Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
laik1981

#26901 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Treba ove hercegovce pitati kako oni kontrolisu brojeve :-)
tap3ah75

#26902 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tap3ah75 »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/direkto ... /200809107

A doktori? Spavaju li oni mirno? Oni što nas šalju sebi privatno kad im dođemo u državnu bolnicu.
A tek oni što plešu tik tok ili šta već a ne mogu doći kad ih se zovne ili dođu kasno? Spavaju li oni mirno.
BadBoy

#26903 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

DaffyDuck wrote: 09/08/2020 22:43
BadBoy wrote: 09/08/2020 21:17 https://www.klix.ba/vijesti/bih/odlazi- ... /200809100

Ovo je ono o čemu konstantno govorim i što neki nikako da shvate: u stanju globalne pandemije ne postoji SVAKO ČUVA SEBE. Ne, nego svi moramo čuvati jedni druge.

Ova žena je radila sve ispravno, molila i apelovala na druge, pa je nažalost opet platila životom jer drugi nisu štitili nju. A troje djece ostalo siroćad.

Al ne hajmo tražiti svaki mogući izgovor i opravdanje što ne možemo uraditi tri jebeno najjednostavnije stvari ikad...
A znate li koliko je beba- starih par dana samo ove godine kod nas ostalo bez majki zbog tretmana prema porodiljama u bolnicama u BiH? A posebno nakon carskog reza?! Jel mozemo SAD malo i o tome? Kad se vec prica o zdravstvu...
Na zalost, ni u 'toj' grupi nije bilo pozeljno o tome pricati...
Moze, hajde! Hajde da pričamo o svemu što ne valja u ovoj državi i u ovom društvu, hajde da izvrnemo sistem naopako!

Ali sve smo to mogli i prije korone, uz jednu ključnu razliku: sad u ovom trenutku i u kratkom roku ne postoji jednostavan način kako možemo pomoći porodiljama u bolnicama u BiH. A za koronu postoji.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#26904 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hame_ »

Podijelio nas na uhljebe i robove.

Trenutno se borba vodi: Uhljebi da sjede kod kuće i platu primaju, robovi da rade i platu im zarade - barem bez maske i rukavica.

Tračak nade je da vanbudžetski glasači stidljivo sumnjaju u svoj odabir i asfalt za koji se prodaše.
oldtajmer

#26905 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by oldtajmer »

treba biti realan pa priznati da smo mi kao nacija bolesni i bez ove korone
kada se uzme u obzir veoma stresan zivot vecine ljudi,hrana i voda upitnog kvaliteta,uzasno zagadjen zrak koji disemo svake zime,mnogo pusaca,rat koji smo prezivili i koji je morao da ostavi itekakav trag na nasem zdravlju,los zdravstveni sistem gdje je preventiva poznata samo onima koji imaju love i mogu da se lijece privatno,penzioneri koji nakon radnog vijeka bukvalno zivotare,nesavjesni gradjani itd itd,kako onda da se nadamo icemu dobrom tokom ove pandemije i kako u bilo kom smislu mozemo da se poredimo sa nekom iole normalnom zemljom
mislim da cemo sa dolaskom hladnijih dana i zime itekako svi kolektivno da najebemo,mada bi itekako volio da se varam
hatemondays

#26906 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hatemondays »

zateznistub wrote: 09/08/2020 23:28
Hendrix wrote: 09/08/2020 23:22
zateznistub wrote: 09/08/2020 23:16

