Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Leverage

#46376 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

Kikibombona wrote: 16/08/2020 10:23
Leverage wrote: 16/08/2020 09:52 Zašto je tuzlanski SDP (dakle Imamović i Ilić) odbio da razgovara sa NS tamo je jedna priča, ali ovo samo govori o tome da Nermin Nikšić nema autoritet da odlučuje u ime svih u SDP-u, kako je to slučaj sa predsjednicima drugih stranaka. A ne može ga ni imati kad nema narodni legitimitet, nema nikakvu bazu, nema ništa.

Besmisleno je uopšte pitati Nikšića zašto se nešto dešava ili ne dešava u SDP-u u Tuzli ili na TK. Adrese za takva pitanja su Imamović, Ilić, Hadžić, Hasić, Helić, Dervišagić, dakle ljudi sa izbornim legitimitetom.
Dakle, ocito je da se Nermin Niksic nista ne pita u SDP-u. Pozvao je lokalnu organizaciju da se sastanu sa NS, a oni su ga odjebali.

...

Ja fakat ne znam koji je qrac sa Tuzlom. Dobar dio SDP TK na celu da Bijedicem je presao u SDA, a vidimo da prelasci time nisu okončani nakon posljednjeg transfera 50 mladih SDP-eovaca direktno u SDA.

Covjek bi rekao da se SDP ocistio skarta. Ko su ovi sto su ostali? Ljudi uopste ne zele pregovarati, BH blok za njih ocigledno ne postoji. Zanima ih iskljucivo lokalna vlast, a niposto formiranje sire koalicije koja ce rusiti SDA sa vlasti.
Za razliku od ostatka BiH, SDP je u Tuzli i na TK i jak i često vlast, a u nekim gradovima i opštinama dugogodišnja vlast.

U Sarajevu je NS narasla toliko da je imala i može računati na više glasova od SDP-a. SDP u Sarajevu prihvatio je ovu realnost i dopustio NS-u i NiP-u da diktiraju uslove u najvećoj mjeri.

Na području TK stvari ni izbliza ne stoje tako pa ni dogovor ne može biti takav da NS diktira uslove, nego je logično da SDP diktira uslove.

Zašto SDP nije pozvao NS i možda i neke druge da se pravi široka koalicija? Čelni ljudi SDP-a u TK ne žele da te alternativne stranke ojačaju, ne žele da im ustupe vlastito biračko tijelo zarad višeg cilja nego idu na to da je SDP sam alternativa SDA-u i satelitima, eventualno koaliranje dolazi u obzir tek nakon izbora, a ako usput ostave NS i ostale potencijalne partnere na marginama - tim bolje.

Vodeći ljudi SDP-a TK su možda raskrstili s tim da koaliranje sa SDA ne dolazi u obzir, ali oni definitivno ne žele da vlast dijele sa nekim drugim ako baš ne moraju. Isti problem nastat će i za dvije godine i ako opozicione stranke pobijede mogu se očekivati megalomanski zahtjevi istih ovih ljudi, najbitnije pozicije i najviše pozicija na svim nivoima.

Njih zanima lokalna vlast ali se njom nisu zadovoljili, žele oni puno više ali ne žele to dijeliti ni sa kim pa ni sa Kojovićem.

Eto, o tome se radi. Ne pitaj me džaba da li mislim da to tako treba, znaš odgovor.
zippoo87

#46377 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

Leverage wrote: 16/08/2020 19:21
Kikibombona wrote: 16/08/2020 10:23
Leverage wrote: 16/08/2020 09:52 Zašto je tuzlanski SDP (dakle Imamović i Ilić) odbio da razgovara sa NS tamo je jedna priča, ali ovo samo govori o tome da Nermin Nikšić nema autoritet da odlučuje u ime svih u SDP-u, kako je to slučaj sa predsjednicima drugih stranaka. A ne može ga ni imati kad nema narodni legitimitet, nema nikakvu bazu, nema ništa.

