Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- dječak sa šibicama
#25751 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Zasto se pojedini boje nekakvog zatvaranja, to se ni ne razmatra bar trenutno ne, niti je moguce jer pola ljudova to nece ni postovati.
Niti se isplati ekonomski, niti ima nekih rezultata od takve taktike, mozda je manje zarazenih ali imas stetu na drugoj strani.
Jedino sto je moguce jeste da se ljudi opasulje i prestanu se gomilati, ali od toga nema nista i pomirimo se sa cinjenicom da cemo zivjeti ovako neko vrijeme. Vjerovatno cemo medju zadnjima vratiti se u normalu, ako je bude uskoro.
Niti se isplati ekonomski, niti ima nekih rezultata od takve taktike, mozda je manje zarazenih ali imas stetu na drugoj strani.
Jedino sto je moguce jeste da se ljudi opasulje i prestanu se gomilati, ali od toga nema nista i pomirimo se sa cinjenicom da cemo zivjeti ovako neko vrijeme. Vjerovatno cemo medju zadnjima vratiti se u normalu, ako je bude uskoro.
-
elcaliente
#25752 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Zatvoriti se nece sto posto.dječak sa šibicama wrote: ↑03/08/2020 12:23 Zasto se pojedini boje nekakvog zatvaranja, to se ni ne razmatra bar trenutno ne, niti je moguce jer pola ljudova to nece ni postovati.
Ova situacija odgovara svim stranama prakticki win- win.
Drzava uvjek moze reci mi smo vam rekli vi se niste htjeli pridrzavati, odgovarate sami.
Potamaniti ce penzionere i hronicne bolesnike, znaci u plusu su.
Dok narod ne mora placati nikakve kazne niti buniti se da mu je drzava ista zabranila.
I vuk sit i ovce na broju.
Last edited by elcaliente on 03/08/2020 12:28, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#25753 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Bjezi ova me tema samo isprepada 
-
high_volume
#25754 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
S druge, slične teme:dječak sa šibicama wrote: ↑03/08/2020 11:52 Tek sada pocetkom avgusta, pet mjeseci nakon pocetka svega ovoga, moj lokalni granap izbacio obavijest kojim moli gradjane da ne pipkaju pecivo koje nece kupiti, tek sada je svo pecivo i kruh u celofanu, tek sada je u lokalnoj posti stavljena obavijest o distanci i postavljeno dezinfekciono sredstvo za gradjane.
Do sada je bilo sve na gradjanima, hoce li se gurati ili ulaziti jedan po jedan u postu.
I sta se mi cudimo.
high_volume wrote: ↑02/08/2020 19:27
Ne može policija izvršavati svoje redovne dužnosti i "loviti " sugrađane koji ne nose zaštitne maske. Tačno je da uživaju visok kredibilitet, ali nadzor nad provođenjem mjera na zaštiti stanovništva od coronavirusa treba povjeriti posebno i hitno formiranoj inspekciji Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo. Dakle - Vlada KS na prijedlog resornog ministarstva treba hitno oformiti "zdravstvenu inspekciju", liji će jedini zadatak biti nadzor nad provođenjem mjera "COVID-19", što znači da dobiju pravo i na evidentiranje i pisanje prekršajnih prijava za sve koji ne poštuju te mjere, što uključuje i sugrađane, ali i vlasnike ili korisnike objekata u kojima se skupljaju ljudi: ugostitelsjki objekti, javni prevoz, trgovine, itd.
Zdravstveno-komunalna inspekcija
-
malocvijece
#25755 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nema šanse da se narod opameti. Pa godinama i stoljećima smo glupi i sad kao opametit ćemo se i raditi u svoj korist samo zato što nam par mjeseci visi mač iznad glave?
Odbijanje da se nosi maska na licu je metafora silnog i presilnog bosanskog inata i otpora. Aman!
Vratit ćemo se u normalu zadnji, kako neko reče. Tamo negdje za par godina ćemo biti na nivou 2019. godine.
