Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
VMxxx37 wrote: ↑12/09/2020 02:23
Ali pobogu mi smo imali civilizovanu sekularnu zemlju. Niko nikom nije branio da pohodi vjerske objekte al se ezan nije cuo putem ogromnih zvucnika, nije se religija vidila ni cula na javnom mjestu.
Sloboda vjeroispovjesti ne znaci sloboda od drugacije misli. Ja bih trebao da imam pravo objaviti clanak u Oslobodjenju gdje tvdim da je religija izmet I isto tako na FTV. Umjesto toga oni medijski prostor daju samo vjerskim dogmatixarima. BiH se pretvorila u zemlju gdje je blasfemija zabranjena pod krinkom da vrijedja osjecanja vjernika. To je vec serijat, teokratija, na suptilan nacin.
Znaci tebi smeta ezan,jeil to ti Dodik,nesmetaju ti zvona,a i lazes da se ezan nije cuo sa zvucnika,neke dzamije su uvele zvucnike i ezan se vrsio sa magnetofonske trake skoro prije pola vijeka.Zamoli Hodz da malo smanji da ti je zorli tako puno
Vala se definitivno nije cuo tako glasno, bar ne u Sarajevu. I zasto bi? Onaj ko klanja zna kad mu je vakat, mozda malo osluhne i za to ne treba zvucnik.
I zaista je zalosno da nema niko u Sarajevu da kaze pobogu ljudi stisajte to malo, nego mora Dodik o tome da prica. To je zapisavanje tyeritorija kao kriz u Mostaru. Jednostavno IZ hoce reci mi smo sefovi sada u Sarajevu, komunjare i manje, mozete da ga glabate.
Jbg, neko zapisava ezanom, neko krščinama, a neko masovnim grobnicama koje "pojedinci" premjestaju bagerima po nekoliko puta da bi sakrrili temelje rsa
Pa tipican vjernik kao I svi vjernici. Ako si ti vjernik normalno je da ti je bozija rijec jedini zakon. Al je u pravu da je srpaki narod polupismen, hihihi...
Ja se pitam zasto nismo kao Česi. Narod kao i mi slican jezik, slicno porjeklo, iskustvo komunizma, al na popisu se izjasne 70% kao ateisti. A u BiH manje od 1% ateista. I zato su oni tu gdje jesu I mi tu gdje jesmo.
Pejaković je pravoslavni zilot već odavno.
Što se tiče Čeha, đabe što su ateisti, imaju minimum emigranata, ali su zato ksenofobi svoje vrste.
L u c i f e r wrote: ↑12/09/2020 08:15
Jbg, neko zapisava ezanom, neko krščinama, a neko masovnim grobnicama koje "pojedinci" premjestaju bagerima po nekoliko puta da bi sakrrili temelje rsa
Pa tipican vjernik kao I svi vjernici. Ako si ti vjernik normalno je da ti je bozija rijec jedini zakon. Al je u pravu da je srpaki narod polupismen, hihihi...
Ja se pitam zasto nismo kao Česi. Narod kao i mi slican jezik, slicno porjeklo, iskustvo komunizma, al na popisu se izjasne 70% kao ateisti. A u BiH manje od 1% ateista. I zato su oni tu gdje jesu I mi tu gdje jesmo.
Pejaković je pravoslavni zilot već odavno.
Što se tiče Čeha, đabe što su ateisti, imaju minimum emigranata, ali su zato ksenofobi svoje vrste.
Šta treba, da puste vjernike da im upropaste društvo?
Ne kontam kako niko ne primjecuje duple standarde da se ne mozes usetati u Tursku ili Saudijsku Arabiju sa karikaturom Muhameda na majici I to je ok, ljudi imaju svoja pravila I norme, al bi zato da u Svajcarskoj I Českoj podižu dzamije, pa kad kazu ne moze, onda je to fašizam. Wtf?
Dobro skazano
Znaci da nema normalnih, samo loš, gori, najgori.
Ma ja, decibeli - masovne grobnice, tu je to nedje...
Beograd, Priština i Vašington nominovani za Nobelovu nagradu za mir
Švedski poslanik Magnus Jakobson podneo je inicijativu za nominovanje vlada SAD Država, Srbije i Kosova za Nobelovu nagradu za mir.
Kako je naveo, na to ga je podstakao Vašingtonski sporazum između Beograda i Prištine o normalizaciji ekonomskih odnosa, što smatra trasiranjem puta za postizanje mirovnog sporazuma dveju strana.
Beograd, Priština i Vašington nominovani za Nobelovu nagradu za mir
Švedski poslanik Magnus Jakobson podneo je inicijativu za nominovanje vlada SAD Država, Srbije i Kosova za Nobelovu nagradu za mir.
Kako je naveo, na to ga je podstakao Vašingtonski sporazum između Beograda i Prištine o normalizaciji ekonomskih odnosa, što smatra trasiranjem puta za postizanje mirovnog sporazuma dveju strana.
VMxxx37 wrote: ↑12/09/2020 08:41
Šta treba, da puste vjernike da im upropaste društvo?
Tako je, vratiti ponovo na svjetsku scenu gromade kao što su bile Staljin, Mao Ce Tung, Enver Hodža, Čaušesku, Fidel Castro, Pol Pot, Mengistu.....
U Češkoj ljude niko ne tjera da budu ateisti. Jednostavno su civilizovan narod.
Potrefih se jednom u Njemackoj u maju. Svaki drugi dan se ne radi zbog nekih vjerskih praznika koje ne znam ni nabrojati. Ne vidim da ih je to nesto unazadilo kao drustvo.
Tako je, vratiti ponovo na svjetsku scenu gromade kao što su bile Staljin, Mao Ce Tung, Enver Hodža, Čaušesku, Fidel Castro, Pol Pot, Mengistu.....
Potrefih se jednom u Njemackoj u maju. Svaki drugi dan se ne radi zbog nekih vjerskih praznika koje ne znam ni nabrojati. Ne vidim da ih je to nesto unazadilo kao drustvo.
Njemacka koja je dala brdo ateistickih filozofa dozvoljava slobodu govora stotinama godina. U Sarajevu spucali Dezulovicu otkaz jer vrijedja osjecanja.muslimana. Hej, Dezulovicu.