Demokratska fronta Željko Komšić

User avatar
bunk
Posts: 8774
Joined: 16/07/2016 19:58

#46026 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

NIsta neobicno...odlasci i dolasci u stranke...bice toga jos na raznim stranama.
kritikos
Posts: 784
Joined: 12/01/2018 09:17

#46027 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kritikos »

bunk wrote: 04/08/2020 15:28 NIsta neobicno...odlasci i dolasci u stranke...bice toga jos na raznim stranama.
Da je ostao, bio bi ministar zdravstva KS :-)
User avatar
bunk
Posts: 8774
Joined: 16/07/2016 19:58

#46028 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

kritikos wrote: 04/08/2020 15:31
bunk wrote: 04/08/2020 15:28 NIsta neobicno...odlasci i dolasci u stranke...bice toga jos na raznim stranama.
Da je ostao, bio bi ministar zdravstva KS :-)
Ma uoci izbora sad kad su izvjesni,bice ponuda i ponudica sa svih strana..
Samo gledaj.
kluz franjo
Posts: 6095
Joined: 26/06/2009 01:37

#46029 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Demokratska fronta na sljedećim izborima nastupiti će u sklopu građanske lijevo – patriotske koalicije... uz GS i Socijaldemokrate...
Ovo je, iako očekivana i najavljivana, jedna od ljepših vijesti.
Komšić, Suljagić, Bijedić, Bajrović i ekipa konačno na jednoj, istoj gomili.
Al' će da biDne pljuvačine. Posebno za nekih 3-4 mjeseca.
U to ime... za društvo u ćošku...
User avatar
Banksy
Posts: 28557
Joined: 18/07/2008 09:33

#46030 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

To je taj sistem vrijednosti, Senade.



Da nestručni i nesposobni kadrovi vode BH Telecom govore i činjenice oko Mirze Odobašića koji se nalazi na mjestu izvršnog direktora za finansije.

Usput, on je badže Željka Komšića, pošto su im supruge sestre .

U BH Telecom je Odobašić primljen kao blagajnik, poslije obaranje Vlade Kantona Sarajevo.

On je dobio drugu poziciju po rangu u BH Telecomu kao kadar DF –a, iako nije ispunjavao sve zakonske uvjete za ovu izvršnu funkciju u to vrijeme.


https://thebosniatimes.ba/48615/mucak-j ... h-telecom/

User avatar
pici
Posts: 43590
Joined: 19/07/2007 23:17
Location: zbrinut u kupleraju...
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#46031 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

LJEVICA I PATRIOTIZAM
|
Demokratska fronta: Na izbore idemo sa Građanskim savezom i Socijaldemokratama
zelena ljevica :lol: :lol: :lol: pa ko ce vama datnut glas, zeleni il crveni, po svoj prilici ni jedni... motaj kablove... prije bi za sdO, snsd i hdz glasovo neg za vas, makar znam na cemu sam sa njima...
Škobo Habu
Posts: 9036
Joined: 19/06/2013 17:54
Location: Kod Sirogojna na sijelu.

#46032 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

Da nije ovakvih međustranačkih sukoba mi, obični smrtnici, ne bi ni mogli dokučiti svu političku i drugu štetnost opskurnih likova poput Komšića.

Jasno je da riječ o ideološkom ljigavcu, no image koji je brižljivo gajio sve ove godine, kao teška poštenjačina među toliko sjecikesa na ovdašnjoj političkoj sceni, teško se ruši među najsvojeglavijim i tromim biračkim tijelom kao što je DF-ovo.
"Želim upoznati javnost da nam Centralna izborna komisija BiH kojom predsjedava Željko Bakalar, inače bivši savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, ni nakon četiri dopisa nije dozvolila uvid u dokumente i Odluku kojom je ovjerena koalicija DF-GS te na taj način sprečavaju podnošenje žalbe Apelacionom odjelu Suda BiH na Odluku o ovjeri koalicije DF-GS", kaže Čolpa.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sukob-z ... /200805021

Čolpa nije ništa bolji od Komšića. Sve je ovo znao i prije, samo je pitanje sujete kad se odluči da se javno propjeva o tome.
User avatar
JThomas
Posts: 69048
Joined: 24/05/2008 15:01
Location: Sic semper tyrannis

#46033 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

:lol: koji li nam je capsicum od ovih?
User avatar
JThomas
Posts: 69048
Joined: 24/05/2008 15:01
Location: Sic semper tyrannis

