Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
BadBoy
#26826 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.klix.ba/vijesti/bih/odlazi- ... /200809100
Ovo je ono o čemu konstantno govorim i što neki nikako da shvate: u stanju globalne pandemije ne postoji SVAKO ČUVA SEBE. Ne, nego svi moramo čuvati jedni druge.
Ova žena je radila sve ispravno, molila i apelovala na druge, pa je nažalost opet platila životom jer drugi nisu štitili nju. A troje djece ostalo siroćad.
Al ne hajmo tražiti svaki mogući izgovor i opravdanje što ne možemo uraditi tri jebeno najjednostavnije stvari ikad...
Ovo je ono o čemu konstantno govorim i što neki nikako da shvate: u stanju globalne pandemije ne postoji SVAKO ČUVA SEBE. Ne, nego svi moramo čuvati jedni druge.
Ova žena je radila sve ispravno, molila i apelovala na druge, pa je nažalost opet platila životom jer drugi nisu štitili nju. A troje djece ostalo siroćad.
Al ne hajmo tražiti svaki mogući izgovor i opravdanje što ne možemo uraditi tri jebeno najjednostavnije stvari ikad...
- duh_sa_sjekirom
#26827 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Strašno za ovu Belmu, majku troje djece...Prekinut jedan mladi život a troje djece ostadoše siročad, neće je ni zapamtiti... Tuga...
Mislim da ove naše kurcoboljaše ova vijest puno i ne tangira. Ono, nisam ja i nije niko moj...
Novih mjera neće biti definitivno. Jedino možda da se uvede obavezno nošenje maski i na otvorenom. Ostalo ostaje. Sad je do naroda, ako hoće nek se pazi, ako neće ovakve vijesti postat će svakodnevnica, nažalost...Sve zbog naših kurcoboljaša, natakarim ih na neku stvar...
Mislim da ove naše kurcoboljaše ova vijest puno i ne tangira. Ono, nisam ja i nije niko moj...
Novih mjera neće biti definitivno. Jedino možda da se uvede obavezno nošenje maski i na otvorenom. Ostalo ostaje. Sad je do naroda, ako hoće nek se pazi, ako neće ovakve vijesti postat će svakodnevnica, nažalost...Sve zbog naših kurcoboljaša, natakarim ih na neku stvar...
-
MMM1977
#26828 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ako Belmina smrt ne razdrma nadležne, ne znam šta će. Podhitno se moraju vratiti neke mjere, posebno kada su u pitanju noćni klubovi, dudlaone, kladionice, pa i kafići. Sve od javne uprave što može ići online i treba da ide.
Ali, možda je i kasno za takve akcije, virus slobodno cirkuliše mjesecima i sigurno je masa zaraženih koji hodaju okolo. Moralo bi se napraviti i testiranje cca 1000 ljudi bez simptoma, da vidimo dokle smo.
Ali, možda je i kasno za takve akcije, virus slobodno cirkuliše mjesecima i sigurno je masa zaraženih koji hodaju okolo. Moralo bi se napraviti i testiranje cca 1000 ljudi bez simptoma, da vidimo dokle smo.
-
MMM1977
#26829 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
A kako se paziti? Problem sa ovim virusom je u tome što primjenom mjera ti štitiš druge od sebe a ne sebe od drugih. Jedino da krenemo marisati ove koji se ne pridržavaju nikakvih mjera.duh_sa_sjekirom wrote: ↑09/08/2020 21:26 Strašno za ovu Belmu, majku troje djece...Prekinut jedan mladi život a troje djece ostadoše siročad, neće je ni zapamtiti... Tuga...![]()
- dječak sa šibicama
#26830 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nece oni nista uraditi, idu izbori i niko se ne zeli zamjerati pogolemoj masi ignoranata koji hoce da dudlaju slauf i kamaraju se po svadbama.
Mi smo odavno taoci bolesnog mentaliteta, sad samo jos malo vise.
