Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Dozer

#28251 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

TheRealist wrote: 25/08/2020 12:46
konektovan wrote: 25/08/2020 12:41 Mozda je pogresno protumaceno, sli vec se pisalo o tome, ne daju lovu porodici, vec u tom slucaju troskove sahrane/dzenaze pokriva "neko drugi" koliko sam mogao upratiti, vjerovatno postoje neki fondovi za takvo nesto?!
Pa šta ima bolnica s tim? Ne možeš ti napisati da je neko umro radi covid-a, a sva papirologija ovamo ti na nešto drugo ukazuje. Pa barem sada ima sve u sistemima, ne može se tim manipulisati.

Mi smo mala zemlja, ali za bolnice koje posluju po kapitalističkom sistemu, covid je totalno neisplativ, uprkos pokušajima da se nadoknade gubici koje bolnice imaju usljed obustavljanja redovnog programa.
Gdje ti zivis jbt.... :roll:

Evo ti 1 licni primjer, nevezan za COVID, cisto da steknes utisak...malo bolji...
Slomim palac na nozi tako sto mi vrh noge sklizne i palac se izvrne nagore. Odem na RTG, i nakon toga gledam i ja snimak. Lijepo se vidi uzduzna fraktura na srednjoj falangi. Gleda i "dr.", i pita sta je bilo, ja mu opisem kako jeste.
Gleda snimak i kaze, citiram: "Ovdje na vrhu fali komadic kosti."
Ja ga gledma u nevjerici, i kontam kakva je ovo budala jbt... Jer, da bi to bilo tako kako on tvrdi, taj komad koji fali bi trebao biti negdje na snimku, ili bi na prstu trebala biti rana iz koje je ispao vani. A nema ni jednog ni drugog.
Posla me u gipsaonu, i tamo se zajebavam i govorim onom tehnicaru "evo, ovdje mi fali komad kosti", i pokazujem na snimku gdje tacno. Frajer me pogleda, k'o, ono - "sta ba ti lupetas...?", i kad skonta da se zajebavam, kaze - koji ti je strucnjak to rek'o, svega ti? Reko' - onaj tamo na urgentnom :D
Naravno, lom je tacno tamo gdje sam ga i ja vidio, a "komad koji nedostaje na vrhu" je prirodni izgled kosti na vrhu prsta.
Vratim se kod onoga po nalaz, a na nalazu pise "Fraktura nastala padom teskog predmeta na nogu.".
Reko', nije mi ba nista palo na nogu, fino opisah sta se desilo. Kaze lik - ma nema veze.

Tako je moj lom usao u statistiku (ako uopste postoji takva statistika) kao rezultat pada teskog predmeta na nogu, a ne izvrtanja noge.
Ovo je, koliko god banalno bilo - falsifikovanje, tj. unos laznih podataka.
Ako moze za ovo ovako, zasto ne moze i za bilo sta drugo...?
Last edited by Dozer on 25/08/2020 12:59, edited 2 times in total.
TheRealist

#28252 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by TheRealist »

Dozer wrote: 25/08/2020 12:45
https://www.cbs8.com/article/news/verif ... 8e9b610cac
During a television interview, a Minnesota state senator said it was $13,000 for someone admitted with COVID-19, and $39,000 if they were placed on a ventilator.
https://www.abc10.com/article/news/veri ... 97e6593745

Imas ovoga gomilu na netu.

Poenta je da bolnice dobiju posebno lovu ukoliko imaju COVID pacijenta. Tvrdi se i da bolnice ne falsifikuju papire (logicno...eto, neko ce reci - jeste, falsifikujemo ih da bismo izvukli lovu), ali svi mi vrlo dobro znamo kako to sve ide.
E fino kada si to stavio, stavi sve i pojasni o čemu se radi. Mene bi stvarno bilo stid ovako djelomično stavljati stvari i tvrditi nešto.

A evo šta je još taj isti senator rekao u istom intervjuu:
Jensen said he thinks the overall number of COVID-19 cases have been undercounted based on limitations in the number of tests available.
Ali ti nisi sve pročitao uopšte, inače bi znao da i brojevi koje si objavio nisu tačni.

