Aliexpress- all about

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Revolucionar ★

#2376 Re: Aliexpress- all about

Post by Revolucionar ★ »

Druze ba, sto se toliko oko toga zajebajes :D Sve je Cainao, i sve ce preko NL-a ici. Vjerovatno ce ova registrovana i neregistrovane doci istom turom. Ja to ni upratit necu, registrovao sam je samo jer je skuplji item da mogu barem dokazivat ako gdje skrene s puta
deny_s

#2377 Re: Aliexpress- all about

Post by deny_s »

U pitanju je Litvanija,kakva Litva,dobio danas paket preko njih poslan 14.8..ona cainiao što ne ide vozom..
jbt,ni registrovane prije korone mi nisu dolazile ovako brzo
Sega222

#2378 Re: Aliexpress- all about

Post by Sega222 »

deny_s wrote: 04/09/2020 14:08 U pitanju je Litvanija,kakva Litva,dobio danas paket preko njih poslan 14.8..ona cainiao što ne ide vozom..
Pa da ovaj pomjesao Litvaniju i Latviu... Lv je Latvia,Lt litvanija.Men je ultra brzo par posiljki iz Usa i Uk doslo u Bosnu.Preko cainiao preko PostNl za 23dana i sad ide jedna stvar preko LT,a isti artikl drugu preko NL nez logiku oko toga jer se posiljku salju u bulk,zar nije logicnije sve onda preko Nl,al ok ko sam ja da pre ispitujem bracu Kineze.Al obe su reg.A ista posta tj Yanwen.Al ono ne cudi me.Btw ni Latvia ni Litvanija nisu nista banovali Bih... Ja ne znam samo gdje je ovaj naso taj info... Jedino sta me brine jest SunYou evo sad ce 2mjeseca,a ima vise od 1.5mjesec navodno da je doslo u Sarajevo... A za SunYou znm da ide brod/voz/kamioni.Al liku sa SunYou u UK doslo za 7dana... To je skoro kao Dhl... A meni ni poslije 55dana.Ne znam kakve su to magije.
Sega222

#2379 Re: Aliexpress- all about

Post by Sega222 »

Revolucionar ★ wrote: 04/09/2020 10:36 Druze ba, sto se toliko oko toga zajebajes :D Sve je Cainao, i sve ce preko NL-a ici. Vjerovatno ce ova registrovana i neregistrovane doci istom turom. Ja to ni upratit necu, registrovao sam je samo jer je skuplji item da mogu barem dokazivat ako gdje skrene s puta
Sve je ekstra dok je na nasem kontinentu.Al iskreno uvijek mi je bolje preko Holandjana i Turaka ili Svedjana(eh stara vremena i aliexpress standard shiping).... Nego ove Balticke zemlje ili jos gore kad ide rutom preko onih ostrva Tonga,Malezije itd... Moj drug iz Kine preko Latvie ceka paket 4mjeseca jos nije dobio.Sto je cudno pisalo da napustilo Latviu ka nama preko Rusije...Da nije ove korone nebi nikad ni skontali ove razne cudne metode xd
deny_s

#2380 Re: Aliexpress- all about

Post by deny_s »

Sega222 wrote: 04/09/2020 16:18
deny_s wrote: 04/09/2020 14:08 U pitanju je Litvanija,kakva Litva,dobio danas paket preko njih poslan 14.8..ona cainiao što ne ide vozom..
Pa da ovaj pomjesao Litvaniju i Latviu... Lv je Latvia,Lt litvanija.Men je ultra brzo par posiljki iz Usa i Uk doslo u Bosnu.Preko cainiao preko PostNl za 23dana i sad ide jedna stvar preko LT,a isti artikl drugu preko NL nez logiku oko toga jer se posiljku salju u bulk,zar nije logicnije sve onda preko Nl,al ok ko sam ja da pre ispitujem bracu Kineze.Al obe su reg.A ista posta tj Yanwen.Al ono ne cudi me.Btw ni Latvia ni Litvanija nisu nista banovali Bih... Ja ne znam samo gdje je ovaj naso taj info... Jedino sta me brine jest SunYou evo sad ce 2mjeseca,a ima vise od 1.5mjesec navodno da je doslo u Sarajevo... A za SunYou znm da ide brod/voz/kamioni.Al liku sa SunYou u UK doslo za 7dana... To je skoro kao Dhl... A meni ni poslije 55dana.Ne znam kakve su to magije.
12.9 će biti pola godine kako čekam naručenu stvar preko sunyou i još ništa...isto je tako pisalo da je za nekoliko dana u sarajevu..
Ne možeš porediti UK i ovu vukojebinu...otvaraj dispute kad budeš mogao,nek se hebu oni i njihov sunyou
Sega222