Mi smo odavno taoci bolesnog mentaliteta, sad samo jos malo vise.
- cyprus
#26831 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Katar ima izrazito malo starog stanovništva, tako da nije baš neka država za usporedbu...Ironmen wrote: ↑09/08/2020 18:55Katar nesto malo vise stanovnistva od nas 113.000 zarazenih do sada 184 smrtna slucajeva, uporedite to sa nama sve vam jasno bude u kakvom zdrastvenom sistemu zivimo..512MB wrote: ↑09/08/2020 18:10Ćuj šta se dešava, neškolovan kadar, bahati doktori, higijena nula, manjak medikamenata, zdravstvene ustanove u k...., korupcija, sieomaštvo, itd itd Kao to nešto novo sad...BlackRiver wrote: ↑09/08/2020 17:45 Meni kao laiku nikako nije jasno sta se to desava sa nasim zdravstvenim sistemom kad mladi i zdravi ljudi tako umiru. I ne, ne vjerujem da je ovo sranje od virusa toliko zeznuto pa da se mozes halaliti zivotom kad te uhvati. Gledam situaciju ovdje u AT: Ima zarazenih kao i svugdje u svijetu, ali nema toga da mladi ljudi tek tako umiru. Nadam se da grijesim, ali na pocetku svega ovoga roditeljima u Bosni sam rekao: Cuvajte se virusa, samo zbog toga sto znamo sta se desava kad kod nas odes doktoru. Strasno.
U Austriji 2% intezivnih kreveta popunjeno u BiH kapak.
U martu sam rekao odma da me nije strah virusa nego naseg zdrastvenog sistema i drzave..
- duh_sa_sjekirom
#26832 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nošenjem maske štitiš i druge (ako ih svi nose mala je vjerovatnoća zaraze), drženjem distance, pojačanim inspekcijskim nadzorom, izbjegavanjem javnih objekata i skupova, higijenom, pa i upozoravanjem i ukazivanjem na sve koji ne poštuju mjere itdMMM1977 wrote: ↑09/08/2020 21:30A kako se paziti? Problem sa ovim virusom je u tome što primjenom mjera ti štitiš druge od sebe a ne sebe od drugih. Jedino da krenemo marisati ove koji se ne pridržavaju nikakvih mjera.duh_sa_sjekirom wrote: ↑09/08/2020 21:26 Strašno za ovu Belmu, majku troje djece...Prekinut jedan mladi život a troje djece ostadoše siročad, neće je ni zapamtiti... Tuga...![]()
-
Tambure
#26833 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Tvoje uvrede su na tvoj racun. Ja sam tu zbog informacije da li ce se moci na more u narednih 30 dana koliko sam na godisnjem. Suncali pozdrav i AlohaMogy87 wrote: ↑09/08/2020 21:01Ako umiru zene od 37 godina koje su za gradjane ove drzave uradile vise nego sto bi ti da zivis 1.000 godina, da previse je.
Nije mi jasno kako pojedine vise nije sramota.
-
MMM1977
#26834 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Upravo o tome i govorim. Držanjem mjera ti štitiš druge dok oni koji se ne pridržavaju su problem koji niko od nas lično ne može riješiti. To mora raditi država.duh_sa_sjekirom wrote: ↑09/08/2020 21:39Nošenjem maske štitiš i druge (ako ih svi nose mala je vjerovatnoća zaraze), drženjem distance, pojačanim inspekcijskim nadzorom, izbjegavanjem javnih objekata i skupova, higijenom, pa i upozoravanjem i ukazivanjem na sve koji ne poštuju mjere itdMMM1977 wrote: ↑09/08/2020 21:30A kako se paziti? Problem sa ovim virusom je u tome što primjenom mjera ti štitiš druge od sebe a ne sebe od drugih. Jedino da krenemo marisati ove koji se ne pridržavaju nikakvih mjera.duh_sa_sjekirom wrote: ↑09/08/2020 21:26 Strašno za ovu Belmu, majku troje djece...Prekinut jedan mladi život a troje djece ostadoše siročad, neće je ni zapamtiti... Tuga...![]()
- JanuaryJones
#26835 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo SVAKO ČUVA SEBE je u svim sferama života, nevezano za pandemiju. Da svi malo više doprinesu zajedničkom dobru bilo bi manje smeća, bahatih vozača, išaranih tramvaja, ukradenih vozila, namještenih tendera, kupljnih radnih mjesta i diploma. Ovako je samo JA JA JA i enormna samoživost bez ikakve odgovornosti prema drugom.BadBoy wrote: ↑09/08/2020 21:17 https://www.klix.ba/vijesti/bih/odlazi- ... /200809100
Last edited by JanuaryJones on 09/08/2020 21:45, edited 1 time in total.
