Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- iceman ze
#29251 Re: Pitamo Mehanicare ?
Zavisi od nivoa obrazovanja
ovi dole osnovna 
-
artur morgan
#29252 Re: Pitamo Mehanicare ?
@Naslovnica
Ok, nisam baš mislio doslovno, samouslužne praonice su više prva pomoć da sapereš auto i da nešto sam uradiš. Plafon 3-4 KM, sve više od toga dobiješ potpuno isti rezultat. Daleko od toga da mogu zamijeniti klasično pranje...moj neki razlog blage odbojnosti prema ovim klasičnim praonicama kad ti peru auto obično je to što koriste jednu spužvu za sve i sva auta...iako meni lično nikad za toliko godina nisu ništa zagrebali.
Ja mislim da te klasične praonice mogu završiti kao i videoteke, puno su izgubile pojavom samouslužnih ali se još nekako drže. Takvog vida praonice da ti drugi peru auto nema više ni vani, jednostavno dugoročno sve će im biti teže raditi.
Ok, nisam baš mislio doslovno, samouslužne praonice su više prva pomoć da sapereš auto i da nešto sam uradiš. Plafon 3-4 KM, sve više od toga dobiješ potpuno isti rezultat. Daleko od toga da mogu zamijeniti klasično pranje...moj neki razlog blage odbojnosti prema ovim klasičnim praonicama kad ti peru auto obično je to što koriste jednu spužvu za sve i sva auta...iako meni lično nikad za toliko godina nisu ništa zagrebali.
Ja mislim da te klasične praonice mogu završiti kao i videoteke, puno su izgubile pojavom samouslužnih ali se još nekako drže. Takvog vida praonice da ti drugi peru auto nema više ni vani, jednostavno dugoročno sve će im biti teže raditi.
-
Naslovnica
#29253 Re: Pitamo Mehanicare ?
Upravo tako, samouslužne su kao prva pomoć i ništa više od toga. Ako se nekome da zajebavati po 2 sata da opere auto, to je druga priča.artur morgan wrote: ↑24/08/2020 12:25 @Naslovnica
Mnogi su izgubili pojavom samouslužnih, ali ja ne znam da li sam sve skupa 10-15 puta svratio do samouslužne, i svaki put sam se pokajao što nisam dao 5-6 KM onom momku u pravoj praonici da odradi posao kako treba umjesto što sam ja nešto mrljavio za 2-3 marke i ništa nisam uradio.
O unutrašnjem čišćenju da i ne pričamo.
Nikada mi nije bilo jasno da se nekome da provesti sat-dva u samouslužnoj, to nešta licka, pere, usisava, uđi, izađi, oznoji se...umjesto da plati 10KM i da mu ljudi odrade posao.
10 KM zaista nije puno za komplet pranje auta ako će ga uraditi kako treba, stvarno ne vrijedi znojiti se.
Mislim da će ove egularne autopraonice itekako opstati, a da će mnoge samouslužne propasti ili raditi s gubitkom.
Previše ih je a mnoge zaista nude slab kvalitet.
Svratiosam 2 puta na onu veliku na Stupu, jednom kada se tek otvorila i opet neki dan. Odron, niđe veze, ne preporučujem nikome.
Ona na Mojmilu relativno dobro radi, sviđa mi se ona pjena. I kod Mandić pumpe u RS je dobra ona nova samouslužna. Ništa bez vruće vode.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#29254 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ne znam kako neko moze ostaviti kljuceve od auta i auto nekome da pere i drka po njemu i pali ga i premjesta ga. Jaro, mozes ga saprati i oprati izvana i to dok ja gledam, a unutra mozes uci samo ako ja ne gledam, a to je nikad. Ima i onih pomjere sjediste i namjeste ga sebi da pomjere auto 4 metra i ostave tako, pa onda ja moram stimati ponovo. Iskrive mi retrovizor unutra, razmazu nesto, ma daj ba.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#29255 Re: Pitamo Mehanicare ?
Imate na Ilidži, poslije poligona prije Hife novu praonicu, Chemical Guys. 10 KM je pranje, imaju posebno šampone ovisno od boje auta, stvarno fin pribor, a mogu se kupit preparati za pranje/održavanje auta od američkog brenda Chemical Guys.
@bitanga_sa_otesa Selvedin Š. drži praonicu, i radi na njoj
@bitanga_sa_otesa Selvedin Š. drži praonicu, i radi na njoj
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
-
artur morgan
#29257 Re: Pitamo Mehanicare ?
Na samouslužnoj nikad nisam proveo više od 5 minutaNaslovnica wrote: ↑24/08/2020 12:37Upravo tako, samouslužne su kao prva pomoć i ništa više od toga. Ako se nekome da zajebavati po 2 sata da opere auto, to je druga priča.artur morgan wrote: ↑24/08/2020 12:25 @Naslovnica
Mnogi su izgubili pojavom samouslužnih, ali ja ne znam da li sam sve skupa 10-15 puta svratio do samouslužne, i svaki put sam se pokajao što nisam dao 5-6 KM onom momku u pravoj praonici da odradi posao kako treba umjesto što sam ja nešto mrljavio za 2-3 marke i ništa nisam uradio.
