Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

belfy

#45951 Re: Zeničani

Post by belfy »

_BataZiv_0809 wrote: 15/09/2020 17:32 Nema puno filozofije. Fudo i Sanjin Aldobasic/Almir Babajic i to je to.

Sta bi sa Snagom Centra? Sanjin kod Fude, Sabina u SBB, Dzeno u Socijaldemokrate, Sabani i Fetahagic odustali od politike....ko ono bjese sesti zastupnik :?
zasto mislis da je Sanjin dobar izbor?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#45952 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Pratio sam njegove inicijative i diskusije u vijecu.
ognjenaptica

#45953 Re: Zeničani

Post by ognjenaptica »

________
Last edited by ognjenaptica on 26/12/2020 16:02, edited 1 time in total.
Rothmans

#45954 Re: Zeničani

Post by Rothmans »

Kikibombona wrote: 15/09/2020 18:46
Rothmans wrote: 15/09/2020 18:42Ala misglu za oskara, hahhaha. Ode prilec malo, ebo me forum kad ga i umoran listam.
Imam osjećaj da je za tebe dekadentno sve sto nema jaku aromu seljackog konzervativizma.

Ti bi u Njujorku govorio:sta je ono, joj zeno vidi ga kakav je i sl.

To je nasa Zenica, siromasna i primitivna mahala.
Znao sam ja da cu ispast ljakse ako ne gotivim ljude koji se farbaju u roze i izbuse svu hrskavicu na uhu
Kikibombona

#45955 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Rothmans wrote: 15/09/2020 21:32
Rothmans wrote: 15/09/2020 18:42Ala misglu za oskara, hahhaha. Ode prilec malo, ebo me forum kad ga i umoran listam.
Imam osjećaj da je za tebe dekadentno sve sto nema jaku aromu seljackog konzervativizma.

Znao sam ja da cu ispast ljakse ako ne gotivim ljude koji se farbaju u roze i izbuse svu hrskavicu na uhu
Tako je druze, jbg.

Ne moras nikoga gotiviti, ali svakako ne bi trebao olajavati, tretirati ljude kao da su cudovista. To je mentalitet sela, teznja da svi budu isti, uniformisani, da razmisljaju isto, da se ponasaju isto itd. Provincijski mentalitet, mentalna zatvorenost, je jedan od razloga zašto smo zaostali u svakom pogledu. Previse smo zidova podigli u glavama.

Za razliku od tebe, meni bude drago kada vidim ljude koji odudaraju od okoline. Bude mi drago kada na ulici cujem strani jezik. Na tren pomislim da zivim u gradu. Jako bih volio da ima vise raznolikosti, sarenila u nasem gradu.

Jedne prilike sam, ima skoro 10-ak godina, na Kamberu vidio grupu momaka i djevojaka, kako sviraju rok. Kao da sam vidio vanzemaljce, tako su odudarali pojavom i kulturom. Toliko mi se dopao prizor da sam maksuz odfurao u prodavnicu da im kupim stosta, da ih pocastim.

Mene istinski raduje kada vidim recimo djevojku gotskog stila odijevanja. Dan mi popravi. Ti se vjerovatno namrstis i pomislis: 'vidi vjestice'. Zalosti me to.
Last edited by Kikibombona on 15/09/2020 22:12, edited 1 time in total.
belfy

#45956 Re: Zeničani

Post by belfy »

Kiki bi i u New Yorku nazivao ljude seljacima, a sebe smatrao boljim, bas kao sto bi i tamo branio Kurde. ne valja mu sto olajava i tretira ljude kao cudovista samosto su drugaciji. uopste ne vidi da je on samo druga strana istog novcica... provincijski mentalitet i mentalna zaostalost... a on misli da nije dio toga.