-
pinkman
#26836 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Evo recimo ja bih htio da idem na more i treba li me biti sramota? Umrlih mi je naravno zao, ali moji bliznji i ja nigdje ne izlazimo bez maske, ne idemo na mjesta gdje se okuplja veliki broj ljudi.Mogy87 wrote: ↑09/08/2020 21:01Ako umiru zene od 37 godina koje su za gradjane ove drzave uradile vise nego sto bi ti da zivis 1.000 godina, da previse je.
Nije mi jasno kako pojedine vise nije sramota.
Dakle, pridrzavamo se svih preporuka i ujedno se osjecam osteceno jer se mnogi bezobrazno ponasaju i radi kojih ja ne mogu da putujem jer oni sire vrius neodgovornim ponasanjem.
- duh_sa_sjekirom
- Janjicar
#26838 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Samo nek institucije rade svoj pos'o 
-
Tambure
-
emmir1
#26840 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Naravno da niko nije namjerno virus prenio.
No svi oni koji se ismijavaju virusu, svi oni koji ne poštuju mjere neka znaju da imaju i odgovornost što nam ljudi umiru.
Gledam juće na fb idu videa sa svadbi...to jedno na drugom.
Pobogu postoje naredbe....ne preko 50 ljudi u zatvorenom.
I Islamska zajednica je odgovorna jer je dozvolila Bajram u dzamijama.
Ja sam lično uskratio sebi i svojoj porodici mnoge stvari.
Nismo bili na odmoru, ne idemo u restorane, ne idemo u tržne centre, kupujemo online i sav izlazak su nam parkovi.
Slobodno vrijeme igram igrice sa djecom.
Držimo distancu, nosimo maske i nosimo bočice dezinfekcije.
I nije teško.
Tragedija je svaki izgubljen život, no ova vijest da je Belma preselila kao da mi je neko nož zabio u prsa.
Kakva divna, mila i blaga osoba.
Strašan gubitak za Sarajevo da smo izgubili jednu takvu humanistkinju.
Srce mi puca da su dječica izgubila majku.
I neka se zna da su dječica ostala bez majke zbog nekog idiota koji je ismijavao virus i vjerovatno pričao o Bili Gejtsu i 5g mrežama.
Pričao o tome kako se dobije 1000 km ako se upiše da je umro od korone i slično
No svi oni koji se ismijavaju virusu, svi oni koji ne poštuju mjere neka znaju da imaju i odgovornost što nam ljudi umiru.
Gledam juće na fb idu videa sa svadbi...to jedno na drugom.
Pobogu postoje naredbe....ne preko 50 ljudi u zatvorenom.
I Islamska zajednica je odgovorna jer je dozvolila Bajram u dzamijama.
Ja sam lično uskratio sebi i svojoj porodici mnoge stvari.
Nismo bili na odmoru, ne idemo u restorane, ne idemo u tržne centre, kupujemo online i sav izlazak su nam parkovi.
Slobodno vrijeme igram igrice sa djecom.
Držimo distancu, nosimo maske i nosimo bočice dezinfekcije.
I nije teško.
Tragedija je svaki izgubljen život, no ova vijest da je Belma preselila kao da mi je neko nož zabio u prsa.
