A znate ko je pobio najmanje muslimana i nevinih ljudi uopste, od svih predsjednika, u zadjih 30-tak godina?
Rekao bih vam, al bojim se da vam se nece svidjeti odgovor....
pa muslimani se najvise rokaju medjusobom, i to nije jos od jucer, poslje Muhammeda, nastala su komesanja odmah
ultima_palabra wrote: ↑31/08/2020 16:32 Kad prepustis Putinu i Assadu da ubijaju, to je mnogo bolje...
Tamo se oduvijek ginulo, razlika je da li ginu americki saveznici ili neprijatelji.domi wrote: ↑31/08/2020 16:53ultima_palabra wrote: ↑31/08/2020 16:32 Kad prepustis Putinu i Assadu da ubijaju, to je mnogo bolje...
Kakav je to argument?
Pa i prije je bilo zaintersovanih da rokaju po narodu dole, ali su ipak americki predsjednici bili ti koji su to radili.
Republikanci, ali i miroljubive demokrate, gradjanske orijentacije.![]()
sve ok, ali ne mozes jednu partiju poistovjetiti sa par klonova koji su ono ulicari ili nemaju nista u zivotu da im je nesto poslo za rukom pa hoce da oskrvnave ovo ili onog; bas kao i to sto ja licno ne gledam na republikance kroz prizmu onog djeteta sa puskom... ako hoces prave vrijednosti spoznati onda sa ulica moramo preseliti na vrhove stranaka koji su im programi bitni i tad crvenokapici gube svaki validitet kod mene, i jucer i danas; jbg
corolla02 wrote: ↑31/08/2020 17:03
sve ok, ali ne mozes jednu partiju poistovjetiti sa par klonova koji su ono ulicari ili nemaju nista u zivotu da im je nesto poslo za rukom pa hoce da oskrvnave ovo ili onog; bas kao i to sto ja licno ne gledam na republikance kroz prizmu onog djeteta sa puskom... ako hoces prave vrijednosti spoznati onda sa ulica moramo preseliti na vrhove stranaka koji su im programi bitni i tad crvenokapici gube svaki validitet kod mene, i jucer i danas; jbg
znaci odobravate ratove, al samo ako ih demokratski predsjednik vodi?ultima_palabra wrote: ↑31/08/2020 16:58
Tamo se oduvijek ginulo, razlika je da li ginu americki saveznici ili neprijatelji.
Da je FDR bio takav “mirotvorac”, danas bi se ti zvao Hans Dietrich![]()
samo mi odgovori, ko je tvorac ovog nazivadomi wrote: ↑31/08/2020 17:21corolla02 wrote: ↑31/08/2020 17:03
ovi izbori se svode na jedno: da li ce amerika biti vazal kineskih komunista, sto podobar dio svijeta to vec i jeste, ili ne.
sve ostalo je suplja. ti stvarno ocekujes nesto novo od establismenta demokratske partije?
sta je to uradio obama, sto je popravilo standard radnika?
ovaj china virus je najveca prevara u novijojo historiji.
unuci ce nam se smijati, sta unuci, djeca nam se smiju reufe, djeca...![]()
Sta ja imam odobravati i ne odobravati? Sa sebicnog stanovista Amerike bolje je da se udara dronovima (Obama) nego da ginu Amerikanci (Bush), ili da se presutno Putinu prepuste Sirija i Irak (Trump).domi wrote: ↑31/08/2020 17:23znaci odobravate ratove, al samo ako ih demokratski predsjednik vodi?ultima_palabra wrote: ↑31/08/2020 16:58
Tamo se oduvijek ginulo, razlika je da li ginu americki saveznici ili neprijatelji.
Da je FDR bio takav “mirotvorac”, danas bi se ti zvao Hans Dietrich![]()
![]()
corolla02 wrote: ↑31/08/2020 17:31samo mi odgovori, ko je tvorac ovog nazivadomi wrote: ↑31/08/2020 17:21corolla02 wrote: ↑31/08/2020 17:03
ovi izbori se svode na jedno: da li ce amerika biti vazal kineskih komunista, sto podobar dio svijeta to vec i jeste, ili ne.
sve ostalo je suplja. ti stvarno ocekujes nesto novo od establismenta demokratske partije?