@_BataZiv_0809, ja ga poznajem licno i ne mislim da je on ikakva alternativa bilo cemu i bilo kome. u politici je samo iz razloga jer nigdje drugo nije prispio, bas kao i vecina onih koji su do sada tamo zavrsavali. cak se ni politike nije sam dosjetio...
phillie

#45957 Re: Zeničani

Post by phillie »

Arnel ce razbucati izbore k'o bugarsku skupstinu!
Kikibombona

#45958 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

belfy wrote: 15/09/2020 22:11Kiki bi i u New Yorku nazivao ljude seljacima, a sebe smatrao boljim, bas kao sto bi i tamo branio Kurde. ne valja mu sto olajava i tretira ljude kao cudovista samosto su drugaciji. uopste ne vidi da je on samo druga strana istog novcica... provincijski mentalitet i mentalna zaostalost... a on misli da nije dio toga.
Apsolutno pogresno. Kiki itekako pravi razliku izmedju normalnih ljudi sa sela i seljacina, normalnih ljudi iz grada i klosara. U krugu prijatelja i poznanika imam svega i svačega. Ljudi kojima me poznaju najbolje znaju kako dijelim ljude, po kojim kriterijima.

Isto vazi za potčacene narode, uvijek na strani slabijih. Nebitno da li se zovu Kurdi, Tibetanci, Ceceni, Indijanci itd. Apsolutna principijelnost.

A tebe ta gorcina nikako ne popusta!?? :D
skoronikako

#45959 Re: Zeničani

Post by skoronikako »

Zivio Celik!
N.N.

#45960 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Kod koga kod nas raditi klimu, haman da je otisao kompresor ili neki ventil!?
I koliko kesa otprilike kosta ta zajebancija :mrgreen:
belfy

#45961 Re: Zeničani

Post by belfy »

Kikibombona wrote: 15/09/2020 22:22
belfy wrote: 15/09/2020 22:11Kiki bi i u New Yorku nazivao ljude seljacima, a sebe smatrao boljim, bas kao sto bi i tamo branio Kurde. ne valja mu sto olajava i tretira ljude kao cudovista samosto su drugaciji. uopste ne vidi da je on samo druga strana istog novcica... provincijski mentalitet i mentalna zaostalost... a on misli da nije dio toga.
Apsolutno pogresno. Kiki itekako pravi razliku izmedju normalnih ljudi sa sela i seljacina, normalnih ljudi iz grada i klosara. U krugu prijatelja i poznanika imam svega i svačega. Ljudi kojima me poznaju najbolje znaju kako dijelim ljude, po kojim kriterijima.

Isto vazi za potčacene narode, uvijek na strani slabijih. Nebitno da li se zovu Kurdi, Tibetanci, Ceceni, Indijanci itd. Apsolutna principijelnost.

A tebe ta gorcina nikako ne popusta!?? :D
jarane, procitas li ti svoje postove prije nego kliknes Submit? covjek kaze kako bi, prema tvom misljenju ispao ljakse ako ne gotivi ljude koji se farbaju u roze i izbuse svu hrskavicu na uhu. ti na to odgovoris da je to tako... e,pa druze Kiki,nije to tako. ti, da si liberalan kao sto tvrdis bi uzeo i njegovo misljenje u obzir. da postoje ljudi kojima se neke stvari ne svidjaju, bas kao sto je on na prvu uvidio sta se tebi ne svidja.

i bas upadas u istu zamku koju opisujes. ti bi da svi misle isto kao ti jer smatras da je tvoje misljenje "sirokogrudo" ili liberalno ili neki treci hurac. e, pa jarane nije. to je dvosmjerna ulica kojom ti nisi naucio ni da hodas, a govoris kao da vozis istom.

evo, da ti navedem i primjer. ti si rekao: "Za razliku od tebe, meni bude drago kada vidim ljude koji odudaraju od okoline." a upravo ti on odudara od okoline samim svojim direktnim izjasnjavanjem sta on zeli, ali ti, kao liberalista, to ne hebes ni za suhu sljivu nego ces ga proglasiti seljacinom, a pored svega toga te ubise i predrasude, barem po ovom sto pricas: "Mene istinski raduje kada vidim recimo djevojku gotskog stila odijevanja. Dan mi popravi. Ti se vjerovatno namrstis i pomislis: 'vidi vjestice'. Zalosti me to." ti vec znas sta on misli?

ti si tacno ono za sto optuzujes druge.