Da stvarno želiš raspravu rekao bi zašto dobijaju dodatno novac, rekao bi ko je obuhvaćen time, pa koliki je procenat tih pacijenata, pa da su
bolnice i dalje u gubicima, jer nije dovoljno to novca.

Ah da, sve vi znate kako ide.
armin071

#28253 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

TheRealist wrote: 25/08/2020 12:41
konektovan wrote: 25/08/2020 12:39 Jesu li obdukcije zabranjene ili se ne preporucuju kod covid-a, i je li iza tih preporuka stoji WHO ili svaka drzava za sebe???
Stvar sa obdukcijama je da se one ne rade, ako je jasan uzrok smrti. One se rade kada je nejasan uzrok smrti, tokom sudskih procesa (gdje iako znaš uzrok, ipak se uradi obdukcija), ili u sklopu studija (što su radili Njemci sada).
Radile su svabe obdukcije na svim umrlim od ili sa koronom u gradu Hamburgu i covjek je fino na televiziji objasnio da NIJEDAN od umrlih nije umro samo od korone a da uz to nije imao jos 3-4 teze bolesti. I koga to zanima?? Ja ne vidjeh da se nego pocesao nego je odmah WHO izdao preporuku da se ne rade obdukcije jer les se moze nedao bog nakasljati i prenijeti koronu......
TheRealist

#28254 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by TheRealist »

Dozer wrote: 25/08/2020 12:48 Ne, ja ne govorim to. Procitaj opet i ne podmeci mi nesto sto ti mislis ili bi volio da pise.
Rekao si da imaju svjedočanstva i to si naveo kao argument. Kako to trebam tumačiti? Opet ove vaše igre, kako ih inače vodite.
TheRealist

#28255 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by TheRealist »

armin071 wrote: 25/08/2020 12:53 Radile su svabe obdukcije na svim umrlim od ili sa koronom u gradu Hamburgu i covjek je fino na televiziji objasnio da NIJEDAN od umrlih nije umro samo od korone a da uz to nije imao jos 3-4 teze bolesti. I koga to zanima?? Ja ne vidjeh da se nego pocesao nego je odmah WHO izdao preporuku da se ne rade obdukcije jer les se moze nedao bog nakasljati i prenijeti koronu......
Čovjek rekao za 86% slučajeva corona direktan je uzročnik smrti, za ostale je bila dodak.
TheRealist

#28256 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by TheRealist »

Dozer wrote: 25/08/2020 12:49 Gdje ti zivis jbt.... :roll:
Evo ga, opet klasični argumenti.... Za razliku od vas, ja radim u bolnici i znam kako se vodi šta, pogotovo sada.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#28257 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Jimmy McNulty »

Znam da mi niko neće vjerovat ali drugu su mi nenu zaračunali da je umrla od korone iako je umrla od posljedica srčanog udara u roku od 24h kako ga je dobila. Kaže da mu nisu dozvolili ni da je vidi i da su mu rekli dok ne potpiše nema dženaze. Zadnja 2 mjeseca ležala je u bolnici i niko je nije posjetio za to vrijeme jer su posjete zabranjene ali redovno je zvao.odjel, pitao za stanje i niko mu nije ni 8 jednom trenutku rekao ni da je pozitivna na Covid 19.

Nisam od bezmozgaša koji vjeruju da je sve izmišljotina ali vjerujem da je moguće da se manipulira brojem umrlih ili zaraženih ali ne znam iz kojih razloga.

A imao sam situaciju da je mamina kolegica iz firme 10 dana dolazila na posao i znala je sve vrijeme da je pozitivna no sakrivala je to dok jedan dan nije bilo očito da ima temperaturu. Sva sreća majka nije pozitivna iako je imala kontakt sa glupačom.
daddy-kool

#28258 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Jimmy McNulty wrote: 25/08/2020 12:57 Znam da mi niko neće vjerovat ali drugu su mi nenu zaračunali da je umrla od korone iako je umrla od posljedica srčanog udara u roku od 24h kako ga je dobila. Kaže da mu nisu dozvolili ni da je vidi i da su mu rekli dok ne potpiše nema dženaze.
Koliko je para dobio?
Dozer

#28259 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

TheRealist wrote: 25/08/2020 12:53 E fino kada si to stavio, stavi sve i pojasni o čemu se radi. Mene bi stvarno bilo stid ovako djelomično stavljati stvari i tvrditi nešto.

