cimara wrote: ↑16/09/2020 21:11
Koliko sam upratio ti manje-više ok razmišljaš,al' kako NS i lopovski SDP misle praviti vlast ako su rekli ne nacionalističkim strankama?U Federaciji i može nekako,možda,ali onda znači da su se odrekli državnog nivoa zauvijek...
O tom po tom. Mormao shvatiti da se SDA predstavlja kao zastitnik Bosnjaka i borac za drzavu BiH.
A sve sto radi je samo trgovina utjecajem radi licnih interesa vrhuske te stranke.
Dakle ultimativni cilj, radi opstanka Bosnjaka, drzave Bosne i Hercegovine, i svih nas koji nemamo rezervne domovine i identitete, jeste uklanjanje stranke koja se lazno predstavlja kao nesto sto nije i time direktno slabi vitalnost nacije jer zasotaje u svemu, gubi uticaj i saveznike, gubi populaciju, povecava dug i unistava svaku svijetlu perspektivu.
Nas cilj mora biti eliminacija, zatiranje, unistenje i procesuiranje takvih snaga, izdajnika interesa BiH, Bosnjaka i svih nas koji se osjecamo Bosancima.
Nakon toga cemo tek biti sposobni zaista se suprotstaviti ostalim neprijateljima.
Ustav BiH odredjuje neke stvari i tu nema prostora za manevar, ali za druge ima. Mogla je i SDA zadrzati mogucnost da kontrolise Dom naroda, ali je velikodusno to isporucila tzv "neprijateljima" i sada krivicu svaljuju na SDP.
Ja se pitam, ako stvarno misle da je to ispravna logika, kako mogu onda kvalifikovati sta je to izdaja?
Po meni je to izdaja itekakva. Samo radi VLASTI. Ne radi principa, ne radi, drzave, ne radi vizije...
Samo radi VLASTI, gdje je u njihovom fokusu samo budzet. kako sto vise oteti ljudima koji rade da se vise imamo rastaljivat.
Prodacemo sve interese, sve svetinje, i invalide i borce, samo da se prikacimo na sve i jedan budzet u BiH.
E cetvorka, koliko god sa je nesposobna, daleko je vise sposobnija, sa vise obraza i integriteta, da ce sigurno naci i saveznike, a i metode da neke stvari vrati na svoje mjestom pa i sa SNSD i HDZ, koliko se god oni budu gicali...