Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nivelacija wrote: ↑10/08/2020 11:18
Samo masovni protesti i zahtijevati 30% skidanje primanja SVIM BUDZETSKIM korisnicima.
Hapsenje kriznog staba, prvog Čerkeza i medija koji sijaju strah sto direktno utječe na obim posla i mnoge unistene zivote radi gubitka posla.
Čerkez razvija vakcinu na bazi negativnih jona iz Visokog. Nemoj njega.
Jebo državu gdje je teoretičar zavjere u kriznim štabu.
Bilo ko krsi zakone, uznemirava stanovnistvo treba da odgovara bio ti, Čerkez ili ja, samo ovdje ovo uznemiravanje ima i druge posljedice tj katastrofalne posljedice po ekonomiju a tek se približavamo jeseni.
Mnogi su upravo sada sticali zalihe za jesen i zimu, vidjecemo sta nas ceka, jos nismo svjesni.
dječak sa šibicama wrote: ↑10/08/2020 11:17
Za ekonomiju je valjda zaduzen neko, nekakva vlada, imamo li mi vladu?
Ako vlada ne radi nista, vladu rusis na izborima, imamo li mi izbore?
Ali ne, kako glasati protiv "svojih", gradjanstvo koje uredno zaokruzi uvijek iste mufljuze sada kuka kako ce nam propasti ekonomija. Ma sta kazete, a prije korone nam je ekonomija bila fabulozna.
Hoce li u ovom pokusaju od drzave ikada iko preuzeti odgovornost.
Imamo izbore na kojima se hladno ponisti pola miliona glasackih listica , dok u isto vrijeme par stotina hiljada uhljeba odluce ko ce biti na vlasti..
Kod mene u komsiluku lik otvorio kafic, prije par dana, svaki dan organizuje neka druzenja, ko da virus ne postoji. Niko masku ne nosi normalno bar ja nisam na slikama vidio, cuga se, jede se, njemu interes da razvije posao.
Takvih primjera je bezbroj. Ignorisanjem virusa do pobjede.
Nije tacno, na zadnjim opcim izborima nevazecih listica je bilo 120 hiljada, ne pola miliona.
Kako sam bio posmatrac na jednom izbornom mjestu, mogu reci da je gomila nevazecih listica i niko ih namjerno ne ponisti. Ljudi crtaju po listicu, polne organe, pisu kojesta, zaokruze sve redom, sprdaju se.
skafiskafsnjak wrote: ↑10/08/2020 11:21
Izvini, ali jesi vidio slike iz kafica ? Jedno na drugom svi.... Jebo ti nosenje maske u trznom ako se u kafic natrpaju. Treba stolove odmaknuti.
Ovdje ti jedno na drugom? Pa likovi baš poštuju distancu, loš ti primjer.
skafiskafsnjak wrote: ↑10/08/2020 11:21
Izvini, ali jesi vidio slike iz kafica ? Jedno na drugom svi.... Jebo ti nosenje maske u trznom ako se u kafic natrpaju. Treba stolove odmaknuti.
Ovdje ti jedno na drugom? Pa likovi baš poštuju distancu, loš ti primjer.
Ako je ovo drzanje distance, onda se ne cudim sto ima.sve vise zarazenih
dječak sa šibicama wrote: ↑10/08/2020 11:34
Nije tacno, na zadnjim opcim izborima nevazecih listica je bilo 120 hiljada, ne pola miliona.
Kako sam bio posmatrac na jednom izbornom mjestu, mogu reci da je gomila nevazecih listica i niko ih namjerno ne ponisti. Ljudi crtaju po listicu, polne organe, pisu kojesta, zaokruze sve redom, sprdaju se.
Hej 500000 ponistenih, a da ne pricamo o bugarskim vozovima i ostalom. Pola ljudi koji izadju na izbore crta polne organe i crteze? Kako da ne. Nego potrudi se da bolje posmatras sledeci put..
dječak sa šibicama wrote: ↑10/08/2020 11:32
Ako razmakne stolove gubi broj musterija.
Kod mene u komsiluku lik otvorio kafic, prije par dana, svaki dan organizuje neka druzenja, ko da virus ne postoji. Niko masku ne nosi normalno bar ja nisam na slikama vidio, cuga se, jede se, njemu interes da razvije posao.
I ko je odgovoran?
Inspekcije.
Dakle, ako je ovo inspekciji OK onda ne vidim razloga zašto tu ne izlaziti. Ako se zaraziš onda udarati po tužbama. Prvo tužiti inspekciju, pa krizni štab i na kraju federaciju.
Dosta više te priče da je narod (ne)odgovoran za broj zaraženih umjesto onih koji trebaju biti odgovorni a to su inspekcije, policija i krizni štab. Sve su svalili na građane, dok oni idu po Turskoj na ljetovanja, dozivaju kišu na piramidama i tako dalje.
To je pola miliona na nekoliko miliona uzoraka, predsjednistvo, parlament, dva entiteska parlamenta, predsjednik RS, 10 kantona, tu je rijec o 8-9 miliona listica.
dječak sa šibicama wrote: ↑10/08/2020 11:32
Ako razmakne stolove gubi broj musterija.