A evo šta je još taj isti senator rekao u istom intervjuu:
Jensen said he thinks the overall number of COVID-19 cases have been undercounted based on limitations in the number of tests available.
Ali ti nisi sve pročitao uopšte, inače bi znao da i brojevi koje si objavio nisu tačni.

Da stvarno želiš raspravu rekao bi zašto dobijaju dodatno novac, rekao bi ko je obuhvaćen time, pa koliki je procenat tih pacijenata, pa da su bolnice i dalje u gubicima, jer nije dovoljno to novca.

Ah da, sve vi znate kako ide.
Ajd' ne lupetaj, ziv bio... kakve veze ima to s onim za pare, ziv bio...? :roll:
Trazili ste dokaz, eto vam dokaz. Mozes se ti sad vrtiti k'o macka oko vruce kase i pokusavati spinovati, ali dokaz si dobio.
Ili kao jedini validan dokaz ocekujes da ti neki doktor dodje i kaze "Da, ja sam falsifikovao papire kako bi bolnica, a samim tim i ja, dobila dodatnu lovu".
Mislim...daj ba, malo...
daddy-kool

#28260 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

A ko daje te pare?
armin071

#28261 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

TheRealist wrote: 25/08/2020 12:54
armin071 wrote: 25/08/2020 12:53 Radile su svabe obdukcije na svim umrlim od ili sa koronom u gradu Hamburgu i covjek je fino na televiziji objasnio da NIJEDAN od umrlih nije umro samo od korone a da uz to nije imao jos 3-4 teze bolesti. I koga to zanima?? Ja ne vidjeh da se nego pocesao nego je odmah WHO izdao preporuku da se ne rade obdukcije jer les se moze nedao bog nakasljati i prenijeti koronu......
Čovjek rekao za 86% slučajeva corona direktan je uzročnik smrti, za ostale je bila dodak.

E posto si ocigledno iz ove faktografove brigade ides zajedno sa njima na listu pa lazite jedan drugog....
Dozer

#28262 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

TheRealist wrote: 25/08/2020 12:54
Dozer wrote: 25/08/2020 12:48 Ne, ja ne govorim to. Procitaj opet i ne podmeci mi nesto sto ti mislis ili bi volio da pise.
Rekao si da imaju svjedočanstva i to si naveo kao argument. Kako to trebam tumačiti? Opet ove vaše igre, kako ih inače vodite.
Pa ljudi pisali i pricali o tome, jadan ne bio... Gdje ti zivis i koliko godina imas, svega ti... :roll:
Dozer

#28263 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

daddy-kool wrote: 25/08/2020 13:04 A ko daje te pare?
To i ja pitam. I zasto?
daddy-kool

#28264 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Da li je neko vidio te pare?
Dozer

#28265 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Vjerovatno oni koji ih prime, tj. bolnice :D
Realista nije, on samo radi tamo, nije u finasijama. Ali zna da ih nema. Kako zna - to moras pitati njega :D
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#28266 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Jimmy McNulty »

daddy-kool wrote: 25/08/2020 13:03
Jimmy McNulty wrote: 25/08/2020 12:57 Znam da mi niko neće vjerovat ali drugu su mi nenu zaračunali da je umrla od korone iako je umrla od posljedica srčanog udara u roku od 24h kako ga je dobila. Kaže da mu nisu dozvolili ni da je vidi i da su mu rekli dok ne potpiše nema dženaze.
Koliko je para dobio?
Nije dobio nikakve pare.
Opet kažem, ko ne želi da povjeruje ima pravo na to. Prvi nisam vjerovao u slične priče, ali kada se desi osobi za koju bi stavio ne ruku nego sebe čitavog u vatru onda se zamisliš.

