To u određenom broju slučajeva može značiti da se radi o imunkompetentnim osobama čiji je imuni sistem odradio kvalitetno u potrebnoj situaciji. Takvi će vjerojatno i razviti dugotrajnija antitjela. Ali u većini slučajeva vrlo vjerojatno se radilo o manjoj izloženosti virusa i manjem virusnom opterećenju pa se i nije razvila klinička slika. Zbog toga se i razvija manji broj antitjela koje se zadržavaju u organizmu relativno kratko.biglebovski wrote: ↑07/09/2020 23:19To meni samo znači da se njihov organizam izuzetno dobro nosi sa virusom i da će se, ukoliko i budu opet zaraženi, iako su takvi slučajevi bar za sad na nivou statističke greške, njihovo tijelo isto ponašati.
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- zemomak
-
splinter
#31827 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
biglebovski
#31828 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Vrlo vjerovatno i možda nisi u pravu. Imamo dakle super osjetljive testove koji otkrivaju prisutnost nečega u tijelu, to nešto je možda živo i pravi probleme a možda je i mrtvo. 27 miliona slučajeva je registrovano kao pozitivno, dva su slučaja registrovana kao ponovna zaraza, iako se nakon ovih objava sa Oxforda, i tu može sumnjati šta su u stvari detektovali kod to dvoje. Računa se da je virus sa nama 8 mjeseci. Da je to sa antitijelima tako kako ti vjeruješ, moralo je biti više od ta dva slučaja.splinter wrote: ↑07/09/2020 23:32To u određenom broju slučajeva može značiti da se radi o imunkompetentnim osobama čiji je imuni sistem odradio kvalitetno u potrebnoj situaciji. Takvi će vjerojatno i razviti dugotrajnija antitjela. Ali u većini slučajeva vrlo vjerojatno se radilo o manjoj izloženosti virusa i manjem virusnom opterećenju pa se i nije razvila klinička slika. Zbog toga se i razvija manji broj antitjela koje se zadržavaju u organizmu relativno kratko.biglebovski wrote: ↑07/09/2020 23:19To meni samo znači da se njihov organizam izuzetno dobro nosi sa virusom i da će se, ukoliko i budu opet zaraženi, iako su takvi slučajevi bar za sad na nivou statističke greške, njihovo tijelo isto ponašati.
- Edin H.
-
splinter
#31830 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Naravno da je ovako kao što ja kažem. Jer iznosim mišljenje koje nastane kao rezultat sopstvenog znanja i niza pročitanih radova i istraživanja.biglebovski wrote: ↑08/09/2020 00:53Vrlo vjerovatno i možda nisi u pravu. Imamo dakle super osjetljive testove koji otkrivaju prisutnost nečega u tijelu, to nešto je možda živo i pravi probleme a možda je i mrtvo. 27 miliona slučajeva je registrovano kao pozitivno, dva su slučaja registrovana kao ponovna zaraza, iako se nakon ovih objava sa Oxforda, i tu može sumnjati šta su u stvari detektovali kod to dvoje. Računa se da je virus sa nama 8 mjeseci. Da je to sa antitijelima tako kako ti vjeruješ, moralo je biti više od ta dva slučaja.splinter wrote: ↑07/09/2020 23:32To u određenom broju slučajeva može značiti da se radi o imunkompetentnim osobama čiji je imuni sistem odradio kvalitetno u potrebnoj situaciji. Takvi će vjerojatno i razviti dugotrajnija antitjela. Ali u većini slučajeva vrlo vjerojatno se radilo o manjoj izloženosti virusa i manjem virusnom opterećenju pa se i nije razvila klinička slika. Zbog toga se i razvija manji broj antitjela koje se zadržavaju u organizmu relativno kratko.biglebovski wrote: ↑07/09/2020 23:19
To meni samo znači da se njihov organizam izuzetno dobro nosi sa virusom i da će se, ukoliko i budu opet zaraženi, iako su takvi slučajevi bar za sad na nivou statističke greške, njihovo tijelo isto ponašati.
Slučajeva reinfekcije sigurno ima mnogo više ali realno ko će u ovom trenutnim okolnostima baviti reinfekcijom. Npr ko bi poslije 4-5 mjeseci nakon što preboli bolest i osjeti i najmanje simptome ponovo radio test? Možda čak ne bi ni imao simptome.
S druge strane ljudi ne obole automatski kada ostanu bez antitjela nego tek kada dođu u kontakt sa patogenom, dakle sam gubitak antitjela ne znači nužno pojavu bolesti.