#46034 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

don vito wrote: 04/08/2020 13:06


Slobodna Bosna, SDA-ovski Informer, da se zna kad se citira

Samo mi je misterija ko piše gadosti na SB jer osim fake news, komičnih analiza, informerskih naslova, evo vidimo da im je čak i redakcijski impresum lažan. Imaju toliko obraza da ih je stid potpisivati se pod bljuvotine koje svakodnevno objavljuju.
pa lagumdžija je otac i rodonačelnik crveno-zelenog puta i odgovornosti i širine u koaliciji sa sda. možda se nije "našao" dovoljno.
User avatar
Banksy
Posts: 28557
Joined: 18/07/2008 09:33

#46035 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

don vito wrote: 04/08/2020 13:06
Samo mi je misterija ko piše gadosti na SB jer osim fake news, komičnih analiza, informerskih naslova evo vidimo da im je čak i redakcijski impresum lažan. Imaju toliko obraza da ih je stid potpisivati se pod bljuvotine koje svakodnevno objavljuju.

Da, baš Informer.
Mada, nije to bilo daleko od Informera i ranije, samo se puhalo u Lagumdžijin rog, pa je nekima bilo lakše probavljivo.

Sve "neovisno" (post)ratno novinarstvo je danas na kazanu SDA, bez izuzetka, svi do jednog.
User avatar
Prpa.ba
Posts: 11030
Joined: 15/08/2006 21:34
Location: Podrucje pod Upravom OHR-a

#46036 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

Pola GS-a nece sa DF-om, sada izgleda da ni sarajevski SD nece sa DF-om. Ja sam zaista mislio da ce se SDA korektori i patriotski ljevicari objediniti u jednu cjelinu ne bi li obezbijedili sto veci miraz za NATO integracije po opstinskim vijecima, ali sada vec rastu sanse da veci dio taloga ode ispod 3%, a DF ne bude u stanju iole kompenzirati svoj lagani pad u zaborav. :lol: :mrgreen:
kritikos
Posts: 784
Joined: 12/01/2018 09:17

#46037 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kritikos »

Genealogija suradnje:
Počelo je i prije osnivanja: Deset neumoljivih dokaza da je DF pričuvna stranka Bakira Izetbegovića

Piše: Suad BEGANOVIĆ

Genealogija suradnje DF-a sa SDA počinje prije samog formalnog osnivanja Demokratske fronte. Navest ćemo deset ključnih i glavnih, djelima potvrđenih poteza koje je DF povukao u korist SDA, a koji su objelodanjeni naknadno. Ovdje su izostavljeni mnogi manji oblici saradnje, prešućivanje ideoloških razmirica, neprestani tajni sastanci itd.

1. Odmah po napuštanju SDP-a, Željko Komšić je svojim odanim kadrovima, kasnijim članovima DF-a, dao uputu da aktivno učestvuju u rušenju tadašnjih vlada predvođenih SDP-om, te da zaštite SDA na svaki mogući način. Tako je zahvaljujući glasu Komšićeve perjanice, Hanke Vajzović, spriječena smjena SDA-ovih kadrova u Vladi FBiH. Vajzović je glasala da je ostanak SDA u Vladi FBiH “vitalni nacionalni interes”, pa je 2012. godine blokirana smjena SDA-ovih kadrova. Tako je DF prvi put u sam osvit svog nastanka pomogao SDA.

2. Željko Komšić je u otvorenom pismu iz 2018. godine podsjetio Bakira Izetbegovića na tajni sastanak u Mostaru 2014. godine, kada već imamo formirani DF sa izbornim rezultatom. Komšić u tom pismu lično kaže da “rezultat tog sastanka jeste izbor Izetbegovića u Predsjedništvo BiH”. Podsjećamo, radi se o izborima kada je jedan od dva formalna kandidata DF-a za tu funkciju bio Emir Suljagić. Dakle, Komšić je priznao tajni dogovor sa SDA 2014. godine kako bi u Predsjedništvo BiH bio izabran Bakir Izetbegović. Također, 2018. u kampanji se ipak doticao bošnjačkog člana Predsjedništva, ali je napadao samo SDP-ovog kandidata, dok je prešutio Šefika Džaferovića.

3. Na istim izborima 2014. godine DF je imao dva kandidata za Predsjedništvo BiH, Bošnjaka Emira Suljagića i Hrvata Antu Popovića. Četiri godine poslije će tvrditi da su dva kandidata ljevice antipatriotski čin i podjela glasačkog tijela. Jasno je i zašto DF čas misli da oni smiju dijeliti glasačko tijelo, dok drugi ne smiju, jer Komšić priznaje da je tada već svakako dogovorio podršku Bakiru Izetbegoviću. Osim Izetbegovića i Čovića ranije, Komšić će pomoći i ulazak Fikretu Abdiću u vlast 2016. godine.