Besmisleno je uopšte pitati Nikšića zašto se nešto dešava ili ne dešava u SDP-u u Tuzli ili na TK. Adrese za takva pitanja su Imamović, Ilić, Hadžić, Hasić, Helić, Dervišagić, dakle ljudi sa izbornim legitimitetom.
Dakle, ocito je da se Nermin Niksic nista ne pita u SDP-u. Pozvao je lokalnu organizaciju da se sastanu sa NS, a oni su ga odjebali.

...

Ja fakat ne znam koji je qrac sa Tuzlom. Dobar dio SDP TK na celu da Bijedicem je presao u SDA, a vidimo da prelasci time nisu okončani nakon posljednjeg transfera 50 mladih SDP-eovaca direktno u SDA.

Covjek bi rekao da se SDP ocistio skarta. Ko su ovi sto su ostali? Ljudi uopste ne zele pregovarati, BH blok za njih ocigledno ne postoji. Zanima ih iskljucivo lokalna vlast, a niposto formiranje sire koalicije koja ce rusiti SDA sa vlasti.
Za razliku od ostatka BiH, SDP je u Tuzli i na TK i jak i često vlast, a u nekim gradovima i opštinama dugogodišnja vlast.

U Sarajevu je NS narasla toliko da je imala i može računati na više glasova od SDP-a. SDP u Sarajevu prihvatio je ovu realnost i dopustio NS-u i NiP-u da diktiraju uslove u najvećoj mjeri.

Na području TK stvari ni izbliza ne stoje tako pa ni dogovor ne može biti takav da NS diktira uslove, nego je logično da SDP diktira uslove.

Zašto SDP nije pozvao NS i možda i neke druge da se pravi široka koalicija? Čelni ljudi SDP-a u TK ne žele da te alternativne stranke ojačaju, ne žele da im ustupe vlastito biračko tijelo zarad višeg cilja nego idu na to da je SDP sam alternativa SDA-u i satelitima, eventualno koaliranje dolazi u obzir tek nakon izbora, a ako usput ostave NS i ostale potencijalne partnere na marginama - tim bolje.

Vodeći ljudi SDP-a TK su možda raskrstili s tim da koaliranje sa SDA ne dolazi u obzir, ali oni definitivno ne žele da vlast dijele sa nekim drugim ako baš ne moraju. Isti problem nastat će i za dvije godine i ako opozicione stranke pobijede mogu se očekivati megalomanski zahtjevi istih ovih ljudi, najbitnije pozicije i najviše pozicija na svim nivoima.

Njih zanima lokalna vlast ali se njom nisu zadovoljili, žele oni puno više ali ne žele to dijeliti ni sa kim pa ni sa Kojovićem.

Eto, o tome se radi. Ne pitaj me džaba da li mislim da to tako treba, znaš odgovor.
O kakvom ti "diktiranju uslova" od NSa pricas,kada evo Pedja kaze da tuzlanski SDP ne zeli ni da razgovara i ne postuje ni vlastitog predsjednika a kamoli neke druge.
Tuzlanski SDP je najgore sto je ostalo od SDPa ...i u Tuzli i u Gracanici...bitno je samo da se sacuva vlastita guzica i guzice ulizica oko sebe a sve ostalo moze da ode u PM...ovako razmisljas i ti,ovako razmislja i vecina SDPovaca na TK...jadno da jadnije ne moze biti...zato SDA i vlada,kada ovakvi ljudi ne vide dalje od licnog interesa i pohlepe.Gdje vlada pohlepa,tu nema sloge i napretka.
Leverage

#46378 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

Pročitaj čitav post, ne vadi iz konteksta. Nigdje nisam rekao da se to i desilo.

