SDP

palermo

#61676 Re: SDP

Post by palermo »

pa očito ne računa više, i to otkako si ti i takvi kao ti preuzeli vlast u SDP-u.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#61677 Re: SDP

Post by _BataZiv_0809 »

Lagumdzijin je bio bas po mjeri
Kikibombona

#61678 Re: SDP

Post by Kikibombona »

bunk wrote: 19/08/2020 20:19 Bezze pricas.
Sve stranke kojima Bosnjaci cine 90 i vise posto glasova su unitaristicke ali i svjesne momenta.
A o tim tvojim tvrdnjama gore cemo za 30-50 godina kada Bosnjaci budu cinili 75% stanovnistva na teritoriji cijele Drzave..u stvari ne ti i ja ali kiki3 i bunk3 definitivno...
Da li si ti svjestan da Bosnjaka u BiH trenutno ima MAKSIMALNO 1.5 miliona, a vjerovatno i manje od toga!???

Da li si svjestan da su Bosnjaci veoma star narod i da su sve stariji iz godine u godinu, sa katastrofalnim natalitetom koji Bosnjake svrstava u grupu izumirucih naroda???

Da li si svjestan da ogroman procenat mladih Bosnjaka razmišlja o odlasku iz BiH i da ce u narednih 10 godina biti ogromna potražnja za radnom snagom sa Balkana?

...

Ako danas ima 1.5 miliona Bosnjaka, za 50 godina ce biti mozda duplo manje, uz visoku starost.

U gradovima kao sto su Banjaluka, Prijedor ili Trebinje Bosnjaci vise nikad nece zivjeti. Tako ih je malo da ce trokut Sarajevo, Zenica i Tuzla biti ogroman teritorij za tako mali narod. Jedna Belgija, koja je skoro duplo manja od BiH, ima 12 miliona stanovnika.

...

Bosnjacka politika je devastirala vlastiti narod, ubila ga u svakom pogledu. Nakon rata su pokradene donacije koje su mogle biti iskoristena za odrzivi povratak u RS i zapadnu Hercegovinu.

Sve institucije su kriminalizovane, korupcija i stele su postale nacin zivota. Totalni kolaps svih moralnih vrijednosti.

...

BiH nece moci opstati ako ne uveze ljude iz drugih drzava. Bili bi zemlja staraca koja ne bi mogla finsnsirati sistem i armiju penzionera. Uskoro ce doci vrijeme kada cemo morati uvoziti ljude iz Afrike i Azije.
palermo

#61679 Re: SDP

Post by palermo »

pa ako ćemo pravo, mnogo je više Hrvata i Srba glasalo za Lagumdžijin SDP nego za ovaj Leveridžov.....valjda bili krtice
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#61680 Re: SDP

Post by izvrsni direktor »

bunk wrote: 19/08/2020 20:53
detroit-mercy wrote: 19/08/2020 20:48
Sve stranke kojima Bosnjaci cine 90 i vise posto glasova su unitaristicke ali i svjesne momenta.
A o tim tvojim tvrdnjama gore cemo za 30-50 godina kada Bosnjaci budu cinili 75% stanovnistva na teritoriji cijele Drzave..u stvari ne ti i ja ali kiki3 i bunk3 definitivno...
Hos rec, sve su ko SDA pa sto onda ne bi imali jednu stranku umjesto 10 :mrgreen:. Sto bi ulema Ceric reko, da se za jedno uze uhvatimo :mrgreen: .
Hocu reci upravo ono sto sam napisao.
Jedan covjek jedan glas na teritoriji cijele Drzave.
Vrijeme ce doci.
A sta cemo kad se izglasa izborni zakon po mjwri covica? Gdje ce onda biti jedan covjek jedan glas?
Heller

#61681 Re: SDP

Post by Heller »

Ovi bi trebali potencirati kao i ostatak opozicije na svakom koraku, da iskače iz paštete da je glas za SDA glas za HDZ i SNSD.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#61682 Re: SDP

Post by malakh »

Zašto je tokom vlasti "šestorke" u Toplanama uspostavljena još jedna pozicija izvršnog direktora

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zasto-j ... /200825051
Poznavatelji situacije u Toplanama kazali su nam da je ovo radno mjesto nepotrebno jer je nadređeno tek nekolicini osoba.

