Ah ta naša sarajevska MAFIJA u uniformama!
RODITELJI KOJI SU PRIJAVILI SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE DJECE: Prijete da će nas ubiti ako ne povučemo prijavu!
- Vidimo da policija i ne haje previše. Brata su čak napali što ih zove. Da je neko pucao na nas da li bi policija izašla? Policija ne radi svoj posao. Oni mom bratu drže predavanja zato što ih zove. Neki dan čekali smo ih skoro sat vremena da dođu. Momak što nam prijeti je strani državljanin. Sutra može napraviti bilo šta i pobjeći odavde. Stavili smo video nadzor, rešetke, čak smo i reflektore ugradili da osvijetle kuću. U nas je kuća navečer isto stadion jer bukvalno smo u strahu i ne znamo kako se drugačije zaštititi, kaže brat Roditelja 1.
- Zamislite kakve psihičke posljedice će imati to dijete koje svaki dan gleda kako ti ljudi dolaze i prijete njenom ocu. Više nije stvar ni policije, tužilaštva, ni suda, već kako ćemo mi zaštititi našu djecu. Policiju ne zanimaju djeca. Brat ima video nadzor, a policija govori otkud nama pravo da snimamo... Pa, reko hoćemo li pustiti da nas pobiju? Meni je inspektor rekao da mi tako kršimo zaštitu njihovog identiteta! Rekli su nam da ih ne smijemo snimati... Pa kako bih ja njima drugačije dokazao da je čovjek dolazio?
https://zurnal.info/novost/23376/prijet ... mo-prijavu- Nakon objave prvog teksta, ja sam rekao ime i prezime od tog čovjeka. Odmah nakon toga počele su stizati prijetnje u mesendžer - ako to ne povučem da ću imati velike posljedice. Onda dolazi inspekcija Ministarstva za privredu, pa za šumarstvo, redom... dolazi mi i inspekcija Općine Centar. Sve je to sa ciljem da povučem ono što sam izjavio, kaže komšija Roditelja 1.