BH klubovi u Evropi - općenito
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
sumirprimus
#15276 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
ma nemas sta punit poslje kolko godina neka ekipa pobijedila i prosla prvo pretkolo.
realno uspjeh za ovu mocvaru od bh fudbala.
a svi bi mi guzice dali u prenesenom znacenju za bukvaliste da nam ekipe i prvo pretkolo prodju i poprave ako nista stanje na racunu.
realno.
a svi bi mi guzice dali u prenesenom znacenju za bukvaliste da nam ekipe i prvo pretkolo prodju i poprave ako nista stanje na racunu.
realno.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15277 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Šta misliš otkud ovoliko vune pojedinim
Čast onima koji šute ili čestitaju
Čast onima koji šute ili čestitaju
-
sumirprimus
#15278 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
nisam gledo utakmicu, al u gostima 0:2 nije malo.za prolaz dalje. dal je to stvarno stanje spremnosti ekipe il su oni gore losi, vidicemo u ligi.
s tim da zeljo dobro izgleda ovu sezonu sa stilicem. dzaba sve ostalo stila je igrac koji pravi prevagu kad treba.
svidja mi se onakav tip igraca jos kad je lijevom podvali, aferim majstore. nesto sam poso rec al sam odluto
s tim da zeljo dobro izgleda ovu sezonu sa stilicem. dzaba sve ostalo stila je igrac koji pravi prevagu kad treba.
svidja mi se onakav tip igraca jos kad je lijevom podvali, aferim majstore. nesto sam poso rec al sam odluto
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#15279 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Nema veze sto si odlut'o, pises o Zelji pa je svaka tema odgovarajuca. A ne k'o @plain vanilla , nasla cestitati.... 
-
sumirprimus
#15280 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
pa ja sam vec gor pohvalio, ako nista da se skine blam sa visegodisnjih neprolazaka ni prvog pretkola.
i zato sam i pito cemu ismijavanje?
i zato sam i pito cemu ismijavanje?
-
90minut
#15281 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Još da je Handzic dodao igracu da je samo prikuca s 5 metara u prazan gol mogla je i trica biti.sumirprimus wrote: ↑20/08/2020 12:08 nisam gledo utakmicu, al u gostima 0:2 nije malo.za prolaz dalje. dal je to stvarno stanje spremnosti ekipe il su oni gore losi, vidicemo u ligi.
svidja mi se onakav tip igraca jos kad je lijevom podvali, aferim majstore. nesto sam poso rec al sam odluto![]()
Al' jeste u pravu realno, kad bi nekim cudom bila otkazana i nama dodijeljena utakmica bilo bi.
Naravno trebalo se Sarajevo samo pogurati da doslo u tu poziciju.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15282 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Treba sačekati ovo izvlačenje za treći krug....možda i tu možemo dobiti kakvu ekipu iz problematičnog područja, pa da direktno idemo u playoff 
- Fudo Bosna
#15283 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
sumirprimus wrote: ↑20/08/2020 12:03 ma nemas sta punit poslje kolko godina neka ekipa pobijedila i prosla prvo pretkolo.
realno.
Kakav je "uspjeh" proci ekipu koja na transfermarketu vrijedi 600 hiljada eur-a , a primjera radi, nasa fudbalska "velesila", drugoligas , clan I federalne "seoske" lige , "Igman" Konjic vrijedi duplo vise, 1.2 miliona eur-a i pitari se ponose sto su ovakve , "letve" od ekipe, izbacili?
Valjda je ekipa ranga "Igmana" ili "Bosne" Visoko , a to je level ovih , "Nomada", trebala izbaciti, fc Sarajevo, pa slave sto su ih "ipak" prosli, sta li?
Last edited by Fudo Bosna on 20/08/2020 12:57, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15284 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Aha...sad je tm relevantan, a inače nijeFudo Bosna wrote: ↑20/08/2020 12:55sumirprimus wrote: ↑20/08/2020 12:03 ma nemas sta punit poslje kolko godina neka ekipa pobijedila i prosla prvo pretkolo.
realno.
Kakav je "uspjeh" proci ekipu koja na transfermarketu vrijedi 600 hiljada eur a , a primjera radi, nasa fudbalska "velesila", drugoligas , clan I federalne "seoske" lige , "Igman" Konjic vrijedi duplo vise, 1.2 miliona eur a i pitari se ponose sto su ovakve letve od ekipe izbacili?![]()
Valjda ih je ekipa ranga "Igmana" ili "Bosne" Visoko , trebala izbaciti, fc Sarajevo, sta li?![]()
Ok, vrijedi 600 k, a nama utakmica vrijedila 400 k
Dok s Igmanom ne možeš zaraditi ni ručak u Jablanici
Koga god mi (dakle bilo koji klub iz BiH) prođemo, uspjeh je.
