Jadna djeca.
LUDILO šta im rade.
Moderator: O'zone
A gdje je to ovdje, ako nije problem?
Neka ti imas.. Samo panicari..
Pa situacija je takva. Jedino što nije eksperiment je da svi idu školu i da časovi traju 45 minuta, kao zadnjih 70 godina.Svi eksperimentišu. Naši su izabrali neki srednji put, ni liberalan kao u npr. Holandiji gdje ništa nije online, ni pretvrd kao tamo gdje je samo online (ako uopšte postoje takve zemlje, nisam u toku).mali_balon wrote: ↑08/09/2020 20:54 Samo ovdje postanes panicar kad kazes da je sistem u kurcu, da je zdravstvo u kurcu, da se eksperimentise sa djecom, da je sve nazor, a sve radi ispunjavnaja normi
Nekome je mrsko da ga stavi, pare za to nikada nisu bile problem. Ali stvarno u vrijeme pandemije van pameti je ne insistirati da to bude obezbijedjeno. Ako nece (jer nije tacno da ne mogu) neka u tim skolama ili kantonima predju na online nastavu i zdravo.
Vazda pričaju da maska ne smeta disanju, da ne smanjuje dotok kisika. Neka neko proba pričat, predavat par sati s maskom, pet dana u hefti.
Iz price iz druge ruke kako sam shvatio biti ce vam tesko, i vama i ucenicima. Samo nisam sve pohvatao najbolje. Jb-ga kad mi je slabija paznja. Maske ako nisu najbolje mogu dovest i do zapaljenja usnih skoljki od onih njenih niti.
Kako ne mogu biti povezana kada je vrijeme inkubacije 2-14 dana, najčešće oko 5?https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... dom-588271
U sarajevskom vrtiću "Kekec" koronavirusom zaražena je još jedna odgajateljica.
Ona je posljednji put u vrtiću boravila u petak, 4. septembra.
Anis Krivić, ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS objasnio je da ova odgajateljica ima blaže simtome.
"Odgajateljica je danas saznala rezultate testa. Ona se pridržavala svih epidemioloških mjera u vrtiću. Prva zaražena odgajateljica nije u vrtiću bila od prošlog petka, tako da ova dva slučaja ne mogu biti povezana", kazao je Krivić prenosi Radiosarajevo.ba.
Prema preporuci epidemiologa, djeca i ostali uposlenici, nastavit će svakodnevno dolaziti u vrtić.
Pricam ja i radim sa maskom osam sati dnevno, pet dana u sedmici, i nisam jedini. Pravilo firme. Ne smeta disanju, ne smanjuje dotok kisika. Bezveze se drami zato sto ljudi ne zele da ih nose.
I iz toga zaključuješ da im ne smeta prilikom disanja?
Nisam ja prosvjetar, žena mi je. Ja znam da kad se i bez maske zalaufam s pričom izgubim dah brzoSanjarko wrote: ↑09/09/2020 06:56Iz price iz druge ruke kako sam shvatio biti ce vam tesko, i vama i ucenicima. Samo nisam sve pohvatao najbolje. Jb-ga kad mi je slabija paznja. Maske ako nisu najbolje mogu dovest i do zapaljenja usnih skoljki od onih njenih niti.
Cuo sam da je se jednoj osobi to desilo. Mogu samo zamislit kako vam je s dugotrajnim nosenjem istih.
Stavi masku i pričaj pola sata, tako četiri puta. Pa onda i s drugom grupom. Pa nam javi kako je bilo