Jaka ti je argumentacija
Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
-
neki
#18976 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
- spreca
#18977 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
nije ni Swica,ni Austrija ni veliki dio HR ravna ko Semberija,CH i A su radili kad nije postojala danasnj tehnologija,meni jedino nije jasno tvoj stav opravdavanja ove nase zostalosti,neki tunele brze rade nego mi puteve u ravnici,glup mi je izgovor spore gradnje reljefnost BiH ,kako su se nekada radili putevi ?Tito je mogao (jer nije krao) a Bakir,Covic,Dodik nemogu jer sve im je premalo koliko oni i njihove podguzne muhe mogu ukrasti,pa vidis bolan nebio da jedva odrzavaju ono sto je za vrijeme YU bilo uradjeno i ne samo puteve nego su unistili i kakvu takvu industriju koja je bila i koja se je mogla modernizovati,ali nemoze jer je Bakir i banda rjesili da je zaostalaSo What! wrote: ↑24/08/2020 10:19Ako moze, gdje je tako i uradjeno?spreca wrote: ↑24/08/2020 10:16Nravno da moze,puteve vise ne pravimo uz pomoc ORA lopata i krampova,mi kao da smo stali u XIX a ne XXI vijeku,da se manje krade vec davno bi bile ceste izgradjene,u BiH je ukradeno love vise nego sto je cesta uradjeno,kad kazem ukradeno mislim na lovu i akcize koje su bile odvojene za izgradnju cesta
- spreca
#18978 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Vjerovatno na njihovoj sisi
- spreca
#18979 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Dali je nekad vozio od Karlovca za Rijeku.....autoput ide iz tunela u tunel i nisu ga radili 20 godina,ma pusti ga cijelo vrijeme brani one koji nista ne rade a kradu,nema opravdanja sporoj gradnji
- dr_Evil
#18980 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Umjesto da bude dionica 50 km, oni grade po 5km, tako da cijena bude sto skuplja i da se svi mogu sto vise ugraditi. Pukni 50km dionicu pa ces vidit kako pada cijena kilometra
-
edin_the
#18981 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Hahahahhahaha kakav bolestan um. I ono očekuje da se sa njim normalno priča i da ga ozbiljno shvatiš
-
ovo_mi_je_nick
#18982 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Kad neko brani i opravdava dugodišnju gradnju crkavice autoputa pored današnje tehnologije, mehanizacije, računara, senzora, sonara, lasera i ostalog i pored kredita, putarina, akciza sve upućuje na on osobe koje glasaju radi napolitanke u 4 četri godine pod parolom ja sam se ja ovo boriJo.
-
neki
#18983 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ne bih da ulazim u rasprave o dinamici gradnje našeg autoputa jer generalno mislim da je kilava, ali na ovu glupost moram odgovoriti...
AP od Karlovca do Rijeke nije se gradio 20 godina nego 35...od 1972 do 2008.
A što se tunela tiče na navedenom dijelu trase ih ima okruglo 12...što i nije neki broj za trasu dužine 110km..
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#18984 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ma za našu situaciju je predobra dinamika izgradnje AP
. 
-
Bobi
- Forum administrator
#18985 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Tacno, eno Istarski ipsilon otkad je pod Francuzima nije josh full AP a pitaj vraga kada ce a drze ga mislim josh od prije 2000 godine
- dr_Evil
#18986 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Da, lako je iz shehera prdit, dodji u Mostar, pa da vidis koliko ima bosne cim predjes bulevar. To sto vi ne vidite da Neum nije Bosna
https://www.bljesak.info/vijesti/crna-k ... zle/320871
Je odraz medija koji vam servira informacije. Fino obuci Dzekin dres i pravac na rondo opali, pa ces da vidis jesi li u trecem entitetu
-
Bobi
- Forum administrator
#18987 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Pa gle, da obuces džekin dres u Zenici cudno bi te gledalidr_Evil wrote: ↑24/08/2020 11:03Da, lako je iz shehera prdit, dodji u Mostar, pa da vidis koliko ima bosne cim predjes bulevar. To sto vi ne vidite da Neum nije Bosna
Je odraz medija koji vam servira informacije. Fino obuci Dzekin dres i pravac na rondo opali, pa ces da vidis jesi li u trecem entitetu
- dr_Evil
#18988 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
A bi, ali tesko da bi te objesili na stub. Ja realno pricam, koliko god da sam patriota i volim Bosnu, gdje armija nije stala cizmom to bosna nije. Bit ce abdBobi wrote: ↑24/08/2020 11:05Pa gle, da obuces džekin dres u Zenici cudno bi te gledalidr_Evil wrote: ↑24/08/2020 11:03Da, lako je iz shehera prdit, dodji u Mostar, pa da vidis koliko ima bosne cim predjes bulevar. To sto vi ne vidite da Neum nije Bosna
Je odraz medija koji vam servira informacije. Fino obuci Dzekin dres i pravac na rondo opali, pa ces da vidis jesi li u trecem entitetu![]()
-
Q_Line
#18989 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Mala ispravka...