Trolčina željna pažnje...
Ma nije on jedini, ima ih uzivo koliko hoces. Punac otisao na Bajram namaz, vrlo religiozan covjek i vratio se psuje poludio...nisam ga nikad onakvog vidio. Kaze vecina ljudi se grle rukuju ljube...on se sjebo pokusao reci pa ljudi Korona hara. Sta je jesi to p**** , e to je dobio od dzematlija koji su ga poceli trolat...kad ti neko kaze da si p**** a ti na Treskavici ranjen 2 puta na prvoj liniji. Covjek doso kuci poludio bukvalno i ne moze da vjeruje koliko ljudi olako shvataju situaciju.
Uhvatim se kako čitam pojedine komentare po člancima, na kraju mi dođe da sam sebi svežem šamar. Ljudi jednostavno ili su toliko plitki ili su toliko bezobrazni.
E moj zatezni empatija medu mladjom rajom ne postoji, vazno je koliko klikova dobijes, s kojim bubregom ugrabiti selfie. Za njih umiru samo idioti i stari. Neko dan moja rodica (30-ih godina) pusi ko ciro, to kaslje temperatura ne govori nikom nista, otislo na bajram kod stare (stara hafifna a stari jedva ziv) , naravno to dosli ostari clanovi familije (stariji ukljucujuci mog starog kome sam rekao ako cujem od sestre da si bez maske vani zavrsena prica). I ona mrtva hladna krije da je pozitvna i da se je natjerali da se izoluje dva dana poslije. To sto ce sahraniti svoje najmilije zbog svog idiotluka ma hebo to. I zipa sad ovo najveci crnjak otvaram facebook jutros i ista osoba lajkuje svadbenu zurku sa komentarom party se nastavlja. Da nas nema trebalo bi nas izmisliti.
Malo off, vise mi je pun organ ovih na drzavnim sisi od ucitelja, vozaca gradskog saobracaja, murije, vojske i medicinskog osoblja. U svakoj drzavi samo oni heroji a to sto su milioni posteni i disciplinovanih ljudi ostalo bez posla njih i bez cijeg crnackog rada ne bi ni bilo para za ove gore navedene osim ako drzave ne printaju usrane dolare. Evo klasican primjer supruga ceka godinu dana operaciju krajnika (ok nije frka) , odjednom njen specijalsita zove u aprilu sve ok vrijeme za operaciju, moja zena kaze nema sanse u jeku pandemije, odlazem to za jos jednu godinu. Tip zove svake sedmice munta je da uradi operacij( ocigledno nestalo pacijenata a samim tim i para). Ista prica kod nas radi frajer u privatnoj i javnoj bolnici.Nakon 3 mjeseca uspije je premuntati i ode ona na one day surgery. Ja je odvedem u bolnicu i slagiram se kakva je disciplina istih radnika u bolnici. Sviju mi svaki kafic u Sarajevu ima bolji social distancing nego jedna od glavnih bolnica ovdje. Ostavim zenu na klinici i tako nazad prema parkingu, ocigledno smjena osoblja bila, covjek na covjeku niko ne nosi masku niti se drzi distance. Halo sredina jula boli njih neka stvar pa naravno we all in this togheter, kako da ne vidimo iz prilozenog.Evo upravo citam medicinska sestra iz Melbourna propjevala i za ovu pizdariju sto se desava kod njih konacno imamo vise obasnjenja. Naime u jednom od hotela za karantin dolazecih putnika iz vana neko je izvrsio samoubistvo (ljudi puknu zatvori u sobu 14 dana nisu svi mentalno zdravi). Nakon toga su se prepali da ih ko ne optuzi za maltretiranje i na svoju ruku uz pomoc security osoblja poceli su pustati ljude da izadju na zrak i ubrzo nako toga corona party je pocela.Mi imamo vise samoubistava i kucnog nasilja od umrlih od corone u istom periodu. Sindikati ovih na drzavnim fonama su sad ojacali vise nego ikad i samo ce kmecati u buduce fali ovo fali ono a nas ostale ce ceka buducnost bez sigurnih poslova, o povecanju plate ni ne sanjati, budi sretan da radis i tisu jer we are in this all togheter dok nas smrt ne rastavi.
hatemondays

#26907 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hatemondays »

Ma nije on jedini, ima ih uzivo koliko hoces. Punac otisao na Bajram namaz, vrlo religiozan covjek i vratio se psuje poludio...nisam ga nikad onakvog vidio. Kaze vecina ljudi se grle rukuju ljube...on se sjebo pokusao reci pa ljudi Korona hara. Sta je jesi to p**** , e to je dobio od dzematlija koji su ga poceli trolat...kad ti neko kaze da si p**** a ti na Treskavici ranjen 2 puta na prvoj liniji. Covjek doso kuci poludio bukvalno i ne moze da vjeruje koliko ljudi olako shvataju situaciju.
Uhvatim se kako čitam pojedine komentare po člancima, na kraju mi dođe da sam sebi svežem šamar. Ljudi jednostavno ili su toliko plitki ili su toliko bezobrazni.
.
nosara

#26908 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by nosara »

tap3ah75 wrote: 10/08/2020 00:01 https://www.klix.ba/vijesti/bih/direkto ... /200809107