4. Koliko je DF-u stvarno stalo do poražavanja Dragana Čovića, govori podatak da je DF-ov kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda 2014. godine, spomenuti Anto Popović, dobio 7179 glasova. Ova cifra najbolje govori koliko je DF ulagao u njegovu kampanju protiv 'dušmanina' Čovića. Ako je namjera pobjeđivanja Čovića iskrena i ako je to najveća prijetnja, zašto Emir Suljagić, drugi DF-ov kandidat tada, nije odustao, jer su tako mogli omogućiti pobjedu Popoviću? Nisu tada tražili ni od SDP-ovog kandidata Bakira Hadžiomerovića da odustane od kandidature da se porazi Čović. Zaključak je jasan: Čovića je izgleda u DF-u važno pobijediti samo ako je protivkandidat za fotelju čovjek po kojem privatna stranka i nosi ime, Željko Komšić. Patriotizam je za DF samo kad se Komšić kandidira, a kada se ne kandidira, tada može pobijediti i Čović.

5. Željko Komšić je odanost prema SDA dokazivao i tokom cijelog mandata u Parlamentu BiH, kada za četiri godine od 2014. do 2018. godine nije postavio niti jedno jedino zastupničko pitanje. Jednostavno, za Komšića je vlast SDA-HDZ-SDS savršena, pa nije osjećao potrebu da išta propitkuje i analizira, niti SDA smije propitkivati. Od famoznog medijskog sukoba sa Bakirom Izetbegovićem, već punih osam godina, DF je najbolji saradnik SDA. Napomenimo ukratko kako je DF prespavao aferu „Asim“, djevojčicu Nadin, probleme na KCUS-u, respiratore osovine Solak-Novalić, napade SDA na pripadnika Armije BiH Igora Stojanovića.

6. Pred izbore 2018. godine DF ponovo potencira priču o ujedinjenju ljevice i uvlačenju drugih stranaka u zagrljaj sa SDA. DF izlazi sa „spektakularnim“ prijedlogom gašenja SDP-a uoči tih izbora 2018. godine, što je sada potpuno jasno kao SDA plan. Nakon raspada tog plana i ponovnog pokušaja u postizbornoj koaliciji DF će se pomiriti sa Enverom Bijedićem, uprkos činjenici da su nekoliko mjeseci Komšić i Bijedić jedan za drugoga bili kriminalac i alkoholičar. Njima će se pridružiti i Miro Lazović, glavni medijski propagator uvođenja ljevice pod skute SDA, čija će saradnja sa SDA u Vijeću ovih dana koštati građane parka Hastahana.

7. Važno je da napomenemo da je DF 2014. godine HDZ-u BiH u vlasti prepustio ne samo sve hrvatske ministarske funkcije u Vladi FBiH, nego im je dodatno dato i srpsko ministarsko mjesto– ukupno 6. Na to su još u HDZ-u dobili i 3 državna ministra. Sve to HDZ dobija sa 7 – 8 % glasova u državi. Dakle, DF uz SDA svom najbližem partneru Čoviću daje vlast po sistemu: jedan procenat glasova – jedno ministarstvo. HDZ do današnjeg dana uživa u istim funkcijama i grčevito se bori protiv formiranja nove vlade FBiH.

8. Napominjemo, koalicija SDA-DF je govorila nakon ovih izbora da nema govora da će dozvoliti da se Vijeće ministara formira bez Vlade FBiH, što je bila još samo jedna u moru „patriotskih laži“. HDZ BiH je izašao prezadovoljan politikom DF-a, čiji su raniji hercegovački kadrovi u skupštinama i vijećima, što formalno, što neformalno, bili u službi HDZ-a. DF je pristao da se i pozicije podijele na hrvatske i bošnjačke po liniji Ivan Sedlo. Javna je tajna da se u centrali HDZ-a smiju DF-u i smatraju ih veoma korisnim.

