dale cooper wrote: ↑12/08/2020 01:07
jeza u ledja wrote: ↑12/08/2020 00:59
kio01 wrote: ↑12/08/2020 00:52
Progresivci Kamalu ne vole nista vise od Bidena. Jedino sto moze somewhat privuci glasove je cinjenica da je zena, te da nije bijela( ali mozda i oduzme koji glas). Zar nije pametnije prosirit svoju bazu sa vp-em, s obzirom da je ta pozicija ionako u 90% slucajeva beskorisna?
Znam da je prije uvijek vazila mantra da izbor VP moze samo nauditi, a ne prosiriti broj glasova, tj. da je poenta da se izborom taj broj ne smanji. Da li je ovime smanjen/povecan, veze nemam. Iskreno,
ne znam ko bi to povecao broj ljudi koji ce glasati za Bidena...
Bernie motherfucking Sanders that's who.
Sorry...morao sam.

Jedini downside toga bi bio što bi i on i Biden mogli riknuti do izbora ili u sljedećih par godina.
Neki bi rekli da bi takav neko smanjio, a ne povecao broj glasova. Na primjer cijela Trumpova kampanja trenutno se svodi na to da opise Bidena kao "taoca ultraljevice". To je ono sto stratezi Republikanaca accross the board misle da je dobitna kombinacija. Nakon potpunog kraha takve struje u demokratskim primaries, I tend to agree. Drugim rijecima, takav neko, dobio na mostu, izgubio na cupriji, kako vec ono ide.
Kazem namjerno "takav neko" jer naravno sam Sanders nije nikad dolazio u obzir. Ne bi covjek sam to htio, niti bi to licilo i na sta, dva metuzalema haman pa dijametralno suprotnih razmisljanja.
Zamisli samo kakva bi to bila reakcija Sandersove omladine, kojoj je svakako mrsko glasati, kad bi njihov miljenik odjednom postao druga violina nekome poput Bidena. Mislim da bi dio njih odjebao Sandersa zbog toga, a ne odjednom zaljubio se u Bidena i dao mu glas.
Dio njih sigurno nece glasati za Bidena, i to je vec sto bi rekli baked in the cake.