Da li ovo znači da je za 99% populacije koja trenutno fasuje COVID-19 po simptomima otprilke na nivou gripe?!biglebovski wrote: ↑15/09/2020 11:13Da se ne ponavljam, kroz moje upise se može skontati za koga mislim da upravlja cijelom krizom i na koji način, i zbog čega.Hendrix wrote: ↑15/09/2020 01:46A ko su oni, ko to radi sve...neka tajna organizacija kao Spectre iz James Bonda? Koja to drzava svjesno sebe unistava lockdownom da bi postigla kakvu zlu namjeru? Koja drzava masakrira svoju avio industriju da bi kao kontrolisala ljude? I ako je neka organizacija iza znaci imaju apsolutno sve drzave svijeta iza sebe i svi su se odjednom slozili oko ove zavjere a inace se bore oko najbanalnijih stvari? Pozicija i opozicija, nezavisni...svi su ukljuceni u ovu zavjeru globalnih razmjera? Iran i Amerika...slozni u prikrivanju zavjere?biglebovski wrote: ↑14/09/2020 21:34
Zabacivalo se odavno... U međuvremenu se radilo na razradi teme putem mijenjanja i dopunjavanja regulacija, i došlo se do momenta kada svaki čovjek, i staro i mlado, ima internet i pristup nekakvim izvorima vijesti u privatnom vlasništvu, i napraviše šta napraviše.
Na stranu mediji i njihov senzacionalizam koji je u svim sferama od starleta do politike, ja ne kontam logistiku i rezon iza ove teorije...ko su oni i sta ustvari hoce? Eto hajd objasni mi molim te.
ACTIVE CASES: 7,240,430
7,179,743 (99%) in Mild Condition
60,687 (1%) Serious or Critical
Current World Population: 7.811.972.000
https://www.worldometers.info/coronavirus/
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Naslovnica
#32126 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- cyprus
#32127 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A ja bih baš cijenio kada bi ponovio... Nije baš da svi imamo vremena da redovno pratimo tvoje upisebiglebovski wrote: ↑15/09/2020 11:13Da se ne ponavljam, kroz moje upise se može skontati za koga mislim da upravlja cijelom krizom i na koji način, i zbog čega...Hendrix wrote: ↑15/09/2020 01:46 A ko su oni, ko to radi sve...neka tajna organizacija kao Spectre iz James Bonda? Koja to drzava svjesno sebe unistava lockdownom da bi postigla kakvu zlu namjeru? Koja drzava masakrira svoju avio industriju da bi kao kontrolisala ljude? I ako je neka organizacija iza znaci imaju apsolutno sve drzave svijeta iza sebe i svi su se odjednom slozili oko ove zavjere a inace se bore oko najbanalnijih stvari? Pozicija i opozicija, nezavisni...svi su ukljuceni u ovu zavjeru globalnih razmjera? Iran i Amerika...slozni u prikrivanju zavjere?
Na stranu mediji i njihov senzacionalizam koji je u svim sferama od starleta do politike, ja ne kontam logistiku i rezon iza ove teorije...ko su oni i sta ustvari hoce? Eto hajd objasni mi molim te.
-
biglebovski
#32128 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja tako zaključujem, nekima je očigledno ovo opasnost neviđena zbog koje sve treba sjebat. Još kad na ove brojke dodamo zaražene ne testirane, ovo jedan posto ide u promile. Al eto, nek je nama Toni Pandemija sretan i poznat i priznat i pita se nešto i napokon svi znaju za njega nakon četvrte opasnosti po čovječanstvo možda i Nobelovu nagradu za mir dobije sa Bilijem i Dorstenom i Fergusonom i New York Timesom i ostalim stručnjacima za prepadanje naroda.Naslovnica wrote: ↑15/09/2020 13:41Da li ovo znači da je za 99% populacije koja trenutno fasuje COVID-19 po simptomima otprilke na nivou gripe?!biglebovski wrote: ↑15/09/2020 11:13Da se ne ponavljam, kroz moje upise se može skontati za koga mislim da upravlja cijelom krizom i na koji način, i zbog čega.Hendrix wrote: ↑15/09/2020 01:46
A ko su oni, ko to radi sve...neka tajna organizacija kao Spectre iz James Bonda? Koja to drzava svjesno sebe unistava lockdownom da bi postigla kakvu zlu namjeru? Koja drzava masakrira svoju avio industriju da bi kao kontrolisala ljude? I ako je neka organizacija iza znaci imaju apsolutno sve drzave svijeta iza sebe i svi su se odjednom slozili oko ove zavjere a inace se bore oko najbanalnijih stvari? Pozicija i opozicija, nezavisni...svi su ukljuceni u ovu zavjeru globalnih razmjera? Iran i Amerika...slozni u prikrivanju zavjere?