Osoba razriješena dužnosti izvršnog direktora pravnih i općih poslova se žalila na navedenu odluku Nadzornog odbora i zbog toga je zahtjevala reakciju Kantonalne uprave za inspekcijske poslove (KUIP). Nije tražila da nastavi raditi na poziciji izvršnog direktora, već na radnom mjestu koje je u skladu sa njenom stručnom spremom. Pravno uporište takvog njenog zahtjeva je Ugovor o obavljanju poslova izvršnog direktora za pravne i opće poslove iz 27. januara.

Postavlja se pitanje ko je konstruisao takav ugovor koji je omogućio izvršnom direktoru da, iako je u spomenuto preduzeće došao na mandat, ostane raditi na odgovarajućem radnom mjestu shodno njegovom obrazovanju. To bi značilo da je prekršena i odluka Vlade KS koja jedina može dati odobrenje za zapošljavanje na neodređeno vrijeme.
to je politika sarajevskog sdpa. i trnovo im je previše.
Leverage

#61683 Re: SDP

Post by Leverage »

Ko o čemu, đonaš o toplanama.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#61684 Re: SDP

Post by malakh »

sta poltron radi kada mu raskrinkaju stranku, vrijedja.

mislim da ti je i obraz kao boja stranke kada ovo moras braniti. :lol: :lol:
bunk

#61685 Re: SDP

Post by bunk »

Heller wrote: 23/08/2020 12:01 Ovi bi trebali potencirati kao i ostatak opozicije na svakom koraku, da iskače iz paštete da je glas za SDA glas za HDZ i SNSD.
A glas za sdp glas za kiflu :lol: :lol:
Leverage

#61686 Re: SDP

Post by Leverage »

malakh wrote: 25/08/2020 16:19 sta poltron radi kada mu raskrinkaju stranku, vrijedja.

Ko šta brani, ja samo komentarišem tebe.
malakh

#61687 Re: SDP

Post by malakh »

Leverage wrote: 25/08/2020 16:22
malakh wrote: 25/08/2020 16:19 sta poltron radi kada mu raskrinkaju stranku, vrijedja.

Ko šta brani, ja samo komentarišem tebe.
još jedan od dokaza da sam vam opsesija, ali me pretjerano ne interesira tvoje mišljenje. nadam se da se zbog toga ne ljutiš.

prije par mjeseci sam nagovještavao da svašta rade u toplanama, neki nisu vjerovali.

evo pa se sami uvjeravajte: https://www.klix.ba/vijesti/bih/zasto-j ... /200825051
Bloo
Globalna šefica

#61688 Re: SDP

Post by Bloo »

Hos rec, sve su ko SDA pa sto onda ne bi imali jednu stranku umjesto 10 :mrgreen:. Sto bi ulema Ceric reko, da se za jedno uze uhvatimo :mrgreen: .
Vrijeme ce doci.
Mislis jedan gradanin jedan glas...
Poletio si :mrgreen:
Leverage

#61689 Re: SDP

Post by Leverage »

malakh wrote: 25/08/2020 16:53 još jedan od dokaza da sam vam opsesija, ali me pretjerano ne interesira tvoje mišljenje. nadam se da se zbog toga ne ljutiš.

prije par mjeseci sam nagovještavao da svašta rade u toplanama, neki nisu vjerovali.

evo pa se sami uvjeravajte: https://www.klix.ba/vijesti/bih/zasto-j ... /200825051
Toliko te ne interesuje da si me citirao najmanje 100 puta samo na ovoj temi.

Meni je žao što moje mišljenje o tebi nije onako kakvo bi ti želio, nadam se da se ne ljutiš zbog toga.

Ti očito ne razumiješ zašto si postao forumska maskota. Svaka možebitna pa čak i najmanja malverzacija koja je na bilo koji način povezana sa SDP-om predmet je tvog detaljnog interesovanja, dok o aferama nekih drugih, a o kojima je izvještavao i BBC, nisi napisao ni slovo. Dakle, tvoj kredibilitet narušen je prije svega tvojim selektivnim pristupom, a tek nakon toga tvojim sporadičnim lažima po sistemu "ako prođe - prođe".