Nadalje eskalacija pandemije je najveća od juna pa na ovamo a od tog perioda cirkulira dominantno mutirani soj virusa, a to nije period od 8 nego od par mjeseci. Podaci iz Kine svakako nisu relevantni.
Puno je tu faktora koji odlučuju a period od 3, 4 pa i 8 mjeseci je relativno mali period u povijestima bolesti, tek ćemo nakon nekoliko godina moći pričati o svemu..
- GAU8
#31831 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jucer su koliko vidim retroaktivno popunili.
Inace od 3.9 do jucer nije bilo nista na worldometru. Izdali su i pojasnjenje da su promijenili nacin na koji reportiraju nove slucajeve. Ici ce navodno na sedmicnom nivou. Na Worldometru skripta najvjerovatnije preuzima podatke automatski, pa se "zbunila" tj. promijenio se ozvor podataka.
-
Nadzorna_ploca
#31832 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dobro su joj dohakali 
-
Mogy87
#31833 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
@biglebovski fudbaleri Zeljeznicara su testirani "privatno" komercijalnim testovima, ne po nalogu nadleznih zdravstvenih sluzbi. Otisli "privatniku" testirali se i uredno platili kao i svi ostali gradjani. Niko te ne sprjecava da se testiras svaki dan o svom trosku.
Kao i ostali koji dobiju pozitivan nalaz u privatnoj laboratoriji NISU ubrojani u ukupan broj pozitivnih slucajeva. Za Sarajevo se jedino racunaju pozitivni kroz sistem UKCS. Tako da se asimptomatski ne testiraju niti ulaze u sluzbenu statistiku.
Kao i ostali koji dobiju pozitivan nalaz u privatnoj laboratoriji NISU ubrojani u ukupan broj pozitivnih slucajeva. Za Sarajevo se jedino racunaju pozitivni kroz sistem UKCS. Tako da se asimptomatski ne testiraju niti ulaze u sluzbenu statistiku.
- zubi
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#31835 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Vidim da je regrutacija bila uspješna sudeći po paničarima i stručnjacima sa ovog foruma. Popunjenost 120% 
-
lavander
#31836 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Testiraju se i asimptomatski, ali ne svi. Znam porodicu gdje je otac imao simptome, beba malu temp, a supruga nista, punica nista. Testirani su svi, jer zive u istom domacinstvu, beba i otac pozitivni, a njih dvije ne. S druge strane, suprotan primjer - supruga sa simptomima pozitivna, suprug i djeca nemaju simptome, nisu ni testirani. Ne mislim da su striktno razradjena pravila testiranja. A i testovi su smijurija. Jedna te ista osoba testirana U JEDNOM DANU u dvije laboratorije, u jednoj pozitivna u drugoj negativna. Ne treba se opterecivati testovima, brojkama i raznim izjavama "struke", jer covjek samo moze poludjeti ako tome pusti. Samo dizati imunitet i zivjeti normalno, koliko se moze.
-
biglebovski
#31837 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
To što si pročitao niz stručnih radova ne dokazuje da si ti u pravu. Pogotovo što ti je svaka druga vjerovatno i možda? Možda je i profesor Chandra Wikramasinghe u pravu i imamo posla sa svemirskim virusima. Ima li ijedan slučaj reinfekcije koji je završio smrću ponovno zaraženog? Eskalacija pandemije je bila u martu i aprilu, od juna imamo eskalaciju testiranja sa testovima koji pokazuju lažno pozitivne, tj. pokazuju da li je neko uhvatio virus, možda u martu, možda u aprilu a možda i prošle godine.splinter wrote: ↑08/09/2020 06:17Naravno da je ovako kao što ja kažem. Jer iznosim mišljenje koje nastane kao rezultat sopstvenog znanja i niza pročitanih radova i istraživanja.biglebovski wrote: ↑08/09/2020 00:53Vrlo vjerovatno i možda nisi u pravu. Imamo dakle super osjetljive testove koji otkrivaju prisutnost nečega u tijelu, to nešto je možda živo i pravi probleme a možda je i mrtvo. 27 miliona slučajeva je registrovano kao pozitivno, dva su slučaja registrovana kao ponovna zaraza, iako se nakon ovih objava sa Oxforda, i tu može sumnjati šta su u stvari detektovali kod to dvoje. Računa se da je virus sa nama 8 mjeseci. Da je to sa antitijelima tako kako ti vjeruješ, moralo je biti više od ta dva slučaja.splinter wrote: ↑07/09/2020 23:32
To u određenom broju slučajeva može značiti da se radi o imunkompetentnim osobama čiji je imuni sistem odradio kvalitetno u potrebnoj situaciji. Takvi će vjerojatno i razviti dugotrajnija antitjela. Ali u većini slučajeva vrlo vjerojatno se radilo o manjoj izloženosti virusa i manjem virusnom opterećenju pa se i nije razvila klinička slika. Zbog toga se i razvija manji broj antitjela koje se zadržavaju u organizmu relativno kratko.
