Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
don vito wrote: ↑08/09/2020 21:34
Obje inicijative su osuđene na neuspjeh, nema ništa od priznanja Kosova niti premještanja Ambasade BIH u Jerusalem. No, Dodik svejedno traži sjednicu Predsjedništva na kojoj bi se raspravljalo o oba pitanja. Zašto? Zato što su oba pitanja win-win situacija za njega.
1. U očima Srba opet će ispasti heroj koji je spriječio da BiH prizna Kosovo.
2. U očima aktualne američke administracije i Izraela ispasti će kao neko njima naklonjen i usput kompromitirati Bošnjake (mada su efekti minimalni, ali vrijedi mu pokušati, ništa ne gubi).
Ovime Dodik sam sebi skace u stomak. Vecina zemalja svijeta i EU je priznala Kosovo osim BiH kojoj to pravo osporava upravo Dodik ali eto on bi da bude na americkoj strani ako predlozi premjestanje ambasade a odbije priznanje Kosova.
Opet je djikan istjeran na cistac novim prijedlogom priznanja Kosova pred americkim diplomatama.
"Reći ću mu(Palmeru) da smatramo da treba da dobijemo uslove za fer i poštene izbore u Mostaru i da opstrukcija koja je poznata odranije treba biti otklonjena jer od tih izbora zavisi situacija u ovome gradu", istakao je Dodik.
Govedo bukvalno ne zna gdje udara. na jednoj strani odbija potpisati ugovor sa americkom agencijom za nadzor glasanja a sa druge trazi od Palmera da mu obezbijedi fer i korektne izbore u Mostaru.
Ne zeli priznati Kosovo koje je u interesu Amerike ali bi premjestio ambasadu. Lud covjek bez kontrole.
"Reći ću mu(Palmeru) da smatramo da treba da dobijemo uslove za fer i poštene izbore u Mostaru i da opstrukcija koja je poznata odranije treba biti otklonjena jer od tih izbora zavisi situacija u ovome gradu", istakao je Dodik.
Govedo bukvalno ne zna gdje udara. na jednoj strani odbija potpisati ugovor sa americkom agencijom za nadzor glasanja a sa druge trazi od Palmera da mu obezbijedi fer i korektne izbore u Mostaru.
Ne zeli priznati Kosovo koje je u interesu Amerike ali bi premjestio ambasadu. Lud covjek bez kontrole.
Da prostis prdi u prasinu kao eto on se nesto pita.
Da prostis prdi u prasinu kao eto on se nesto pita.
On saziva skupstinu u brlogu samo da bi to dokazao.
Dokle ova dvojica islamista i unitarista misle blokirati Guardianove grandiozne ideje?
Nastave li ovako,Guardian će otići u Izrael,uprtiti ambasadu tzv BiH na leđa i sam je preseliti!
prljavi Hare wrote: ↑08/09/2020 23:39
Dokle ova dvojica islamista i unitarista misle blokirati Guardianove grandiozne ideje?
Nastave li ovako,Guardian će otići u Izrael,uprtiti ambasadu tzv BiH na leđa i sam je preseliti!
- Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je zahtjev za održavanje vanredne sjednice Predsjedništva BiH na čijem dnevnom redu je Prijedlog Odluke o pristupanju BiH inicijativi "Mali Šengen", rečeno je Srni u kabinetu srpskog člana Predsjedništva BiH.
horkesh wrote: ↑09/09/2020 10:53
Novi dan, nova inicijativa
Dodik traži još jednu sjednicu Predsjedništva BiH
- Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je zahtjev za održavanje vanredne sjednice Predsjedništva BiH na čijem dnevnom redu je Prijedlog Odluke o pristupanju BiH inicijativi "Mali Šengen", rečeno je Srni u kabinetu srpskog člana Predsjedništva BiH.
Ima Predsjedništvo da prebaci normu dok je Mile u mandatu.
Taj "Mali Šengen" u Beogradu smatraju plusem ako se išta može nazvati korisnim za Srbiju u tom sporazumu.
A o preseljenju ambasade u Jerusalim još razmišljaju.
Savjetnica za medije predsjednika Srbije Suzana Vasiljević izjavila je danas kako premještanje Ambasade Srbije iz Tel Aviva u Jerusalem još nije konačno i kako će to zavisiti od toga kako će se Izrael ponašati po pitanju Kosova, prenosi agencija Tanjug.
Joj zagledanog što je aktivan. Najbolji presjednik države, entiteta, opštine, na svijetu. Tako aktivan, tako, ne znam kako da kažem....... Vidljiv, jebo te!!!!!!!
DonieBrasco wrote: ↑09/09/2020 12:09
Da je sad Covic u predsjednistvu ...
Strasno sta bi se sve desavalo po pitanju ovih odluka.
Eee neko pametan je mislio na ovo...nakon ovoga u Vasingtonu sad bi bio pravi trenutak da se krene u ofanzivu, na Kosovu živi 30 hiljada Bošnjaka, a pošto je BiH njihova matična država, valjalo bi da dođe do povezivanja, na početku kultura i ti folovi, malo kasnije da npr. gradonačelnik Goražda ode u posjetu Prizrenu i sl...
Hari, sta onaj Palmer sere , izgleda i on hoce cipelu bro 49 u dupe.
Sta kaze za "obiljezavanje NATO bombaradovanja RS-a" da mozda i to nije agresija na "suverednu srpsku drzavu" od strane NATO-a , i to zbog laznih informacija sa Marakala.
Inace NATO je izvrsio agresiju na obje srpske drzaave, mozda negdje ima jos istih nisam siguran.
VMxxx37 wrote: ↑09/09/2020 13:51
Kako Dodik sve sam blokira. Isto bi Dzafer mogao da je Covke izabran.
Imaju li ovi iz sd0 dovoljno glasova da se pozovu na VN? Ne sjecam se kad je u FBIH pokrenut vitalni nacionalni interes za neku odluku troglave aždaje?
„Iz nekih svojih razloga oni govore o toj temi. Ja sam rekao da razumijem stav SAD ali da neću prestati da pitam kako velika međunarodna zajednica i SAD ima različite pristupe i standarde. Kako je moguće da u regionu jedna pravila važe za jedne ne i za neke druge“, kazao je Dodik.
muha_sa wrote: ↑09/09/2020 12:49
Ako šuti pizda je što šuti.
Ako progovori nabacuje Dodiku na volej
Forumaši eksperti za sve
treba govedo izazivati svaki dan ne bi li napravio pogresan korak
uzeo je previse maha i upregao sve sile da nasteti drzavi od koje uzima dobre pare, za lijekova mu trebale.