Po hodnicima da imaju sta slikati i objavljivati po medijima..
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
laik1981
-
Sociolog
#26302 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Danas sam prolazio pored Vistafona kad su oni straznji portali bili sklonjeni, prazo sve, prazni tereni za nogomet, moglo bi se i ondje premjestiti za slabije akutne slucajeve..ionako Vistafon stoji prazan
-
ime_kojeg_nema
#26303 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Prije par stranica si pisao o demokratskim Ustavima, Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima, slobodi izrazavanja i okupljanja itd. Uopste nisam sumnjao da to sustinski ne razumijes niti podrzavas znacenje i primjenu svega toga u praksi, vec te kao i svakog prosjecnog stanovnika BiH ljudska prava zanimaju samo u onoj mjeri u kojoj su ista eventualno tebi uskracena. Zbog tog mentaliteta je tzv. "svedski model" u BiH put u katastrofu.TESLA_EDISON wrote: ↑05/08/2020 19:01Misliš?Nivelacija wrote: ↑05/08/2020 18:59 Jedino dobro sto je u vezi pandemije je sto nece biti gej parade![]()
Iskreno se nadam ali taj lobi je previše jak.
-
splinter
#26304 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nije zgorega pročitati čisto kao neki podsjetnik da uvijek treba da pazimo na svoje najmilije i da čuvajući sebe čuvamo i njih.
"Najteži momenti su mi bili kad sam došao u Podhrastove, kad su došli doktori, sestre u uniformama, maskama, a ti ne znaš ni gdje si došao, ni šta te čeka. Bojiš se, a ne znaš ni čega da se bojiš – kaže Hasković "
"Bio sam u takvom stanju da nisam mogao da odem ni do toaleta. Kad nekako i uspijem da odem i da se vratim, odmah sam morao koristiti kisik. Ostajao sam bez daha. Jednostavno, kao da si u nekoj rupi, toneš, a ne možeš da izađeš niti ima ko da ti pomogne."
https://avaz.ba/vijesti/bih/586254/gora ... -da-izades
"Najteži momenti su mi bili kad sam došao u Podhrastove, kad su došli doktori, sestre u uniformama, maskama, a ti ne znaš ni gdje si došao, ni šta te čeka. Bojiš se, a ne znaš ni čega da se bojiš – kaže Hasković "
"Bio sam u takvom stanju da nisam mogao da odem ni do toaleta. Kad nekako i uspijem da odem i da se vratim, odmah sam morao koristiti kisik. Ostajao sam bez daha. Jednostavno, kao da si u nekoj rupi, toneš, a ne možeš da izađeš niti ima ko da ti pomogne."
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
- zubi
#26306 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Al komentari su najboljisplinter wrote: ↑05/08/2020 22:21 Nije zgorega pročitati čisto kao neki podsjetnik da uvijek treba da pazimo na svoje najmilije i da čuvajući sebe čuvamo i njih.
Super je nama fakat, kako smo glup narod...
- He1972
#26307 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
meni se gadi otvoriti avaz a kamoli da čitam nešto što oni objavljuju, šta veli najteže mi je bilo kad mi je bilo teškosplinter wrote: ↑05/08/2020 22:21 Nije zgorega pročitati čisto kao neki podsjetnik da uvijek treba da pazimo na svoje najmilije i da čuvajući sebe čuvamo i njih.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#26308 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Tako je, ali ovi uhljebi nemaju dodira sa stanjem na terenu.
Na radiju su najavljivali da će inspekcija aktivnije kontrolisati te neke civilna zaštita naredbe. I bi inspekcija (sa maskama), ali ni M od maski ni R od razmaka nisu pomenuli. Normalna kontrola - prijavljeni radnici, fiskalizacija, pazar i tako to...
Na kraju sve O.K. i kafu popismo (bez maski).