Slučajeva reinfekcije sigurno ima mnogo više ali realno ko će u ovom trenutnim okolnostima baviti reinfekcijom. Npr ko bi poslije 4-5 mjeseci nakon što preboli bolest i osjeti i najmanje simptome ponovo radio test? Možda čak ne bi ni imao simptome.
S druge strane ljudi ne obole automatski kada ostanu bez antitjela nego tek kada dođu u kontakt sa patogenom, dakle sam gubitak antitjela ne znači nužno pojavu bolesti.
Nadalje eskalacija pandemije je najveća od juna pa na ovamo a od tog perioda cirkulira dominantno mutirani soj virusa, a to nije period od 8 nego od par mjeseci. Podaci iz Kine svakako nisu relevantni.
Puno je tu faktora koji odlučuju a period od 3, 4 pa i 8 mjeseci je relativno mali period u povijestima bolesti, tek ćemo nakon nekoliko godina moći pričati o svemu..
"Kada se provodi test na koronavirus, dobiva se odgovor "pozitivan/negativan". Pritom nema pokazatelja koliko je virusa u uzorku i u kolikoj je mjeri on aktivan.
I osoba koja u sebi ima veliku količinu virusa i ona kod koje su ostali samo fragmenti virusa od infekcije koja je već prošla dobit će isti - pozitivan rezultat.
Profesor Heneghan, koji je opazio pogrešku u načinu na koji se evidentiraju smrtni slučajevi, što je navelo Institut za javno zdravstvo Engleske da poboljša sustav, kaže kako dokazi upućuju na to da "zaraznost koronavirusa, čini se, opada nakon otprilike tjedan dana".
S obzirom na to da nije moguće provjeriti svaki test kako bi se ustanovilo postoji li još uvijek aktivan virus, vjerojatnost pojave lažno pozitivnih rezultata mogla bi se smanjiti kada bi znanstvenici otkrili gdje bi trebalo postaviti prag, a na taj bi se način spriječilo da ljudi dobiju pozitivan rezultat na temelju podatka o preboljeloj infekciji.
Profesor Heneghan kaže da bi se na taj način smanjio i broj osoba u strogoj izolaciji, kao i nepotrebno praćenje njihovih kontakata, a omogućilo bi se bolje razumijevanje trenutačnog stanja pandemije.
On kaže i da je sve više dokaza po kojima najveći broj ’novih‘ blažih slučajeva i ljudi koji su ponovno pozitivni nakon karantene ili otpusta iz bolnice, nije zarazan, već da se iz njihova organizma jednostavno uklanjaju bezopasne čestice virusa s kojima se njihov imunosni sustav učinkovito nosio.
Institut za javno zdravstvo Engleske surađuje s laboratorijima na tomu da se smanji rizik od dobivanja lažno pozitivnih rezultata, kao i na određivanju vrijednosti koja će ukazivati na prag. No s obzirom na brojne vrste testova, koji očitavaju različite podatke, to je teško izvedivo.".
https://www.index.hr/vijesti/clanak/ist ... 10879.aspx
I da izvineš, relevantniji mi je profesor Heneghan, Njemački Ministar zdravstva, pa i onaj vaš Dorsten koji kaže da se izolacija treba smanjiti na pet dana od tebe i mogy i Edina H.
-
biglebovski
#31838 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sad bi ja tebi jedan thank you ostavio ali nestade ta opcija, propade mi 24.569 thank you biglebovski.lavander wrote: ↑08/09/2020 10:57 Testiraju se i asimptomatski, ali ne svi. Znam porodicu gdje je otac imao simptome, beba malu temp, a supruga nista, punica nista. Testirani su svi, jer zive u istom domacinstvu, beba i otac pozitivni, a njih dvije ne. S druge strane, suprotan primjer - supruga sa simptomima pozitivna, suprug i djeca nemaju simptome, nisu ni testirani. Ne mislim da su striktno razradjena pravila testiranja. A i testovi su smijurija. Jedna te ista osoba testirana U JEDNOM DANU u dvije laboratorije, u jednoj pozitivna u drugoj negativna. Ne treba se opterecivati testovima, brojkama i raznim izjavama "struke", jer covjek samo moze poludjeti ako tome pusti. Samo dizati imunitet i zivjeti normalno, koliko se moze.
