Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
AmirBaa

#27701 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by AmirBaa »

skafiskafsnjak wrote: 15/08/2020 20:33 Ev dosao prekjucer u BH.
Danas u Sarajevu bio....

Kazete, nose se maske .... Nose, al u qrcu !
99% djece ne bose, manje ili vece. Od starijih svako druga osoba ne nosi ili nosi po ustima samo.
Blna parkingu kod Vjecnice ujutra, nosim masku, nailaze dvojica, gledaju i smiju mi se...

Znaci, jebo ti nas...
To za smijanje ti ne vjerujem i nikad ti necu povjerovati. Mozda si imao cudnu frizuru pa ti se smijali :-)
Kako ti se mogu smijati kad recimo ni u jedan DM ne smijes bez maske, kad su i dalje redovi ispred DM-a (maloprije cekao u redu za ulazak na otoci), ni u jednu banku ne mozes bez maske, ni u jednu instituciju itd. Od marta nosam maske svaki dan i nikad niko se mi se nije "smijao zbog maske" a tebi se bas neko prvi dan u Sarajevu smijao... :-)
Banksy

#27702 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Banksy »

Za najnovije razbuktavanje korone nisu krivi mladi koji tulumare nego stožer koji petlja

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... a-15013597

Razumije se: nisu krivi mladi niti je kriv ijedan građanin koji je tulumario, ljetovao, kretao se, družio ili normalno živio. Ne postoji naime krivnja za slobodan život. Ali i te kako postoji odgovornost za nedonošenje odluka ili donošenje pogrešnih odluka i ona je isključivo na institucijama koje su za to zadužene i plaćene.

Upravo tako, tačno.
I tako je u Hrvatskoj, u Bosni, svuda.
Ne možeš od građana očekivati pamet i savjest ako ti, kao vrhovno tijelo pameti i znanja, nisi u stanju procjenjivati situaciju i donositi odluke, kakvegod i koliko god bolne bile.
skafiskafsnjak

#27703 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

AmirBaa wrote: 15/08/2020 20:39
Danas u Sarajevu bio....

99% djece ne bose, manje ili vece. Od starijih svako druga osoba ne nosi ili nosi po ustima samo.
Blna parkingu kod Vjecnice ujutra, nosim masku, nailaze dvojica, gledaju i smiju mi se...

Znaci, jebo ti nas...
To za smijanje ti ne vjerujem i nikad ti necu povjerovati. Mozda si imao cudnu frizuru pa ti se smijali :-)
Kako ti se mogu smijati kad recimo ni u jedan DM ne smijes bez maske, kad su i dalje redovi ispred DM-a (maloprije cekao u redu za ulazak na otoci), ni u jednu banku ne mozes bez maske, ni u jednu instituciju itd. Od marta nosam maske svaki dan i nikad niko se mi se nije "smijao zbog maske" a tebi se bas neko prvi dan u Sarajevu smijao... :-)
Zasmija se i govori liku sto je s njim, trebali smo i mi maske.

Ne moras ti meni vjerovati.... Ne moras vjerovati ni u koronu hahahaha. uostalom, kao sto vecina na vjeruje
skafiskafsnjak

#27704 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

kox wrote: 15/08/2020 20:37
Danas u Sarajevu bio....

Znaci, jebo ti nas...
Pa nije obavezno nošenje maske na otvorenom. Vala ne znam da se iko smije ljudima koji nose masku, ja je nosim u prodavnicama, gradskom prevozu i sl., ne znam da me iko pogleda a ne da se smije. I većina drugih ljudi nosi masku na tim mjestima.
U Jumbo sam ulazio, x ljudi ne nosi, kao sto rekoh, djeca nikako.
Kakvo otvoreno? Zatvoreni parking otvoren prostor ?

Uostalom, ovo je bilo na onim stepenicama sto se sa platoa ide dole do auta... Znaci, zatvoren prostor.

Pricajte sta hocete, x ljudi ne nosi maske...a mene moja maska ne stiti od drugih...ako neko ne nosi , dzaba meni kad ja ne nosim.
tandmand

#27705 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tandmand »

Banksy wrote: 15/08/2020 20:45

Za najnovije razbuktavanje korone nisu krivi mladi koji tulumare nego stožer koji petlja

Razumije se: nisu krivi mladi niti je kriv ijedan građanin koji je tulumario, ljetovao, kretao se, družio ili normalno živio. Ne postoji naime krivnja za slobodan život. Ali i te kako postoji odgovornost za nedonošenje odluka ili donošenje pogrešnih odluka i ona je isključivo na institucijama koje su za to zadužene i plaćene.

