Ima lagan nacin da to provjeris. Uzmes ogledalo, stavis ga ispod nosa, i normalno dises jedno minut. Je li zamaglilo? Ta magla je sacinjena od sitnih kapljica koje su potencijalni prenosnici virusa.BadBoy wrote: ↑11/08/2020 11:45 Imam jedno pitanje vezano za pravilno/nepravilno nošenje maske.
Naime, ako je glavna funkcija ovih hirurških i pletenih maski da zaustave kapljice tokom pričanja i disanja, koliko onda su onda zaista neučinkovite ako se nose samo preko usta?
Mislim da tokom pričanja ne frcaju sline ljudima![]()
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- geralt
#27151 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
- Tesla Edison
#27152 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
E to je već objašnjenjegeralt wrote: ↑11/08/2020 13:10Ima lagan nacin da to provjeris. Uzmes ogledalo, stavis ga ispod nosa, i normalno dises jedno minut. Je li zamaglilo? Ta magla je sacinjena od sitnih kapljica koje su potencijalni prenosnici virusa.BadBoy wrote: ↑11/08/2020 11:45 Imam jedno pitanje vezano za pravilno/nepravilno nošenje maske.
Naime, ako je glavna funkcija ovih hirurških i pletenih maski da zaustave kapljice tokom pričanja i disanja, koliko onda su onda zaista neučinkovite ako se nose samo preko usta?
Kako god, nadam se da će ovo sve oko virusa, prenosa, pandemije, panike i sl. ubrzo postati prošlost. Ostaje nam još zbrajanje štete koja nije mala. Kako materijalne tako i nematerijalne.
Vjerujem da će do kraja mjeseca i ameri izbaciti vakcinu. Neće oni dozvoliti sebi da kaskaju za "SSSR"-om u bilo čemu.
- geralt
#27153 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
... a onda odes na grafik i vidis da je Klix za danas unio podatke samo iz Sarajeva (ne iz ostatka FBiH), a za jucer unio podatke o broju umrlih pod broj novozarazenih (stvarni broj iz objavljene vijesti je 73, ne 14).TESLA_EDISON wrote: ↑11/08/2020 13:09 Danas opet dobar broj novih slučajeva. Nastavlja se pozitivan trend pada.
Šta ja rekoh neki dan za krivulju?
Ovo kad krene dole, ni Afrička šljiva ne dignu![]()
Interesantno da si obicno ti najglasniji o dovodjenju u pitanje Klixovog brojaca, a sada siris ocigledne, lako provjerljive neistine.
- Tesla Edison
#27154 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pomirio se druže. Kada sam ukazivao na manjkavosti, svi ostali panikbotovi su se u taj isti brojač kleli. Sad kad brojač nije po njihovom (ništa tebi lično), onda brojač ne valja.geralt wrote: ↑11/08/2020 13:16... a onda odes na grafik i vidis da je Klix za danas unio podatke samo iz Sarajeva (ne iz ostatka FBiH), a za jucer unio podatke o broju umrlih pod broj novozarazenih (stvarni broj iz objavljene vijesti je 73, ne 14).TESLA_EDISON wrote: ↑11/08/2020 13:09 Danas opet dobar broj novih slučajeva. Nastavlja se pozitivan trend pada.
Šta ja rekoh neki dan za krivulju?
Ovo kad krene dole, ni Afrička šljiva ne dignu![]()
Interesantno da si obicno ti najglasniji o dovodjenju u pitanje Klixovog brojaca, a sada siris ocigledne, lako provjerljive neistine.
Tako je to. Kad je velika brojka zaraženih, panikbotovi zapomažu, zatvaraj sve, "izgibosmo ljudi", a kada je mala brojka, tad nalaze 1001 razlog da tu brojku omalovaže. Najčešći argument je "malo se testiralo" i "ima ih puno za koje se ne zna",...
A danas su botovi skočili ko hemeroidi na pakašu. I "spavači" se aktivirali kojih mjesecima nije bilo na temi.
