Da, ja sam taj koji je pun mrznje. Ne ovi. Ili recimo ovi. Ili pak ovi. Ili mozda covjek cija je preporuka za suocavanje sa teroristima ubistvo njihovih familija, zene i djece. Koji je takodjer rekao da medju bijelim supremacistima i nacistima ima veoma finih ljudi. A definitivno ne ljudi koji smatraju da su to normalne i prihvatljive stvari i koji podrzavaju izmet u ljudskom obliku.CikCikCikPogodi wrote: ↑10/09/2020 23:10Ti si osoba puna mrznje.Maxxtro wrote: ↑10/09/2020 23:02Pa uzimajuci u obzir sta ti smatras normalnim, ovo je potpuno bezvrijedna konstatacija.CikCikCikPogodi wrote: ↑10/09/2020 22:11
Ja kad sam vidio video od one AOC kako ona vec sebe gleda u ogledalo u buducnosti. Pomirio sam da ni jedan Demokrata nije normalan.
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
Maxxtro
#20676 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- CikCikCikPogodi
#20677 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ti si vrlo ljuta osoba, koja optuzuje druge ljude za svoje probleme.Maxxtro wrote: ↑11/09/2020 10:44Da, ja sam taj koji je pun mrznje. Ne ovi. Ili recimo ovi. Ili pak ovi. Ili mozda covjek cija je preporuka za suocavanje sa teroristima ubistvo njihovih familija, zene i djece. Koji je takodjer rekao da medju bijelim supremacistima i nacistima ima veoma finih ljudi. A definitivno ne ljudi koji smatraju da su to normalne i prihvatljive stvari i koji podrzavaju izmet u ljudskom obliku.
- madner
#20678 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Dakle komunista si.jeza u ledja wrote: ↑10/09/2020 21:20Naravno da trzisna utakmica nije fer, a to nema veze sa politikom identiteta.madner wrote: ↑10/09/2020 20:57To sa materijalnim dobrima nije srz ideologije. Srz je da je svaki rad jednako vrijedan, a da je trziste zla izmisljotina kapitalista.jeza u ledja wrote: ↑10/09/2020 19:57
Jednakopravnost ne znaci da svi zasluzuju istu kolicinu materijalnih dobara bez obzira na doprinos. Jednakopravnost znaci da su svi isti pred zakonom, drzavom, sudovima, policijom, politickim subjektima, itd.
Identity politica ima isti problem, ne vjeruje da je trzisna utakmica u sustini fer, nego izmislja nove razloge zasto treba pomoci svima. Zamjeni kapitaliste sa patrijatom i dobijes istu mantru.
Socijalisti pak vjeruju da je trziste fer ali da su cisti rezultati istog jako disbalansirani. Tako da drzava treba da postujuci pravila uzme malo od sposobnijeg.
Trzisna utakmica jeste fer, samo rezultati iste su nekad 8:2.
Nije ono sto vecina smatra postenim, da radnik ima nesto manju platu od direktora, a ne jaz koji je veci i veci.
- CikCikCikPogodi
#20679 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne kontaju to Balkanci, oni jos uvijek mentalno razmisljaju i zive u socijalizmu.madner wrote: ↑11/09/2020 10:50Dakle komunista si.jeza u ledja wrote: ↑10/09/2020 21:20Naravno da trzisna utakmica nije fer, a to nema veze sa politikom identiteta.madner wrote: ↑10/09/2020 20:57
To sa materijalnim dobrima nije srz ideologije. Srz je da je svaki rad jednako vrijedan, a da je trziste zla izmisljotina kapitalista.
Identity politica ima isti problem, ne vjeruje da je trzisna utakmica u sustini fer, nego izmislja nove razloge zasto treba pomoci svima. Zamjeni kapitaliste sa patrijatom i dobijes istu mantru.
Socijalisti pak vjeruju da je trziste fer ali da su cisti rezultati istog jako disbalansirani. Tako da drzava treba da postujuci pravila uzme malo od sposobnijeg.![]()
Nije ono sto vecina smatra postenim, da radnik ima nesto manju platu od direktora, a ne jaz koji je veci i veci.
- saint_mirad
#20680 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Da je tržišna utakmica fer per se, ne bi države kriminalizirale monopol. Utakmica je fer samo u teoriji, u praksi neki kreću sa 3 gola zaostatka, a ima samo 15 minuta do kraja.
- madner
#20681 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
To opet govore ljudi koji ne razumiju da u nekim granama monopol jeste prirodno stanje, mada je sve fer.
Zato drzava razbija isti, ili osniva svoja preduzeca u tim granama.
Socijalizam je nesto sasvim drugo i sasvim pozitivno. Ako podjemo od toga da je utakmica fer ali rezultati mogu biti neugodni, mozemo vrsiti intervencije bez da se igraci ljute ili budu manje motivisani.
Zato drzava razbija isti, ili osniva svoja preduzeca u tim granama.