- Fudo Bosna
#15285 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Jeste relativno ali hajmo biti realni. Ove bi mogao proci svaki jaci Federalac iz BIH...Tomahawk11 wrote: ↑20/08/2020 12:57Aha...sad je tm relevantan, a inače nijeFudo Bosna wrote: ↑20/08/2020 12:55sumirprimus wrote: ↑20/08/2020 12:03 ma nemas sta punit poslje kolko godina neka ekipa pobijedila i prosla prvo pretkolo.
realno.
Kakav je "uspjeh" proci ekipu koja na transfermarketu vrijedi 600 hiljada eur a , a primjera radi, nasa fudbalska "velesila", drugoligas , clan I federalne "seoske" lige , "Igman" Konjic vrijedi duplo vise, 1.2 miliona eur a i pitari se ponose sto su ovakve letve od ekipe izbacili?![]()
Valjda ih je ekipa ranga "Igmana" ili "Bosne" Visoko , trebala izbaciti, fc Sarajevo, sta li?![]()
![]()
Ok, vrijedi 600 k, a nama utakmica vrijedila 400 k![]()
Dok s Igmanom ne možeš zaraditi ni ručak u Jablanici![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15286 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ne znam da li bi federalac, ali recimo ekipe top 4 PL bi.Fudo Bosna wrote: ↑20/08/2020 12:58
Jeste relativno ali hajmo biti realni. Ove bi mogao proci svaki jaci Federalac iz BIH...
Uostalom, mi smo i važili za favorite u ovoj utakmici i to i opravdali.
- Blixen
#15287 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
uzele se pareFudo Bosna wrote: ↑20/08/2020 12:58Jeste relativno ali hajmo biti realni. Ove bi mogao proci svaki jaci Federalac iz BIH...Tomahawk11 wrote: ↑20/08/2020 12:57Aha...sad je tm relevantan, a inače nijeFudo Bosna wrote: ↑20/08/2020 12:55
![]()
Ok, vrijedi 600 k, a nama utakmica vrijedila 400 k![]()
Dok s Igmanom ne možeš zaraditi ni ručak u Jablanici![]()
prosli se neki levati
sad ce nam bjelorusi j.... m.....
u losoj smo formi
lose igramo
zadnja tri kola tanko da tanje ne moze
- Fudo Bosna
#15288 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Sarajevo je uspjesno "otkinulo bod" , "Mladosti".
Mladost i jos pola ekipa iz BH lige bi se poigrala sa ovim "Nomadima"...
Uostalom, vidjecemo eto vec Dinamo za koji dan , pa cemo vidjeti gdje je mjesto ovim "corona" shampionima...
Uostalom, vidjecemo eto vec Dinamo za koji dan , pa cemo vidjeti gdje je mjesto ovim "corona" shampionima...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15289 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Vidiš ni to nije tačno, jer smo dva puta vodili, oni iz dva prekida i jedine dvije prilike dali ta dva gola. Koliko često se to dešava?Fudo Bosna wrote: ↑20/08/2020 13:03 Sarajevo je uspjesno "otkinulo bod" , "Mladosti".
Ma šta poigrali, bez minimalno 6 komada ne treba pričati
Tako je, vidjećemo gdje smo sa ozbiljnim protivnikom
- Blixen
#15290 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
a drago mi je zbog EDIT: može i bez ovog!Fudo Bosna wrote: ↑20/08/2020 13:03 Sarajevo je uspjesno "otkinulo bod" , "Mladosti".
kazu para na paru, chifut na fukaru
- Fudo Bosna
#15291 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
A Vi kao imate svoje pare? Ovo sto dobijete kao klub uzima gazda, i lik ce Vam dati koliko zeli za platu ako hoce i koliko hoce i ako je raspolozen, vi nemate nista svoje. Direktno ste ovisni od Vijetnamca a mi od toga koliko zasucemo rukave ...Blixen wrote: ↑20/08/2020 13:11a drago mi je zbog EDIT: može i bez ovog!Fudo Bosna wrote: ↑20/08/2020 13:03 Sarajevo je uspjesno "otkinulo bod" , "Mladosti".
Uostalom, vidjecemo eto vec Dinamo za koji dan , pa cemo vidjeti gdje je mjesto ovim "corona" shampionima...![]()
![]()
![]()
![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15292 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Problem nastaje upravo u tom zasučete rukave...nije dovoljno.
Nama i nek uzme, opet će dati dovoljno da se pokrije budžet.
Ne kontam kakav je to argument za bilo šta.
Da se ovdje neke milijarde valjaju u klubovima, igraju redovno grupne faze, pa hajde...
Ovako...čista je prednost kad za leđima imaš finansijski stabilnu osobu koja će uvijek potegnuti kad zatreba.
Nama i nek uzme, opet će dati dovoljno da se pokrije budžet.
Ne kontam kakav je to argument za bilo šta.
Da se ovdje neke milijarde valjaju u klubovima, igraju redovno grupne faze, pa hajde...
Ovako...čista je prednost kad za leđima imaš finansijski stabilnu osobu koja će uvijek potegnuti kad zatreba.
- Fudo Bosna
#15293 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Taman. Peke.
Svako ima svoj put.