- Ironmen
#27155 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jos je interesantnije da smo prije 13 dana imali 300+ zarazenih a juce samo 0 oporavljenih i da to niko ne spominje, da toga nema N1 kanalu kao ni na klix portalu, a vidim ni forumase puno ne zanima zasto je juce brojac pokazao 0 oporavljenih, dok hrati lagano svaki dan imaju minus od 20 30 slucajeva i sada su na 500 trenutno aktivnih slucajeva ..
BiH je na 7000+ aktivnih slucajeva i granice ce nam biti zatvorene ovim tempom do 2022 kada bi se trebala pojaviti vakcina za zemlje 3 reda kao sto je amidza Bil i najavio.
Naravno ne treba dalje diskutovati sta ce se desiti sa nasim turizmom, ugostiteljstvom i ostalim..
BiH je na 7000+ aktivnih slucajeva i granice ce nam biti zatvorene ovim tempom do 2022 kada bi se trebala pojaviti vakcina za zemlje 3 reda kao sto je amidza Bil i najavio.
Naravno ne treba dalje diskutovati sta ce se desiti sa nasim turizmom, ugostiteljstvom i ostalim..
- geralt
#27156 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nemoj me pogresno shvatiti, nista ni tebi licno, samo trebamo svi biti svjesni da Klix nema bas najjaci standard lektorisanja onog sto objavljuje. I sam radim sa podacima i znam koliko je lako unijeti broj u pogresnu kolonu, ili pritisnuti 3 umjesto 6 na tastaturi. Ne treba uvijek i u svemu traziti zavjeru, ali greske treba ispravljati bez obzira na ciju "stetu" idu.TESLA_EDISON wrote: ↑11/08/2020 13:30 Pomirio se druže. Kada sam ukazivao na manjkavosti, svi ostali panikbotovi su se u taj isti brojač kleli. Sad kad brojač nije po njihovom (ništa tebi lično), onda brojač ne valja.
Tako je to. Kad je velika brojka zaraženih, panikbotovi zapomažu, zatvaraj sve, "izgibosmo ljudi", a kada je mala brojka, tad nalaze 1001 razlog da tu brojku omalovaže. Najčešći argument je "malo se testiralo" i "ima ih puno za koje se ne zna",...
A danas su botovi skočili ko hemeroidi na pakašu. I "spavači" se aktivirali kojih mjesecima nije bilo na temi.
-
Sociolog
#27157 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Hoce li se raditi obdukcija za ovog doktora sto je preminuo u 35 godini iz Travnika + radio na plucnim bolestima, velika koincidencija
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#27158 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kako se neko moze pouzdati u klix brojač? Pa nisu oni neka medicinska ustanova, već obično zutilo. Taj novinar počne uređivati brojač na nacin da prati izvještaje nadležnih institucija, nazove ga neko da da ekskluzivu, ovaj se pogubi I objavi ono što je stigao.Hajde može se sutradan dodati.
- Tesla Edison
#27159 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sve ja to znam, ali nije to bila poenta napisanog.geralt wrote: ↑11/08/2020 13:33Nemoj me pogresno shvatiti, nista ni tebi licno, samo trebamo svi biti svjesni da Klix nema bas najjaci standard lektorisanja onog sto objavljuje. I sam radim sa podacima i znam koliko je lako unijeti broj u pogresnu kolonu, ili pritisnuti 3 umjesto 6 na tastaturi. Ne treba uvijek i u svemu traziti zavjeru, ali greske treba ispravljati bez obzira na ciju "stetu" idu.TESLA_EDISON wrote: ↑11/08/2020 13:30 Pomirio se druže. Kada sam ukazivao na manjkavosti, svi ostali panikbotovi su se u taj isti brojač kleli. Sad kad brojač nije po njihovom (ništa tebi lično), onda brojač ne valja.
Poenta je da panikbot traži uvijek razlog za svoju tvrdnju i koristi sve resurse, bez obzira da li je to ranije popljuvao.