To je bilo tamo u aprilu/maju, kadli, i evo nas i dan danas horni i radni. Radimo, uplaćujemo porezne namete i čekamo novu kontrolu - i mi i inspektori naši dragi
- Vela666
#26309 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Hoces reci da treba svi da dignemo ruke, sjedimo, sutimo, pustimo elenu da i dalje hara i najvaznije, da stavimo maske u zatvorenom??NelsonM wrote: ↑05/08/2020 21:01To stoji, ali niko njoj ne klima glavom, osim sefova klinika, koje je ona postavila. Mislis da pola ostalih doktora ne bi otislo da imaju opciju (za mnoge specijalizacije jos nazalost nema nigdje drugo opcije nego tu - i ja bih najsretnija bila da ovi moji koji su zaglavili mogu preci), pa bolan prate ko posti ko ne posti, ili ko ju je otracao. Ne mislim da su doktori krivi, vecina ih je 55+, znaci ljudi su tu proveli karijeru i zivot (da se razumijemo nije to porodicna medicina pa da su ljudi birali da ne rade), ona je dosla prije 3g i iskreno sto bi ona njih otjerala. Za Ismeta meni ne treba govoriti, covjek je najbolji hirurg kojeg smo ikad imali, ne zanima me koliko je para dobio-zasluzio ih je, licno je spasio noge mome ocu, ali smatram da se bezveze s njom prepucava, jer nista nece postici. Dok ima SDA glasaca ne moze niko nista postici, osim staviti masku u zatvorenom.laik1981 wrote: ↑05/08/2020 20:47Zena je opsjednuta kontrolom, a sa aktivacijom opste bolnice ona gubi kontrolu, gubi monopol nad koronom u KS. Zamisli samo apsurda da neko kuka kako je ugrozen zdravstveni sistem, a pet mjeseci od kako je pocela pandemija kanton od pola milona stanovnika osudjen na Sebijinih 100 kreveta.. SDA i Sebija ne dopustaju da se ukljuci opsta bolnica.Nivelacija wrote: ↑05/08/2020 20:25 Hmmm da li Srbija ciljano odbija olakšati kapacitete za 50 mjesta kako bi mogla sijati strah i plakati od umora kada popuni mali kapacitet od 100 mjesta nedovoljan i za gradice od 50 000 stanovnika.
Nije to nikakvo preseravanje izmedju Ismeta i Sebije i neka niko ne dovodi u istu ravan te dvije osobe. Ismet javno i nedvosmisleno ponudio da odmah preuzme 50 hospitalizovanih pacijenata. Ova rospija to odbija i ceka da Podhrastovi kolapsiraju da bi ona mogla vristati po podanickim medijima i traziti vanredne situacije koje ce olaksati pljacke njenih podcinjenih u SDA kartelu. SDA kartelu se ne ide na izbore i bez obzira na njihove ublehe koje podmecu svojim ovcama oni ce sve uraditi da se izbori ne odrze.. Smijesno koliko je vise postalo sve ofirno. Bukvalno ne vidi onaj ko ne zeli da vidi. Al hajmo mi kafice zatvarati.
Svaka cast osoblju koje se brine o pacijentima na Podhrastovima, ali i oni su krivi sto trpe teror i sto je sav pritisak pao na njih jer godinama sute i klimaju glavom rospiji koja ih unistava..
Jer uvijek ce biti SDA glàsaca, sto po tebi znaci da da sutke padnemo, opet, lol
- Tesla Edison
#26310 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Naravno, tako je.ime_kojeg_nema wrote: ↑05/08/2020 21:41Prije par stranica si pisao o demokratskim Ustavima, Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima, slobodi izrazavanja i okupljanja itd. Uopste nisam sumnjao da to sustinski ne razumijes niti podrzavas znacenje i primjenu svega toga u praksi, vec te kao i svakog prosjecnog stanovnika BiH ljudska prava zanimaju samo u onoj mjeri u kojoj su ista eventualno tebi uskracena. Zbog tog mentaliteta je tzv. "svedski model" u BiH put u katastrofu.TESLA_EDISON wrote: ↑05/08/2020 19:01Misliš?Nivelacija wrote: ↑05/08/2020 18:59 Jedino dobro sto je u vezi pandemije je sto nece biti gej parade![]()
Iskreno se nadam ali taj lobi je previše jak.