Ne pada mi na pamet da komentarišem stanje u sarajevskim Toplanama, vjerovatno bi mi trebalo pola sata da u Sarajevu nađem tu zgradu, a kamo li da znam ko je kome namjestio poziciju izvršnog direktora. Ti si ipak mnogo veći stručnjak za tu tematiku, pa prepuštam tebi da odbraniš doktorsku disertaciju na tu temu.
bunk

#61690 Re: SDP

Post by bunk »

Bloo wrote: 25/08/2020 17:02
Vrijeme ce doci.
Kontamo se.
Princip je bitan a kako ce ga ko opisivati je nebitno.
Bloo
Globalna šefica

#61691 Re: SDP

Post by Bloo »

bunk wrote: 25/08/2020 17:12
Bloo wrote: 25/08/2020 17:02

Vrijeme ce doci.
Kontamo se.
Princip je bitan a kako ce ga ko opisivati je nebitno.
Nije u pitanju opis vec osnova demokratije, ali znam da ti je to tesko razumjeti. Etnokratija ce zivjeti i vladati na ovim prostorima sve dok postoje etno stranke (ukljucujem i.ove "probosanske" "unitaristickih politika)...
Demokratija se zasniva na demosu, gradanima, a ne etnijama...
Jedan gradanin - jedan glas nije moguc sada a niti u daljoj buducnosti, sve dok se sama drzava zasniva na etnijama, a ne gradanima.
malakh

#61692 Re: SDP

Post by malakh »

Leverage wrote: 25/08/2020 17:04
malakh wrote: 25/08/2020 16:53 još jedan od dokaza da sam vam opsesija, ali me pretjerano ne interesira tvoje mišljenje. nadam se da se zbog toga ne ljutiš.

Toliko te ne interesuje da si me citirao najmanje 100 puta samo na ovoj temi.

Meni je žao što moje mišljenje o tebi nije onako kakvo bi ti želio, nadam se da se ne ljutiš zbog toga.

Ti očito ne razumiješ zašto si postao forumska maskota. Svaka možebitna pa čak i najmanja malverzacija koja je na bilo koji način povezana sa SDP-om predmet je tvog detaljnog interesovanja, dok o aferama nekih drugih, a o kojima je izvještavao i BBC, nisi napisao ni slovo. Dakle, tvoj kredibilitet narušen je prije svega tvojim selektivnim pristupom, a tek nakon toga tvojim sporadičnim lažima po sistemu "ako prođe - prođe".

Ne pada mi na pamet da komentarišem stanje u sarajevskim Toplanama, vjerovatno bi mi trebalo pola sata da u Sarajevu nađem tu zgradu, a kamo li da znam ko je kome namjestio poziciju izvršnog direktora. Ti si ipak mnogo veći stručnjak za tu tematiku, pa prepuštam tebi da odbraniš doktorsku disertaciju na tu temu.
ne ljutim, zasto bih se ljutio.

forum sluzi za diskutiranje, za pokretanje novih tema i rasprava. konkretno mislis na respiratore. sta ocekujes od mene da pisem, kada su to drugi vec napisali prije mene i sa time se slazem. par komentara sam ostavio u sto sam sumnjao i glavna opaska je bila da nema potrebe otvarati zasebnu temu o respiratorima i fikretu, kada se to treba i mora raspraviti na temi o sda, jer je to sda kriminal.

kao sto na ovoj temi raspravljamo o kriminalu u toplanama.

mnogima je mozda ovo nebitno, ali meni je bitno. bitno mi je iz razloga sto sam 2000 ili 2002. bjezao sa posla da bih dao glas sdpu, sto sam godinama poslije glasao za sdp, blatio sda i szbih, da bih se osobno uvjerio da je sdp tri puta gori u vlasti od pomenutih. cetiri godine su samo punili svoje dzepove i nizali afere za aferama i napravili cca 40 kilometara autoputa i pet tunela. nije ih bolila briga ga gradjane, a bili su poslednja slamka spasa.

pali na izborima, misli covjek opametili se i dodju godinu dana u vlast u kantonu satajevo i opet afera za aferom. copy paste onoga sto je prije bilo. isti sablon, isti potpis.