Sad da Nestorović kaže da je Virus najveća opasnost a Mirsada Hukić da kaže nema mjesta panici, svi ti panikbotovi bi stavili Nestorovića na avatar a po Hukićki bi pljuvali bez obzira što su do sada radili obratno.
Ovo samo primjer navodim.
-
laik1981
#27160 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ocigledno je bajram primirio koronu 
- oldtajmer
#27161 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jedan semberski domaćin, mještanin Batkovića, početkom avgusta organizirao je svadbu pod šatorom, na svom imanju za oko 250 zvanica, uprkos zabrani nadležnih kriznih štabova da se na jednom mjestu u vrijeme pandemije virusa korona ne može okupiti više od 50 ljudi.
Iako su ga komunalni policajci na vrijeme upozorili, najavivši mu i prekršajnu prijavu, on je ostao dosljedan: „ Ja ću svadbu napraviti, a vi radite šta hoćete“. Nakon toga postavio je šator za 700 zvanica, poštujući i propisanu fizičku distancu i razmak između gostiju.
Na svadbu su došli gosti, njih oko 250, ali i komunalni policajci i pripadnici Policijske uprave Bijeljina. Uprkos prekršajnoj prijavi, svadba nije prekinuta. Slavlje je nastavljeno i gosti su se veselili do kasno u noć.
-
BadBoy
#27162 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Naravno, nego pitam se da li je to "dovoljno" da se prenese drugima jer ipak nije isto kao kad te okupa dok priča.geralt wrote: ↑11/08/2020 13:10Ima lagan nacin da to provjeris. Uzmes ogledalo, stavis ga ispod nosa, i normalno dises jedno minut. Je li zamaglilo? Ta magla je sacinjena od sitnih kapljica koje su potencijalni prenosnici virusa.BadBoy wrote: ↑11/08/2020 11:45 Imam jedno pitanje vezano za pravilno/nepravilno nošenje maske.
Hoću reći, možda je bolje da je nose i samo preko usta nego nikako.
- Tesla Edison
#27163 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Bajram 1, Protesti, Neum, Bajram 2, Međugorje, Dijaspora iz N. Pazara....
Najavljivali su stotine hiljada mrtvih, i na kraju ćorak. Hvala Bogu da je tako.
To su bolesni umovi. Kad se samo sjetim koliko su neki slavili kada se pojave velike brojke, kačili slike Sergeja Bubke, sa ushićenjem govorili "Evo gaaa, rekord!" i sl. Da ne spominjem fašističke, islamofobične i rasističke ispade od istih tih pojedinaca.
- geralt
#27164 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mislim da ti to niko ne zna odgovoriti, jer ne znam da li je utvrdjeno kolika je kolicina virusa potrebna da izazove zarazu. Za MERS je to procijenjeno na 10 000 cestica virusa, tako da je za SARS-2, koji je oko 3 puta zarazniji, to vjerovatno oko 2-3000.
U svakom slucaju sto manje to bolje, i sto ti je manja izlozenost i broj cestica koje inicijalno uneses, to je slabija klinicka slika i veca sansa da prodjes bez simptoma.
-
laik1981
#27165 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma ko ih sisa. Najavljivace oni ponovo spanske i talijanske scenarije cim ugrabe priliku. Ako se krene u skolu normalno to ce im biti novi povod za histeriju. Sad se i ruska vakcina u startu diskvalifikuje jer ta vijest relaksira situaciju..TESLA_EDISON wrote: ↑11/08/2020 13:52Bajram 1, Protesti, Neum, Bajram 2, Međugorje, Dijaspora iz N. Pazara....
Najavljivali su stotine hiljada mrtvih, i na kraju ćorak. Hvala Bogu da je tako.
To su bolesni umovi. Kad se samo sjetim koliko su neki slavili kada se pojave velike brojke, kačili slike Sergeja Bubke, sa ushićenjem govorili "Evo gaaa, rekord!" i sl. Da ne spominjem fašističke, islamofobične i rasističke ispade od istih tih pojedinaca.