Svako ima pravo da lobira. Ništa ja nisam napisao protiv njih. Čak šta više, sumnjam da će se otkazati
Last edited by Tesla Edison on 05/08/2020 22:57, edited 1 time in total.
- Diwan
#26311 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Imate i ovo da kupite

- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#26312 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
hajmo Bosno hajmo Hercegovino, samo gas- zubi
#26313 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
U citavoj Evropi samo smo mi tamno smedji... svaka cast
-
Mogy87
#26314 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
laik1981
#26315 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nisu srbi nego crnogorci i makedonci..
-
Mogy87
-
MMM1977
-
NelsonM
#26318 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja dok se ne skine SDA i njihovi sateliti ne vjerujem da ce biti bolje ni u jednom aspektu zivota, u zdravstvu ili bilo cemu drugom. Mislim da jedino sami sebi i najblizima mozemo malo pomoci jer nikog nije briga. A kakva je buducnost kad je 600 studenata u doba pandemije otislo sa onim spus debilima . To je 600 porodica koje su ih pustile, jer svi znamo da kod nas studenti zive od roditelja (mislim i sama sam takva bila). I sad to nisu guzonjini sinovi ili uhljebi koji moraju glasati za SDA zbog posla jer taj put je oko 200BAM, 24-26h u autobusu u jednom smjeru radi 3 dana u Istanbulu. Izvini ako sam pesimisticna, ali ja kad to vidim ili kad slucajno ukljucim hayat ne da ne vidim buducnost, nego bih se pojela od muke. evo me drama level vucic
-
el_bake007
#26319 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ta smeđa boja je rezultat pogrešno odrađenog lockdowna, pogotovo finalne faze kada su početkom juna otvorene granice prema svima , imali smo jako dobre brojke (0-20) slučajeva dnevno krajem maja, KS bio corona free (službeno). Mnoge firme i institucije kod kojih nije bilo potrebno da svi dolaze na posao su pohrlile da robove...ovaj radnike vrate na posao da kuckaju po računaru istu stvar koju su mogli i od kuće (znam dosta takvih). Da je trebao bilo kakav test za ulazak u BiH u tom periodu, sigurno bi današnje brojke bile duplo ako ne i troduplo manje. Ovaj virus je nemoguce iskorijeniti ni lockdownima ni slicnim budalastima, jedino vakcina (za koju sumnjam da cemo je dobiti, ja je prvi necu primiti (pogotovo ne onu rusku)) ne zbog teorija zavjere bill gates cipovanje 5g nego zbog toga sto sumnjam u kvalitet iste i njene dugotrajne posljedice na organizam, ovo sve sto se razvija sada je boga pitaj kakve kvalitete i zuri se samo da bi bogatasima prestale propadat dionice. Jedino sto svaka drzava moze uraditi je potruditi se da ne dodje do opterecenja zdravstvenog sistema (kod nas se ne moze opteretiti jer ga ni nema
) . Potaknuti ljude da rade od kuce, zabraniti rad nocnim klubovima i diskotekama , evo konkretno u Sarajevu da inspekcija svako vece prodje kroz strosmajerovu mogla bi popisati brat bratu 100k+KM kazni u sedmici, nikakve distance,reda o maskama da ne pricamo , zahtjevati test za odlazak u taj famozni Neum (po razumnoj cijeni, da drzava placa dio), kafice i ugostiteljske ograniciti do 22h uz obavezno particioniranje mjesta fizickim barijerama od pleksiglasa ili slicnog materijala. Zasto nema inspekcije u Denisovim ugostiteljskim objektima? Zasto nema inspekcije u Argelinijima , mahalama i slicnim kada je spica (8-22h navece) . Krcato jedno na drugom. Ukoliko se pojavi klaster u nekom ugostiteljskom objektu ili firmi , odmah obavjestiti javnost a ne kod nas samo se izbace brojke ujutru,popodne dodje sebija ili cerkez da opomenu gradjane i tako svaki dan.