![]()
a djeca vecinom ionako zive u digitali...
ultima_palabra wrote: ↑31/08/2020 17:37
Sta ja imam odobravati i ne odobravati? Sa sebicnog stanovista Amerike bolje je da se udara dronovima (Obama) nego da ginu Amerikanci (Bush), ili da se presutno Putinu prepuste Sirija i Irak (Trump).
sve je kod njega diskriminirajuce i samo dolijevanje goriva na vatrudomi wrote: ↑31/08/2020 17:50corolla02 wrote: ↑31/08/2020 17:31samo mi odgovori, ko je tvorac ovog nazivadomi wrote: ↑31/08/2020 17:21
![]()
a djeca vecinom ionako zive u digitali...
Zasto to pitas?
Je l' zato sto mislis da je diskriminirajuci?![]()
Ne znam koga je tacno dao, ali mislim da aludiras na Trumpa jer ga on tako zove.
Vi se brinete za Kineze i njihov ugled...da ih ne razljutite.![]()
A sta cemo sa ostalim virusima i nazivima, kao recimo:
Spanish flu
Ebola
MERS Middle East Res
Inace je praksa da se virusi nazivaju po regiji iz koje su dosli, gdje su se prvo pojavi.
Covid-19 je dosao iz Kine i zato je sasvim u redu da se zove China virus.
Stoga, Trump ima puno pravo da ga tako naziva.
corolla02 wrote: ↑31/08/2020 18:09sve je kod njega diskriminirajuce i samo dolijevanje goriva na vatrudomi wrote: ↑31/08/2020 17:50
Zasto to pitas?
Je l' zato sto mislis da je diskriminirajuci?![]()
Ne znam koga je tacno dao, ali mislim da aludiras na Trumpa jer ga on tako zove.
Vi se brinete za Kineze i njihov ugled...da ih ne razljutite.![]()
A sta cemo sa ostalim virusima i nazivima, kao recimo:
Spanish flu
Ebola
MERS Middle East Res
Inace je praksa da se virusi nazivaju po regiji iz koje su dosli, gdje su se prvo pojavi.
Covid-19 je dosao iz Kine i zato je sasvim u redu da se zove China virus.
Stoga, Trump ima puno pravo da ga tako naziva.
licno, iz pocetka sam ga gotivio do momenta 2016 kad je rekao zabraniti ulaz muslimanima ili protiv imigracije jer se dobro drzo kao na lijevoj strani desnice
a za viruse i porijeklo imena nebi se bas slozio sa tomom, mada i to nije bas kakva novina, uglavnom svi virusi imaju svoj zvanicni naziv koji koristi nauka ili laboratorij za razliku od narodnih naziva, koji obicno nemaju veze sa vezom
narodne mase opet samo sluze za manipulaciju i iskrivljivanje slike o sustini problema a to je upravo sto Trump radi
Navedi samo jedan primjer gdje WHO ili CDC naziva postojeći virus Kina virus?
Nisam rekao za China virus, nego za Spanish flu, MERS....
Nisi u pravu. Po tvojoj logici treba se zvati Americka gripa jer su tamo zabiljezeni prvi slucajevi. Zove se spanska gripa jer "Newspapers were free to report the epidemic's effects in neutral Spain, such as the grave illness of King Alfonso XIII, and these stories created a false impression of Spain as especially hard hit. This gave rise to the name "Spanish" flu.The pandemic is conventionally marked as having begun on 4 March 1918, with the recording of the case of Albert Gitchell, an army cook at Camp Funston in Kansas, United States, despite there likely having been cases before him.[24] The disease had been observed in Haskell County in January 1918, prompting local doctor Loring Miner to warn the US Public Health Service's academic journal.[25] Within days, 522 men at the camp had reported sick.[26] By 11 March 1918, the virus had reached Queens, New York.[citation needed] Failure to take preventive measures in March/April was later criticised.[27]
As the US had entered World War I, the disease quickly spread from Camp Funston, a major training ground for troops of the American Expeditionary Forces, to other US Army camps and Europe, becoming an epidemic in the Midwest, East Coast, and French ports by April 1918, and reaching the Western Front by the middle of the month.[24] It then quickly spread to the rest of France, Great Britain, Italy, and Spain, and in May reached Wrocław and Odessa
OPEN YOUR EYES SHEEPLE AM I RIGHT?domi wrote: ↑31/08/2020 20:45Nisam rekao za China virus, nego za Spanish flu, MERS....
Normalno da nece ovaj zvati po Kini kad Kina kontrolise WHO. A predsjednik WHO je u bliskoj saradnji sa komunistima, Gates fondacijom..itd.itd.
On sam, kao mlad i poletanje bio clan teroristicke organizacije koja se tereti za ubistva, progone, pljacku, silovanja....
Kao etiopijski ministar zdravlja odgovoran je za mnoge sumnjive stvari...