Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Taj put jeste pregledan i brz, tako i kamioni voze, ali divljih kamiona ima na pretek... ko god da je kriv, boze sacuvaj... bebe vriste i stvaraju paniku kod roditelja, sto mislim da se desilo onda u hadzicima... ne dao bog nikome
Vise puta mi se tu desilo da uslijed brzine kamion istrese pijeska na cestu i sl.
Strasna vijest, zeludac mi se prevrnuo kad sam procitao
Ono sto mi je zapalo za oci je da se nesreca desila u 7 ujutro, sto znaci da su morali bas rano krenuti na put. Koliko god da ljudi vole izbjeci vrucinu i guzvu i voziti po noci ili rano ujutro, ne treba tome zrtvovati odmor i normalan san. Bolje naspavan voziti u koloni nego nenaspavan praznom cestom. A roditelji malih beba su svakako hronicno nenaspavani i bez toga.
geralt wrote: ↑18/08/2020 13:08
Strasna vijest, zeludac mi se prevrnuo kad sam procitao
Ono sto mi je zapalo za oci je da se nesreca desila u 7 ujutro, sto znaci da su morali bas rano krenuti na put. Koliko god da ljudi vole izbjeci vrucinu i guzvu i voziti po noci ili rano ujutro, ne treba tome zrtvovati odmor i normalan san. Bolje naspavan voziti u koloni nego nenaspavan praznom cestom. A roditelji malih beba su svakako hronicno nenaspavani i bez toga.
Iz Kljuca su krenuli prema Sarajevu. Tako da nisu previse rano
Ja nekad kad sam vozim neke duže relacije koje prvi put prolazim, pogotovo pred mrak ili sl. znam muziku ili ugasit ili na mininum stavit, da se max fokusiram na cestu, auto itd
Cestovna infrastruktura je losa, ljudi se lose ponasaju,poduzimaju radnje nepromisljene, odlutali, bezobrazni,siledzije sa autima,bolikurci, debelo neznanje, debilizmi itd...to vam je skup svega i imas gore rezultat....zao mi je
Leon16v wrote: ↑18/08/2020 13:27
Ja nekad kad sam vozim neke duže relacije koje prvi put prolazim, pogotovo pred mrak ili sl. znam muziku ili ugasit ili na mininum stavit, da se max fokusiram na cestu, auto itd
Da ideš lupam dionicu Sa - Bihać, to ti je nekih 5-6 sati, nema šanse da budeš toliko fokusiran cijelo vrijeme da ne znam šta uradiš.
Treba biti pažljiv svakako.
Leon16v wrote: ↑18/08/2020 13:27
Da ideš lupam dionicu Sa - Bihać, to ti je nekih 5-6 sati, nema šanse da budeš toliko fokusiran cijelo vrijeme da ne znam šta uradiš.
Treba biti pažljiv svakako.
to se vozi 1 dan, oko 9h vožnje (4:15 ujutro se kreće, u 8:00 kod robota na ulazu) i 3-4 sata posla... i nisam jedini, znam ih bruku što je bihać - cazin - Krupa - SM - Ključ - Sarajevo, standardni krug, 1 dan posla...
Leon16v wrote: ↑18/08/2020 12:28
Ko će znat, ili zaspao, trenutak nepažnje, pukla guma...
Ne ulazim u razloge ove nesreće, ali ako je tačno da je samo prešao u suprotnu stranu (bilo je još takvih slučajeva ranije), to pokazuje koliko je ipak korisna nova tehnologija sigurnosti, npr. lane assist ili lane keeping assist (kako ga već ko zove) koji bi spriječio da se nenamjerno pređe u suprotnu traku ili bar upozorio na to... samo sigurnost gledati kod auta...
insaneinthebrain wrote: ↑18/08/2020 13:54
Ovo je morala velika brzina biti kad je pola Kadjara zguzvano
Ma jok ba, vozi samo 5-10 preko ogranicenja jer vrjeuje svome autu i ima dobre gume. Jos svak dan tuda vozi pa zna cestu napamet. Cak je kolega sa foruma trazio da se tu poveca ogranicenje brzine jer jbga moze se brze vozit..