- dječak sa šibicama
#27166 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Zasto se ovi sto ne vjeruju u brojeve kad isti rastu, referiraju na iste (brojeve) kad padaju
Posebno jer su odokativni, klix kaze u Sarajevu 55 a Avaz 66.
Posebno jer su odokativni, klix kaze u Sarajevu 55 a Avaz 66.
-
BadBoy
#27167 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jasno, razumijemo se. Cijela poente svih mjera je smanjenje rizika i šansi za prenos dovoljne količine virusa.geralt wrote: ↑11/08/2020 13:57Mislim da ti to niko ne zna odgovoriti, jer ne znam da li je utvrdjeno kolika je kolicina virusa potrebna da izazove zarazu. Za MERS je to procijenjeno na 10 000 cestica virusa, tako da je za SARS-2, koji je oko 3 puta zarazniji, to vjerovatno oko 2-3000.
U svakom slucaju sto manje to bolje, i sto ti je manja izlozenost i broj cestica koje inicijalno uneses, to je slabija klinicka slika i veca sansa da prodjes bez simptoma.
Ja se samo na taj način pokušavam utješiti da ima bar neke fajde i od ovog nosanja oko usta
- dječak sa šibicama
#27168 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
U Hrvatskoj su dosli do zakljucka, prateci zarazene, da su glavni rasadnici virusa nocni klubovi na Jadranu.
Vecina novozarazenih virus je pokupila tamo.
Vecina novozarazenih virus je pokupila tamo.
- zomri
#27169 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
evo hajde konkretno nađi post gdje se najavilo stotinu hiljada mrtvih.TESLA_EDISON wrote: ↑11/08/2020 13:52Bajram 1, Protesti, Neum, Bajram 2, Međugorje, Dijaspora iz N. Pazara....
-
kindlas
#27170 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kazu da je preminuo od zatajenja srca, nema veze sa koronom, ako je vjerovati direktoru bolnice.
U manjim mjestima u citavoj drzavi se redovno odrzavaju svadbe u svadbenim salonima sa preko 200 zvanica, bez ikakvih mjera kao da korona ni ne postoji. Policija to naravno zna i vidi kao i ja ali ih zaboli neka stvar.oldtajmer wrote: ↑11/08/2020 13:49Jedan semberski domaćin, mještanin Batkovića, početkom avgusta organizirao je svadbu pod šatorom, na svom imanju za oko 250 zvanica, uprkos zabrani nadležnih kriznih štabova da se na jednom mjestu u vrijeme pandemije virusa korona ne može okupiti više od 50 ljudi.
Iako su ga komunalni policajci na vrijeme upozorili, najavivši mu i prekršajnu prijavu, on je ostao dosljedan: „ Ja ću svadbu napraviti, a vi radite šta hoćete“. Nakon toga postavio je šator za 700 zvanica, poštujući i propisanu fizičku distancu i razmak između gostiju.
Na svadbu su došli gosti, njih oko 250, ali i komunalni policajci i pripadnici Policijske uprave Bijeljina. Uprkos prekršajnoj prijavi, svadba nije prekinuta. Slavlje je nastavljeno i gosti su se veselili do kasno u noć.
- Tesla Edison
#27171 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
zomri wrote: ↑11/08/2020 14:35evo hajde konkretno nađi post gdje se najavilo stotinu hiljada mrtvih.TESLA_EDISON wrote: ↑11/08/2020 13:52Bajram 1, Protesti, Neum, Bajram 2, Međugorje, Dijaspora iz N. Pazara....
Ostali si su svi tu negdje. Svi su oni "samo za maske" a u suštini spinuju kako smo neodgovorni da bi na kraju lockdown ispalo kao opravdano rješenje.arminvlv wrote: ↑11/06/2020 16:04 Govorio sam vam da je karantin najbolje rjesenje. Sad imamo italijanski scenario i sve za sta se gospodin Solak borio i na kraju nepravedno optuzen je palo u vodu. Moje saucesce za sve koji ce nastradati u narednom periodu a ne sumnjam da ce ih biti na stotine i stotine hiljada.
