Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#12451 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

piupiu wrote: 21/08/2020 17:37
nemezis wrote: 21/08/2020 17:24 Evo, i ja bih pitao zašto je komentiranje nečijeg izgleda loše samo po sebi, ako se radi o zanimanju gdje je izgled vrlo bitan za uspjeh? Nije valjda ono "ja ću se obući seksi da svi zinu ali nemojte slučajno javno reći da je seksi"?
Izmedju ostalog zato što je ovo na spotu, jasno kao dan, dijete. Iskusni 52-ogodišnji voditelj nije našao u spotu 17-ogodišnje curice ništa drugo vrijedno zazivanja gledalačke pažnje, sem njenih 'hlačica'? Pola bi ga muškarčina na ovoj temi, da se radi o njihovoj 17-ogodišnjoj kćeri, tražilo da ga bije.

Ne znas mozes li pogledati...
nemezis

#12452 Re: Danasnji "feminizam"

Post by nemezis »

piupiu wrote: 21/08/2020 17:37
nemezis wrote: 21/08/2020 17:24 Evo, i ja bih pitao zašto je komentiranje nečijeg izgleda loše samo po sebi, ako se radi o zanimanju gdje je izgled vrlo bitan za uspjeh? Nije valjda ono "ja ću se obući seksi da svi zinu ali nemojte slučajno javno reći da je seksi"?
Izmedju ostalog zato što je ovo na spotu, jasno kao dan, dijete. Iskusni 52-ogodišnji voditelj nije našao u spotu 17-ogodišnje curice ništa drugo vrijedno zazivanja gledalačke pažnje, sem njenih 'hlačica'? Pola bi ga muškarčina na ovoj temi, da se radi o njihovoj 17-ogodišnjoj kćeri, tražilo da ga bije.

Iskreno rečeno, spot do sada nisam vidio. Mislio sam da se radi o "vrućim hlačicama". U pravu si, u ovom slučaju se ne radi o onome na šta sam mislio. Dijete pjeva i to je to. Nespretan komentar Meštrovića, ne vjerujem da je mislio išta loše.
piupiu

#12453 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

Bloo wrote: 21/08/2020 21:08

Ne znas mozes li pogledati...
Šta gled'o, hod'o! :D :thumbup:
MarlboroGold

#12454 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote: 21/08/2020 18:23
MarlboroGold wrote: 21/08/2020 17:04

Branim i ja dame. Naročito Bloo na onom anamo forumu kad je počnu prozivati u negativnom kontekstu :mrgreen:
Haso, nemoj me branit više, matere ti! :oops:

Vidim kod tebe u podsvijesti i dalje postoje arhetipovi damsel in distress i hrabrog viteza...hmm... WWJPS (what would Jordan Peterson say)... :|

Generalno, naslovi na portalima koji zive od klikova i ne posjeduju neki kvalitet su indikativni - žene jesu objekat bez obzira na to cime se bave - seksi tenisacica, zgodna guza - ime nije potrebno - djevojke/zene popularnog glumca, polugole djevojke okrenule sve glave na rivi (jer muskarci nisu polugoli), nećete vjerovati sta je poznata pjevacica obukla i sta se vidjelo... et cetera et cetera....

S druge strane, postoji svjesno pristajanje na seksualizaciju u odredenim bransama od strane zena jer kako uspjeti drugacije u ovom svijetu sisa i guzova....

A opet, imamo i negativne reakcije na izrazito ispoljavanje zenske seksualnosti, a sto je normalitet kada to muskarci rade - govorim o pjesmama i muzici......WET ASS PUSSY!!

Nego, viđu li neko onu vijest kako su roditelji prebili kcerku, slomili joj rebro i obrijali joj glavu .... :mrgreen:
U tom slučaju u vezi arhetipova fulaš cijeli stadion. Nikad nisam volio da neko nekog razvlači i govori neistine u vezi meni drage osobe bez obzira o kome se radilo. Tu se, jednostavno, radi o ljudskosti. Pretpostavljam da ti je zasmetao komentar "i ja branim žene". Da branim kad treba braniti, ali ne smatram da su nesposobne, inferiorne (osim ako biologija u nekim segmentima kaže drugačije) i ostalo. Dobro. Neću više. Obećavam.