Dresove reprezentacije BiH možete komotno vidjeti po Rondou i "onoj strani", kao i "kockaste" dresove po Fejićevoj ili Starom gradu, ne u pretjerano velikom broju, ali ima ih i većinom ih nose djeca, ili npr. pokrivene djevojke po Mepasu ili časne sestre na Starom mostu!
Da problema u Mostaru ima, tačno je, ali nemojte odokativno pričati neke stvari.
Dresove reprezentacije BiH možete komotno vidjeti po Rondou i "onoj strani", kao i "kockaste" dresove po Fejićevoj ili Starom gradu, ne u pretjerano velikom broju, ali ima ih i većinom ih nose djeca, ili npr. pokrivene djevojke po Mepasu ili časne sestre na Starom mostu!
Da problema u Mostaru ima, tačno je, ali nemojte odokativno pričati neke stvari.
Last edited by Q_Line on 24/08/2020 11:10, edited 1 time in total.
- Haris033
#18990 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Hipotetički, da nema bošnjaka u BiH, samo se pitam od čega bi živjeli i hrvati i srbi i čime bi popunili prazninu od milion i nesto stanovništva?dr_Evil wrote: ↑24/08/2020 11:03Da, lako je iz shehera prdit, dodji u Mostar, pa da vidis koliko ima bosne cim predjes bulevar. To sto vi ne vidite da Neum nije Bosna
U Neum ne bi otišao da mi neko plati, ali to je priča za neke druge teme..
- So What!
#18991 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Radne akcije i danasnji sistem izgradnje.
No dboro i Dalmatina je svakako neuporediva, prolazi tu i tamo planinskim vijencima, ali krskim koje mi imamo do i okolo Mostara i to je to.
Ista Dalmatina je planirana do Dubrovnika i cijela bi trebala biti duga 550 km, a izgradnja traje jos od 70ih godina, ranije sam spominjao da su je cak i u ratu pravili.
Trenutno je ima do Ploca i duga je 480 km. Evo ja bih izdvojio tunele od preko 1 kilometar na toj trasi:
- Mala Kapela (5,8 km)
- Brinje (1,5 km)
- Plasina (2,3 km)
- Gric (1,2 km)
- Sveti Rok (5,2 km)
- Konjsko (1,2 km)
A idemo sad malo na 323 km dugu trasu autoputa A1 u BiH i tamo da pobrojimo,:
Planirani sa projektovanom duzinom: (nije konacna lista, jer nemamo sve projekte zavrsene)
- Putnikovo brdo (1,6 km)
- Crni Vrh (1,8 km)
- Golubinja (3,6 km)
- Prenj (10 km)
- Orlov Kuk (2,4 km)
- Debelo Brdo (1 km)
- Ostri Rat (3,3 km)
- Kvanj (2,7 km)
U izgradnji:
- Zenica (2,4 km)
- Pecuj (1 km)
- Ivan (1,7 km)
- Pocitelj (1,2 km)
Izgradjeno:
- 1. mart (2,9 km)
- 25. novembar (2,8 km)
-
edin_the
#18992 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ja znam samo da bih se i ja otcjepljivao od takvih bolesnika kao što su dr_Evil i Haris033
- dr_Evil
#18993 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Casne sestre mozes vidjeti, mozes i pokrivene po Mepasu, ali dres Bosne druze neces vidjeti po Rondou, hrvatski mozes vidjeti ponekuda Fejicevom.Q_Line wrote: ↑24/08/2020 11:07 Mala ispravka...