ACTIVE CASES: 7,240,430
7,179,743 (99%) in Mild Condition
60,687 (1%) Serious or Critical
Current World Population: 7.811.972.000
https://www.worldometers.info/coronavirus/![]()
-
Mogy87
#32129 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Anthony Fauci je bio poznat i legendaran mnogo prije nego sto je @biglebovski sa 50.000 lajkova sa klix foruma cuo za njega.
Last edited by Mogy87 on 15/09/2020 14:39, edited 1 time in total.
-
biglebovski
#32130 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Al je bio nesretan, sad mu je srce na mjestu. Samo Nobel za spasioce čovječanstva.
-
Mogy87
#32131 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne. Ovo nije njegov prvi rodeo, sto bi Amerikanci rekli.
One of the world’s leading infections disease physicians and a member of the White House Coronavirus Task Force, Fauci has served as the director of the National Institute of Allergy and Infectious Diseases at the National Institutes of Health since 1984 and has advised six presidents on pressing public health issues.
Covjek je legenda u naucnim krugovima. Zao mi je sto to ne razumijes. Nikakva dodatna "slava" mu nije potrebna. Jer predsjednici su se mjenjali, a ko je ostao?
One of the world’s leading infections disease physicians and a member of the White House Coronavirus Task Force, Fauci has served as the director of the National Institute of Allergy and Infectious Diseases at the National Institutes of Health since 1984 and has advised six presidents on pressing public health issues.
Covjek je legenda u naucnim krugovima. Zao mi je sto to ne razumijes. Nikakva dodatna "slava" mu nije potrebna. Jer predsjednici su se mjenjali, a ko je ostao?
-
biglebovski
#32132 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Toni i Genjca zajebo. Apelujem na Biserku i njenog sina da apeluju na koga treba da predlože Tonija i Bilija te Wuhan Institute for Virology za Nobelovu nagradu sa spašavanje čovječanstva. I da nađu čovjeka koji je pojeo, ili šta već, šišmiša kodnog naziva Zero-Bat.
- geralt
#32133 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne znaci. Svaki teski slucaj pocinje kao blagi slucaj. Neki od ovih 99% ce razviti teze simptome, obicno nakon 7 dana blaze bolesti.Naslovnica wrote: ↑15/09/2020 13:41 Da li ovo znači da je za 99% populacije koja trenutno fasuje COVID-19 po simptomima otprilke na nivou gripe?!![]()
- GAU8
#32134 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ali laki slucajevi ostanu na "nivou gripe"geralt wrote: ↑15/09/2020 15:55Ne znaci. Svaki teski slucaj pocinje kao blagi slucaj. Neki od ovih 99% ce razviti teze simptome, obicno nakon 7 dana blaze bolesti.Naslovnica wrote: ↑15/09/2020 13:41 Da li ovo znači da je za 99% populacije koja trenutno fasuje COVID-19 po simptomima otprilke na nivou gripe?!![]()
-
Naslovnica
#32135 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa zašto onda uopšte postoji stavka za blage slučajeve, jer svaki slučaj počinja kao blag. I ovih 1% su imali blage simptome, zar ne. Nisu odmah završili na respiratorima i u bolnici, zar ne?geralt wrote: ↑15/09/2020 15:55Ne znaci. Svaki teski slucaj pocinje kao blagi slucaj. Neki od ovih 99% ce razviti teze simptome, obicno nakon 7 dana blaze bolesti.Naslovnica wrote: ↑15/09/2020 13:41 Da li ovo znači da je za 99% populacije koja trenutno fasuje COVID-19 po simptomima otprilke na nivou gripe?!![]()
Ako ćemo se voditi tim nekim logikama, onda je 100% slučajeva "blago".
