M astavit iha Very hard mi se čini više prhvatljvijim, ionako protivnike pretrčavam kao kornjače, pomal odosadno...arnes_king wrote: ↑10/08/2020 16:45Slobodno digni i lagano, sad ima u ultra hard al to je vec previse. Trebat ce ti vremena da se ustelis ali onda treba bas taktizirat, pratit slabe tacke i namucit se ali bude zadovoljstvo kad ih tako ubijasTrafalgar Law wrote: ↑10/08/2020 16:43Veruejm ti, i ja volim da malo to bude malo teže.arnes_king wrote: ↑10/08/2020 16:38
Moze
Normalno igre igram na normal ili easy, ali u hzd sam uzivao na very hard.
Moram naći načina da dodam kolorita, volim žive boje u igri.ipak nema smisla velike mehanicke dinosaure rijesavat sa par strijela. Ako gdje bas zapnes, npr cauldron neki, tad mozes malo spustit pa poslije vratis
![]()
Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- SmokingMan
#32776 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
- Veigar
#32777 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Znam meni da bi za ispod 10
- ferratilis
#32778 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Najnize sto sam nasao je 8 funti, ili malo vise od 10 dolara ako odaberes tu opciju
https://www.cdkeys.com/fallout-4-game-o ... eam-cd-key
- Veigar
#32779 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
jel ovo pouzdana stranica?ferratilis wrote: ↑10/08/2020 17:57 Najnize sto sam nasao je 8 funti, ili malo vise od 10 dolara ako odaberes tu opciju
- Veigar
#32780 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kreditnom bih kupio zato pitam jel pouzdana?ferratilis wrote: ↑10/08/2020 17:57 Najnize sto sam nasao je 8 funti, ili malo vise od 10 dolara ako odaberes tu opciju
- ferratilis
#32781 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jest pouzdana. Preporucujem ovaj pretrazivac kad trazis najbolji deal. Lijevi tab su zvanicni prodavaci koji obicno imaju ugovore sa publisherima i kupuju bulk kljuceve i onda preprodaju. Desni tab su online "pijace" gdje ljudi mogu prodavati kljuceve za koje se ne zna porijeklo. Ali kod njih 99% radi. Koliko znam, CD Keys isto kupuje bulk kljuceve.
https://gg.deals/pack/fallout-4-game-of ... r-edition/
I CD Keys je jedina od tih izlistanih koja ne uzima proviziju. Vecina ostalih uzme oko pola dolara.
https://gg.deals/pack/fallout-4-game-of ... r-edition/
I CD Keys je jedina od tih izlistanih koja ne uzima proviziju. Vecina ostalih uzme oko pola dolara.
- Veigar
#32782 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
gotovo je kupio sam šta bude biće. I nema nekih para na kartici 
- ferratilis
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- He1972
#32785 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
upratio i čekam ko zapeta puška, sad kad im opet zaguše servere, bit će veselo....Chmoljo wrote: ↑11/08/2020 02:51 ako ko nije upratio...
https://www.eurogamer.net/articles/2020 ... ames-store
- Averus
#32786 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@ferratilis
Znači definitivno će biti FPS
Uprkos hype-u i CDPR-u, mislim da se ta igra neće uskoro igrati...
Znači definitivno će biti FPS
Uprkos hype-u i CDPR-u, mislim da se ta igra neće uskoro igrati...
- aditon
#32787 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
što bježiš od FPS-a..nije takmičarska igra da ti treba neki poseban skill...meni je totalno nebitno kod ove igre iz kojeg se lica radnja odvija..ali zato se radujem svemu ostalom što ova igra donosi (ili bi trebala da donese)
ja jedva čeakm da izađe 
- Averus
#32788 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma više sam mislio u fazonu neću je odmah uzimati kao što sam potajno planirao 
Nemam ništa protiv SP FPS, npr Dishonored mi je leg'o samo tako.
Nego mislim da za ovakve story driven igre je najbolji TPS ili RPG.
Evo npr Bioshock je dobar FPS sa dobrom pričom, ali meni se nije dalo igrati dalje od sat-dva, jer nekako ne doživljavam igru i priču na taj neki način koji mi odgovara...
Evo npr Bioshock je dobar FPS sa dobrom pričom, ali meni se nije dalo igrati dalje od sat-dva, jer nekako ne doživljavam igru i priču na taj neki način koji mi odgovara...