Nisam vidio tu vijest. Sigurno ne bih imao ništa dobro da kažem u vezi roditelja. Djeca su moja slaba tačka.
-Chesterfield-

#12455 Re: Danasnji "feminizam"

Post by -Chesterfield- »

Uh, vi nakucali 500 stranica. Mislim da ovih feministica i nema u Bosni i Hercegovini. Ako i ima, to je zanemariv broj, kao Pančićeva omorika.
Bloo
Globalna šefica

#12456 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

MarlboroGold wrote: 21/08/2020 22:20
Bloo wrote: 21/08/2020 18:23
MarlboroGold wrote: 21/08/2020 17:04

Branim i ja dame. Naročito Bloo na onom anamo forumu kad je počnu prozivati u negativnom kontekstu :mrgreen:
Haso, nemoj me branit više, matere ti! :oops:

Vidim kod tebe u podsvijesti i dalje postoje arhetipovi damsel in distress i hrabrog viteza...hmm... WWJPS (what would Jordan Peterson say)... :|

Generalno, naslovi na portalima koji zive od klikova i ne posjeduju neki kvalitet su indikativni - žene jesu objekat bez obzira na to cime se bave - seksi tenisacica, zgodna guza - ime nije potrebno - djevojke/zene popularnog glumca, polugole djevojke okrenule sve glave na rivi (jer muskarci nisu polugoli), nećete vjerovati sta je poznata pjevacica obukla i sta se vidjelo... et cetera et cetera....

S druge strane, postoji svjesno pristajanje na seksualizaciju u odredenim bransama od strane zena jer kako uspjeti drugacije u ovom svijetu sisa i guzova....

A opet, imamo i negativne reakcije na izrazito ispoljavanje zenske seksualnosti, a sto je normalitet kada to muskarci rade - govorim o pjesmama i muzici......WET ASS PUSSY!!

Nego, viđu li neko onu vijest kako su roditelji prebili kcerku, slomili joj rebro i obrijali joj glavu .... :mrgreen:
U tom slučaju u vezi arhetipova fulaš cijeli stadion. Nikad nisam volio da neko nekog razvlači i govori neistine u vezi meni drage osobe bez obzira o kome se radilo. Tu se, jednostavno, radi o ljudskosti. Pretpostavljam da ti je zasmetao komentar "i ja branim žene". Da branim kad treba braniti, ali ne smatram da su nesposobne, inferiorne (osim ako biologija u nekim segmentima kaže drugačije) i ostalo. Dobro. Neću više. Obećavam.

Nisam vidio tu vijest. Sigurno ne bih imao ništa dobro da kažem u vezi roditelja. Djeca su moja slaba tačka.
:thumbup:

Hvala ti.

Odoh biti bioloski nesposobna i inferiorna.
MarlboroGold

#12457 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

:roll:

Nije ni čudo što sve manje pišem ovdje. Kad se obraćaš ljudima isto kao da hodaš po staklima. Svaka riječ se vaga i dijelovi se izvlače iz konteksta.
MarlboroGold

#12458 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

:-)
The 51st State

#12459 Re: Danasnji "feminizam"

Post by The 51st State »

nista cudno, ovo je jos dobro, preslo se na seksualizaciju djece uveliko.
MarlboroGold

#12460 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Evo još gore mada ovo nema puno veze sa feminizmom, ali ima sa bolesnom radikalnom ljevicom

The 51st State

#12461 Re: Danasnji "feminizam"

Post by The 51st State »

to vecinom ide ruka pod ruku.
Bloo
Globalna šefica

#12462 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

A evo i radikalne patrijarhalne desnice...
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /200822014
Prema nezvaničnim informacijama, policija je ranije imala prijave zbog nasilja u ovoj porodici.
Jos jedna recka...u pofinom broju femicida...
Drustvo/sistem/odgoj versus zene....
The 51st State

#12463 Re: Danasnji "feminizam"

Post by The 51st State »

od 1500 vrsta na zemlji samo kod jedne je poznata funkcija feminizma. tako kazu. feminisam je posto samo jedno socijalno pleme koje treba hraniti.
dale cooper

#12464 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Oh sjajno, Netflix i njihovi filmovi kao dokaz radikalizovanog feminizma i ljevice. :| :mrgreen:
MarlboroGold

#12465 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Naravno da jesu. Zato su sve više predmet opravdane šprdnje.
SmokingMan

#12466 Re: Danasnji "feminizam"

Post by SmokingMan »

Bit će da smo satjerani između umjerenog ponašanja i raskalašenosti kao vida ljudske slobode. Ljudi će sutra možda tražiti da hodaju goli po ulici, mahati simbolom guzice, grudi, mindže ili penisa. Možda i pedofilija vremenom zauzme svoj mjesto kao normalno društveno ponašanje.
dale cooper

#12467 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

MarlboroGold wrote: 22/08/2020 14:00 Naravno da jesu. Zato su sve više predmet opravdane šprdnje.
Šprdnja je više zato što su im filmovi uglavnom prosječni ili loši. :mrgreen:
MarlboroGold

#12468 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

dale cooper wrote: 22/08/2020 14:04
MarlboroGold wrote: 22/08/2020 14:00 Naravno da jesu. Zato su sve više predmet opravdane šprdnje.
Šprdnja je više zato što su im filmovi uglavnom prosječni ili loši. :mrgreen:
Stoji i to :mrgreen:
omar little

#12469 Re: Danasnji "feminizam"

Post by omar little »

radikalna ljevica. :-) termin smislen taman koliko i netflixovi filmovi.
MarlboroGold

#12470 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Da jer samo desnica može biti radikalna ili ekstremna.

