_BataZiv_0809 wrote: ↑01/09/2020 13:55
Pa dobro ali ti pricu trasiras na prebivaliste i njegove pravne implikacije i to poprilicno osorno i sa visine.
Sto se tice kupovine stana tamo, kao i sve ima svojih dobrih i losih strana, razumijem i one koji kupe ili bi kupili, ali jos vise i one koji ne bi nikad.
Ne bih se volio naci u toj situaciji, ali recimo da mi je izbor Tibra, Betonbau kako vec bilo ime onim zgradama u krilu Tibre, Nina Stan, Izvor ili Istocno Sarajevo, izabrao bih Istocno, ali bih svakako razmotrio vozarenje, a to ni smrtnom neprijatelju ne bih preporucio.
Naravno da pravi implikacije, u ovisnosti ko kupuje daleko veće su implikacije mladom bračnom paru koji će sutra imati dijete nego recimo starom bračnom paru koji je zaradio penziju u federaciji, kupili daleko povoljniju nekretninu u Lukavici i uživaju u penzionerskim danima.
Ovi prvi iz priče treba da vode računa i o prebivalištu, radnom mjestu, naknadno i o stažu i uvezivanju istog i o tome gdje će se oni i dijete liječiti, gdje će dijete kad dođe do toga ići u vrtić ili školu itd itd. Odvedi dijete sa temeperaturom u Kasindolsku bolnicu sa zdravstvenom iz federacije pa mi javi iskustvo. Lukavica je blizu grbavice i vraca pa se neka među rješenja mogu naći ali ima dijelova RS koji nisu tako naslonjeni na administrativne centre federacija pa je samim tim posjedovanje nekretnine tamo za određene kategorije iz federacije daleko komplikovanije. Vi pojedini ste ko vanzemaljci majke mi, ili trollate temu, pa imamo ljudi protjerane u federaciju koji nikad nisu uspjeli da se vrate i ostvare svoja prava u RS jer ih se sistemski opstruiše na svakom koraku a ovde sad ispade Lukavica Monako u kojoj je nobl imati nekretninu i samo ja vidim potencijalni problem.
I na stranu sve ovo što sam naveo, opet imaš ljude koji neće u tom dijelu ništa da imaju jer se boje scenarija bježanja sa dvije kese, hajd eto te i takve nećemo uzimati uopšte u priču.
Možel se - može, hoćel se - to je individualno, imal otežavajučih faktora - naravno.
Šta je nejasno?