Naše zdravstvo
Moderator: O'zone
Pisala je ovdje forumasica svoje iskustvo. Majka pozitivna prilikom prijema u bolnicu. Ona bukvalno zvala njih vise puta da vidi sta ce i kako ce.

Tu je veci krivac osoblje petice,....ali...vjesticanametli wrote: ↑13/09/2020 13:58 I ne crkli ......ne jebe narod nista pod milim bogom
Gledaj stoke cita i sjeda i svi tako![]()
Ne bash... petici je bitan -prihod... U drugim zemljama--restorani se zatvaraju- odlaze iz biznisa-- jer narod ne posjecuje iste..
A koji će oni imati scenario? Nešto ne čujem da ih bageri kupe?daario naharis wrote: ↑13/09/2020 15:18 Raja iskreno okrenite se oko sebe i pogledajte da se mjere ne postuju nikako ili vrlo malo! Konkretno u Sarajevu nocni zivot funkcionise normalno, najvise momaka/djevojaka izmedju 17-25. Sve je puno, konobari nose maske na vratu...City pub je sinoc bio krcat kako unutra tako i vani, da ne pricam malo nize Ort, Cheers, Tesla.
Na stranu popunjenost gore spomenute ulice, od BBI do carsije je mislim 90% stolica popunjeno u kaficima sa malo ili nimalo pridrzavanja mjera.
Misljenja sam da ako nam se desi nedo Bog nesto jos gore (Italijanski, Sandzacki scenarij) moramo priznati da smo sami krivi! Narod je jednostavno digao ruke od mjera, cak se i u trzne centre pocelo ulaziti bez maske!
Plasim se hladnijeg vremena i zatvorenog prostora. Opet ponavljam, sami smo krivi.
Sedmicama i mjesecima je ovako kako ti opisuješ, i?!daario naharis wrote: ↑13/09/2020 15:18 Raja iskreno okrenite se oko sebe i pogledajte da se mjere ne postuju nikako ili vrlo malo! Konkretno u Sarajevu nocni zivot funkcionise normalno, najvise momaka/djevojaka izmedju 17-25. Sve je puno, konobari nose maske na vratu...City pub je sinoc bio krcat kako unutra tako i vani, da ne pricam malo nize Ort, Cheers, Tesla.
Na stranu popunjenost gore spomenute ulice, od BBI do carsije je mislim 90% stolica popunjeno u kaficima sa malo ili nimalo pridrzavanja mjera.
Misljenja sam da ako nam se desi nedo Bog nesto jos gore (Italijanski, Sandzacki scenarij) moramo priznati da smo sami krivi! Narod je jednostavno digao ruke od mjera, cak se i u trzne centre pocelo ulaziti bez maske!
Plasim se hladnijeg vremena i zatvorenog prostora. Opet ponavljam, sami smo krivi.
Osim sto su 29.7 predstavili detaljan plan od 17 tacaka za jesen. I javno-zdravstvene i ekonomske. Jer tako to ozbiljne drzave rade. Ali u pravu si, sve u Briselu dogovoreno prije par danaarmin071 wrote: ↑13/09/2020 19:00 KuraC iz Austrije najavio “drugi val”. Iako nema bolesnih a ni umrlih sve se svodi na ove lažno pozitivne. Zbog tih istih asimptomatski “pozitivnih” najavljuju se novi lockdown-i... Interesantno je da je ovaj klempo bio protiv svih ovih mjera dok nije otišao u Brisel na “saslušanje” i od tada počinje promjena kurCa.... U Njemačkoj se sve više doktora otvoreno protivi ovakom načinu borbe protiv korone ali nema popuštanja samo zatvaraj.... Izgleda ovi se neće smiriti dok sve ne svedu u ravan....
nije posprdno, nego vi panikbotovi to i očekujetedječak sa šibicama wrote: ↑13/09/2020 20:25 Jako je bezobrazno posprdno pisati o mrtvima, ali nista novo na ovom forumu.
Koliko bi mrtvih bilo dovoljno da bi shvatio ozbiljno coronu ? 1000, 2000, 5000,25 000,100 000....zapravo, ne moras odgovoriti znam odgovor vec. Dovpljno bi bila jedna.....nekog od tvojih najblizih....al ero, zbog tvojih najblizih ( ne zbog tebe) zèlim ti da je ipak nikad ne shvatis ozbiljnozemomak wrote: ↑13/09/2020 20:38nije posprdno, nego vi panikbotovi to i očekujetedječak sa šibicama wrote: ↑13/09/2020 20:25 Jako je bezobrazno posprdno pisati o mrtvima, ali nista novo na ovom forumu.![]()
znači spominjanje nekih spanskih i italijanskih scenarije je sta nego prizivanje bagera...a bagera nidje, nit ce ih biti...samo sto znam, znam da od pojave korone vise nema zdravih ljudi nego smo svi potencijalne ubice...i ti zazivas i želiš da svi ljudi budi posmatrani tako...palermo wrote: ↑13/09/2020 21:21Koliko bi mrtvih bilo dovoljno da bi shvatio ozbiljno coronu ? 1000, 2000, 5000,25 000,100 000....zapravo, ne moras odgovoriti znam odgovor vec. Dovpljno bi bila jedna.....nekog od tvojih najblizih....al ero, zbog tvojih najblizih ( ne zbog tebe) zèlim ti da je ipak nikad ne shvatis ozbiljnozemomak wrote: ↑13/09/2020 20:38nije posprdno, nego vi panikbotovi to i očekujetedječak sa šibicama wrote: ↑13/09/2020 20:25 Jako je bezobrazno posprdno pisati o mrtvima, ali nista novo na ovom forumu.![]()
Hajde, barem je spašen noćni život - kičma ekonomije.daario naharis wrote: ↑13/09/2020 15:18 Raja iskreno okrenite se oko sebe i pogledajte da se mjere ne postuju nikako ili vrlo malo! Konkretno u Sarajevu nocni zivot funkcionise normalno, najvise momaka/djevojaka izmedju 17-25. Sve je puno, konobari nose maske na vratu...City pub je sinoc bio krcat kako unutra tako i vani, da ne pricam malo nize Ort, Cheers, Tesla.
Joj kako me više nervira ovo personaliziranje nekog mitskog "sistema". Jarane nije "sistem" neko vanzemaljsko biće koje dođe i instalira se u vlade odabranih zemalja. Sistem su ljudi.Ci-Nick wrote: ↑13/09/2020 18:29 Stalno se ovdje optužuje narod,.. eto ne poštuje propise.
U Berlinu protesti protiv mjera, po 50 hiljada ljudi.
Grad pun, ljudi žive kao da korona ne postoji,.. ali sistem testira i testira i traži pozitivne.
Najlakše je optužiti narod.,.. al nema pomoći ni rjesenja bez testiranja.