:-)
omar little

#12471 Re: Danasnji "feminizam"

Post by omar little »

a, ja spominjem radikalnu desnicu gdje tacno? ili ti, kao i obicno na ovoj temi, vodis nekakav imaginarni kolektivni rat?

sta je radikalna ljevica? obamu i hillary clinton nazivaju radikalnom ljevicom. toliko o tome.
MarlboroGold

#12472 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Nisam ja izmislio te izraze. Far right i far left postoje i to u samoj Americi, a to su radikali među republikancima i demokratama. Naravno da nisu Obama i Hillary. Ljudi se olako koriste tim izrazima da bi nekome zalijepili takvu etiketu. Obama je bio nešto najbolje što se Americi moglo dogoditi. Nema mrlje na sebi bez obzira što su ga pokušavali provući kroz blato.

Radikalna ljevica (tj. ljevica koja skrene previše u lijevo) konkretno u Americi predstavlja segment demokrata koji pod svojim plaštom sadrži, recimo, agresivne LGBTQ+ ogranke, ogranke radikalnih feminizama, cenzure svih vrsta koje se kose sa slobodom mišljenja i govora (zagarantovana Ustavom) zapakovana u celofane političke korektnosti koja se veoma lako zloupotrebljava itd. Takvih je sve više i više u institucijama i pozicijama moći. Guraju svoje agende. Očigledno ih ima i u Netflixu. Radikalna desnica, tj. dio republikanaca i to obično konzervativci, su još gori. Na njih ne bih dalje trošio riječi.

Ako ćemo spominjati druge vrste radikalne ljevice onda imaš Kinu ili Sjevernu Koreju. Nekad je bio i sovjetski savez, pa i Jugoslavija u blažem obliku.

Ljudi vode debate u vezi stanja u Americi na svjetskom nivou. Najveći mislioci današnjice. Jedan od njih je Stephen Fry. Kao što rekoh na početku, nisam ovo ja izmislio.

Sve što se dešava u Americi ima direktno i indirektno uticaj na cijeli svijet, ali postepeno. Daleko je to od imaginarnog kolektivnog rata.

Malo sam pretjerao sa ovolikim postom, ali pitala si šta je radikalna ljevica.
dale cooper

#12473 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

MarlboroGold wrote: 22/08/2020 19:53 Nisam ja izmislio te izraze. Far right i far left postoje i to u samoj Americi, a to su radikali među republikancima i demokratama. Naravno da nisu Obama i Hillary. Ljudi se olako koriste tim izrazima da bi nekome zalijepili takvu etiketu. Obama je bio nešto najbolje što se Americi moglo dogoditi. Nema mrlje na sebi bez obzira što su ga pokušavali provući kroz blato.

Radikalna ljevica (tj. ljevica koja skrene previše u lijevo) konkretno u Americi predstavlja segment demokrata koji pod svojim plaštom sadrži, recimo, agresivne LGBTQ+ ogranke, ogranke radikalnih feminizama, cenzure svih vrsta koje se kose sa slobodom mišljenja i govora (zagarantovana Ustavom) zapakovana u celofane političke korektnosti koja se veoma lako zloupotrebljava itd. Takvih je sve više i više u institucijama i pozicijama moći. Guraju svoje agende. Očigledno ih ima i u Netflixu. Radikalna desnica, tj. dio republikanaca i to obično konzervativci, su još gori. Na njih ne bih dalje trošio riječi.

Ako ćemo spominjati druge vrste radikalne ljevice onda imaš Kinu ili Sjevernu Koreju. Nekad je bio i sovjetski savez, pa i Jugoslavija u blažem obliku.

Ljudi vode debate u vezi stanja u Americi na svjetskom nivou. Najveći mislioci današnjice. Jedan od njih je Stephen Fry. Kao što rekoh na početku, nisam ovo ja izmislio.

Sve što se dešava u Americi ima direktno i indirektno uticaj na cijeli svijet, ali postepeno. Daleko je to od imaginarnog kolektivnog rata.

Nisi ih izmislio, ali očigledno da ne znaš ni u koje svrhe se koriste niti ko bi trebao spadati pod to. Isto kao onaj lik 51state kad počne
pričati o post modernizmu ili kulturalnom marksizmu, a nema pojma šta bi to trebalo značiti. Ali eto čuo je od uvaženog profesora
Petersona ili sličnih da pričaju o tome kada pričaju o ljevici.