Svako odabira ono sto je najbolje, mozda je indikativno da dva najveca ex Yu velikana ; Dinamo i Zvijezda nisu odabrali model fc Sarajeva? Ali opet , sacekajmo koju godinu, sa malo vece vremenske distance, pa da vidimo na sta ce sve izaci...
Svako ima svoj put.
Svako odabira ono sto je najbolje, mozda je indikativno da dva najveca ex Yu velikana ; Dinamo i Zvijezda nisu odabrali model fc Sarajeva? Ali opet , sacekajmo koju godinu, sa malo vece vremenske distance, pa da vidimo na sta ce sve izaci...
Last edited by Fudo Bosna on 20/08/2020 13:30, edited 1 time in total.
- ZonFon
#15294 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
...a vi od toga koliko ruku ispruzite...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15295 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Pa odabrali su ono što im se pružilo da odaberu, a svakako ne znamo pozadine i jedne i druge priče. Ovog iz Dinama protjerali, za CZ pričaju kako imaju (ponovo) višemilionska dugovanja.Fudo Bosna wrote: ↑20/08/2020 13:30 Taman. Peke.
Svako ima svoj put.
Vidjećemo...da se mi fokusiramo na ove evropske izlete, a šta će biti za 5 ili 10 godina....to jedino kod one babe Vange ili vidovite Džemile.
- Fudo Bosna
#15296 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Drug, pojasnio sam u gornjem postu, nastranu zagrebancija, pogledaj malo ex Yu okruzenje daleko mocnijih klubova pa daj vremena da se vidi je li izbor bio najbolji ili ne? Dinamo npr nije odabrao ovaj model.
Toliko, a evo idu naredne utakmice u Evropi , pa daj Boze
da niko od nas nije u pravu i da su bosanski klubovi tako "jaki"...
Bil hajr...
- Fudo Bosna
#15297 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Tomahawk11 wrote: ↑20/08/2020 13:35Pa odabrali su ono što im se pružilo da odaberu, a svakako ne znamo pozadine i jedne i druge priče. Ovog iz Dinama protjerali, za CZ pričaju kako imaju (ponovo) višemilionska dugovanja.Fudo Bosna wrote: ↑20/08/2020 13:30 Taman. Peke.
Svako ima svoj put.
Vidjećemo...da se mi fokusiramo na ove evropske izlete, a šta će biti za 5 ili 10 godina....to jedino kod one babe Vange ili vidovite Džemile.
Upravo tako.
- Blixen
#15298 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
hahahahahahahahaFudo Bosna wrote: ↑20/08/2020 13:21
A Vi kao imate svoje pare? Ovo sto dobijete kao klub uzima gazda, i lik ce Vam dati koliko zeli za platu ako hoce i koliko hoce i ako je raspolozen, vi nemate nista svoje. Direktno ste ovisni od Vijetnamca a mi od toga koliko zasucemo rukave ...Blixen wrote: ↑20/08/2020 13:11a drago mi je zbog EDIT: može i bez ovog!Fudo Bosna wrote: ↑20/08/2020 13:03 Sarajevo je uspjesno "otkinulo bod" , "Mladosti".
Uostalom, vidjecemo eto vec Dinamo za koji dan , pa cemo vidjeti gdje je mjesto ovim "corona" shampionima...![]()
![]()
![]()
![]()
klasicna kokuzna prica
hahahahahahahaha
kokuzima je i kolovozu hladno
ono zna sta klub dobije i ono zna sta gazda uzima ili ne
kako ste samo maaaaliiiii
suchete vi da ne kazem sta
- Blixen
#15299 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
sreca prati hrabreplain vanilla wrote: ↑20/08/2020 11:59Kakve ste srece, malo vas gura korona, malo revolucijaTESLA_EDISON wrote: ↑20/08/2020 11:18 Postoji mogućnost da utakmica u Bjelorusiji ne bude ni odigrana. To bi značilo službeni rezultat 0-3 za Sarajevo.
https://sportsport.ba/fudbal/sta-ocekuj ... iji/372528![]()
danska ode na euro 92 umjesto nas pa osvoji
tako ce i najveci klub u BiH
-
lider
#15300 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Inače nisam ni za kakva odgađanja ali obzirom na ubrzan tempo kvalifikacija glupo je da svake sedmice putuješ hiljadu kilometara a između toga igraš domaću ligu.
Bez obzira, ako neki klub ne želi da odgodi utakmicu onda ni savez ne bi smio ni trebao da donosi suprotnu odluku. Ovo je trebala UEFA drugačije skontati, ovakve kvalifikacije nemaju smisla. Vjerovatno će biti timova koji će 3 ili 4 puta uzastopno gostovati u raznim dijelovima Euroazije, sve u nekih mjesec dana..
Bez obzira, ako neki klub ne želi da odgodi utakmicu onda ni savez ne bi smio ni trebao da donosi suprotnu odluku. Ovo je trebala UEFA drugačije skontati, ovakve kvalifikacije nemaju smisla. Vjerovatno će biti timova koji će 3 ili 4 puta uzastopno gostovati u raznim dijelovima Euroazije, sve u nekih mjesec dana..