Fino predjes preko novog mosta i imas zastave sa obje strane da ti bude jasno gdje si. To sto je vecina ljudi normalna ne znaci da neces platiti glavom. Znas ono kad ljetos momak i cura(oboje) dobise degenek u dalekoj obali.
https://www.sarajevograd.ba/nakon-sokan ... saslusani/
Popusti.. prica o tome kako hrvati eto vole bosnu, a politicko sarajevo im ne da je vole.
- dr_Evil
#18994 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
neke tunele se ne moze izbjeci, ostalo je odabir trase. Ne racunas tunele koji se spustaju sa autoceste dalmatinom. Autoput kroz hrvatsku zapoceo 70ih dodji sebi. Sav novac je bio prebacen za bratstvo jedinstvo autoput. De nam dionice predratne pokaziSo What! wrote: ↑24/08/2020 11:13Radne akcije i danasnji sistem izgradnje.
No dboro i Dalmatina je svakako neuporediva, prolazi tu i tamo planinskim vijencima, ali krskim koje mi imamo do i okolo Mostara i to je to.
Ista Dalmatina je planirana do Dubrovnika i cijela bi trebala biti duga 550 km, a izgradnja traje jos od 70ih godina, ranije sam spominjao da su je cak i u ratu pravili.
Trenutno je ima do Ploca i duga je 480 km. Evo ja bih izdvojio tunele od preko 1 kilometar na toj trasi:
- Mala Kapela (5,8 km)
- Brinje (1,5 km)
- Plasina (2,3 km)
- Gric (1,2 km)
- Sveti Rok (5,2 km)
- Konjsko (1,2 km)
A idemo sad malo na 323 km dugu trasu autoputa A1 u BiH i tamo da pobrojimo,:
Planirani sa projektovanom duzinom: (nije konacna lista, jer nemamo sve projekte zavrsene)
- Putnikovo brdo (1,6 km)
- Crni Vrh (1,8 km)
- Golubinja (3,6 km)
- Prenj (10 km)
- Orlov Kuk (2,4 km)
- Debelo Brdo (1 km)
- Ostri Rat (3,3 km)
- Kvanj (2,7 km)
U izgradnji:
- Zenica (2,4 km)
- Pecuj (1 km)
- Ivan (1,7 km)
- Pocitelj (1,2 km)
Izgradjeno:
- 1. mart (2,9 km)
- 25. novembar (2,8 km)
- avenija
#18995 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ali iskreno ni meni vise ovaj tempo gradnje nema smisla, pa sada vise niko ni ne krije da cijeli koridor nece biti zavrsen prije 2040 godine.
Zenica-Doboj jedna od kljucnih dionica za cijelu BIH pogotovo za Sarajevo jer izlazi na Evropsku mrezu puteva 2030
40 kilometara covjece.
Zenica-Doboj jedna od kljucnih dionica za cijelu BIH pogotovo za Sarajevo jer izlazi na Evropsku mrezu puteva 2030
40 kilometara covjece.
-
Q_Line
#18996 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Sve je to tačno što navodiš, ali i ja kao i ti pišem ono što vidim.dr_Evil wrote: ↑24/08/2020 11:14Casne sestre mozes vidjeti, mozes i pokrivene po Mepasu, ali dres Bosne druze neces vidjeti po Rondou, hrvatski mozes vidjeti ponekuda Fejicevom.Q_Line wrote: ↑24/08/2020 11:07 Mala ispravka...
Fino predjes preko novog mosta i imas zastave sa obje strane da ti bude jasno gdje si. To sto je vecina ljudi normalna ne znaci da neces platiti glavom. Znas ono kad ljetos momak i cura(oboje) dobise degenek u dalekoj obali.
Popusti.. prica o tome kako hrvati eto vole bosnu, a politicko sarajevo im ne da je vole.