Koji je to segment demokrata koji sadrži agresivne LGBTQ ogranke ili ogranke radikalnog feminizma? Ono što se u Americi podrazumijeva
pod progresivcima i ljevicom unutar demokratske stranke se uglavnom odnosi na Bernie Sandersa i pokret okupljen oko njega.
Ali on je progresivac i ljevičar najviše po pitanju fiskalne politike kao i pitanjima vezanim za zdravstvo, obrazovni sistem i socijalna davanja.
Ali očigledno je i da on nema većinsku podršku establišmenta demokratske stranke jer dva puta je gubio nominaciju. Pa ko nam onda ostaje?
Svi ostali su uglavnom centristi ili umjereni ljevičari.

Pisao sam o tome malo na drugoj temi, zemljama Balkana kao i bivšeg istočnog bloka je pojam istinske ljevice nepoznat. Mi nikada
nismo živjeli u modernoj liberalnoj demokratiji tako da su nam neke stvari potpuno strane. Danas je zemljama istočnog bloka
liberalna demokratija zamijenila komunizam kao neprijatelja broj 1. Pa se vraćaju u okrilje novih vrsta diktatorskih sistema i vođa
gdje je komunistička ideologija zamijenjena sa nacionalističkom i konzervativnom sa jakim uticajem religije. Kod nas je još gore,
jer mi šanse za demokratizacijom nismo ni dobili.
MarlboroGold

#12474 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

dale cooper wrote: 22/08/2020 21:07
MarlboroGold wrote: 22/08/2020 19:53 Nisam ja izmislio te izraze. Far right i far left postoje i to u samoj Americi, a to su radikali među republikancima i demokratama. Naravno da nisu Obama i Hillary. Ljudi se olako koriste tim izrazima da bi nekome zalijepili takvu etiketu. Obama je bio nešto najbolje što se Americi moglo dogoditi. Nema mrlje na sebi bez obzira što su ga pokušavali provući kroz blato.

Nisi ih izmislio, ali očigledno da ne znaš ni u koje svrhe se koriste niti ko bi trebao spadati pod to. Isto kao onaj lik 51state kad počne
pričati o post modernizmu ili kulturalnom marksizmu, a nema pojma šta bi to trebalo značiti. Ali eto čuo je od uvaženog profesora
Petersona ili sličnih da pričaju o tome kada pričaju o ljevici.

Koji je to segment demokrata koji sadrži agresivne LGBTQ ogranke ili ogranke radikalnog feminizma? Ono što se u Americi podrazumijeva
pod progresivcima i ljevicom unutar demokratske stranke se uglavnom odnosi na Bernie Sandersa i pokret okupljen oko njega.
Ali on je progresivac i ljevičar najviše po pitanju fiskalne politike kao i pitanjima vezanim za zdravstvo, obrazovni sistem i socijalna davanja.
Ali očigledno je i da on nema većinsku podršku establišmenta demokratske stranke jer dva puta je gubio nominaciju. Pa ko nam onda ostaje?
Svi ostali su uglavnom centristi ili umjereni ljevičari.

Pisao sam o tome malo na drugoj temi, zemljama Balkana kao i bivšeg istočnog bloka je pojam istinske ljevice nepoznat. Mi nikada
nismo živjeli u modernoj liberalnoj demokratiji tako da su nam neke stvari potpuno strane. Danas je zemljama istočnog bloka
liberalna demokratija zamijenila komunizam kao neprijatelja broj 1. Pa se vraćaju u okrilje novih vrsta diktatorskih sistema i vođa
gdje je komunistička ideologija zamijenjena sa nacionalističkom i konzervativnom sa jakim uticajem religije. Kod nas je još gore,
jer mi šanse za demokratizacijom nismo ni dobili.
Dale druže da sam htio detaljisati o osobama i gdje ko pripada post bi ispao na 500 rečenica. Samo sam spomenuo Obamu i Hillary jer je Omarka njih spomenula i oni nemaju veze sa time. Da okupili su se oko Bernie-a pretežno. On nema podršku prvenstveno zbog previše radikalnih promjena koje je predlagao i obećavao, a drugi faktor je njegova starost mada je i Biden blizu njegovih godina. Uostalom i mediji mu nisu davali dovoljno pažnje, a neki su ga čak i ismijavali. To opet ne umanjuje moć lobija tih pokreta.

Slažem se u potpunosti u vezi zadnjeg dijela. Nismo iskusili, ali možeš ipak vidjeti neke stvari i stvoriti određene zaključke.

To šta je 51state govorio ne znam i nisam upratio, ali ne proziva samo Peterson ljevicu. Također i mnogi ljevičari.
Last edited by MarlboroGold on 22/08/2020 21:40, edited 1 time in total.
MarlboroGold

#12475 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Hajde da se vratimo na temu...

Image
Post Reply