Poznavao sam i rahmetli nanu mu, iz istog smo sela. Dosad smo imali 2 slučaja korone i znalo se u rekordnom roku, za ovu ženu nit je ko pričao nit šta, tek po smrti dogodilo se sve što sam napisao.
daddy-kool

#28267 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Dozer wrote: 25/08/2020 13:13 Vjerovatno oni koji ih prime, tj. bolnice :D
Realista nije, on samo radi tamo, nije u finasijama. Ali zna da ih nema. Kako zna - to moras pitati njega :D
To je već jasno ko daje te pare, to je ZZO. Kao i za sve ostale bolesti.

Ali ko daje pare narodu da kaže da mu je neko umro od korone?
daddy-kool

#28268 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Jimmy McNulty wrote: 25/08/2020 12:57 Znam da mi niko neće vjerovat ali drugu su mi nenu zaračunali da je umrla od korone iako je umrla od posljedica srčanog udara u roku od 24h kako ga je dobila. Kaže da mu nisu dozvolili ni da je vidi i da su mu rekli dok ne potpiše nema dženaze. Zadnja 2 mjeseca ležala je u bolnici i niko je nije posjetio za to vrijeme jer su posjete zabranjene ali redovno je zvao.odjel, pitao za stanje i niko mu nije ni 8 jednom trenutku rekao ni da je pozitivna na Covid 19.
Preptostavljam da se žena zarazila dok je bila u bolnici. Samo mi nije jasno šta je on potpisao, koji dokument?
TheRealist

#28269 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by TheRealist »

Mogy87 wrote: 25/08/2020 12:47 Stavio si linkove na CBS i ABC?
E u tome je stvar: ja linkam Nature i Lancet ti americke TV kuce. I onda kazes mediji prave senzaciju.
To nisu kredibilni izvori.
Najgore je što ni to tu ne piše, a onda kada odeš malo dalje, vidiš šta se ustvair radi.

Medicare daje 20% više novca za hospitalizirane pacijente, koji imaju dg covid. U SAD-u inače se novac daje shodno dijagnozama, pa ti se uklopi. I onaj link što je stvaljen je naveo da za upalu pluća dobiju 5000 dolara, a ako je usljed covida-, dobiju 13000 (dodatnih 8000), a ako moraju dobiti naprednu respiratornu potporu dobiju više (39000, ali ne 39000 više, jer oni svejedno dosta novca dobiju za svakoga ko završi na aparatu, takav im je sistem financiranja). Ono što se razlikuje u odnosu na ranije je u nekim državama dovoljno postaviti sumnju na dijagnozu, ne mora se testom potvrditi, da bi dobili novac (btw. ako uzmemo da je CT jako dobar prediktor, čak i kod nas smo nekoliko puta dosta ranije njime potvrdili dijagnoze, a tek nakon toga testom, nije to baš nasumično lupanje dijagnoza). Ali to je u nekim državama, a recimo država iz koje je senator prihvata samo PCR-om dokazane covid pozitivne pacijente, California isto tako, dok je New York prihvatao i sumnju (što ima logike, jer su imali ogromne prilive pacijenata i nisu imali vremena, niti resursa da sve testiraju (ali kao što rekoh, CT je odličan pokazatelj, a vjeruj i RTG dosta dobro pokazuje, ali se on ne bi trebao koristiti za potvrdu dijagnoze). Smrtnost ne igra nikakvu ulogu.
The government does pay hospitals a higher reimbursement for patients with COVID-19 under the federal Coronavirus Aid, Relief and Economic Security Act, or CARES Act.

But that’s limited to a specific patient population — those who are on Medicare, the federal health insurance that covers people 65 and older
Provision in the relief act
The coronavirus relief legislation created a 20% premium, or add-on, for COVID-19 Medicare patients.

Ja sada ne znam odakle Jehnesnu ovi podaci, pošto se daje 20% više, ali eto, neka budu validni. Moguće da se na ovo odnosi:
Snopes investigated the claim, finding it's plausible Medicare pays in the range Jensen mentions but doesn't have a "one-size-fits-all" payment to hospitals for COVID-19 patients.

As explained by nurse Elizabeth Davis in her piece for verywellhealth.com, each hospital has a base payment rate assigned by Medicare. It takes into account nationwide and regional trends, including labor costs and varying health care resources in each market.

Mada opet nešto ne štima, što će se vidjeti u zadnjem dijelu koji ću postaviti.