9. DF je nakon dva izborna ciklusa sa SDA u problemu kako prodati priču da je DF multietnička stranka. Trenutno, vjerovatno više nebošnjaka ima u članstvu SDA nego DF-a. Naime, DF ima 0 zastupnika Srba ili Hrvata na svim parlamentarnim razinama. Isto tako, DF nije imao pregovarača osim Bakira Izetbegovića, koji u Vijeću ministara BiH dogovora da SDA i DF-u pripada 7 pozicija, od kojih su sve bošnjačke, čime DF potvrđuje bošnjačku „reprezentativnost. Od jedanaest mjesta u Vladi FBiH, 10 je faktički bošnjačkih i jedno „ukrasno“ srpsko, a i ono je pripalo SBB-u. Matematika je jasna, DF nije multietnička stranka.

10. DF je bio ključni igrač u rušenju Vlade Kantona Sarajevo, a čije su rušenje objavili 13.12. 2019. godine. Međutim, stvarnom lideru Bakiru Izetbegoviću se „omaklo“ da posvjedoči kako je rušenje vlade naredio više od pola godine ranije, 17. maja iste godine. DF-u je trebao prostor od šest mjeseci da izmisli tobožnje principijelne razloge i kojekakve „afere“ za rušenje vlade. Danas, DF je direktno odgovoran za opšti zdravstveni nemar prema građanima KS. Također, ljubav DF-a i SDA je tolika da će SDA kadrovi biti imenovani u EP sa pozicija koje su, uslovno rečeno, pripali DF-u poput slučaja Andelije.
Suad odvoji sitno od kosti :lol:
User avatar
JThomas
Posts: 69048
Joined: 24/05/2008 15:01
Location: Sic semper tyrannis

#46038 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

ima li negdje ovo otvoreno pismo pod 2.? nije mi jasno kako sam to fulio ako ima?
izvrsni direktor
Posts: 9349
Joined: 20/12/2018 16:11

#46039 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by izvrsni direktor »

Napomenimo ukratko kako je DF prespavao aferu „Asim“, djevojčicu Nadin, probleme na KCUS-u, respiratore osovine Solak-Novalić, napade SDA na pripadnika Armije BiH Igora Stojanovića.
Ovo treba ponavljati do izbora. I sve ih ispitivati o ovome zbog cega sute?
User avatar
Leverage
Posts: 9513
Joined: 27/05/2018 16:32

#46040 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

izvrsni direktor wrote: 05/08/2020 17:01
Napomenimo ukratko kako je DF prespavao aferu „Asim“, djevojčicu Nadin, probleme na KCUS-u, respiratore osovine Solak-Novalić, napade SDA na pripadnika Armije BiH Igora Stojanovića.
Ovo treba ponavljati do izbora. I sve ih ispitivati o ovome zbog cega sute?
Nisu baš skroz šutili. Komšić je tom prilikom izjavio da je toga bilo i ranije i da misli da je u pitanju napad na SDA.

Valjda je mislio da je napad na SDA nešto loše, šta li.
User avatar
Prpa.ba
Posts: 11030
Joined: 15/08/2006 21:34
Location: Podrucje pod Upravom OHR-a

#46041 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

kritikos wrote: 05/08/2020 16:06 3. Na istim izborima 2014. godine DF je imao dva kandidata za Predsjedništvo BiH, Bošnjaka Emira Suljagića i Hrvata Antu Popovića. Četiri godine poslije će tvrditi da su dva kandidata ljevice antipatriotski čin i podjela glasačkog tijela. Jasno je i zašto DF čas misli da oni smiju dijeliti glasačko tijelo, dok drugi ne smiju, jer Komšić priznaje da je tada već svakako dogovorio podršku Bakiru Izetbegoviću. Osim Izetbegovića i Čovića ranije, Komšić će pomoći i ulazak Fikretu Abdiću u vlast 2016. godine.
Ovo se i zaboravilo. Gdje su nam turbopatriote da za ovog nesudjenog Naseg Dobrog Hrvata naprave salu i posalicu kao za Falatara. :lol:
User avatar
Styling
Posts: 12655
Joined: 08/10/2013 10:29
Location: Izvan lokalnih dešavanja

#46042 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

kritikos wrote: 04/08/2020 15:31
bunk wrote: 04/08/2020 15:28 NIsta neobicno...odlasci i dolasci u stranke...bice toga jos na raznim stranama.
Da je ostao, bio bi ministar zdravstva KS :-)
Mozda je otisao zbog toga sto ga nisu imenovali.
User avatar
Banksy
Posts: 28557
Joined: 18/07/2008 09:33

#46043 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

JThomas wrote: 05/08/2020 16:40

ima li negdje ovo otvoreno pismo pod 2.? nije mi jasno kako sam to fulio ako ima?