i oni su najveca mrlja sestorke, kasnije cetvorke. nisu usli niti u jedan resor, a da ih se poslije nije povezalo sa nekim aferama...
Leverage

#61693 Re: SDP

Post by Leverage »

Vrlo dirljivo, ništa ti nisam povjerovao.
palermo

#61694 Re: SDP

Post by palermo »

Heller wrote: 23/08/2020 12:01 Ovi bi trebali potencirati kao i ostatak opozicije na svakom koraku, da iskače iz paštete da je glas za SDA glas za HDZ i SNSD.
dobro je što te nisu poslušali i nisu potencirali .....

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kandida ... /200825132
Leverage

#61695 Re: SDP

Post by Leverage »

Jel ti krivo što nisu podržali ovog vašeg Husu Maljutku?
palermo

#61696 Re: SDP

Post by palermo »

Leverage wrote: 25/08/2020 23:22 Jel ti krivo što nisu podržali ovog vašeg Husu Maljutku?
Husu?
Ko je Huso?

Ma samo izrazavam divljenje principjelnoscu SDP-ove politike
Leverage

#61697 Re: SDP

Post by Leverage »

palermo wrote: 25/08/2020 23:30
Leverage wrote: 25/08/2020 23:22 Jel ti krivo što nisu podržali ovog vašeg Husu Maljutku?
Husu?
Ko je Huso?

Kakve veze činjenica da je lokalni HDZ podržao Dervišagića sa principijelnošću SDP-ove politike?

Ljudi skontali da su alternative Huso Maljutka i onaj Špicin kompanjon i dali podršku čovjeku koji se pokazao kao dobra opcija za Hrvate u Gradačcu. Niko to od njih nije ni tražio.

To što tebi smeta da ljudi prilaze i sami daju podršku SDP-ovim uspješnim gradonačelnicima tvoj je problem.
palermo

#61698 Re: SDP

Post by palermo »

Leverage wrote: 25/08/2020 23:34
palermo wrote: 25/08/2020 23:30
Husu?
Ko je Huso?

Kakve veze činjenica da je lokalni HDZ podržao Dervišagića sa principijelnošću SDP-ove politike?

Ljudi skontali da su alternative Huso Maljutka i onaj Špicin kompanjon i dali podršku čovjeku koji se pokazao kao dobra opcija za Hrvate u Gradačcu. Niko to od njih nije ni tražio.

To što tebi smeta da ljudi prilaze i sami daju podršku SDP-ovim uspješnim gradonačelnicima tvoj je problem.
Ma nista meni ne smeta. Ja samo procitao tekst a tamo pise te neki sporazum potpisali te nesto se kao obavezali na zajednicko djelovanje.....pa ono, sam sebi rekoh sto su ti ljudi od principa
Leverage

#61699 Re: SDP

Post by Leverage »

palermo wrote: 25/08/2020 23:43 Ma nista meni ne smeta. Ja samo procitao tekst a tamo pise te neki sporazum potpisali te nesto se kao obavezali na zajednicko djelovanje.....pa ono, sam sebi rekoh sto su ti ljudi od principa
Predsjednik Gradskog odbora HDZ BiH Gradačac Anto Dujaković danas je potpisao sporazum sa GO SDP Gradačac, kojim daje podršku Edisu Dervišagiću kandidatu SDP za gradonačelnika Grada Gradačac na predstojećim izborima.
Sporazumom podrške Dervišagiću na izborima za gradonačelnika, ranije su potpisale Gradske organizacije SDP BiH Gradačac, RDS Gradačac, Narod i Pravda i Naša stranka. Potpisnici sporazuma, osim podrške izboru gradonačelnika, obavezali su se da nakon narednih izbora nastave zajednički djelovati i u novom sazivu Gradskog vijeća Grada Gradačac.
Laži, laži, laži me...
vatrogasac

#61700 Re: SDP

Post by vatrogasac »

palermo wrote: 25/08/2020 23:30 Ko je Huso?
Kandidat PDA, do skora ministar policije na TK, ali neće mu to donijeti glasove koliko niz drugih stvari koje je uradio dok je bio predsjednik SDA.
Post Reply