Znači nisam ni pročitao tvoj post osim prve rečenice. Ne zanima me.
shbc

#46379 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by shbc »

Nisi, ali si imputirao da bi NS da diktira uslove, sto je van svake pameti kada ovi ne zele ni da razgovaraju. Ja se prvi ne slazem da NS ima pravo da diktira SDP-u bilo sta na nivou TK, ali da SDP ne zeli uopste da razgovara vezano za izbore i zajednicki nastup je kolosalno supacki potez. Tuzlaci su medju prvim kada treba pricati "samo im je Sarajevo bitno", a u ovom slucaju tuzlanski SDP (a samim tim i citav SDP) salje poruku da im je samo Tuzla bitna.

Koalicija treba da bude na nivou komplet drzave - cetvorka svuda zajedno, nigdje sa tronoscem. Vrlo jednostavno. Dok god pojedini lokalni odbori igraju mimo toga, ne stete samo sebi nego cak i onim odborima koji se pridrzavaju ovoga gore.

Ja vjerujem da je Niksicu i SDP-u veoma teska odluka dici ruke od tuzlanskog ogranka i pustiti ih niz vodu, ipak su od izuzetne vaznosti. Ali dok ti ovako podriva autoritet, ne postuje odluke stranke, samo je pitanje vremena kada ce se sami odvojiti, a tada ce steta biti nenadoknadiva.

Sa druge strane NS, iako evo ovdje konkretno (ako je tacno ovo sto Pedja prica) nije kriv, ipak je zarad viseg cilja trebao ako nista da preskoci kandidovanje svojih kandidata za gradonacelnike. Nemoj ni ove javno podrzati, ne pomazi im, napravi svoju listu za odbore i vijeca, ali ne izbacuj svoje kandidate za vodece funkcije. Svakako nece dobiti, a jedino mogu pomoci SDA-u.
Leverage

#46380 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

shbc wrote: 16/08/2020 21:56 Nisi, ali si imputirao da bi NS da diktira uslove, sto je van svake pameti kada ovi ne zele ni da razgovaraju. Ja se prvi ne slazem da NS ima pravo da diktira SDP-u bilo sta na nivou TK, ali da SDP ne zeli uopste da razgovara vezano za izbore i zajednicki nastup je kolosalno supacki potez. Tuzlaci su medju prvim kada treba pricati "samo im je Sarajevo bitno", a u ovom slucaju tuzlanski SDP (a samim tim i citav SDP) salje poruku da im je samo Tuzla bitna.

Koalicija treba da bude na nivou komplet drzave - cetvorka svuda zajedno, nigdje sa tronoscem. Vrlo jednostavno. Dok god pojedini lokalni odbori igraju mimo toga, ne stete samo sebi nego cak i onim odborima koji se pridrzavaju ovoga gore.

Ja vjerujem da je Niksicu i SDP-u veoma teska odluka dici ruke od tuzlanskog ogranka i pustiti ih niz vodu, ipak su od izuzetne vaznosti. Ali dok ti ovako podriva autoritet, ne postuje odluke stranke, samo je pitanje vremena kada ce se sami odvojiti, a tada ce steta biti nenadoknadiva.

Sa druge strane NS, iako evo ovdje konkretno (ako je tacno ovo sto Pedja prica) nije kriv, ipak je zarad viseg cilja trebao ako nista da preskoci kandidovanje svojih kandidata za gradonacelnike. Nemoj ni ove javno podrzati, ne pomazi im, napravi svoju listu za odbore i vijeca, ali ne izbacuj svoje kandidate za vodece funkcije. Svakako nece dobiti, a jedino mogu pomoci SDA-u.
Nisam imputirao ništa, rekao sam samo da je normalno da SDP diktira uslove i jest normalno.

U nastavku sam objasnio zašto SDP nije sjeo za stol uopšte.