-
Naslovnica
#18997 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Kriminal je i neshvatljivo da u tunelima dužine 3 kilometra nema signala mobilne telefonije!TESLA_EDISON wrote: ↑24/08/2020 10:24 Zašto na dionici autoputa Jošanica - Tunel 1. mart nema nikakve promjenjive signalizacije i led obavještenja? Jako je korisno kada su neki radovi, nesreća i sl. da se obavijeste vozači. Promjenjiva signalizacija je prisutna samo na dionici Jošanica - Tarčin te tunel 1.mart - izlaz Drivuša
Također, radio prijem se izgubi u tunelima 1. mart i 25. novembar a ne bi trebalo. Izgleda to pustili da radi do kada radi i kada se pokvari nikom ništa a nije da nemaju dovoljno prihoda i novca za redovno održavanje i unaprjeđenje.
- dr_Evil
#18998 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Sve sta se moze uraditi da mostar ponovno bude jedan grad treba uraditi, ovo sto imamo danas je neodrzivo. Ne treba niko gajiti lazne nade da ce ako ovako ostane grude postati bosna, ili mostar postati hrvatska. Graditi put linijom razdvajanja sa petljom na avijaticarskom samo po sebi ne znaci nista, ali ako tome prethodit izjava Ljube Beslica da ni mrtav se nece penjati na *alisko podvelezje da se ukljuci na autoput, onda znaci da podijela postoji. Pa ako i kosta 200 miliona vise, eto ispunit cemo zelju Ljubi.Q_Line wrote: ↑24/08/2020 11:21Sve je to tačno što navodiš, ali i ja kao i ti pišem ono što vidim.dr_Evil wrote: ↑24/08/2020 11:14Casne sestre mozes vidjeti, mozes i pokrivene po Mepasu, ali dres Bosne druze neces vidjeti po Rondou, hrvatski mozes vidjeti ponekuda Fejicevom.Q_Line wrote: ↑24/08/2020 11:07 Mala ispravka...
Tipa kada je Tudjman sa Bobanom obavljao razgovor da "aerodrom Mostar je resurs koji ni pod koju cijenu ne smijemo izgubit", pa danas je logo aerodroma crven bijeli i plavi, ipak nije zajednicki.
Kazem to zato sto kompletnom putanjom autoput od petlje ide prvo linijom razdvajanja pa teritorijom HZ-HB, znaci ipak nije zajednicki.
I sad ja ispadam ove heheni nacista, sto ukazujem ocigledno, ali nek neko kaze da nisam upravu argumentom
- Haris033
#18999 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Nestao @neki, došao @So What!, Nestao @So What došao @edin_the, nestao @Edin_the došao..
Vas trojica ili jedan, nebitno..
Stvarno ne znam šta hoćete da kažete vezano za izgradnju autoputeva u BiH?
Moze li jedan rezime svih Vaših postova?
Koga podržavate?
Jeste li zadovoljni dinamikom izvođenja radova?
Ko je po Vama glavni krivac što BiH nema autoputa u punom profilu već 24 godine nakon rata?
Šta mislite kada će autoput biti završen i od čega najviše ovisi izgradnja?
Btw, zbog čega smo mi bolesnici?!
Zato što iznosimo istinu?
Što javno kažemo da živimo u zemlji kojom vlada mafija i što nismo glupi kao većina primitivnog svijeta s kojima dijelimo ovaj komad zemlje?
Zato što kažem da svakim danom i nepostojanjem autoputa, sve više ljudi gine i strada po magistralnim cestama?
Ili možda sam bolestan što nikada u Neum neću ići ljetovati i davati novac gazdama kojima su idoli fašisti?
Svako ima svoj izbor. Ja sam navikao ljetovati na Korčuli gdje imam prijatelje, a koji razmišljaju na isti način kao i ja..
Jesam li zato bolestan!?
- spreca
#19000 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Od kakve 72?o cemu ti pricas,kad je radjen taj tunelski dio i koliko je to km i za koliko vremena je napravljen...koje su to dionice autoputa bile uradjene 1972?neki wrote: ↑24/08/2020 10:55Ne bih da ulazim u rasprave o dinamici gradnje našeg autoputa jer generalno mislim da je kilava, ali na ovu glupost moram odgovoriti...![]()
AP od Karlovca do Rijeke nije se gradio 20 godina nego 35...od 1972 do 2008.
A što se tunela tiče na navedenom dijelu trase ih ima okruglo 12...što i nije neki broj za trasu dužine 110km..