Kakva divna, mila i blaga osoba.
Strašan gubitak za Sarajevo da smo izgubili jednu takvu humanistkinju.
Srce mi puca da su dječica izgubila majku.
I neka se zna da su dječica ostala bez majke zbog nekog idiota koji je ismijavao virus i vjerovatno pričao o Bili Gejtsu i 5g mrežama.
Pričao o tome kako se dobije 1000 km ako se upiše da je umro od korone i slično
-
Mogy87
#26841 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Hvala za odgovorno ponasanje u ime svih naspinkman wrote: ↑09/08/2020 21:44Evo recimo ja bih htio da idem na more i treba li me biti sramota? Umrlih mi je naravno zao, ali moji bliznji i ja nigdje ne izlazimo bez maske, ne idemo na mjesta gdje se okuplja veliki broj ljudi.
Dakle, pridrzavamo se svih preporuka i ujedno se osjecam osteceno jer se mnogi bezobrazno ponasaju i radi kojih ja ne mogu da putujem jer oni sire vrius neodgovornim ponasanjem.
Ako mozes obezbijediti da se pridrzavas svih propisanjih mjera ne bi trebao biti problem. Ja za svoju porodicu nisam mogla garantovati tako nesto tako da smo ostali u BiH. I super nam bilo. Usput malo pogurali lokalnu ekonomiju.
A forumas kom sam se obratila vec dugo trola temu i umanjuje opasnost virusa. Skupilo se. Plus ova vijest danas.
Last edited by Mogy87 on 09/08/2020 21:58, edited 1 time in total.
- cyprus
#26842 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Koliko poremećen moraš biti da stisneš Haha dugme na ovakvu vijest... Ovakve bih macolom bez grižnje savjesti udaro...
-
omar little
-
malocvijece
-
Mogy87
- cyprus
#26846 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
@omarka, ma ja...
Vala, čisto sumnjam da je slučajno... Na svaku vijest o koroni, uključujući i smrti ljudi, nađe se masa njih da se kesla u reakcijama... Pomislih da bi ovaj slučaj mogao biti izuzetak, međutim vidimo da nije... Doduše, "samo" troje
Obično ih je znatno više...
Vala, čisto sumnjam da je slučajno... Na svaku vijest o koroni, uključujući i smrti ljudi, nađe se masa njih da se kesla u reakcijama... Pomislih da bi ovaj slučaj mogao biti izuzetak, međutim vidimo da nije... Doduše, "samo" troje
- Janjicar
#26847 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ako nije slučajno problem je u edukaciji tih osoba a ne u njima samim.
-
Tambure
#26848 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Ovo je redovna svakodnevnica u HR posljednjih 15ak dana .... zarazenih i umrlih minimalan broj. Engleska bugarska rumunija turska itd ... plaze krcate ljudi se vratili normalnom zivotu ...
Kod nas nesto nije ok sa ciframa ... ovi sto zagovaraju vjesanje za muda koga sretnu bez maske, polako ... stvar je licnog izbora ko ce nositi masku. Ja necu
- JanuaryJones
-
Mogy87
#26850 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
@pinkman da li ti je sad jasan kontekst mog posta? Ovaj nece na neku izolovanu plazu vec u najvecu guzvu namjerno.Tambure wrote: ↑09/08/2020 22:20
Ovo je redovna svakodnevnica u HR posljednjih 15ak dana .... zarazenih i umrlih minimalan broj. Engleska bugarska rumunija turska itd ... plaze krcate ljudi se vratili normalnom zivotu ...
Kod nas nesto nije ok sa ciframa ... ovi sto zagovaraju vjesanje za muda koga sretnu bez maske, polako ... stvar je licnog izbora ko ce nositi masku. Ja necu
E nije stvar licnog izbora. To sto je drzava tu gdje jeste su izmedju ostalog krive i individue poput tebe ogranicenih intelektualnih kapaciteta. I jako samozive i bezobrazne.