Gdje ti zivis jbt....TheRealist wrote: ↑25/08/2020 12:46Pa šta ima bolnica s tim? Ne možeš ti napisati da je neko umro radi covid-a, a sva papirologija ovamo ti na nešto drugo ukazuje. Pa barem sada ima sve u sistemima, ne može se tim manipulisati.konektovan wrote: ↑25/08/2020 12:41 Mozda je pogresno protumaceno, sli vec se pisalo o tome, ne daju lovu porodici, vec u tom slucaju troskove sahrane/dzenaze pokriva "neko drugi" koliko sam mogao upratiti, vjerovatno postoje neki fondovi za takvo nesto?!
Mi smo mala zemlja, ali za bolnice koje posluju po kapitalističkom sistemu, covid je totalno neisplativ, uprkos pokušajima da se nadoknade gubici koje bolnice imaju usljed obustavljanja redovnog programa.
Evo ti 1 licni primjer, nevezan za COVID, cisto da steknes utisak...malo bolji...
Slomim palac na nozi tako sto mi vrh noge sklizne i palac se izvrne nagore. Odem na RTG, i nakon toga gledam i ja snimak. Lijepo se vidi uzduzna fraktura na srednjoj falangi. Gleda i "dr.", i pita sta je bilo, ja mu opisem kako jeste.
Gleda snimak i kaze, citiram: "Ovdje na vrhu fali komadic kosti."
Ja ga gledma u nevjerici, i kontam kakva je ovo budala jbt... Jer, da bi to bilo tako kako on tvrdi, taj komad koji fali bi trebao biti negdje na snimku, ili bi na prstu trebala biti rana iz koje je ispao vani. A nema ni jednog ni drugog.
Posla me u gipsaonu, i tamo se zajebavam i govorim onom tehnicaru "evo, ovdje mi fali komad kosti", i pokazujem na snimku gdje tacno. Frajer me pogleda, k'o, ono - "sta ba ti lupetas...?", i kad skonta da se zajebavam, kaze - koji ti je strucnjak to rek'o, svega ti? Reko' - onaj tamo na urgentnom
Naravno, lom je tacno tamo gdje sam ga i ja vidio, a "komad koji nedostaje na vrhu" je prirodni izgled kosti na vrhu prsta.
Vratim se kod onoga po nalaz, a na nalazu pise "Fraktura nastala padom teskog predmeta na nogu.".
Reko', nije mi ba nista palo na nogu, fino opisah sta se desilo. Kaze lik - ma nema veze.
Tako je moj lom usao u statistiku (ako uopste postoji takva statistika) kao rezultat pada teskog predmeta na nogu, a ne izvrtanja noge.
Ovo je, koliko god banalno bilo - falsifikovanje, tj. unos laznih podataka.
Ako moze za ovo ovako, zasto ne moze i za bilo sta drugo...?