- Veigar
#32789 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Meni je dishonored malo priglupa igrica. Pokušao sam se natjerati međutim nakon dva tri sata je više ne upalih niti pokrenuh i nakon mjesec dana uninstal. dok sam recimo fallout 4 narodnu verziju odigrao jedno 5 puta, eno sad i jučer kupih GOTY verziju da odradim i dlc-ove i isprobam one razne modove. Doduše kažu o ukusima se ne raspravlja.Averus wrote: ↑11/08/2020 09:23 Ma više sam mislio u fazonu neću je odmah uzimati kao što sam potajno planirao
P.S.
Nikad ne upitah a je li moguće modove stavljati i na narodne verzije softwera?
- ferratilis
#32790 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
I mene brine sto toliko pokazuju puske. Npr. Deus Ex ima samo nekoliko pusaka, ali zato ima dosta RPG elemenata u vidu upgradea, cybernetic abilities, opcija u gameplayu, ogroman fokus na level design gdje mozes birati kako ces odraditi quest itd. Cini mi se da Cyberpunk vise ide na Fallout stil. Ne sumnjam da ce biti dobra igra, ali je sigurno necu igrati na dan izlaska.
Ako mislis da je Dishnored dobar, probaj Prey. Garantujem da ce ti s svidjet. Mozda i najbolja igra od Arkane-a dosad.
- aditon
#32791 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
I prey i doshonored sam igrao i obje igre su ok, preporučujem svima koji nisu da je probaju. Samo ka vidim ovu grafiku na Cyberpunku, ako ništa drugo, igra zbog toga vrijedi. Neću je ni ja igrati na dan izlaska, to je sigurno...
Fallout 4 mnogima nije dobar, meni npr, je odličan. Generalno mi je jedna od dražih igara iako ima mnogo stvari koje bi promijenio ali svejedno mi je pružila mnogo sati zabave
Fallout 4 mnogima nije dobar, meni npr, je odličan. Generalno mi je jedna od dražih igara iako ima mnogo stvari koje bi promijenio ali svejedno mi je pružila mnogo sati zabave
- SanskiBiser
#32792 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Cyberpunk je adaptacija table top RPG igre u kojoj postoji OGROMAN arsenal i koji se prenosi koliko vidim dosta vjerno u video igru.ferratilis wrote: ↑11/08/2020 09:34I mene brine sto toliko pokazuju puske. Npr. Deus Ex ima samo nekoliko pusaka, ali zato ima dosta RPG elemenata u vidu upgradea, cybernetic abilities, opcija u gameplayu, ogroman fokus na level design gdje mozes birati kako ces odraditi quest itd. Cini mi se da Cyberpunk vise ide na Fallout stil. Ne sumnjam da ce biti dobra igra, ali je sigurno necu igrati na dan izlaska.
Ako mislis da je Dishnored dobar, probaj Prey. Garantujem da ce ti s svidjet. Mozda i najbolja igra od Arkane-a dosad.![]()
https://cyberpunk.fandom.com/wiki/Weapo ... rpunk_2020
stranice i stranice oruzja uz to se sva mogu modifikovati.
- Averus
#32793 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Meni recimo Fallout niti jedan jedini nije legao 
Jednostavno me nešto odbijalo još od Fallout 1&2, a imao sam original igre...
A Dishonored sam prekucao, bio mi je zanimljiv blend sneakera (što manje ubijanja), sci-fi/steampunk varijante i te neke mistike.
Međutim Dishonored 2 sam uzeo, došao do jednog dijela i odustao jer je postao toliki smor... Nekako baš na silu ugurane neke stvari. Sreća, nisam DLC-ove kupovao, koliko sam vidio ništa vrijedno nema.
Prey sam gledao jarana kako igra, kad je tek izašao. Super je izgledao tad, ne znam da li bih ga sad igrao jer godinama sam sve manje i manje uživao u FPS-u...
Što se tiče Cyberpunk-a, sad mi je još manje jasan izbor da bude FPS, ako je rađen po RPG-u
Vjerujem da će CDPR opet odraditi dobar posao, stvarno u to ne sumnjam.
@Veigar
A što se tiče modova, mogu modovi i na pirat, ako ih ima na nexusmods
Samo oni što su vezani za DRM ne mogu (steam workshop npr)
Jednostavno me nešto odbijalo još od Fallout 1&2, a imao sam original igre...