Otrov i apaurini pismo:

http://ba.n1info.com/Vijesti/a239227/Ko ... vidim.html


Kada pominjete sastanak sa Čovićem iz 2014.,
Nije bilo nikakvog sastanka u Širokom Brijegu, tamo svakako nisam bio još od prije rata, sastanak je bio u Mostaru, a rezultat tog sastanka jeste izbor Izetbegovića u Predsjedništvo BiH. Jedini ko je oštećen tim sastankom jeste Radončić kojem je malo nedostajalo da tada postane član Predsjedništva BiH. Na Vašem mjestu, ja bih pokazao bar malo zahvanosti za to.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-kom ... /180123069
Novak20
Posts: 13969
Joined: 11/02/2014 18:55
Location: Taboo(t) teme i brisani postovi

#46044 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Štetočina se neće za*ebati da popije bilo što osim brlje ili piva. :lol:
Patton44
Posts: 2495
Joined: 26/11/2019 19:14

#46045 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Patton44 »

Novak20 wrote: 05/08/2020 18:05 Štetočina se neće za*ebati da popije bilo što osim brlje ili piva. :lol:
Ti bi mu predlozio Praljkovacu. :izet:
User avatar
JThomas
Posts: 69048
Joined: 24/05/2008 15:01
Location: Sic semper tyrannis

#46046 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

:thumbup: df - drugo ime za odgovornost.
User avatar
Prpa.ba
Posts: 11030
Joined: 15/08/2006 21:34
Location: Podrucje pod Upravom OHR-a

#46047 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

Za odgovornost spremni.
User avatar
drug_profi
Posts: 50610
Joined: 16/07/2012 16:00

#46048 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Ja nemam ni jednog grama povjerenja u mudrost birackog tijela.
Da ima te mase, ma iole, mi ne bi danas bili ovakva rupa. Neprirodna pojava na evropskom kontinentu. Svaka africka drzava u kojoj ne hara rat je uredjenija od nas.
User avatar
cadburry
Posts: 1291
Joined: 27/04/2013 13:40
Location: Šeher

#46049 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cadburry »

https://klix.ba/sarajevski-ogranak-sd ... idemo-sami
Sarajevski ogranak SD-a o saopćenju DF-a: Nećemo s njima zajedno na izbore. Idemo sami
Pola GS-a odjebalo Komsica.
SD odjebao Komsica.
SDP-NS-NiP-NBL kojima je Komsic zabio noz u ledja nece da cuju za DF.
Sve vece i cesce su varnice i otrovne strelice Avaza, SBBa i Radoncica prema Komsicu.
Svako sa minimumom dostojanstva i digniteta je odavno napustio DF.

Zaista ce tuzna i prazna biti politicka sahrana Zeljka Komsica. Na njoj se mozda pojavi tek neki trecerazredni SDA-ovac Cim prodju izbori i DF ne uspije preci izborni prag, Bakir ce ga sutnuti i zaboraviti. Kao probuseni dolar u pjesmi Zabranjenog pusenja.
zposao
Posts: 2585
Joined: 22/03/2019 09:27

#46050 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zposao »

cadburry wrote: 05/08/2020 23:31 https://klix.ba/sarajevski-ogranak-sd ... idemo-sami
Sarajevski ogranak SD-a o saopćenju DF-a: Nećemo s njima zajedno na izbore. Idemo sami
Pola GS-a odjebalo Komsica.
SD odjebao Komsica.
SDP-NS-NiP-NBL kojima je Komsic zabio noz u ledja nece da cuju za DF.
Sve vece i cesce su varnice i otrovne strelice Avaza, SBBa i Radoncica prema Komsicu.
Svako sa minimumom dostojanstva i digniteta je odavno napustio DF.

Zaista ce tuzna i prazna biti politicka sahrana Zeljka Komsica. Na njoj se mozda pojavi tek neki trecerazredni SDA-ovac Cim prodju izbori i DF ne uspije preci izborni prag, Bakir ce ga sutnuti i zaboraviti. Kao probuseni dolar u pjesmi Zabranjenog pusenja.
Zaboravljaš da je Komšo politička mačka sa 9 života. Bilo je i dosad cenih prognoza pa se nisu obistinile. Čitava njegova politička karijera je blef. Ali iza njega stoji stranka SDA i dok ga oni ne puste "niz vodu" ne treba se brinuti za njegovu političku karijeru.

Ta nije ovo prvi put da je izdao, prevario, slagao, itd... Čoek živi od ublehe. Modus vivendi. Ja se kladim da mu ništa ovo naštetiti neće
Post Reply