Ovo obuhvata pacijente koji su obuhvaćeni medicareom, a to su stariji od 65 godina, a to je negdje oko 1/4 pacijenata sa covidom. Kao što rekoh, mlađi od 65 godina ne spadaju u to. Razlog što se ovo uvelo je taj što kao prvo veći su troškovi za takve pacijente (oprema, drugačiji način rada....), a kao drugo, da se smanje gubici, koje bolnice imaju usljed obustavljanja redovnog programa.

I za kraj:
To project how much hospitals would get paid by the federal government for treating uninsured patients, we look at payments for admissions for similar conditions. For less severe hospitalizations, we use the average Medicare payment for respiratory infections and inflammations with major comorbidities or complications in 2017, which was $13,297. For more severe hospitalizations, we use the average Medicare payment for a respiratory system diagnosis with ventilator support for greater than 96 hours, which was $40,218. Each of these average payments was then increased by 20% to account for the add-on to Medicare inpatient reimbursement for patients with COVID-19 that was included in the CARES Act.1
Ovo je što se svejedno plaća za date dijagnoze i u zavisnosti od liječenja, te se na to doda 20%. A ono kako je @Dozer prikazao gore, dobije se dojam da je sav novac tu samo radi Covid-a. Prosjek za respiratorne infekcije sa komorbiditetima i komplikacijama je bio preko 13 hiljada dolara, ako su na respiratoru i duže od 96 sata, preko 40 hiljada dolara i to je bilo BEZ COVIDA.
Dozer

#28270 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

daddy-kool wrote: 25/08/2020 13:16
Dozer wrote: 25/08/2020 13:13 Vjerovatno oni koji ih prime, tj. bolnice :D
To je već jasno ko daje te pare, to je ZZO. Kao i za sve ostale bolesti.

Ali ko daje pare narodu da kaže da mu je neko umro od korone?
Ne znam. To treba pitati one koji su tvrdili i tvrde da im je to nudjeno u bolnicama. Ako se ovo i jeste desavalo, onda je moglo biti samo za njihovu sutnju, tj. da ne pricaju okolo da im je taj neko umro od necega drugog, a ne od korone.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#28271 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Jimmy McNulty »

daddy-kool wrote: 25/08/2020 13:17
Jimmy McNulty wrote: 25/08/2020 12:57 Znam da mi niko neće vjerovat ali drugu su mi nenu zaračunali da je umrla od korone iako je umrla od posljedica srčanog udara u roku od 24h kako ga je dobila. Kaže da mu nisu dozvolili ni da je vidi i da su mu rekli dok ne potpiše nema dženaze. Zadnja 2 mjeseca ležala je u bolnici i niko je nije posjetio za to vrijeme jer su posjete zabranjene ali redovno je zvao.odjel, pitao za stanje i niko mu nije ni 8 jednom trenutku rekao ni da je pozitivna na Covid 19.

Preptostavljam da se žena zarazila dok je bila u bolnici. Samo mi nije jasno šta je on potpisao, koji dokument?
Ali zvao je svaki dan, ili on ili neko od njegovih roditelja i nikad mu nisu rekli da je pozitivna nit je ležala blizu izolatorija ili odjela gdje se nalaze pacijenti oboljeli od korone.

A potpisao je (ako nije jer nisam siguran) neki otpusni list ili smrtni list.
cyprus

#28272 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cyprus »

https://www.facebook.com/BiH-Tra%C5%BEi ... 994329412/

Debili se okupljaju :-D , zasad samo 400, ali obzirom da iskaču pod labelom "sponsored" ne sumnjam da će se skupit jedna maloumna zajednica solidnog kvantiteta :) Pomozimo im u tome, čisto da se lakše mogu prepoznat oni koje treba zaobilazit u širokom luku :)
daddy-kool

#28273 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Jimmy McNulty wrote: 25/08/2020 13:21
Ali zvao je svaki dan, ili on ili neko od njegovih roditelja i nikad mu nisu rekli da je pozitivna nit je ležala blizu izolatorija ili odjela gdje se nalaze pacijenti oboljeli od korone.