Kada se odluči da li je neki slučaj teži ili blaži, jer ovdje piše da su ovo aktivni slučajevi?!
Na stranu to što na trenutnom uzorku od preko 7 miliona ima 1% težih. Sutra će biti, bubam, 8 miliona aktivnih, teško da će se omjer težih i lakših mijenjati.Baš ćemo da vidimo kakvi će biti rezultati sutra ujutro na istom linku.
Vrlo čudno.
-
splinter
#32136 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Evo da malo oživimo temu.
Izgleda da su švabe stavile tačku na i ponudile masu odgovora na dio o smrtnim slučajevima.
https://www.dw.com/hr/njema%C4%8Dki-pat ... a-54688537
https://www.mta-dialog.de/artikel/covid ... nisse.html
A ne znam jel neko ranije stavljao ovu vijest, ja sam je vidio tek jutros. Baš je bilo govora neki dan o ovome.
"I još nešto, ovo umiranje sa ili od i neki procenti i tako to. Ovaj virus napada sve organe na kojima se nalaze ACE2 recepotri dakle respirarorni organi, probavni, karrdiovaskularni, mišićno tkivo pa čak cerebralni cortex i hypothalamus. Zato se i čini nekada da veliki broj smrtnih slučajeva na prvu nije specifičan za ovu bolest jer se ne radi o uobičajenij kliničkoj slici sa promjenama na plućima ali bolest je vrlo podmukla i vrlo često ključne stvari koje mogu da dovedu do smrtnog ishoda prođu ispod "radara"-
A eto ovo sam napisao prije koji dan da nisam ni znao za ovaj članak
Sam članak je objasnio zašto se relativno rijetko rade autopsije, koja je cijena i ostale zanimljivosti.
Detalji rezultata istraživanja nemačkih patologa: 68 procenata obdukovanih umrlih su bili muškarci, većina njih u svojoj sedmoj do devetoj deceniji života. Kod više od polovine nalaza identifikovano je oštećenje alveola – difuzno (37%) i difuzno sa bronhopneumonijom (15%). Pored toga, obdukcije su pronašle tromboze i tromboemboliju (19 odsto), mikrotrombe (20%) i endotelitis (95%).
Upada mi uoči da je čak 95 % umrlih imalo endotheliitis, upalu endotela krvnih sudova koji nastaje kao odgovor imunog sistema na ulazak i razmnožavanje virusa. Obzirom da je u pitanju sloj ćelija koji iznutra oblaže krvožilni sistem i ima čitav niz važnih funkcija među kojima su kontrola vaskularnoga tonusa, inhibicija agregacije trombocita, modulacija migracije leukocita, regulacija proliferacije glatkih mišićnih stanica i moduliranje propusnosti vaskularne stijenke jasno da jaka upala dovodi do teških pa i fatalnih posljedica.
S druge strane promjene na plućima su bile prisutne kroz promjene na alveolama koja se javila u malo više od 50% , dakle kod skoro polovine nisu bili prisutni neki od na prvu uobičajenih simptoma
Moj neki savjet ljudima koji su prebolili Covid -19 koa posebno one sa subkliničkom slikom, kako kod nas često kažu asimptomatski slučajevi je da nakon nekon vremena za svaki slučaj odrade neke detaljnije nalaze, npr krvnu sliku ( ukoliko je došlo do reaktivne trombocitoze, ili naknadni RTG pluća , po potrebi i EKG:
Izgleda da su švabe stavile tačku na i ponudile masu odgovora na dio o smrtnim slučajevima.
https://www.dw.com/hr/njema%C4%8Dki-pat ... a-54688537
https://www.mta-dialog.de/artikel/covid ... nisse.html
A ne znam jel neko ranije stavljao ovu vijest, ja sam je vidio tek jutros. Baš je bilo govora neki dan o ovome.