Ali kad neko nešto želi da vidi iako toga nema, on ga onda nađe pa napiše post koji mu se piše. Tako i vas dvojica. Nisam ni tvoj pročitao osim prve dvije rečenice.
zippoo87

#46381 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

ti si ocito neki iz ove plejade SDP-ovaca sa TK koji nece ni da razgovaraju a kamoli nesto dogovore i postuju

evo i ovdje na forumu se ponasas kao neko sa visine i seruckas nesto,cuj nece on ni da cita sta pisemo...jadno
nisam ja dzaba rekao da je najveci sljam ostao u SDPu u Tz i Gracanici...ocito i ti tu pripadas
:run:
Leverage

#46382 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

zippoo87 wrote: 16/08/2020 22:20 ti si ocito neki iz ove plejade SDP-ovaca sa TK koji nece ni da razgovaraju a kamoli nesto dogovore i postuju

evo i ovdje na forumu se ponasas kao neko sa visine i seruckas nesto,cuj nece on ni da cita sta pisemo...jadno
nisam ja dzaba rekao da je najveci sljam ostao u SDPu u Tz i Gracanici...ocito i ti tu pripadas
:run:
Ti očito imaš problem sa razumijevanjem, pa evo da ti objasnim.

U mom postu piše:
U mom postu ne piše da ja tvrdim da je NS pokušala diktirati uslove, što si ti pokušao da mi imputiraš i pri tome onako kao usput iznio nekakve bljuvotine o SDP-u.

Ne ponašam se ja ništa "kao neko sa visine" nego te tretiram onako kako si zaslužio. Kad nađeš za shodno da poštuješ sagovornika na način da mu ne imputiraš nešto što nije ni napisao, onda možeš očekivati da ti se neko obraća sa poštovanjem.

U protivnom dobit ćeš ono što i zaslužuješ, kao što je to večeras bio slučaj.
shbc

#46383 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by shbc »

Ako ovdje iko ista imputira onda si to ti. Niti je ijedan forumas, niti neko iz NS-a izasao sa stavom da se SDP-u diktiraju uslovi u TK. Ti si to iz cista mira napisao. Prema tome...

Samo sto tvoja zaludjenost SDP-om ti ne da da ista pogledas realno i neutralno. I onda dobijemo ovo. Ali to je tvoj problem, ne nas dvojice.
Leverage

#46384 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

shbc wrote: 16/08/2020 23:20 Ako ovdje iko ista imputira onda si to ti. Niti je ijedan forumas, niti neko iz NS-a izasao sa stavom da se SDP-u diktiraju uslovi u TK. Ti si to iz cista mira napisao. Prema tome...

Samo sto tvoja zaludjenost SDP-om ti ne da da ista pogledas realno i neutralno. I onda dobijemo ovo. Ali to je tvoj problem, ne nas dvojice.
Ovo je nevjerovatno. Evo, nacrtat ću još jednom, iako više nisam tako optimističan da će imati efekta, barem za vas dvojicu.

U mom postu piše:

Dakle ja tvrdim da Naša stranka NE TREBA da diktira uslove, a ne tvrdim da Naša stranka ŽELI da diktira uslove. A vi ste meni imputirali da sam rekao upravo to, da Naša stranka ŽELI da diktira uslove, iako sam rekao da NE TREBA da diktira uslove.

Ovo bi i djeca u obdaništu već shvatila.

To da li sam ja zaluđen SDP-om i slično uopšte nije relevantno za ovo vaše nerazumijevanje ovako jednostavne stvari i ne bih to komentarisao.
shbc

#46385 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by shbc »

Hajde da i ja tebi nacrtam:

Zasto uopste spominjes diktiranje uslova od strane NS-a u bilo kom obliku kada na to niko nije ni pomislio? Sam iz cista mira spominjes da NS ne treba diktirati uslove SDP-u bez da je to iko rekao. Prica je bila o nespremnosti SDP-a da uopste razgovara sa NS-om, i ti se na to javis sa "ne treba NS diktirati uslove SDP-u".

I onda tebi neko stavlja rijeci u usta. Mo's mislit'...
Leverage

#46386 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

shbc wrote: 16/08/2020 23:43 Hajde da i ja tebi nacrtam:

Zasto uopste spominjes diktiranje uslova od strane NS-a u bilo kom obliku kada na to niko nije ni pomislio? Sam iz cista mira spominjes da NS ne treba diktirati uslove SDP-u bez da je to iko rekao. Prica je bila o nespremnosti SDP-a da uopste razgovara sa NS-om, i ti se na to javis sa "ne treba NS diktirati uslove SDP-u".