Nazivali ste me trolom i uhljebom a to nisam. Radim u zdravstvenom osiguranju i licno sam trazio da radim od kuce jer sam odgovoran. To mozete i vi jer zdravlje je najbitnije. Nemojte dozvoliti da vas lazne vijesti dovode u zabludu. Ovaj virus je najsmrtonosniji ikad zabiljezen.
Pogledajte ove slike ovo su sve preminuli od virusa
#OstaniDoma #BudiOdgovoran
Imaju oni svoju kraljicu panike i ublehe:
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... io-564704
Ako se ovako nastavimo ponašati prijeti nam španski scenario. Nama sve više obolijevaju djeca. Sve će nam se vratiti na staro. Strašno sam razočarana.
A još na TV-u priča protiv vakcine. Koji paradoks i ironija.Prema njenim riječima, ako se ovakvo ponašanje ljudi nastavi, što će za posljedicu imati naglo širenje virusa, nije isključeno ponovo zatvaranje poslovnih subjekata.
- Mi u BiH sada imamo jedan pravi "bosanski lonac" različitih sojeva koronavirusa. Do sada smo detektovali italijanski, španski, američki, njemački i brojne druge sojeve virusa. Svi se, izgleda, skupljaju ovdje kod nas - istakla je Hukić.
- zomri
#27172 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
aha znači za relevantno uzimaš nekog klona, trola čiji profil haman i ne postoji više. klasični strawman po kome ćeš da lupaš dokle hoćeš.
kad te čovjek čita rekao bi da su mogy i ostali redovni forumaši iz "drugog tabora" najavljivali apokalipsu
kad te čovjek čita rekao bi da su mogy i ostali redovni forumaši iz "drugog tabora" najavljivali apokalipsu
- Tesla Edison
#27173 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Iznosiš neistinu. Haj postavi post gdje sam to rekao za Mogy? Mogy, Splinter i njima slični su ni tamo ni vamo, što je ovdje, u ovoj situaciji idealno.
Znaš ti dobro na koga sam ja mislio samo se praviš blesav.
-
isx
-
omar little
#27175 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
nema toga. razbacivanje preuvelicanim upisom random osobe. panicari, panicbotovi, propagandisti, a on nakon svog ovog vremena nema predstave o najelementarnijim stvarima vezanim za virus. treba njega bombardovati njegovim neobrazovanim, neinformiranim i glupim upisima, kao sto on sabotira temu lazima i glupostima mjesecima. zna on cime se i kako lijeci korona.
TESLA_EDISON wrote: ↑22/05/2020 19:43 Mirno spavajte. Sezona gripe je prošla. Za eventualne simptome uzmete gripostat ili rihnostop i nema brige.
I ne znam šta paničite. Izolaciju je ukinula i HR i SR i mnoge druge zemlje i šta se desilo? Ništa. Neće se ni ovdje ništa desiti.
TESLA_EDISON wrote: ↑27/05/2020 12:59
Propaganda. 90% ih je umrlo prirodnom smrću.
Umre baba dijabetičarka od 95 godina sa tumorom na mozgu, cirozom jetre i visokim holesterolom u isto vrijeme i oni kažu "umrla od korone".
Ma hajte molim vas![]()
TESLA_EDISON wrote: ↑28/05/2020 14:07
Nego fino ljudima nabacili brnjice, uveli distancu, bombrduju lažnim brojkama i izmišljenim žarištima a skoro milijarda maraka nestade preko papira.
Samo nažalost, ljudi su pokazali da su poslušne ovce te se bojim da je ovo samo početak i generalna proba nečeg puno opasnijeg. Imaju medije, imaju poslušnike, imaju samozvane "stručnjake" i mogu šta hoće.
