibaničarstvo i šajkačarenje ne može ni impresionirati ni uplašiti, nego mu se smijemo i sa gađenjem i prijezirom gledamo na te gomile uhljupa, klošara, kukavica, običnih ljiga i bezmudih kokošara !!! :izet:
Blago tebi sa takom pameti.
Locked