A doktori? Spavaju li oni mirno? Oni što nas šalju sebi privatno kad im dođemo u državnu bolnicu.
A tek oni što plešu tik tok ili šta već a ne mogu doći kad ih se zovne ili dođu kasno? Spavaju li oni mirno.
Boli ih karina. :bih:
L u c i f e r

#26909 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by L u c i f e r »

Najbolji lijek za budale je ignorisanje.
Budala je u ljudskom rodu oko 90%.
Da nije, ne bi ni bilo rata, izrabljivanja, kriminala, itd.
Budali je nemoguce bilo sta razumno dokazati.
Oni sve znaju i nije ih briga za druge.
Maska, distanca, ignorisanje, i mir.
Inace ce i razumni prolupati zajedno s njima.
Proci ce i ovo.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#26910 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Nazalost, vecina ljudi nisu "ili-ili" vec su i jedno i drugo.

Tuzno je i pogubno kada ljudi nece ili ne znaju da kao kolektiv rijesavaju probleme koji uticu na zivot svakog pojedinca, Upire se prstom na najgore primjere da bi opravdali svoje, isto tako lose ponasanje. Malo je onih koji ce ugledati na svijetla primjere i upirati prstom na njih.

Takvo je sada stanje u BiH, na Balkanu, ali i u vecini drzava svijeta.

Malo je svijetlih primjera.

Na zalost svih nas.
emmir1

#26911 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by emmir1 »

Trenutno sam u fazi da ove koji kažu ma nema korone, kakva korona...

Hladno u pickumaterinu zatjeram
laik1981

#26913 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirana su 344 uzorka na prisustvo koronavirusa.

Kako je za Faktor potvrdila generalna direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović, u Sarajevu je 32 pozitivnih, u Goraždu šest, Brezi tri, Travniku dvoje. U izolatoriju Podhrastovi smješten je 81 pacijent, a šest ih je na intenzivnoj njezi. Dva pacijenta su preminula.
sumirprimus

#26914 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Ide to preko te brojke znacajno vise..
U Tz bar na tog jednog pizitivnog bar su 3 4 kod kuce sa simptomima i 14 dana cekanja.. Ako laze koza ne laze rog...
tap3ah75

#26915 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tap3ah75 »

emmir1 wrote: 10/08/2020 08:07 Trenutno sam u fazi da ove koji kažu ma nema korone, kakva korona...

Hladno u pickumaterinu zatjeram
Korone ima
Nije me nje uopšte strah
Strah me naših doktora

Može li ovako?
laik1981

#26916 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

sumirprimus wrote: 10/08/2020 09:02 Ide to preko te brojke znacajno vise..
U Tz bar na tog jednog pizitivnog bar su 3 4 kod kuce sa simptomima i 14 dana cekanja.. Ako laze koza ne laze rog...
Ma ide minimalno deset na jednog dokazanog, po Kaicu i 30, al eto prvi put nakon dugo vremana je oko 10% pozitivnih u odnosu na testirane bar u Sa..
sumirprimus

#26917 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

laik1981 wrote: 10/08/2020 09:05
sumirprimus wrote: 10/08/2020 09:02 Ide to preko te brojke znacajno vise..
Ma ide minimalno deset na jednog dokazanog, po Kaicu i 30, al eto prvi put nakon dugo vremana je ispod 10% pozitivnih u odnosu na testirane bar u Sa..
Ne pricam o asimptomatskim.
Nego o ljudima(mladjem svijetu u tridesetim ) sa simptomima/temp koja ne spada gubital cula mirisa okusa a kod kuce su.
Ironmen

#26918 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ironmen »

Ma vikend bio nije se radilo niti testiralo ovo su vjerovatno repovi od prosle sedmice, 400+ ide u srijedu i cetvrtak..

Kad ste kod testiranje kod mene u ulici cijela porodica zarazena bracni par mladji sa 3 male, blaze slike temperatura samo nisu ni testirani nego izolacija 14 dana, bili u kontaktu sa zarazenim kojem je potvrdjena zaraza nakon 4 dana dobili temperaturu, stanje prati preko telefona, nisu zavedeni ni u jednu statistiku pozitivnih..