O unutrašnjem čišćenju da i ne pričamo.
Nikada mi nije bilo jasno da se nekome da provesti sat-dva u samouslužnoj, to nešta licka, pere, usisava, uđi, izađi, oznoji se...umjesto da plati 10KM i da mu ljudi odrade posao.
10 KM zaista nije puno za komplet pranje auta ako će ga uraditi kako treba, stvarno ne vrijedi znojiti se.
Mislim da će ove egularne autopraonice itekako opstati, a da će mnoge samouslužne propasti ili raditi s gubitkom.
Previše ih je a mnoge zaista nude slab kvalitet.
Svratiosam 2 puta na onu veliku na Stupu, jednom kada se tek otvorila i opet neki dan. Odron, niđe veze, ne preporučujem nikome.
Ona na Mojmilu relativno dobro radi, sviđa mi se ona pjena. I kod Mandić pumpe u RS je dobra ona nova samouslužna. Ništa bez vruće vode.
![]()
Ne sušim auto na samouslužnoj, već gas. Koristim je za sapiranje auta najviše zimi jer ničem drugo ne može poslužiti. I da je dobar šampon a nije ono ne valja ničemu, bez spužve nema pranja.
Mjesečno tokom proljeća i ljeta jednom u dvorištu sam operem detaljno auto, sat do sat i pol se zabavim vikendom. Nije mi mrsko kad već imam gdje da to uradim. Zimi ponekad odem na samouslužnu a ponekad odvučem da mi operu auto jer u dvorištu nemam tople vode
Slažem se samouslužne su šminka, a neka i jednih i drugih.
- basicm
#29258 Re: Pitamo Mehanicare ?
Imas, ali ne radi Selvedin u njoj
Bas cu probati tu praonicu kemikl gajz
-
Naslovnica
#29259 Re: Pitamo Mehanicare ?
Peru li hrĐŽu?liaar wrote: ↑24/08/2020 12:48 Imate na Ilidži, poslije poligona prije Hife novu praonicu, Chemical Guys. 10 KM je pranje, imaju posebno šampone ovisno od boje auta, stvarno fin pribor, a mogu se kupit preparati za pranje/održavanje auta od američkog brenda Chemical Guys.
@bitanga_sa_otesa Selvedin Š. drži praonicu, i radi na njoj![]()
Pitam za rodjaka.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#29260 Re: Pitamo Mehanicare ?
zato što znam da ga znaš
- bitanga_sa_otesa
-
Naslovnica
#29263 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kako ba ne znaš ko je Selvedin Š.?!
- iceman ze
#29264 Re: Pitamo Mehanicare ?
Necu kod trkaĆa na pranje auta 
- bitanga_sa_otesa
#29265 Re: Pitamo Mehanicare ?
nemogu ja ynat svi ju pajel?
- iceman ze
#29266 Re: Pitamo Mehanicare ?
Tek sam metn'o crvene bobine od cayennea
oni prethodni vole nike opremu 
- JavierBosnia
#29267 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kad ti moremo dovuc auta da ih ulickas
- neravip
#29268 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pozdrav....
zna li neko ima li razlike između šoferšajbi i stakala u auta po pitanju uv izolacije od sunca.
Kupio sam novije auto, 2017 god. i kao da sunce mnogo više prži kroz stakla nego u starog scenica na koji sam navikao. Klima puše hladno al gdje sunce dohvati sve izgori.... čudno pravo.
zna li neko ima li razlike između šoferšajbi i stakala u auta po pitanju uv izolacije od sunca.
Kupio sam novije auto, 2017 god. i kao da sunce mnogo više prži kroz stakla nego u starog scenica na koji sam navikao. Klima puše hladno al gdje sunce dohvati sve izgori.... čudno pravo.
- bitanga_sa_otesa
#29269 Re: Pitamo Mehanicare ?
toje samo za vlastite po trebe poyyy
-
artur morgan
#29270 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ima razlike definitivno, posebno ako to novo auto ima slabiji paket opreme, onda to moze biti razlog. S tim da bi trebao postojati odredjeni minimum po pitanju izolacije....ali vidis i sam.neravip wrote: ↑24/08/2020 15:46 Pozdrav....
-
sale07
#29271 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sigurno si nekog svabu kupioneravip wrote: ↑24/08/2020 15:46 Pozdrav....
-
Throttle
#29272 Re: Pitamo Mehanicare ?
Imas sajbe koje imaju te neke premaze za odbijanje toplote. Al kad ucicvari, vruce je svugdje 
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#29273 Re: Pitamo Mehanicare ?
Aldin sve preporuke

-
530i
#29274 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ti Scenici su znali imati posebna stakla koja su bila dobra u odbijanju UV zraka...neravip wrote: ↑24/08/2020 15:46 Pozdrav....
-
ucenik1234
#29275 Re: Pitamo Mehanicare ?
Vidjao sam Octavie A5 Tour bez toniranih termoizolacionih stakala530i wrote: ↑24/08/2020 18:00Ti Scenici su znali imati posebna stakla koja su bila dobra u odbijanju UV zraka...neravip wrote: ↑24/08/2020 15:46 Pozdrav....