Upravo tako, tačno.
Ne možeš od građana očekivati pamet i savjest ako ti, kao vrhovno tijelo pameti i znanja, nisi u stanju procjenjivati situaciju i donositi odluke, kakvegod i koliko god bolne bile.
Ovo je meni isto kao sa onim "kupujmo domaće". Ako je interes države i društva spao na pojedinca "bil ovo ili ono" ... onda se na kraju svede na "hoću da živim" ... a neka mitski Bakir vodi računa o interesima naroda. Imaju zakoni, uredbe, carina, granična policija i slično.
daddy-kool

#27706 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Banksy wrote: 15/08/2020 20:45

Upravo tako, tačno.
No teško da se ovdje radi o nesvjesnim propustima stožera ili vodećih epidemiologa, bit će da je ipak riječ o političkim odlukama da će se olabaviti s oprezom u vezi s koronom, prvo u vrijeme izbora, a kasnije još usred ljeta kad još možemo nešto zaraditi od turizma.

Ali to tako valja i reći. Ne zatvaramo klubove jer je takva politička odluka. Ne zabranjujemo svadbe u cijeloj državi jer je takva politička odluka. Ne uvodimo nove strože mjere jer je takva politička odluka. A sve ćemo opet početi braniti, zatvarati i hiperregulirati - pogađate - kad bude takva politička odluka.
To je to.
kox

#27707 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kox »

skafiskafsnjak wrote: 15/08/2020 21:02
Danas u Sarajevu bio....

Znaci, jebo ti nas...
Pa nije obavezno nošenje maske na otvorenom. Vala ne znam da se iko smije ljudima koji nose masku, ja je nosim u prodavnicama, gradskom prevozu i sl., ne znam da me iko pogleda a ne da se smije. I većina drugih ljudi nosi masku na tim mjestima.

Uostalom, ovo je bilo na onim stepenicama sto se sa platoa ide dole do auta... Znaci, zatvoren prostor.

Pricajte sta hocete, x ljudi ne nosi maske...a mene moja maska ne stiti od drugih...ako neko ne nosi , dzaba meni kad ja ne nosim.
Ne znam stvarno, vidim po tvojim drugim komentarima da si imao vrlo čudnu posjetu Sarajevu. Nije sad da svi nose maske ali se dosta nose, i na dosta mjesta ne možeš ni ući bez maske.
BadBoy

#27708 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Jumbo je stvarno najgori od svih trznih centara
skafiskafsnjak

#27709 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

kox wrote: 15/08/2020 21:38

Ne znam stvarno, vidim po tvojim drugim komentarima da si imao vrlo čudnu posjetu Sarajevu. Nije sad da svi nose maske ali se dosta nose, i na dosta mjesta ne možeš ni ući bez maske.
Kakvim mojim drugim komentarima? Mislis na ovo iznad?
Ja sam napisao gdje sam bio i kako je bilo.
Dosta starijih u Jumbo nije masku nosilo ili je nosilo samo preko usta. Djeca 99% ne nose...

Ja pisem sta sam vidio...
Tambure

#27710 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tambure »

Od raje rasute po EU ... maske se nigdje ne nose raja normalno zive samo mediji sviraju kurcu. Masku staviti maksumu od 4 5 godina je zlocin i tacka !
skafiskafsnjak

#27711 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Cuj zlocin :lol:
A nije zlocin da se zarazi i da roditeljima prenese

Sestrin mali bio sa mnom. 10min smo usli kupili i izasli... 10min sa maskom mu niie nista bilo :thumbup:
L u c i f e r

#27713 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by L u c i f e r »

Zlocin je djecu i vakcinisati
I tjerati ih da idu skolu
I braniti im da trckaraju po ulici
Narusavaju se njihova prava :cry:
skafiskafsnjak

#27714 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

L u c i f e r wrote: 15/08/2020 22:22 Zlocin je djecu i vakcinisati
I tjerati ih da idu skolu
I braniti im da trckaraju po ulici
Narusavaju se njihova prava :cry:
Zlocinci smo :D
Mogy87

#27715 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

zubi wrote: 15/08/2020 22:18 Evo, covjek prezivio respirator

https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzlak- ... /200815111
Kako kaže, nakon što se probudio, Alić je pozvao i tražio da mu pripremi pitu krompirušu, kolače i jogurt.