ne znamo o kakvoj gorcini pricas... ako nakon mog pisanja u grlu osjecas gorcinu probaj se pogledati u ogledalo i vidjeti da li ostetis istu. ja ti odgovaram sa tvojim citatima i govorim o tome kako ne pasu u okvir u koji zelis da se smjestis. nisam zlonamjeran ni sekunde. ukazujem samo koliko si u krivu, ali mogu da prihvatim da je to tebi tesko uvidjeti, jer je najteze stati sam protiv sebe. na stranu sto je ljudima isto toliko tesko priznati da nisu u pravu.
Last edited by belfy on 15/09/2020 22:48, edited 1 time in total.
Nivelacija

#45962 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Kikibombona wrote: 15/09/2020 22:10

Mene istinski raduje kada vidim recimo djevojku gotskog stila odijevanja. Dan mi popravi. Ti se vjerovatno namrstis i pomislis: 'vidi vjestice'. Zalosti me to.
:lol:

Daj jos ovoga ti si najveci kralj ove teme ako ne trolaš
skoronikako

#45963 Re: Zeničani

Post by skoronikako »

Kiki je suprotna strana istog spektra, osudjivackog.

Nema u nas napretka dok nam glavnu rijec vode sadasnji i bivsi clanovi SDA kao i oni koji su im se prodali (citaj Sanja Renic).
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#45964 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

N.N. wrote: 15/09/2020 22:44 Kod koga kod nas raditi klimu, haman da je otisao kompresor ili neki ventil!?
I koliko kesa otprilike kosta ta zajebancija :mrgreen:
Kompresor ti moze zamijeniti svaki bolji automehanicar, ako je do kompresora naravno. Nakon toga napunis sistem i to je to. Ako je neka druga zajebancija, onda ti preporucujem Klima Centar Butmir. Guzva im je u ljetnom periodu, nema najavljivanja, budi spreman da izgubis dan, ali kad ti naprave, onda je to stvarno rijeseno.

@belfy znam i ja Sanjina licno, recimo da smatram da je najmanje los od ocaja koji nam se nudi na izborima.
Kikibombona

#45965 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

belfy wrote: 15/09/2020 22:46jarane, procitas li ti svoje postove prije nego kliknes Submit? covjek kaze kako bi, prema tvom misljenju ispao ljakse ako ne gotivi ljude koji se farbaju u roze i izbuse svu hrskavicu na uhu. ti na to odgovoris da je to tako... e,pa druze Kiki,nije to tako. ti, da si liberalan kao sto tvrdis bi uzeo i njegovo misljenje u obzir. da postoje ljudi kojima se neke stvari ne svidjaju, bas kao sto je on na prvu uvidio sta se tebi ne svidja.
Ti svaki, ali svaki put izvuces pogresan zaključak. Ne znam kako ti uspjeva, fakat.

Ni ja, kao ni kolega forumas, ne gotovim tetovaze, pirsinge i ostale ukrase po tijelu. Od toga sam cist kao beba. Razlika izmedju mene i njega je sto on sudi a ja ne sudim na osnovu izgleda, stila oblacenja i sl. To je druze primitivizam i seljakluk.

Ni meni se ne svidjaju mnogi stilovi oblacenja, ali ne mogu radi toga covjeka okarakterisati kao negativca.
N.N.

#45966 Re: Zeničani

Post by N.N. »

:thumbup: @_BataZiv_0809
belfy

#45967 Re: Zeničani

Post by belfy »

Kikibombona wrote: 15/09/2020 23:08
belfy wrote: 15/09/2020 22:46jarane, procitas li ti svoje postove prije nego kliknes Submit? covjek kaze kako bi, prema tvom misljenju ispao ljakse ako ne gotivi ljude koji se farbaju u roze i izbuse svu hrskavicu na uhu. ti na to odgovoris da je to tako... e,pa druze Kiki,nije to tako. ti, da si liberalan kao sto tvrdis bi uzeo i njegovo misljenje u obzir. da postoje ljudi kojima se neke stvari ne svidjaju, bas kao sto je on na prvu uvidio sta se tebi ne svidja.
Ti svaki, ali svaki put izvuces pogresan zaključak. Ne znam kako ti uspjeva, fakat.

Ni ja, kao ni kolega forumas, ne gotovim tetovaze, pirsinge i ostale ukrase po tijelu. Od toga sam cist kao beba. Razlika izmedju mene i njega je sto on sudi a ja ne sudim na osnovu izgleda, stila oblacenja i sl. To je druze primitivizam i seljakluk.