Tako da je ralno stanje 30x zarazenih na ovaj broj..
Last edited by Ironmen on 10/08/2020 09:14, edited 1 time in total.
Hendrix

#26919 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hendrix »

tap3ah75 wrote: 10/08/2020 09:03 Korone ima
Nije me nje uopšte strah
Strah me naših doktora

Može li ovako?
Svaka cast, gazija si... ko se jos virusa boji jelde?

Ne kontam zasto se kod nas ljudi busaju s ovim nekim macho napuhivanjem, nije me strah, jel te to strah, sto si se prepo virusa...itd.

Nije ni mog jarana bilo strah spena dok je brusio kamen godinama...sve dok mu jednom nije skoro unistila vid na jednom oku a na drugom smanjila 30%. Odjednom poceo nositi one zastitne naocale za koje je tvrdio da samo p**** nose. Stvar je perspektive jel, a mi smo narod koji svjesno gura do totalnih ekstrema u nekom inatu. Kad skontas da neko sa nekih 35 godina svjesno izbjegava nosenje zastitne opreme da ne bi ispo pizda pred nekim i glumi frajera riskirajuci vlastiti vid.
Last edited by Hendrix on 10/08/2020 09:16, edited 1 time in total.
sumirprimus

#26920 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Ironmen wrote: 10/08/2020 09:13 Ma vikend bio nije se radilo niti testiralo ovo su vjerovatno repovi od prosle sedmice, 400+ ide u srijedu i cetvrtak..

Kad ste kod testiranje kod mene u ulici cijela porodica zarazena bracni par mladji sa 3 male, blaze slike temperatura samo nisu ni testirani nego izolacija 14 dana, bili u kontaktu sa zarazenim kojem je potvrdjena zaraza nakon 4 dana dobili temperaturu, stanje prati preko telefona, nisu zavedeni ni u jednu statistiku pozitivnih..

Isto to. Znaci ista je prica odakle si ti?
tap3ah75

#26921 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tap3ah75 »

Kakav inat?
Nosim masku svuda gdje piše da se treba nositi.
Ne nosim gdje ne moram.
Ruke perem, mislim prao sam uvijek ali eto sad se mora naglasiti da pereš ruke.
Ne grlim se s ljudima, skoro nikako se ne rukujem, ne guram se po prodavnicama.

Ali se i dalje ne bojim virusa. Nego da ne zaglavim u našu zdravstvenu mašineriju.
Ironmen

#26922 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ironmen »

sumirprimus wrote: 10/08/2020 09:14
Ironmen wrote: 10/08/2020 09:13 Ma vikend bio nije se radilo niti testiralo ovo su vjerovatno repovi od prosle sedmice, 400+ ide u srijedu i cetvrtak..

Isto to. Znaci ista je prica odakle si ti?
TK kanton mislim da je dovoljno jer je situacija ista na kantonu...

Kolega bio u kontaktu sa zarazenim vozio se u autu vise od 3 sata, znaci po svemu sto znamo zarazen 100% poslan u 14 dana izolaciju imao temperaturu 3 sata skino je sa obicnim paracetamolom i to je to, odmorio se 14 dana sutra ce doci na posao, nije testiran niti ga je ko zvao niti provjeravao mogao se slobodno setati, ali nije prelazao je 14 dana kuci.
sumirprimus

#26923 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Aha pa to je ta prica ista ..
Ukc..
Isto tako ljudi oko mene kijamet s istom pricom...
MensurM

#26924 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MensurM »

Svi ovi mlađi koji su kod nas umrli su se zarazili u Sandžaku. Ne znam jel tamo hara neki jači virus ili šta.
Ironmen

#26925 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ironmen »

sumirprimus wrote: 10/08/2020 09:22 Aha pa to je ta prica ista ..
Ukc..
Isto tako ljudi oko mene kijamet s istom pricom...
Sve vise ima logika prica tekte Merkel od 70% zarazenih kao i ovog doktora kod nas koji je rekao da je stvaran broj zarazenih 20-30 puta veci trenutno u BiH...

Mozda je ovo i dobro vrijeme ce pokazati mozda ce sada proci kroz stanovnistvo velikom brzinom pa nas ceka mirnija jesen, ne mozda sigurno je vec korona tu oko nas i siri se stvarno velikom brzinom, mozda imamo neku srecu u genima ili cemu vec pa nismo jos dozivili scenarijo Lombardije, zamislite Lombardiju uz stanje bolnica KCUS i UKCT...
Locked