I onda tebi neko stavlja rijeci u usta. Mo's mislit'...
Zašto ne bih spominjao, kao da moram tebe čekat da mi daš dozvolu da to spomenem. Imam puno pravo da kažem da NS ne treba postavljati uslove na TK kao što ih postavlja u KS.

Ako ti to smeta, a ti onda preskoči moj post.
shbc

#46387 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by shbc »

Ma ja, to je poenta. Moja dozvola. Bravo.
Banksy

#46388 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Kikibombona wrote: 16/08/2020 09:29 Pedja na fb
Kod nas licni animozitet nije igrao nikakvu ulogu.Dva mjeseca ih pozivamo na dogovor. Nikad nisu odgovorili ni nama, a ni svom predsjedniku.

Nije u pitanu moj niti bilo ciji ego.Ljudi odbijaju da se uopste sastanu i razgovaraju. Potpuno iracionalno i destruktivno. Ja razumijem vasu ljutnju ali optuzujete pogresnu stranu.
Vrlo ružno i nekorektno od Kojovića. Nije njegovo da iznosi u javnost svoja saznanja o zbivanjima u drugoj, partnerskoj stranci. Ko se kome i kako javlja u vrhu SDPa, tiče se samo vrha SDPa. Da bi sa sebe skinuo krivicu zbog nesnalaženja oko postizanja koalicionih dogovora, iznosi unutarnje stvari drugih stranaka i među njih unosi nemir i spletke. Kao kad bi Nikšić javno rekao ono što je javna tajna, kako NS općine Centar nije pod Kojovićevom kontrolom.
Baš mahalski.
cadburry

#46389 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cadburry »

Ja samo da se pridruzim apelu na @Pedja Kojovic da ne dozvoli da licne sujete porodice Selima Beslagica prema Jasminu Imamovicu dovedu SDA na vlast u Tuzli i Gracanici.

Ako ne odustanu od ove sulude namjere, na moj glas (koji sam dao dva puta licno Predragu Kojovicu) mogu slobodno zaboraviti. I to u Sarajevu.
Leverage

#46390 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

shbc wrote: 16/08/2020 23:51 Ma ja, to je poenta. Moja dozvola. Bravo.
Frajeru, poenta je da ste se vas dvojica upalili ko kutnjaci jer sam ja iznio stav o tome šta bi (i ne bi) trebala raditi vaša stranka, a mene optužujete za nekakvu stranačku zaluđenost i slično.

Ne samo da ste se upalili ko kutnjaci nego mi još ubacujete u usta riječi koje nisam ni rekao.

Pa nek svi procijene ko je zaluđen čime.
shbc

#46391 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by shbc »

Za razliku od tebe, drugi su mozda procitali vise od one dvije recenice na mom postu, pa bi se mogao razocarati kada budu procjenjivali.
tutku

#46392 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

A kakav je ovaj kandidat Jusufovic sto su ga predlozili DF , sda podrzala? Vjerovatno se i njemu otvaraju fine sanse ovakvim stanjem na relaciji ns sdp u tk.
Leverage

#46393 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

Ma vrhunski, čim su ga predložili DF i SD, a podržala SDA. Ko bi posumnjao bilo šta nakon takve opšte lijevo-patriotsko-desne podrške.
tutku

#46394 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

Leverage wrote: 17/08/2020 00:33 Ma vrhunski, čim su ga predložili DF i SD, a podržala SDA. Ko bi posumnjao bilo šta nakon takve opšte lijevo-patriotsko-desne podrške.
Nisi ništa pametno rekao, interesuje me da li ima neko iz TK ko je upoznat s tipom i o kakvom se profilu radi.
Kikibombona

#46395 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

Banksy wrote: 16/08/2020 23:52
Kod nas licni animozitet nije igrao nikakvu ulogu.Dva mjeseca ih pozivamo na dogovor. Nikad nisu odgovorili ni nama, a ni svom predsjedniku.