"I još nešto, ovo umiranje sa ili od i neki procenti i tako to. Ovaj virus napada sve organe na kojima se nalaze ACE2 recepotri dakle respirarorni organi, probavni, karrdiovaskularni, mišićno tkivo pa čak cerebralni cortex i hypothalamus. Zato se i čini nekada da veliki broj smrtnih slučajeva na prvu nije specifičan za ovu bolest jer se ne radi o uobičajenij kliničkoj slici sa promjenama na plućima ali bolest je vrlo podmukla i vrlo često ključne stvari koje mogu da dovedu do smrtnog ishoda prođu ispod "radara"-
A eto ovo sam napisao prije koji dan da nisam ni znao za ovaj članak
Sam članak je objasnio zašto se relativno rijetko rade autopsije, koja je cijena i ostale zanimljivosti.
Detalji rezultata istraživanja nemačkih patologa: 68 procenata obdukovanih umrlih su bili muškarci, većina njih u svojoj sedmoj do devetoj deceniji života. Kod više od polovine nalaza identifikovano je oštećenje alveola – difuzno (37%) i difuzno sa bronhopneumonijom (15%). Pored toga, obdukcije su pronašle tromboze i tromboemboliju (19 odsto), mikrotrombe (20%) i endotelitis (95%).
Upada mi uoči da je čak 95 % umrlih imalo endotheliitis, upalu endotela krvnih sudova koji nastaje kao odgovor imunog sistema na ulazak i razmnožavanje virusa. Obzirom da je u pitanju sloj ćelija koji iznutra oblaže krvožilni sistem i ima čitav niz važnih funkcija među kojima su kontrola vaskularnoga tonusa, inhibicija agregacije trombocita, modulacija migracije leukocita, regulacija proliferacije glatkih mišićnih stanica i moduliranje propusnosti vaskularne stijenke jasno da jaka upala dovodi do teških pa i fatalnih posljedica.
S druge strane promjene na plućima su bile prisutne kroz promjene na alveolama koja se javila u malo više od 50% , dakle kod skoro polovine nisu bili prisutni neki od na prvu uobičajenih simptoma
Moj neki savjet ljudima koji su prebolili Covid -19 koa posebno one sa subkliničkom slikom, kako kod nas često kažu asimptomatski slučajevi je da nakon nekon vremena za svaki slučaj odrade neke detaljnije nalaze, npr krvnu sliku ( ukoliko je došlo do reaktivne trombocitoze, ili naknadni RTG pluća , po potrebi i EKG:
- geralt
#32137 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Slazem se, samo njih je manji procenat od 99%, to je samo presjek trenutnog stanja.GAU8 wrote: ↑15/09/2020 16:01Ali laki slucajevi ostanu na "nivou gripe"geralt wrote: ↑15/09/2020 15:55Ne znaci. Svaki teski slucaj pocinje kao blagi slucaj. Neki od ovih 99% ce razviti teze simptome, obicno nakon 7 dana blaze bolesti.Naslovnica wrote: ↑15/09/2020 13:41 Da li ovo znači da je za 99% populacije koja trenutno fasuje COVID-19 po simptomima otprilke na nivou gripe?!![]()
-
Naslovnica
- geralt
#32139 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Svaka drzava vodi svoju statistiku, i upitno je koliko oni osvjezavaju podatke prema WHO bazi. Recimo ako odes na nas, tamo pise da ozbiljnih slucajeva uopste nema kod nas, a znamo da i u Sarajevu i u Mostaru i u Banja Luci ima ljudi na respiratorima.Naslovnica wrote: ↑15/09/2020 16:11 Pa zašto onda uopšte postoji stavka za blage slučajeve, jer svaki slučaj počinja kao blag. I ovih 1% su imali blage simptome, zar ne. Nisu odmah završili na respiratorima i u bolnici, zar ne?
Kada se odluči da li je neki slučaj teži ili blaži, jer ovdje piše da su ovo aktivni slučajevi?!