#2381 Re: Aliexpress- all about

Post by Sega222 »

deny_s wrote: 04/09/2020 18:59
Sega222 wrote: 04/09/2020 16:18
12.9 će biti pola godine kako čekam naručenu stvar preko sunyou i još ništa...isto je tako pisalo da je za nekoliko dana u sarajevu..
Ne možeš porediti UK i ovu vukojebinu...otvaraj dispute kad budeš mogao,nek se hebu oni i njihov sunyou
Neka posteno krade te onda sunyou posiljke pod tim mislim u toj tranzitnoj zemlji neko zaradjuje na sitnicama.Ma ne mozes otvoriti dispute prije 90dana... Btw koliko je dana trebalo da se prikaze da je u Litvaniji posiljka ? Men je SYRM kod za sunyou.Ironija je sto aliexpress pa i sam sajt za sunyou kaze da je to register i da kad dodje u tu drugu zemlju da se prelijepi register kod.Al koliko na vidim toga nema... Zato je yanwen i cainiao 5lvl iznad tog sunyoua... Al et da ne serem za sunyou nadam se da ce doci uskoro valjda.Vidim u proslosti ljudima preko sunyou su prikazvali prelijene kodove kao sto je slucaj npr kod yanwena.Al bmk.Ako ne mogu dopremit za 90dana ne trebaju ni slati.Pogotovo sada kad je saobracaj malo slobodniji... Refund pa nek ganja sunyou seller da mu refundaju pare.Najjace i seller gubi jer salje sa tom shit postom.
Revolucionar ★

#2382 Re: Aliexpress- all about

Post by Revolucionar ★ »

Ma ljudi, nije BiH samo u kurcu sto se tice ovih Sunyou i slicnih logistickih kompanija. Mozete provjerit na google recenzijama, ali i na trackingmore stranici , Sunyou je medju najlosije ocijenjenim logistickim kompanijama. Imaju uzasan rejting za kanadsko i americko trziste, a o evropi ni pricat. Izgleda da su jedino pouzdani za Istok, odnosno Rusija i Ukrajina region.

Inace, haman su ove Sunyou i Yanwen i tako te divlje male kompanijice dostupne sad jer su jedine koje mogu ponudit jeftini shipping jer imaju par stavki kojima su osigurane. Prvo, jer je kapital tih firmi zapravo kapital vecih, nesto kao manje podruznice gdje se cijena formira na cinjenici da veliki broj narudjbi jednostavno salju u bulkovima za razlicita trzista. Pored toga, na redditu ima dosta postova gdje kazu da ovaj broj koji Sunyou koristi za tracking prakticno uopce vise ni ne biva skeniran kao brojevi hajmo reci Cainaoa i China posta i slicnih, jer se nakon izlaska iz Kine i importa u drugi ekonomski prostor taj broj mijenja novim domicilnim brojem. Upravo zbog ovog se moze desiti da tracking prikazuje cudne stvari jer bi u pravilu jedan broj trebalo da naslijedi drugi na trackingu, a zapravo se desi da samo bulk bude apdejtovan prema drzavi u koju ide, dok pojedinacni itemi ne budu. I onda ti pise isporuceno u BiH. Na redditu raja pise i da je to rupa zbog koje cesto itemi nestaju u postama. To je svjedocenje raje, i imate stotine postova o kasnjenju Sunyoua ili dolasku nakon pola godine. Uglavnom, treba izbjegavat. Moj je savjet, gdje god se moze i isplati tracking, kupuj.
Sega222

#2383 Re: Aliexpress- all about

Post by Sega222 »

Revolucionar ★ wrote: 04/09/2020 23:16 Ma ljudi, nije BiH samo u kurcu sto se tice ovih Sunyou i slicnih logistickih kompanija. Mozete provjerit na google recenzijama, ali i na trackingmore stranici , Sunyou je medju najlosije ocijenjenim logistickim kompanijama. Imaju uzasan rejting za kanadsko i americko trziste, a o evropi ni pricat. Izgleda da su jedino pouzdani za Istok, odnosno Rusija i Ukrajina region.