Socijalizam je nesto sasvim drugo i sasvim pozitivno. Ako podjemo od toga da je utakmica fer ali rezultati mogu biti neugodni, mozemo vrsiti intervencije bez da se igraci ljute ili budu manje motivisani.
-
Maxxtro
#20682 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ti si jedan zaista briljantan um, odmah iza domija. Apsulutno si u pravu, ja sam taj koji je problem, ne ovakvi ljudi, niti oni koji ih podsticu, kada recimo koriste dehumanizirajuci rijecnik za ljudska bica, poput "infestation"CikCikCikPogodi wrote: ↑11/09/2020 10:50Ti si vrlo ljuta osoba, koja optuzuje druge ljude za svoje probleme.Maxxtro wrote: ↑11/09/2020 10:44Da, ja sam taj koji je pun mrznje. Ne ovi. Ili recimo ovi. Ili pak ovi. Ili mozda covjek cija je preporuka za suocavanje sa teroristima ubistvo njihovih familija, zene i djece. Koji je takodjer rekao da medju bijelim supremacistima i nacistima ima veoma finih ljudi. A definitivno ne ljudi koji smatraju da su to normalne i prihvatljive stvari i koji podrzavaju izmet u ljudskom obliku.

Vidim da najvise bole ove cinjenice, pa cu svaki put postati koji link sa direktnim citatima ovog stakora (u ovom slucaju, rijecnik je sasvim prikladan i zasluzen kroz njegove rijeci i djela).
- saint_mirad
#20683 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kakve veze ima Nazi simbolizam sa Trumpom? Je li se to on u medjuvremenu outovao kao nacista ili sta? Dajte neki citat ili video gde on otvoreno podrzava naciste, a aako nemate (a nemate naravno) onda prestanite naprdjivati.
Pravite strawmana, u vasem levicarskom ludilu svi desniije od levog centra su nacisti i altrighteri.
Pravite strawmana, u vasem levicarskom ludilu svi desniije od levog centra su nacisti i altrighteri.
- jeza u ledja
#20684 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Trzisna utakmica apsolutno nije fer.madner wrote: ↑11/09/2020 10:50Dakle komunista si.jeza u ledja wrote: ↑10/09/2020 21:20Naravno da trzisna utakmica nije fer, a to nema veze sa politikom identiteta.madner wrote: ↑10/09/2020 20:57
To sa materijalnim dobrima nije srz ideologije. Srz je da je svaki rad jednako vrijedan, a da je trziste zla izmisljotina kapitalista.
Socijalisti pak vjeruju da je trziste fer ali da su cisti rezultati istog jako disbalansirani. Tako da drzava treba da postujuci pravila uzme malo od sposobnijeg.![]()
- jeza u ledja
#20685 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Takoe, some very fine people on both sides.saint_mirad wrote: ↑11/09/2020 15:46 Kakve veze ima Nazi simbolizam sa Trumpom? Je li se to on u medjuvremenu outovao kao nacista ili sta? Dajte neki citat ili video gde on otvoreno podrzava naciste, a aako nemate (a nemate naravno) onda prestanite naprdjivati.
Pravite strawmana, u vasem levicarskom ludilu svi desniije od levog centra su nacisti i altrighteri.![]()
- madner
#20686 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Morao bi elaborirati, ja ne znam bolji sistem kako vrijednovati neciji trud, rad i znanje.
- jeza u ledja
- CikCikCikPogodi
#20688 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jesu li oni koji nisu bijelci, a glasali su Trumpa bijelacki supremacisti?Maxxtro wrote: ↑11/09/2020 15:21Ti si jedan zaista briljantan um, odmah iza domija. Apsulutno si u pravu, ja sam taj koji je problem, ne ovakvi ljudi, niti oni koji ih podsticu, kada recimo koriste dehumanizirajuci rijecnik za ljudska bica, poput "infestation"CikCikCikPogodi wrote: ↑11/09/2020 10:50Ti si vrlo ljuta osoba, koja optuzuje druge ljude za svoje probleme.Maxxtro wrote: ↑11/09/2020 10:44
Da, ja sam taj koji je pun mrznje. Ne ovi. Ili recimo ovi. Ili pak ovi. Ili mozda covjek cija je preporuka za suocavanje sa teroristima ubistvo njihovih familija, zene i djece. Koji je takodjer rekao da medju bijelim supremacistima i nacistima ima veoma finih ljudi. A definitivno ne ljudi koji smatraju da su to normalne i prihvatljive stvari i koji podrzavaju izmet u ljudskom obliku.
Vidim da najvise bole ove cinjenice, pa cu svaki put postati koji link sa direktnim citatima ovog stakora (u ovom slucaju, rijecnik je sasvim prikladan i zasluzen kroz njegove rijeci i djela).
- ultima_palabra
#20689 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nisu, oni su cica Tome i cica Juani 
- CikCikCikPogodi
#20690 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Znaci oni ne smiju imati svoje misljenje, ili se ne smiju razlikovati od ostalih?