Fadil Novalić se testirao i retestirao.
-
Mogy87
#31839 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kada se desio prvi slucaj? A sto se laboratorija tice valjda se zna koje su pouzdane, a koje "love u mutnom".lavander wrote: ↑08/09/2020 10:57 Testiraju se i asimptomatski, ali ne svi. Znam porodicu gdje je otac imao simptome, beba malu temp, a supruga nista, punica nista. Testirani su svi, jer zive u istom domacinstvu, beba i otac pozitivni, a njih dvije ne. S druge strane, suprotan primjer - supruga sa simptomima pozitivna, suprug i djeca nemaju simptome, nisu ni testirani. Ne mislim da su striktno razradjena pravila testiranja. A i testovi su smijurija. Jedna te ista osoba testirana U JEDNOM DANU u dvije laboratorije, u jednoj pozitivna u drugoj negativna. Ne treba se opterecivati testovima, brojkama i raznim izjavama "struke", jer covjek samo moze poludjeti ako tome pusti. Samo dizati imunitet i zivjeti normalno, koliko se moze.
-
biglebovski
#31840 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Daj onaj formular o odustajanju od respiratorne podrške, nije bio odavno.
-
Mogy87
#31841 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kakve to veze ima sa BiH gdje se ne rade retestiranja?
Ako razvijes simptome imas veliku kolicinu virusa to je fakt. Tad te testiraju. Osim ako nisi spomenuti Fadil ili Komsic. Govorim o obicnom narodu. Sjedis 14 dana kuci i "ozdravio si".
Gdje ti tu vidis prostor za lazno pozitivne na retestiranju i produzenje karantina kad se kod nas ne retestira?
Ako razvijes simptome imas veliku kolicinu virusa to je fakt. Tad te testiraju. Osim ako nisi spomenuti Fadil ili Komsic. Govorim o obicnom narodu. Sjedis 14 dana kuci i "ozdravio si".
Gdje ti tu vidis prostor za lazno pozitivne na retestiranju i produzenje karantina kad se kod nas ne retestira?
- Ironmen
#31842 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Upravo to testovi i cijeli sistem oko testiranja, pristizanja rezultata, stavljanje u izolaciju zarazenih i najblizih kontakata kao i nadgledanje istih je ziva smijurija i dno dna...lavander wrote: ↑08/09/2020 10:57 Testiraju se i asimptomatski, ali ne svi. Znam porodicu gdje je otac imao simptome, beba malu temp, a supruga nista, punica nista. Testirani su svi, jer zive u istom domacinstvu, beba i otac pozitivni, a njih dvije ne. S druge strane, suprotan primjer - supruga sa simptomima pozitivna, suprug i djeca nemaju simptome, nisu ni testirani. Ne mislim da su striktno razradjena pravila testiranja. A i testovi su smijurija. Jedna te ista osoba testirana U JEDNOM DANU u dvije laboratorije, u jednoj pozitivna u drugoj negativna. Ne treba se opterecivati testovima, brojkama i raznim izjavama "struke", jer covjek samo moze poludjeti ako tome pusti. Samo dizati imunitet i zivjeti normalno, koliko se moze.
Upravo to podici svijest o imunitetu, zdravijem nacinu zivota, setnji u prirodi i drugo, jer u ovakvoj drzavi i sistemu samo smo sebi prepusteni...
-
lavander
#31843 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jazuk tih tenkjuabiglebovski wrote: ↑08/09/2020 11:01
Sad bi ja tebi jedan thank you ostavio ali nestade ta opcija, propade mi 24.569 thank you biglebovski.
Fadil Novalić se testirao i retestirao.