Na stranu to što na trenutnom uzorku od preko 7 miliona ima 1% težih. Sutra će biti, bubam, 8 miliona aktivnih, teško da će se omjer težih i lakših mijenjati.Baš ćemo da vidimo kakvi će biti rezultati sutra ujutro na istom linku.
Vrlo čudno.
![]()
![]()
![]()
Primjer kako bi to trebalo da se vodi: Boris Johnson osjeti simptome, testira se, dobije pozitivan nalaz. Stanje nije kriticno, upisu ga u oboljele sa blagom slikom. Nekoliko dana tako traje, svaki dan je u statistici blagih slucajeva. Pogorsa mu se stanje, prebace ga u bolnicu i daju mu kisik, u statistici ga prebace u teske slucajeve. Poboljsa mu se stanje, izadje iz bolnice, vrate ga u blage slucajeve. Dobije negativan nalaz, prebace ga u oporavljene.
-
Naslovnica
#32140 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma naravno, jasno je da ove cifre, barem što se tiče procenata, nikako ne mogu biti relevantne.geralt wrote: ↑15/09/2020 16:23Svaka drzava vodi svoju statistiku, i upitno je koliko oni osvjezavaju podatke prema WHO bazi. Recimo ako odes na nas, tamo pise da ozbiljnih slucajeva uopste nema kod nas, a znamo da i u Sarajevu i u Mostaru i u Banja Luci ima ljudi na respiratorima.Naslovnica wrote: ↑15/09/2020 16:11 Pa zašto onda uopšte postoji stavka za blage slučajeve, jer svaki slučaj počinja kao blag. I ovih 1% su imali blage simptome, zar ne. Nisu odmah završili na respiratorima i u bolnici, zar ne?
Vrlo čudno.
![]()
![]()
![]()
Primjer kako bi to trebalo da se vodi: Boris Johnson osjeti simptome, testira se, dobije pozitivan nalaz. Stanje nije kriticno, upisu ga u oboljele sa blagom slikom. Nekoliko dana tako traje, svaki dan je u statistici blagih slucajeva. Pogorsa mu se stanje, prebace ga u bolnicu i daju mu kisik, u statistici ga prebace u teske slucajeve. Poboljsa mu se stanje, izadje iz bolnice, vrate ga u blage slucajeve. Dobije negativan nalaz, prebace ga u oporavljene.
Na stranu to što se ovdje radi o REGISTROVANIM slučajevima, ako se dodaju i NEREGISTROVANI (pretpostavljam da postoje načini da se dođe do približnog broja), tek tada svi ovi procenti gube smisao.
-
freelancerBIH
#32141 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Virus kako izgleda- po smrtnosti je kao sezonska gripa, velika razlikaje brzina kojom se siri, zato i vlada tolika zabrinutost sirom svijeta... Nazalost...geralt wrote: ↑15/09/2020 15:55Ne znaci. Svaki teski slucaj pocinje kao blagi slucaj. Neki od ovih 99% ce razviti teze simptome, obicno nakon 7 dana blaze bolesti.Naslovnica wrote: ↑15/09/2020 13:41 Da li ovo znači da je za 99% populacije koja trenutno fasuje COVID-19 po simptomima otprilke na nivou gripe?!![]()
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#32142 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A da sve ovo nije skontao neko ko zna da nam klima, i svi mi na nafti, ide u qrc. Neki lola iznad Tramponje, Židova, Arapa, Kine, Putina,... naš neki čojk, iz naroda - nije gušter?
Da nam pomogne i da nas spasi.
U suprotnom, nikome neću halaliti upropaštenu godinu života!
Da nam pomogne i da nas spasi.
U suprotnom, nikome neću halaliti upropaštenu godinu života!
-
Medobrundo25
#32143 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Eksponecijalni rast se nikada nije desio.
Zdravstveni kapaciteti nisu preoptereceni.
Ljudi ne padaju po cesti.
99,9x% covjecanstva ce prezivjeti.
Prestanite sa apokalipticnim glupostima.