Ni meni se ne svidjaju mnogi stilovi oblacenja, ali ne mogu radi toga covjeka okarakterisati kao negativca.
jarane, odat cu ti tajnu svog uspjeha. uspijeva mi zato sto ti kopiram ono sto si sam rekao. valjda mozes razumjeti sta si sam napisao... i, da, naravno da sudis kao sto si napisao. cak i unaprijed (predrasude) sto sam ti lijepo pokazao kopiranjem onoga sto si rekao. niti jednu rijec nisam izmijenio.

evo, neka bude kako ti kazes. ti samo procitaj sta sam pises. nije bitno da li cemo se mi dogovoriti. bitnije je da se ti dogovoris sa sobom. rekoh da nije lako...

@_BataZiv_0809, ne znam sta bih ti rekao. uguran od drugih u politiku nakon sto su mu druge opcije bile gore. koja je razlika izmedju njega i Rusmira Isaka? mislim ni da se ovaj drugi nikada ne bi pozelio sam kandidovati, pa ga zato uzimam kao primjer...
Rothmans

#45968 Re: Zeničani

Post by Rothmans »

Kikibombona wrote: 15/09/2020 22:10
Rothmans wrote: 15/09/2020 21:32

Tako je druze, jbg.

Ne moras nikoga gotiviti, ali svakako ne bi trebao olajavati, tretirati ljude kao da su cudovista. To je mentalitet sela, teznja da svi budu isti, uniformisani, da razmisljaju isto, da se ponasaju isto itd. Provincijski mentalitet, mentalna zatvorenost, je jedan od razloga zašto smo zaostali u svakom pogledu. Previse smo zidova podigli u glavama.

Za razliku od tebe, meni bude drago kada vidim ljude koji odudaraju od okoline. Bude mi drago kada na ulici cujem strani jezik. Na tren pomislim da zivim u gradu. Jako bih volio da ima vise raznolikosti, sarenila u nasem gradu.

Jedne prilike sam, ima skoro 10-ak godina, na Kamberu vidio grupu momaka i djevojaka, kako sviraju rok. Kao da sam vidio vanzemaljce, tako su odudarali pojavom i kulturom. Toliko mi se dopao prizor da sam maksuz odfurao u prodavnicu da im kupim stosta, da ih pocastim.

Glasacu za SDA
Nivelacija

#45969 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Nisi sam !
Rothmans

#45970 Re: Zeničani

Post by Rothmans »

Nivelacija wrote: 15/09/2020 23:43 Nisi sam !
Image
Zaitsev

#45971 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

I ne, Kiki nikada o sebi ne govori u trećem licu... :D
Zaitsev

#45972 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

Jimmy McNulty wrote: 15/09/2020 16:46
ExNihilo wrote: 15/09/2020 16:35 Imam osjećaj da bih radije glasao za Asima Sarajlića nego ovu Gotivanerku.
Nije ni Sanja Renić ništa bistrija.
NS je katastrofa u Zenici.
Sjećaš li se ti Gotivanerke iz srednje i nadimka joj? :D
Tempo
ZeModerator

#45973 Re: Zeničani

Post by Tempo »

Zaitsev wrote: 16/09/2020 00:32 I ne, Kiki nikada o sebi ne govori u trećem licu... :D
kiki je dobar momak i dobar zenicanin. povremeno se ne slazem sa njim oko nekih misljenja i zapazanja, ali smo na istoj strani politickog, civilizacijskog i kulturoloskog spektra.
Nivelacija

#45974 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Tempo wrote: 16/09/2020 00:36
naravno da nije. ima seljaka, degenerika i supaka pun kurac.
Odakle vas toliko ?
Tempo
ZeModerator

#45975 Re: Zeničani

Post by Tempo »

Nivelacija wrote: 16/09/2020 00:42
Tempo wrote: 16/09/2020 00:36
naravno da nije. ima seljaka, degenerika i supaka pun kurac.
Odakle vas toliko ?
jel se ti to upustas u semanticko nadjebavanje samnom ili si samo panglu?
Post Reply