-
Mogy87
#31844 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Boldirano je kljuc svega. Koristiti ovo sunca sto nam je ostalo. Mislim da je @laik1981 neki dan pisao o vaznosti D vitamina. I splinter ima super post za imunitet od prije par mjeseci.Ironmen wrote: ↑08/09/2020 11:30Upravo to testovi i cijeli sistem oko testiranja, pristizanja rezultata, stavljanje u izolaciju zarazenih i najblizih kontakata kao i nadgledanje istih je ziva smijurija i dno dna...lavander wrote: ↑08/09/2020 10:57 Testiraju se i asimptomatski, ali ne svi. Znam porodicu gdje je otac imao simptome, beba malu temp, a supruga nista, punica nista. Testirani su svi, jer zive u istom domacinstvu, beba i otac pozitivni, a njih dvije ne. S druge strane, suprotan primjer - supruga sa simptomima pozitivna, suprug i djeca nemaju simptome, nisu ni testirani. Ne mislim da su striktno razradjena pravila testiranja. A i testovi su smijurija. Jedna te ista osoba testirana U JEDNOM DANU u dvije laboratorije, u jednoj pozitivna u drugoj negativna. Ne treba se opterecivati testovima, brojkama i raznim izjavama "struke", jer covjek samo moze poludjeti ako tome pusti. Samo dizati imunitet i zivjeti normalno, koliko se moze.
Upravo to podici svijest o imunitetu, zdravijem nacinu zivota, setnji u prirodi i drugo, jer u ovakvoj drzavi i sistemu samo smo sebi prepusteni...
-
elcaliente
#31845 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Od mog poznanika preselio otac od korone, 3 sedmice poslije i mati mu. Obadvoje u ranim sedesetim.
Respiratorni problemi, bolnica, respiratori i nazalost smrt.
Katastrofa.
Respiratorni problemi, bolnica, respiratori i nazalost smrt.
Katastrofa.
- GAU8
#31846 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ALI i podici svijest o kanalima sirenja virusa. Mozes zivjeti najzdravije moguce, ali ako se lola nakaslje u tramvaju, a inficiran je, a niko ne hebe maske, dzaba ti sto ces poslije ici u prirodu da setas...Ironmen wrote: ↑08/09/2020 11:30Upravo to testovi i cijeli sistem oko testiranja, pristizanja rezultata, stavljanje u izolaciju zarazenih i najblizih kontakata kao i nadgledanje istih je ziva smijurija i dno dna...lavander wrote: ↑08/09/2020 10:57 Testiraju se i asimptomatski, ali ne svi. Znam porodicu gdje je otac imao simptome, beba malu temp, a supruga nista, punica nista. Testirani su svi, jer zive u istom domacinstvu, beba i otac pozitivni, a njih dvije ne. S druge strane, suprotan primjer - supruga sa simptomima pozitivna, suprug i djeca nemaju simptome, nisu ni testirani. Ne mislim da su striktno razradjena pravila testiranja. A i testovi su smijurija. Jedna te ista osoba testirana U JEDNOM DANU u dvije laboratorije, u jednoj pozitivna u drugoj negativna. Ne treba se opterecivati testovima, brojkama i raznim izjavama "struke", jer covjek samo moze poludjeti ako tome pusti. Samo dizati imunitet i zivjeti normalno, koliko se moze.
- zubi
#31847 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Il sto si prije tramvaja setao.GAU8 wrote: ↑08/09/2020 11:40ALI i podici svijest o kanalima sirenja virusa. Mozes zivjeti najzdravije moguce, ali ako se lola nakaslje u tramvaju, a inficiran je, a niko ne hebe maske, dzaba ti sto ces poslije ici u prirodu da setas...Ironmen wrote: ↑08/09/2020 11:30Upravo to testovi i cijeli sistem oko testiranja, pristizanja rezultata, stavljanje u izolaciju zarazenih i najblizih kontakata kao i nadgledanje istih je ziva smijurija i dno dna...lavander wrote: ↑08/09/2020 10:57 Testiraju se i asimptomatski, ali ne svi. Znam porodicu gdje je otac imao simptome, beba malu temp, a supruga nista, punica nista. Testirani su svi, jer zive u istom domacinstvu, beba i otac pozitivni, a njih dvije ne. S druge strane, suprotan primjer - supruga sa simptomima pozitivna, suprug i djeca nemaju simptome, nisu ni testirani. Ne mislim da su striktno razradjena pravila testiranja. A i testovi su smijurija. Jedna te ista osoba testirana U JEDNOM DANU u dvije laboratorije, u jednoj pozitivna u drugoj negativna. Ne treba se opterecivati testovima, brojkama i raznim izjavama "struke", jer covjek samo moze poludjeti ako tome pusti. Samo dizati imunitet i zivjeti normalno, koliko se moze.