- jeza u ledja
#20691 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jeste. Ne smiju.CikCikCikPogodi wrote: ↑11/09/2020 17:35Znaci oni ne smiju imati svoje misljenje, ili se ne smiju razlikovati od ostalih?
- CikCikCikPogodi
#20692 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Fascinantnojeza u ledja wrote: ↑11/09/2020 17:37Jeste. Ne smiju.CikCikCikPogodi wrote: ↑11/09/2020 17:35Znaci oni ne smiju imati svoje misljenje, ili se ne smiju razlikovati od ostalih?
- sinuhe
#20693 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Covjek bez ideologije i religije, vazna stvar u SAD, iz showbiznisa koji je pozelio postati predsjednikom. Ima tu svakakvih prenosa ali je i fenomen sam po sebi za razliku od onih evropskih fasista iz zadnje klupe koje on uopste i ne registruje. Kazu da je ruzno govorio i o americkim vojnicima.
-
Maxxtro
#20694 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Very fine people on bith sides, ili ti to nije dosta? Ludi su jedino majmuni koji ignorisu takve ispade. A gore sam ti postavio linkove kako njegove rijeci direktno inspirisu ljudski sljam.saint_mirad wrote: ↑11/09/2020 15:46 Kakve veze ima Nazi simbolizam sa Trumpom? Je li se to on u medjuvremenu outovao kao nacista ili sta? Dajte neki citat ili video gde on otvoreno podrzava naciste, a aako nemate (a nemate naravno) onda prestanite naprdjivati.
Pravite strawmana, u vasem levicarskom ludilu svi desniije od levog centra su nacisti i altrighteri.![]()
-
Maxxtro
#20696 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Naravno da ne bi. Mislim, pa sta i ako je procurila hrpa mailova gdje jedan od njegovih glavnih savjetnika Stephen Miller otvoreno propagira rasisticke ideologije i teorije zavjera. Ne znaci da je Trump takav ili da podrzava to, takve stvari se samo desavaju oko njega, nije on kriv.
- ultima_palabra
#20697 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nebitno je u sta on privatno vjeruje. Bitno je kako djeluje na ljude i kakve porive u njima budi.
Nije ni Dodik nacionalista i cetnik privatno, kao sto nije bio ni Milosevic.
Nije ni Dodik nacionalista i cetnik privatno, kao sto nije bio ni Milosevic.
- CikCikCikPogodi
#20698 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zasto ti onda dopustaju da jos uvijek zivis u Americi?Maxxtro wrote: ↑11/09/2020 20:33 Naravno da ne bi. Mislim, pa sta i ako je procurila hrpa mailova gdje jedan od njegovih glavnih savjetnika Stephen Miller otvoreno propagira rasisticke ideologije i teorije zavjera. Ne znaci da je Trump takav ili da podrzava to, takve stvari se samo desavaju oko njega, nije on kriv.
-
breba
#20699 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Bolje pitanje je zašto je Trump uveo zabranu ulaska iz nekih zemalja sa vecinskin muslimanskim stanovništvom. Zašto je ukinuo H1b i j1 vize. Zašto je maloljetnu djecu odvajao od roditelja i trpao u kaveze. Zašto je govorio kongresmenima da se vrate odakle su došle. Zašto se trudio da ukine DACA program itd itd.CikCikCikPogodi wrote: ↑11/09/2020 20:48Zasto ti onda dopustaju da jos uvijek zivis u Americi?Maxxtro wrote: ↑11/09/2020 20:33 Naravno da ne bi. Mislim, pa sta i ako je procurila hrpa mailova gdje jedan od njegovih glavnih savjetnika Stephen Miller otvoreno propagira rasisticke ideologije i teorije zavjera. Ne znaci da je Trump takav ili da podrzava to, takve stvari se samo desavaju oko njega, nije on kriv.
Da može ne bi on dopustio mnogima da žive u Americi.
- saint_mirad
#20700 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Naravno da nije dosta, jer nije dokaz bilo čemu. To što vi učitavate u tu izjavu ideološke matrice kojim vas filuju mainstream medije je totalno drugi par cipela.Maxxtro wrote: ↑11/09/2020 19:58Very fine people on bith sides, ili ti to nije dosta? Ludi su jedino majmuni koji ignorisu takve ispade. A gore sam ti postavio linkove kako njegove rijeci direktno inspirisu ljudski sljam.saint_mirad wrote: ↑11/09/2020 15:46 Kakve veze ima Nazi simbolizam sa Trumpom? Je li se to on u medjuvremenu outovao kao nacista ili sta? Dajte neki citat ili video gde on otvoreno podrzava naciste, a aako nemate (a nemate naravno) onda prestanite naprdjivati.
Da ste u stanju misliti više i more nuanced od "orange man bad" , razumeli bi. Al teško.
Last edited by saint_mirad on 11/09/2020 21:55, edited 1 time in total.