Inace, haman su ove Sunyou i Yanwen i tako te divlje male kompanijice dostupne sad jer su jedine koje mogu ponudit jeftini shipping jer imaju par stavki kojima su osigurane. Prvo, jer je kapital tih firmi zapravo kapital vecih, nesto kao manje podruznice gdje se cijena formira na cinjenici da veliki broj narudjbi jednostavno salju u bulkovima za razlicita trzista. Pored toga, na redditu ima dosta postova gdje kazu da ovaj broj koji Sunyou koristi za tracking prakticno uopce vise ni ne biva skeniran kao brojevi hajmo reci Cainaoa i China posta i slicnih, jer se nakon izlaska iz Kine i importa u drugi ekonomski prostor taj broj mijenja novim domicilnim brojem. Upravo zbog ovog se moze desiti da tracking prikazuje cudne stvari jer bi u pravilu jedan broj trebalo da naslijedi drugi na trackingu, a zapravo se desi da samo bulk bude apdejtovan prema drzavi u koju ide, dok pojedinacni itemi ne budu. I onda ti pise isporuceno u BiH. Na redditu raja pise i da je to rupa zbog koje cesto itemi nestaju u postama. To je svjedocenje raje, i imate stotine postova o kasnjenju Sunyoua ili dolasku nakon pola godine. Uglavnom, treba izbjegavat. Moj je savjet, gdje god se moze i isplati tracking, kupuj.
Pa Yanwen(privatnici koliko mogu biti u Kini/posrednici) i Cainiao(kao kod wisha wish post ovo je kod aliexpressa to) je za nas sad brzi neg prije Korone xd A SunYou radi na isti metod... Samo sto izgleda da se nisu snasli dobro kao njihove suparnicke kompanije.Al ja nisam izabrao economic SunYou free,nego je bila opcija sunYou kao 6$ za Bih i kao register je... Al et nije.Mom drugu SunYou economic stizao za 30dana za Bih prije korone... A men yanwen economic za 60dana.Sad obrnuto totalno.Jebat ga.To je kad narucimo nesto sa drugog kraja svijeta xd Ma ne kradu nasi carnici ni postari.Njima je cak u interesu da ti nalijepe onih 1.80km... A carina je pod kamerama cisto sumnjam da bi neko posao sjebao radi 2$ paketa.A za Kanadu,to je standardno kod njih... Njihova posta je takva.Vecinu unregister stvari nece da dostavljaju,cak su imali i neki spor sa China Postom prije par godina... Btw kod SunYou recenzija vecina negetivnih su nastale u 2020god pocetkom ove pandemije... I da SunYou za neke zemlje tipa indije,Ex Ussr,UK,Australije dostavlja za 7-20dana bez problema xd To sam i ja primjetio po redditu i raznim forumima.
Sega222

#2384 Re: Aliexpress- all about

Post by Sega222 »

Jel ikome ikad dolazio paket sa Ua,a zavrsava sa TO ili Rr,al isto zavrsava sa TO kao Tongo ili sta vec ?
Sega222

#2385 Re: Aliexpress- all about

Post by Sega222 »

sanela777 wrote: 10/02/2020 10:39
DaysleepeR wrote: 31/01/2020 10:38
hadzinicasa wrote: 31/01/2020 10:34

jeste, u posti vele da to nije tracking broj.
SunYou je prevara, lazna posta i lazni tracking preko bota, nece ti nikad stici posiljka a ni aliexpress ti vjerovatno nikad nece vratiti pare jer je posiljka ili u tranzitu ili ce posiljatelj poslati jednako fake dokaz o dostavi sa tvojim laznim potpisom.

jebiga, i meni se upravo isto desava

https://www.trackingmore.com/review-sunyou.html
meni je jutros uredno stigla posiljka poslata preko SunYou sa brojem SYRM........Na paketu stoji neki drugi broj RR.......TO. Zemlja slanja Tonga.
Koliko je dana trebalo za tu posiljku preko Tonga sa Syrm kodom da ti dodje ?
zippoo87