Meni je ovo toliko simpaticno :srce:
L u c i f e r

#27716 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by L u c i f e r »

Mogy87 wrote: 15/08/2020 22:24
zubi wrote: 15/08/2020 22:18 Evo, covjek prezivio respirator

https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzlak- ... /200815111
Kako kaže, nakon što se probudio, Alić je pozvao i tražio da mu pripremi pitu krompirušu, kolače i jogurt.

Meni je ovo toliko simpaticno :srce:
Jos je simpaticnije bilo kad je doso kuci :oops:
3 x bez vadjenja
BadBoy

#27717 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Tambure wrote: 15/08/2020 22:12 Od raje rasute po EU ... maske se nigdje ne nose raja normalno zive samo mediji sviraju kurcu. Masku staviti maksumu od 4 5 godina je zlocin i tacka !
Jadran jučer iz Berlina do Hamburga išao vozom. Četiri sata vožnje, svi putnici maske uredno nose.
kox

#27718 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kox »

skafiskafsnjak wrote: 15/08/2020 22:10
kox wrote: 15/08/2020 21:38

Kakvim mojim drugim komentarima? Mislis na ovo iznad?
Ja sam napisao gdje sam bio i kako je bilo.
Dosta starijih u Jumbo nije masku nosilo ili je nosilo samo preko usta. Djeca 99% ne nose...

Ja pisem sta sam vidio...
Zato kažem vrlo čudna posjeta puna dogodovština. Znači ja masku nosim haman pola godine nikad me niko nije dva puta pogledao tebi nakon 3 minute dobacuju na parkingu ili šta već.
tap3ah75

#27719 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tap3ah75 »

Ako kojim slučajem krenu djeca u školu je li neko misli da će djeca moći sa maskama izdržati na nastavi?
skafiskafsnjak

#27720 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

kox wrote: 15/08/2020 22:43
Zato kažem vrlo čudna posjeta puna dogodovština. Znači ja masku nosim haman pola godine nikad me niko nije dva puta pogledao tebi nakon 3 minute dobacuju na parkingu ili šta već.
Pa sta ja sad mogu?
Smije se lik i govori drugom, "e trebali smo i mi maske". Ono, ja budala jer nosim...

Narucio cevape u Zmaju na Hrasnom , dosao da uzmem, zena koja ih pakuje ne nosi masku... Cudna posjeta vala bas....
Last edited by skafiskafsnjak on 15/08/2020 22:51, edited 1 time in total.
tap3ah75

#27721 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tap3ah75 »

skafiskafsnjak wrote: 15/08/2020 22:47
Pa sta ja sad mogu?
Smije se lik i govori drugom, "e trebali smo i mi maske". Ono, ja budala jer nosim...
Ma umišlja tip. I lagi nas.

Svi mi vidimo svakakvih likova, umotanih, neumotanih .... i nikad nisam vidio da se neko smije nekome zbog maske, rukavica i sl.
skafiskafsnjak

#27722 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

tap3ah75 wrote: 15/08/2020 22:50
skafiskafsnjak wrote: 15/08/2020 22:47
Pa sta ja sad mogu?
Ma umišlja tip. I lagi nas.

Svi mi vidimo svakakvih likova, umotanih, neumotanih .... i nikad nisam vidio da se neko smije nekome zbog maske, rukavica i sl.
Lagi vas Sebija
:thumbup:
kox

#27723 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kox »

Kakve sad veze ima Sebija ?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#27724 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by un1ted »

Tambure wrote: 15/08/2020 22:12 Od raje rasute po EU ... maske se nigdje ne nose raja normalno zive samo mediji sviraju kurcu. Masku staviti maksumu od 4 5 godina je zlocin i tacka !
Gdje ti je raja? U Hrvatskoj? Evo u Italiji svi nose maske.
Tambure

#27725 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tambure »

un1ted wrote: 15/08/2020 23:09
Gdje ti je raja? U Hrvatskoj? Evo u Italiji svi nose maske.
Ne nose jaro. Uostalom sta je fazon sa tom maskom pa se samo ona pominje. Niko da pomene pranje ruku dezinfekciju odjece i obuce itd. Samo maska maska. Maske koje se nose puno vecu stetu prave od koristi. Korisk je nikakva.
Locked