Gluposti pises, a ode tema u pogresnom smjeru, opet ce neko da "meche" gene ovuda pa cemo na amebe. Pricati o istim ili zasebnim skupinama na prostoru bivse juge je obicna smijurija. Nabrajat cemo neka plemena koja eto ispa uopste nisu slavenska, pa cemo onda vaditi srednji vijek, pa noviju i na kraju sve macku o rep objesi, jer su ova podrucja uvijek bila nepismena i zaostala da nam ostave ista konkretno. A i sta se pisalo gorilo je stotinama puta.Kikibombona wrote: ↑04/09/2020 10:26Ako cemo ici dalje od toga, svi smo isti narod. Mozda smo ja i ti krvno vezani. Mozda su Mehmed iz Bara i Luka iz Savnika krvno vezani.
...
Medjutim, izmedju Mehmeda Alispahica i Luke Scepovica sada postoji razlika, ocigledna. Za jednog ces prilicno lako zaključiti da je Bosnjak, odmah pri upoznavanju. Za Luku neces znati. Mozete provesti ne znam koliko vremena zajedno, neces skontati da li je Crnogorac ili Srbin ako ti ne kaze. Podjela na Crnogorce i Srbe je iskljucivo i samo politicka.
Crnogorac ima slicnost vise sa svakim hercegovcom nego ijednim srbinom. Ja cu povjerovati da smo mi hercegovci i crnogorci vjerovatno istog ili puno blizeg kova, nego Bosnjaci u Posavini i Bosnjaci Hercegovci. A sa srbima u Beogradu, tek nebo i zemlja.
Nije nista cudno da mozete biti krvno vezani, pa ostali su zapisi kako dva brata u kuci jedan musliman drugi krscanin. Par stotina godina kasnije eto podijelit cemo se na nacije, izmisljeni pojam. Koliko je Crnogoraca bilo na popisu 2006 u Srbiji, a koliko danas nakon prisilne asimilacije. Dakle da li Srbin u Crnoj gori i crnogorac su isti narod, vjerovatno, ali dali su svi srbi(a crnogorci izmisljeni), okaci macku o rep, starija je montenegro i od spc-a

Sa kikijevog linka, de kiki pojasni