A Dishonored sam prekucao, bio mi je zanimljiv blend sneakera (što manje ubijanja), sci-fi/steampunk varijante i te neke mistike.
Međutim Dishonored 2 sam uzeo, došao do jednog dijela i odustao jer je postao toliki smor... Nekako baš na silu ugurane neke stvari. Sreća, nisam DLC-ove kupovao, koliko sam vidio ništa vrijedno nema.
Prey sam gledao jarana kako igra, kad je tek izašao. Super je izgledao tad, ne znam da li bih ga sad igrao jer godinama sam sve manje i manje uživao u FPS-u...
Što se tiče Cyberpunk-a, sad mi je još manje jasan izbor da bude FPS, ako je rađen po RPG-u
Vjerujem da će CDPR opet odraditi dobar posao, stvarno u to ne sumnjam.
@Veigar
A što se tiče modova, mogu modovi i na pirat, ako ih ima na nexusmods
Samo oni što su vezani za DRM ne mogu (steam workshop npr)
Last edited by Averus on 11/08/2020 10:29, edited 1 time in total.
- ferratilis
#32794 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nema veze koliko oruzja ima, promijenili su igru dosta od onog sto su davno obecali. Cak vise i ne koriste termin RPG, nego open world action adventure. Od RPG-a sa shooter elementima je postao shooter sa RPG elementima
Meni to ne odgovara. Doduse, i ne cudi me puno, jer se cijela AAA industrija pretvorila u Marvel. Ko zeli nesto drugacije, mora se okrenut indie igrama.

- Averus
#32795 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
A indie igre generalno boluju od problema što su u prvih sat-dva zanimljive i onda sve ostalo postane repetitivno i dosadi. 
-
Tabakmalac
#32796 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja bi to smatrao više subjektivnim nego objektivnim mišljenjem. Case in point: The Binding of Isaac, Shovel Knight, Cuphead, Dead Cells itd. Po meni jedne od najboljih indie igara koje i dan danas npr. igram ako nemam ništa drugo.
- Veigar
- ferratilis
#32798 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
+Bastion, Transistor, Subnautica, Divinity Original Sin, Hollow Knight, Hyper Light Drifter, Amnesia, SOMA, Witness itd. itd.Tabakmalac wrote: ↑11/08/2020 10:47 Ja bi to smatrao više subjektivnim nego objektivnim mišljenjem. Case in point: The Binding of Isaac, Shovel Knight, Cuphead, Dead Cells itd. Po meni jedne od najboljih indie igara koje i dan danas npr. igram ako nemam ništa drugo.
jbg toliko dobrih ima mogla bi se prilicno duga lista napravit
- Averus
#32799 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma ne namećem svoje mišljenje, nego onako komentarišem. Naravno da i među indie ima strašnih igara, remek djela zapravo.Tabakmalac wrote: ↑11/08/2020 10:47 Ja bi to smatrao više subjektivnim nego objektivnim mišljenjem. Case in point: The Binding of Isaac, Shovel Knight, Cuphead, Dead Cells itd. Po meni jedne od najboljih indie igara koje i dan danas npr. igram ako nemam ništa drugo.
Samo eto, neki problem koji se baš često javlja je ta repetitivnost nakon određenog segmenta igre, a to je i za očekivati kad su to sve igre sa manjim budžetom. Rijetko ko se posveti do te mjere da ne odustaje i nastavlja izmišljati levele, likove, segmente priče itd. do kraja igre.
Pogledam reviewe na dosta indie igara koje su me privukle i skoro svaki put ista tema rasprave - "brzo dosadi". Šteta, ali nadam se da će to sve rezultirati sve boljim i boljim indie igrama, da pariraju ovim papcima s vrha koji samo gutaju novac
- Veigar
#32800 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nisam znao da je ovo indie naslov. Izgleda da ja i ne znam šta tačno znači riječ "indie".ferratilis wrote: ↑11/08/2020 10:54Divinity Original SinTabakmalac wrote: ↑11/08/2020 10:47 Ja bi to smatrao više subjektivnim nego objektivnim mišljenjem. Case in point: The Binding of Isaac, Shovel Knight, Cuphead, Dead Cells itd. Po meni jedne od najboljih indie igara koje i dan danas npr. igram ako nemam ništa drugo.