-
high_volume
#26320 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
U kojim ugostiteljskim objektima ima inspekcije?el_bake007 wrote: ↑06/08/2020 00:15 Ta smeđa boja je rezultat pogrešno odrađenog lockdowna, pogotovo finalne faze kada su početkom juna otvorene granice prema svima , imali smo jako dobre brojke (0-20) slučajeva dnevno krajem maja, KS bio corona free (službeno). Mnoge firme i institucije kod kojih nije bilo potrebno da svi dolaze na posao su pohrlile da robove...ovaj radnike vrate na posao da kuckaju po računaru istu stvar koju su mogli i od kuće (znam dosta takvih). Da je trebao bilo kakav test za ulazak u BiH u tom periodu, sigurno bi današnje brojke bile duplo ako ne i troduplo manje. Ovaj virus je nemoguce iskorijeniti ni lockdownima ni slicnim budalastima, jedino vakcina (za koju sumnjam da cemo je dobiti, ja je prvi necu primiti (pogotovo ne onu rusku)) ne zbog teorija zavjere bill gates cipovanje 5g nego zbog toga sto sumnjam u kvalitet iste i njene dugotrajne posljedice na organizam, ovo sve sto se razvija sada je boga pitaj kakve kvalitete i zuri se samo da bi bogatasima prestale propadat dionice. Jedino sto svaka drzava moze uraditi je potruditi se da ne dodje do opterecenja zdravstvenog sistema (kod nas se ne moze opteretiti jer ga ni nema) . Potaknuti ljude da rade od kuce, zabraniti rad nocnim klubovima i diskotekama , evo konkretno u Sarajevu da inspekcija svako vece prodje kroz strosmajerovu mogla bi popisati brat bratu 100k+KM kazni u sedmici, nikakve distance,reda o maskama da ne pricamo , zahtjevati test za odlazak u taj famozni Neum (po razumnoj cijeni, da drzava placa dio), kafice i ugostiteljske ograniciti do 22h uz obavezno particioniranje mjesta fizickim barijerama od pleksiglasa ili slicnog materijala. Zasto nema inspekcije u Denisovim ugostiteljskim objektima? Zasto nema inspekcije u Argelinijima , mahalama i slicnim kada je spica (8-22h navece) . Krcato jedno na drugom. Ukoliko se pojavi klaster u nekom ugostiteljskom objektu ili firmi , odmah obavjestiti javnost a ne kod nas samo se izbace brojke ujutru,popodne dodje sebija ili cerkez da opomenu gradjane i tako svaki dan.