Nije u pitanu moj niti bilo ciji ego.Ljudi odbijaju da se uopste sastanu i razgovaraju. Potpuno iracionalno i destruktivno. Ja razumijem vasu ljutnju ali optuzujete pogresnu stranu.
Vrlo ružno i nekorektno od Kojovića. Nije njegovo da iznosi u javnost svoja saznanja o zbivanjima u drugoj, partnerskoj stranci. Ko se kome i kako javlja u vrhu SDPa, tiče se samo vrha SDPa. Da bi sa sebe skinuo krivicu zbog nesnalaženja oko postizanja koalicionih dogovora, iznosi unutarnje stvari drugih stranaka i među njih unosi nemir i spletke. Kao kad bi Nikšić javno rekao ono što je javna tajna, kako NS općine Centar nije pod Kojovićevom kontrolom.
Baš mahalski.
Mahalaska drzava. BH blok se pokazao kao obican kurton. Sve su to mali ljudi.
Kikibombona

#46396 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

tutku wrote: 17/08/2020 08:07
Leverage wrote: 17/08/2020 00:33 Ma vrhunski, čim su ga predložili DF i SD, a podržala SDA. Ko bi posumnjao bilo šta nakon takve opšte lijevo-patriotsko-desne podrške.
Nisi ništa pametno rekao, interesuje me da li ima neko iz TK ko je upoznat s tipom i o kakvom se profilu radi.
Kakva su iskustva sa ostalim politicarima koje je u proteklih 25 godina podrzala SDA?
Last edited by Kikibombona on 17/08/2020 09:27, edited 1 time in total.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#46397 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by izvrsni direktor »

tutku wrote: 17/08/2020 00:18 A kakav je ovaj kandidat Jusufovic sto su ga predlozili DF , sda podrzala? Vjerovatno se i njemu otvaraju fine sanse ovakvim stanjem na relaciji ns sdp u tk.
Novi sda i df kandidat..opaaaaaa, pa mozda je dobar. Svi sda kandidati su nas pokrali osiromasili, odrali, i tako iznova 25 godina ali ovaj je mozda dobar. Hajmo mu dati sansu glupi narode.
Prijedlog za sda kampanju pred ove izbore: "Na svakim izborima cemo vam jednog poturiti da je on mozda bolji od ostatka sda, i na svakim izborima vi naivci nasjednete na to, ovaj put vam predstavljam novog takvog, njegovo ime je:...."
Last edited by izvrsni direktor on 17/08/2020 09:24, edited 1 time in total.
Patton44

#46398 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Patton44 »

Kikibombona wrote: 17/08/2020 09:03
Banksy wrote: 16/08/2020 23:52

Baš mahalski.
Mahalaska drzava. BH blok se pokazao kao obican kurton. Sve su to mali ljudi.
Nije obican,ipak je to kiflin kurton.
Patton44

#46399 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Patton44 »

izvrsni direktor wrote: 17/08/2020 09:21
tutku wrote: 17/08/2020 00:18 A kakav je ovaj kandidat Jusufovic sto su ga predlozili DF , sda podrzala? Vjerovatno se i njemu otvaraju fine sanse ovakvim stanjem na relaciji ns sdp u tk.
Novi ada i df kandidat..opaaaaaa, pa mozda je dobar. Svi sda kandidati su nas pokrali osiromasili, odrali, ali ovaj je mozda dobar. Hajmo mu dati sansu glupi narode
A ko to u sa... od 9 kandidata...osim Mandica nema poveznicu sa SDA.
tutku

#46400 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

Kakvih ovdje fanatika ima, postavis prosto pitanje zna li neko o kakvom se tipu radi, odgovori na nivou navijaca cevljanske koride.
Locked