Ovo sranje ce trajati dok politika ne kaze da je dosta.
Mogy87 nadji posao i prestani palamuditi o stvarima o kojima nemas pojma 24/7 na forumu.
Pozdrav svima i ostajte zdravo.
Mogy87 nadji posao i prestani palamuditi o stvarima o kojima nemas pojma 24/7 na forumu.
-
palermo
#32144 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
U pravu si, odlučimo da nema corone i onda nema corone....Medobrundo25 wrote: ↑15/09/2020 18:25 Eksponecijalni rast se nikada nije desio.
al to može biti i recept za druge oblasti života...recimo odlučimo nema kriminala i nema kriminala.....odlučimo nema siromaštva, i nema siromoaštva....jednostavno i lakko provodivo
-
Medobrundo25
#32145 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nista ti ne odlucujes niti se pitas, imaju ljudi koji odlucuju za tebe.palermo wrote: ↑15/09/2020 18:30U pravu si, odlučimo da nema corone i onda nema corone....Medobrundo25 wrote: ↑15/09/2020 18:25 Eksponecijalni rast se nikada nije desio.
al to može biti i recept za druge oblasti života...recimo odlučimo nema kriminala i nema kriminala.....odlučimo nema siromaštva, i nema siromoaštva....jednostavno i lakko provodivo
I da, upravo je tako kako si rekao
- Edin H.
#32146 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Srecom ti se je jos manje pitasMedobrundo25 wrote: ↑15/09/2020 18:43Nista ti ne odlucujes niti se pitas, imaju ljudi koji odlucuju za tebe.palermo wrote: ↑15/09/2020 18:30U pravu si, odlučimo da nema corone i onda nema corone....Medobrundo25 wrote: ↑15/09/2020 18:25 Eksponecijalni rast se nikada nije desio.
I da, upravo je tako kako si rekao![]()
-
daddy-kool
#32147 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pravo zanimljiva statistika je sa desne strane i daje CFR=4,2% na 22 miliona uzoraka.
Kod gripe je CFR=0,1%.
-
palermo
#32148 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma jasno je meni da ja ne odlucujem,moje je da slusam. Nego ovi sto odlucuju..ti velikani...sto oni ne.odluce da nema corone, kriminala, siromastva....jes ti kome uputio ovaj prijedlog...ne.meni, moje je da.slusam....nego tako, tim sto se.pitaju...vidim znas ih, a prijedlog bas dobar i koristanMedobrundo25 wrote: ↑15/09/2020 18:43Nista ti ne odlucujes niti se pitas, imaju ljudi koji odlucuju za tebe.palermo wrote: ↑15/09/2020 18:30U pravu si, odlučimo da nema corone i onda nema corone....Medobrundo25 wrote: ↑15/09/2020 18:25 Eksponecijalni rast se nikada nije desio.
.
-
Naslovnica
#32149 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Racunamo li da epidemija jos uvijek nesmanjenom zestinom i da je CFR broj REGISTROVANIH slucajeva?daddy-kool wrote: ↑15/09/2020 20:23Pravo zanimljiva statistika je sa desne strane i daje CFR=4,2% na 22 miliona uzoraka.
Kod gripe je CFR=0,1%.
Broj zarazenih (REGISTROVANIH) raste iz dana u dan, a CFR opada, broj oporavljenih raste. Ohrabrujuce!
-
Medobrundo25
#32150 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne razumijes bit posta, ne da mi se objasnjavat. Lijep pozdravpalermo wrote: ↑15/09/2020 20:28Ma jasno je meni da ja ne odlucujem,moje je da slusam. Nego ovi sto odlucuju..ti velikani...sto oni ne.odluce da nema corone, kriminala, siromastva....jes ti kome uputio ovaj prijedlog...ne.meni, moje je da.slusam....nego tako, tim sto se.pitaju...vidim znas ih, a prijedlog bas dobar i koristanMedobrundo25 wrote: ↑15/09/2020 18:43Nista ti ne odlucujes niti se pitas, imaju ljudi koji odlucuju za tebe.
.