-
el_bake007
#26321 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
high_volume wrote: ↑06/08/2020 00:41U kojim ugostiteljskim objektima ima inspekcije?el_bake007 wrote: ↑06/08/2020 00:15 Ta smeđa boja je rezultat pogrešno odrađenog lockdowna, pogotovo finalne faze kada su početkom juna otvorene granice prema svima , imali smo jako dobre brojke (0-20) slučajeva dnevno krajem maja, KS bio corona free (službeno). Mnoge firme i institucije kod kojih nije bilo potrebno da svi dolaze na posao su pohrlile da robove...ovaj radnike vrate na posao da kuckaju po računaru istu stvar koju su mogli i od kuće (znam dosta takvih). Da je trebao bilo kakav test za ulazak u BiH u tom periodu, sigurno bi današnje brojke bile duplo ako ne i troduplo manje. Ovaj virus je nemoguce iskorijeniti ni lockdownima ni slicnim budalastima, jedino vakcina (za koju sumnjam da cemo je dobiti, ja je prvi necu primiti (pogotovo ne onu rusku)) ne zbog teorija zavjere bill gates cipovanje 5g nego zbog toga sto sumnjam u kvalitet iste i njene dugotrajne posljedice na organizam, ovo sve sto se razvija sada je boga pitaj kakve kvalitete i zuri se samo da bi bogatasima prestale propadat dionice. Jedino sto svaka drzava moze uraditi je potruditi se da ne dodje do opterecenja zdravstvenog sistema (kod nas se ne moze opteretiti jer ga ni nema) . Potaknuti ljude da rade od kuce, zabraniti rad nocnim klubovima i diskotekama , evo konkretno u Sarajevu da inspekcija svako vece prodje kroz strosmajerovu mogla bi popisati brat bratu 100k+KM kazni u sedmici, nikakve distance,reda o maskama da ne pricamo , zahtjevati test za odlazak u taj famozni Neum (po razumnoj cijeni, da drzava placa dio), kafice i ugostiteljske ograniciti do 22h uz obavezno particioniranje mjesta fizickim barijerama od pleksiglasa ili slicnog materijala. Zasto nema inspekcije u Denisovim ugostiteljskim objektima? Zasto nema inspekcije u Argelinijima , mahalama i slicnim kada je spica (8-22h navece) . Krcato jedno na drugom. Ukoliko se pojavi klaster u nekom ugostiteljskom objektu ili firmi , odmah obavjestiti javnost a ne kod nas samo se izbace brojke ujutru,popodne dodje sebija ili cerkez da opomenu gradjane i tako svaki dan.
Na Dobrinji u "mahalske" kafice, frizerske salone,prodavnice dolaze redovno,skoro svako drugo jutro.
- GAU8
#26322 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ko je danas fašista, a??TESLA_EDISON wrote: ↑05/08/2020 22:52Naravno, tako je.ime_kojeg_nema wrote: ↑05/08/2020 21:41Prije par stranica si pisao o demokratskim Ustavima, Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima, slobodi izrazavanja i okupljanja itd. Uopste nisam sumnjao da to sustinski ne razumijes niti podrzavas znacenje i primjenu svega toga u praksi, vec te kao i svakog prosjecnog stanovnika BiH ljudska prava zanimaju samo u onoj mjeri u kojoj su ista eventualno tebi uskracena. Zbog tog mentaliteta je tzv. "svedski model" u BiH put u katastrofu.
Svako ima pravo da lobira. Ništa ja nisam napisao protiv njih. Čak šta više, sumnjam da će se otkazati![]()
- Tesla Edison
#26323 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne razumijemGAU8 wrote: ↑06/08/2020 06:59Ko je danas fašista, a??TESLA_EDISON wrote: ↑05/08/2020 22:52Naravno, tako je.ime_kojeg_nema wrote: ↑05/08/2020 21:41
Prije par stranica si pisao o demokratskim Ustavima, Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima, slobodi izrazavanja i okupljanja itd. Uopste nisam sumnjao da to sustinski ne razumijes niti podrzavas znacenje i primjenu svega toga u praksi, vec te kao i svakog prosjecnog stanovnika BiH ljudska prava zanimaju samo u onoj mjeri u kojoj su ista eventualno tebi uskracena. Zbog tog mentaliteta je tzv. "svedski model" u BiH put u katastrofu.
Svako ima pravo da lobira. Ništa ja nisam napisao protiv njih. Čak šta više, sumnjam da će se otkazati![]()
![]()
![]()
- Casual's
- Luciano88
#26325 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nista od testiranja.... sjedim kuci. Terapija Medicinski ugalj, linex, enterofuryl, ORS Alvogen. Stanje je koliko toliko bolje, samo sam ko da me voz pregazio, nemam snage kanal na daljinskom da promjenim