#2386 Re: Aliexpress- all about

Post by zippoo87 »

konacno mi je doslo nesto sa aliexpresa...preko cianiao poste
naruceno tamo polovinom jula
Sega222

#2387 Re: Aliexpress- all about

Post by Sega222 »

zippoo87 wrote: 06/09/2020 20:52 konacno mi je doslo nesto sa aliexpresa...preko cianiao poste
naruceno tamo polovinom jula
Sta pise na paketu koja posta xd ?
Vidal89

#2388 Re: Aliexpress- all about

Post by Vidal89 »

Sve sto pise Cainao dolazi preko NL :thumbup: meni 4 paketa stigla
Sega222

#2389 Re: Aliexpress- all about

Post by Sega222 »

Vidal89 wrote: 07/09/2020 01:49 Sve sto pise Cainao dolazi preko NL :thumbup: meni 4 paketa stigla
Da mu je islo prelo Nl nebi mu dolazilo toliko vremena :P Zato pitam.
zippoo87

#2390 Re: Aliexpress- all about

Post by zippoo87 »

Sega222 wrote: 07/09/2020 10:48
Vidal89 wrote: 07/09/2020 01:49 Sve sto pise Cainao dolazi preko NL :thumbup: meni 4 paketa stigla
Da mu je islo prelo Nl nebi mu dolazilo toliko vremena :P Zato pitam.
u pravu je vidal...islo je preko holandije
Concord

#2391 Re: Aliexpress- all about

Post by Concord »

Narucih maloprije item, 3 dolara, free shipping (Cainiao Super Economy Global). Bas da vidim kad ce doci, ako ga uopste posalje.
Mehemed
Vozim: automobil

#2392 Re: Aliexpress- all about

Post by Mehemed »

Ne, greška. Meni posljednja Cainao economy global došla preko Litvanije, a ne preko NL. Većina dolazi preko NL ali ne sve.
L u c i f e r

#2393 Re: Aliexpress- all about

Post by L u c i f e r »

Satovi, iskustva?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2394 Re: Aliexpress- all about

Post by konektovan »

L u c i f e r wrote: 10/09/2020 19:44 Satovi, iskustva?
Na koju vrstu satova misliš???
L u c i f e r

#2395 Re: Aliexpress- all about

Post by L u c i f e r »

konektovan wrote: 10/09/2020 20:25
Rucni, muski.
Kvalitet, isporuka?
konektovan

#2396 Re: Aliexpress- all about

Post by konektovan »

L u c i f e r wrote: 10/09/2020 22:03
Rucni, muski.
Kvalitet, isporuka?
Ako mislis naruciti preko aliexpressa, nema vise besplatnog shipinga a i ponuda nije cemu...
L u c i f e r

#2397 Re: Aliexpress- all about

Post by L u c i f e r »

konektovan wrote: 10/09/2020 22:08
L u c i f e r wrote: 10/09/2020 22:03

Rucni, muski.
Kvalitet, isporuka?
Ako mislis naruciti preko aliexpressa, nema vise besplatnog shipinga a i ponuda nije cemu...
Thx
konektovan

#2398 Re: Aliexpress- all about

Post by konektovan »

@Lucifer

Imas temu satovi na pdf umjetnost zivljenja, i ako si u potrazi za "klasicnim" satom, ima par ljudi koji se razumiju malo više u tu problematiku, :mrgreen: pa priupitaj. :mrgreen:
L u c i f e r

#2399 Re: Aliexpress- all about

Post by L u c i f e r »

konektovan wrote: 10/09/2020 22:22 @Lucifer

Imas temu satovi na pdf umjetnost zivljenja, i ako si u potrazi za "klasicnim" satom, ima par ljudi koji se razumiju malo više u tu problematiku, :mrgreen: pa priupitaj. :mrgreen:
Ma dadose one sahadzije grdne pare na te dzidze, snobiraju...
konektovan

#2400 Re: Aliexpress- all about

Post by konektovan »

L u c i f e r wrote: 10/09/2020 22:31
konektovan wrote: 10/09/2020 22:22 @Lucifer

Ma dadose one sahadzije grdne pare na te dzidze, snobiraju...
Ma dobro, imaju ljudi pare pa se pocaste, ćejf.... :mrgreen:
Ima nas, halapucija prava, nedamo vise od 100 ojra.... :mrgreen:
Post Reply