Sutra da kažu da korona ne napade ljude bez odjeće, pola bi ih po gradu golo hodalo. Prije smo se borili za neku slobodu govora a sada su nam preko noći oduzeli i slobodu razmišljanja.
TESLA_EDISON wrote: ↑02/06/2020 09:44 Vrijeme je da se ova tema i cijeli pdf zaključa. Kraj pandemije,
TESLA_EDISON wrote: ↑04/06/2020 19:19
Epidemiolozi koji nisu pod kontrolom režima fino kažu "Virusu je čovjek neprijatelj. Kad jednom prođe kroz tijelo on oslabi. Na drugoj osobi je dosta slabiji a u tećoj još slabiji". Moguće da za ovaj virus (baš kao i za prehladu) nikad i ne bude vakcina (vjerovatno nikad neće ni biti) al kako vrijeme prolazi, virus će toliko oslabiti da ćemo ga vjerovatno svi imati zajedno sa simptomima slabije prehlade.
I ovo do sada, u prvom valu nije ništa drugo nego jača gripa ali propaganda sa lažnim slikama kamiona sa tijelima, izrežiranih scena osoba koje plaču nad grobovima umrlih te scene kako se ljudi ruše na ulici i sl., čini svoje. Nabavljaju respiratore a svi stučnjaci preporučuju da se ljudi ne stavljaju na respiratore jer je to sigurna smrt. Naravno moraju se respiratori nekome prodati. Najnovija informacija je da se korona najefikasnije liječi paracetamolom i ibuprofen-om. Ovaj drugi ja korisnim kada me boli glava. Toliko i ozbiljnosti virusa.
Stvar je u tome da se ubaci panika među ljude, zatvore u kuće i udri. Sve što ne mogu u redovnom stanju da odrade, to učine u vanrednom.
TESLA_EDISON wrote: ↑04/06/2020 19:58
Jeste ali sve zavisi i od imunog sistema. Virus nije bakterija da direktno od njega imaš tegobe. Nije čak ni živa tvar. Virus samo natjera tijelo da radi protiv tebe. Tebe ne "ubija" virus već vlastito tijelo.
E sad, korona je kao i svaki drugi virus. U početku se nije puno znalo o njemu a i sam naziv virusa djeluje strašno (SARS-Cov2). Znamo svi šta je SARS i MERS i koliko je problema ta bolest napravila. Ovaj virus nije ni blizu SARS-a i MEARS-a jer da jeste, vjerujte mi, u italiji bi bilo desetine miliona mrtvih.
Sve u vezi ovog virusa je propaganda. Od samog naziva pa nadalje. Eno dekan zaražen, nije ni znao. Ruku dajem da sam ga i ja fasovao, možda i prebolovao a i da ne znam, kao i većina vas.
Samo ne mogu da vjerujem da neko ovo ispod podržava i dijeli isto mišljenje. Taj je onda toalna ali baš totalna budala. I nek se ne uvrijedi, bolje mu je da što prije to shvati.
TESLA_EDISON wrote: ↑08/06/2020 16:35 Pa i tu ublehu o eksponencijalnom rastu su izrekli epidemiolozi bez ikakve naučne studije o tome.
TESLA_EDISON wrote: ↑08/06/2020 12:20 Italija ima katastrofalan zdravstveni sistem (prepisan od SAD-a) dok recimo balkanske zemlje imaju odličan (primarna, sekundarna i tercijarna zaštita).
TESLA_EDISON wrote: ↑10/06/2020 12:04
Naravno, zato i treba odgovarati svako ko TVRDI da je zaraženih toliko i toliko, umrlih toliko i toliko zbog korona virusa. Klasično širenje dezinformacija u svrhu destabilizacije i panike a zarad ličnih interesa pojedinaca. Iz tog razloga sve ovakve priče i slučajeve trebaju nadležni organi, a prije svega Sud i Tužilaštvo, dobro da istraže.