-
lavander
#31848 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pocetkom avgusta, oko 10-og. Ne znam sta bi bile "mutne" laboratorije. Obje su certificirane laboratorije u gradu, sa dozvolom za rad.Mogy87 wrote: ↑08/09/2020 11:12Kada se desio prvi slucaj? A sto se laboratorija tice valjda se zna koje su pouzdane, a koje "love u mutnom".lavander wrote: ↑08/09/2020 10:57 Testiraju se i asimptomatski, ali ne svi. Znam porodicu gdje je otac imao simptome, beba malu temp, a supruga nista, punica nista. Testirani su svi, jer zive u istom domacinstvu, beba i otac pozitivni, a njih dvije ne. S druge strane, suprotan primjer - supruga sa simptomima pozitivna, suprug i djeca nemaju simptome, nisu ni testirani. Ne mislim da su striktno razradjena pravila testiranja. A i testovi su smijurija. Jedna te ista osoba testirana U JEDNOM DANU u dvije laboratorije, u jednoj pozitivna u drugoj negativna. Ne treba se opterecivati testovima, brojkama i raznim izjavama "struke", jer covjek samo moze poludjeti ako tome pusti. Samo dizati imunitet i zivjeti normalno, koliko se moze.
-
biglebovski
#31849 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa evo sad čovjek iznad kaže da se rade retestiranja, a i Fadil se retestirao, sama sebe pobijaš. Opet neki forumaši izvrću činjenice i tjeraju vodu na svoj mlin slabašnom argumentacijom. Sad vam ne valjaju ni Oxford ni Dorsten iz Charite Berlin ni privatne labaratorije ni Veterinarski fakultet, niko živ.
Ja kažem, u skladu sa dokazima o kojima priča veliki i priznati stručnjak profesor Carl Heneghan, direktor Centra za Medicinu baziranu na dokazima na prestižnom Univerzitetu Oxford u Engleskoj, da je virus prošao kroz masu ljudi koji se od juna testiraju kao pozitivni, a koji su asimptomatski ili sa blagim simptomima, i koji automatski moraju izbivati 14 dana sa posla, iz škole, ne samo oni nego i njihovi kontakti, bračni drugovi, djeca, pod prijetnjom krivične odgovornosti. Isto tako, u skladu sa Oxford-ovim dokazima, postoji i velika vjerovatnoća da postoje ljudi koji se broje kao umrli od korone a koji su umrli sa ostatcima mrtvog virusa u sebi dugo vremena nakon što su se zarazili i oporavili od zaraze a pri dolasku u bolnicu ili nakon smrti su testirani i test pokazao pozitivan rezultat.
Ima li kakva peer-reviewed studija koja dokazuje koliko je virusa potrebno da bi se izazvali simptomi, koliko je tačno virusa potrebno za proljev a koliko za upalu pluća?
Ja kažem, u skladu sa dokazima o kojima priča veliki i priznati stručnjak profesor Carl Heneghan, direktor Centra za Medicinu baziranu na dokazima na prestižnom Univerzitetu Oxford u Engleskoj, da je virus prošao kroz masu ljudi koji se od juna testiraju kao pozitivni, a koji su asimptomatski ili sa blagim simptomima, i koji automatski moraju izbivati 14 dana sa posla, iz škole, ne samo oni nego i njihovi kontakti, bračni drugovi, djeca, pod prijetnjom krivične odgovornosti. Isto tako, u skladu sa Oxford-ovim dokazima, postoji i velika vjerovatnoća da postoje ljudi koji se broje kao umrli od korone a koji su umrli sa ostatcima mrtvog virusa u sebi dugo vremena nakon što su se zarazili i oporavili od zaraze a pri dolasku u bolnicu ili nakon smrti su testirani i test pokazao pozitivan rezultat.
Ima li kakva peer-reviewed studija koja dokazuje koliko je virusa potrebno da bi se izazvali simptomi, koliko je tačno virusa potrebno za proljev a koliko za upalu pluća?
Last edited by biglebovski on 08/09/2020 11:56, edited 1 time in total.
- zubi
#31850 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma ko kaze da je imunitet kljuc svega, eno onaj sudija sto je nedavno umro, sportski tip, trcao svako jutro i sve mu dzabe... to se mi samo mozemo NADATI da ce nas dobar imunitet i dobro zdravstveno stanje spasiti, ali dok se ne nadjemo u situaciji borbe sa bolescu, nista se ne zna...Mogy87 wrote: ↑08/09/2020 11:35
Boldirano je kljuc svega. Koristiti ovo sunca sto nam je ostalo. Mislim da je @laik1981 neki dan pisao o vaznosti D vitamina. I splinter ima super post za imunitet od prije par mjeseci.