A potpisao je (ako nije jer nisam siguran) neki otpusni list ili smrtni list.
To što je potpisao, mogao je samo potpisati da je primio dokument "potvrde o smrti" koju je sačinio ljekar.
A, prav za prav, ima (dosta) ljudi koji u bolnici dobiju koronu (tzv intrahospitalne infekcije) od drugih bolesnika ili osoblja.
Zašto i kako mu nije iskomunicirano da je pozitivna na kronu, to nije uredu, nije korektno.
laik1981

#28274 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Mogy87 wrote: 25/08/2020 12:31
laik1981 wrote: 25/08/2020 12:27
Mogy87 wrote: 25/08/2020 12:01

Uvijek smo u toj fazi. Samo se malo povuku kad neko poznat umre (njima ili siroj javnosti). Jer bi pljustale osude da izgovore ono sto stvarno misle.

Samo u ove sve postotke ne racunaju da je njihovo 0.003% necije 100% ako im umre neko blizak.
Neka Belminom muzu predoce sve ove postotke. Pomoci ce mu da izvede 3 djece bez majke na pravi put.
Ovi tvoju tezu mozemo primijeniti na sve uzroke smrti. Onog koga grom ubije ne igra nikakvu ulogu sto ce biti jedini u drzavi sto ga je grom ubio te godine. Umire se i svaka smrt je dio neke statistike. I vecina svih smrti se moze izbjeci kada bi imali neki vremeplov da se vratimo kroz vrijeme i postupimo drugacije. Iz postovanja prema umrlim ne treba polemisati o konkretnom slucaju jer nije lijepo. Neki dan je citava mlada porodica sa tromjesecnom bebom stradala u saobracajnoj nesreci. Smrt je svuda oko nas i kad se desi razlog vise i nije bitan.
Objasnjeno ti je vise puta zasto se saobracajne nesrece i zarazne bolesti ne trpaju u isti kos.
I nema se sta polemisati kako impliciras, a ostavljas prostora za manipulacije. To sto pored svih naucnih dokaza vama nije dovoljna poveznica COVID - tromboza koju ti je ljekar pojasnio govori samo o vasem confirmation biasu.
Smrt je smrt. Nemas ti meni sta objasnjavati. Govoris kako je nekom nebitno sto je smrtnost 0,1% ako se nadje u tih nekih 0,1%. Njemu je to kao da je 100% smrtnost, ali ostalim nije. Ostalim je 0,1%. Od svake bolesti se moze napraviti histerija. Kada bi znali koliko je trudnoca uzrokovalo multiplu sklerozu i kada bi se to svakodnevno propagiralo u svjetskim medijima vjerovatno bi izumrli kao vrsta za par decenija. Onaj kaci slike djece na respiratorima i tako pokusava postici neki svoj cilj, a ne razmislja kako ce se sutra osjecati majka koja je vidjela tu sliku i djetetu izmjerila temperaturu od 38. Treba prestati sa licemjerstvom i morbidnostima.. Treba prestati sa terorom..
TheRealist

#28275 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by TheRealist »

Dozer wrote: 25/08/2020 13:03 Ajd' ne lupetaj, ziv bio... kakve veze ima to s onim za pare, ziv bio...? :roll:
Trazili ste dokaz, eto vam dokaz. Mozes se ti sad vrtiti k'o macka oko vruce kase i pokusavati spinovati, ali dokaz si dobio.
Ili kao jedini validan dokaz ocekujes da ti neki doktor dodje i kaze "Da, ja sam falsifikovao papire kako bi bolnica, a samim tim i ja, dobila dodatnu lovu".
Mislim...daj ba, malo...
Sve sam objasnio dolje u postu, a što je jako bitno. Mislim, tebi nije, jer ti koristiš svoj mozak.

Prihvataš izjavu senatoru za to, ali ne prihvataš kad kaže da smatra da je manje slučajeva prijavljeno, nego ih stvarno ima.

Nemoj misliti da ćeš meni prodavati maglu, koju inače vi prodajete u svojim raspravama, jer nema osnovnog znanja o većini stvari o kojima raspravljate.

Već sam jednom napisao, anegdote su nebitne u ovom svemu, a kod tebe su sve anegdote, jer nađeš jedan slučaj, pa ti je izgleda po automatizmu većina takvih.
Locked