I ko je odgovoran?
Inspekcije.
Dakle, ako je ovo inspekciji OK onda ne vidim razloga zašto tu ne izlaziti. Ako se zaraziš onda udarati po tužbama. Prvo tužiti inspekciju, pa krizni štab i na kraju federaciju.
Dosta više te priče da je narod (ne)odgovoran za broj zaraženih umjesto onih koji trebaju biti odgovorni a to su inspekcije, policija i krizni štab. Sve su svalili na građane, dok oni idu po Turskoj na ljetovanja, dozivaju kišu na piramidama i tako dalje.
Hoćemo ŠveCki model na Balkanu i to u BiH...ne ide to kod nas. Nismo kompatibilni sa takvim živtonim stavom i razmišljanjem.
dječak sa šibicama wrote: ↑10/08/2020 11:43
To je pola miliona na nekoliko miliona uzoraka, predsjednistvo, parlament, dva entiteska parlamenta, predsjednik RS, 10 kantona, tu je rijec o 8-9 miliona listica.
Znam ja da je to vama sica, a Sefik dobi sa 20k glasova vise. Jebo 500k listica. O kradjama identiteta, glasanju mrtvih, bugarskim vozovima i ostalim prevarama da ne govorimo. Uhljebi se ne mogu pobijediti na izborima. Prvo treba kakvim ostrim protestima rasturiti uhljebska legla nepotizma i korupcije, pa tek onda pricati o izborima. Izbori u BiH su obicna podvala.
Last edited by laik1981 on 10/08/2020 11:52, edited 1 time in total.
Da, naslusao sam se prica o bugarskom vozu u SDP prostorijama, njima je bugarski voz kriv a ne to sto su raspad od stranke i sto sa socijaldemokracijom imaju veze koliko govno sa vitaminima.
I neka ove inspekcije uz kafice malo precesljaju i uhljebske jazbine. Rece ona teta neki dan da se virus najvise siri u kancelarijama, pa eto neka im bar malo skrenu paznju..
TESLA_EDISON wrote: ↑10/08/2020 11:10
Zadnja dva mjeseca u Sarajevu nisam vidio osobe koja u zatvorenom prostoru ne nosi masku. To za neodgovornost je običan spin i podvala.
BadBoy wrote: ↑10/08/2020 12:08
I opet se samo u krug vrti priča "Ko je kriv?"
ILI-ILI.
Ili narod ili vlast.
Nema ILI-ILI.
Kriv je I narod I vlast. I nema "skidanja" odgovornosti ako je ona druga strana kriva.
Narod je duplo kriv. Narod je kriv jer bira ovakvu vlast 25+ godina i kriv je jer ne poštuje minimum nekih pravila već razmišlja ma haj' daće Bog, neće mene/nas/moje...a tako razmišlja i kada daje glas toj vlasti, haj' daće Bog opet.
jutros u amku i sef govori balavcu, neces biti usluzen nemas maske... ta ti, koji qurac, ta me boli qurac, izmisljate nabijem vas na qurac itd itd... tek vidis IQ cipela ovih teoreticara zavera... bljaK
BadBoy wrote: ↑10/08/2020 12:08
I opet se samo u krug vrti priča "Ko je kriv?"
ILI-ILI.
Ili narod ili vlast.
Nema ILI-ILI.
Kriv je I narod I vlast. I nema "skidanja" odgovornosti ako je ona druga strana kriva.
Narod je duplo kriv. Narod je kriv jer bira ovakvu vlast 25+ godina i kriv je jer ne poštuje minimum nekih pravila već razmišlja ma haj' daće Bog, neće mene/nas/moje...a tako razmišlja i kada daje glas toj vlasti, haj' daće Bog opet.
treba da se pomirimo da zivimo u primitivnom okruzenju i da je ovo seljacka sredina, citav balkan...
zubi wrote: ↑10/08/2020 12:15
Nema potrebe, sam ce to narod sebi da uradi.
Jedva cekam da se to desi pa da svi vi koji niste "narod" odahnete i pocnete ziviti punim plucima..
Ne zavaravaj se, svi smo mi narod.
naravno, svi mi činimo narod i svako od nas snosi dio krivice. Zato samo svojim primjerom možda nekoga promijenimo ili natjeramo na razmišljanje e to je uspjeh.
sumirprimus wrote: ↑10/08/2020 09:36
Neodgovorni su i jedni i drugi. I svadbe i bajrami i sva veca okupljanja.Dok god nekom mozes nesvjesno prenijet i kostat ga glave..
Sve vise postujem poznanicu koja je nedavno otkazala svoju svadbu (sklapanje braka u opstini je vec zavrseno) i pored pritiska od rodbine. Rijetki su kod nas ljudi koji su spremni da "plivaju uzvodno".
I moja jedna prijateljica je uradila isto. Još je žena sve imala isplanirano, rezervisano, pozivnice poslane i to u februaru ove godine (svadba bila zakazana za juni). Lijepo poslala "ispričnicu" svim zvanicama, otkazala svadbu, a sa mužem otišla samo u opštinu.