Trenutno nas još malo drži dijaspora i turizam, pa i po cijeni partijanja i kafana (misliš da konobar smije reći da ima simptome?). Kad dođe jesen, mislite da će nekom biti do frizera ili kupovine po prodavnicama nakon što je masu para dao u apoteci, a ostalo čuva za ne daj bože jer ipak je bio na bolovanju, a možda mu se razboli još neko?
Nek nam je bog na pomoći. I nama i ekonomiji i oporavku.
Odbijanje da se nosi maska na licu je metafora silnog i presilnog bosanskog inata i otpora. Aman!
Vratit ćemo se u normalu zadnji, kako neko reče. Tamo negdje za par godina ćemo biti na nivou 2019. godine.
Trenutno nas još malo drži dijaspora i turizam, pa i po cijeni partijanja i kafana (misliš da konobar smije reći da ima simptome?). Kad dođe jesen, mislite da će nekom biti do frizera ili kupovine po prodavnicama nakon što je masu para dao u apoteci, a ostalo čuva za ne daj bože jer ipak je bio na bolovanju, a možda mu se razboli još neko?
-
elcaliente
#25756 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ekonomija nam je od oktobra mrtva, pogotovo kafane itd ali to gazde danas ne vide, vazno je da danas piva ide.malocvijece wrote: ↑03/08/2020 12:36 Nema šanse da se narod opameti. Pa godinama i stoljećima smo glupi i sad kao opametit ćemo se i raditi u svoj korist samo zato što nam par mjeseci visi mač iznad glave?![]()
Ljudi ce cuvati pare za ljekove jer se na jesen pogotovo nece znati imas li koronu ili normalnu gripu.
A dom zdravlja nece htjeti da primi ljude.
- skafiskafsnjak
#25757 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nein zu Bil Gates... Hemijskom napisano
- dječak sa šibicama
#25758 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Primjetno je da nase vlade koliko ih imamo ni sam ne znam, ne rade nista.
Zasto se BiH nije rezervisala u redu za vakcinu, kad je bude.
Oni su izgleda na ljetnom odmoru do oktobra. A onda ce predizborna suplja, cetnici, ustase, balije.
Oni su izgleda na ljetnom odmoru do oktobra. A onda ce predizborna suplja, cetnici, ustase, balije.
- Tesla Edison
#25759 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
U BiH 165 novozaraženih
https://avaz.ba/vijesti/bih/585567/u-bi ... -slucajeva
Iz dana u dan idemo silaznom putanjom. Dobro je ovo. Već neko vrijeme brojka nije išla preko 200. Očekivati je po projekciji do kraja sedmice i ispod 100 dnevno.
Iz dana u dan idemo silaznom putanjom. Dobro je ovo. Već neko vrijeme brojka nije išla preko 200. Očekivati je po projekciji do kraja sedmice i ispod 100 dnevno.
- dječak sa šibicama
#25760 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jos da si dodao da je iz dana u dan sve manje testiranja, ali hajde.
Bice sutra, sad je vikend pa bio bajram, kad dodju na posao.
Bice sutra, sad je vikend pa bio bajram, kad dodju na posao.
-
elcaliente
#25761 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Svi oni koji su se bunili sto ih drzava zatvara ce se na zimu zatvoriti sami u to sam milion posto ubjedzen.
Apoteke ima najbolji biznis da prave.
Apoteke ima najbolji biznis da prave.
-
Mogy87
#25762 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja mislim da ce se “junacine” itekako opametiti kad pokuca na njihova vrata ili nekog koga poznaju. Samo je pitanje na koliko vrata treba pokucati da se dozovemo pameti.malocvijece wrote: ↑03/08/2020 12:36 Nema šanse da se narod opameti. Pa godinama i stoljećima smo glupi i sad kao opametit ćemo se i raditi u svoj korist samo zato što nam par mjeseci visi mač iznad glave?![]()
Ako je vjerovati Avazu preminula je osoba 1994 godiste iz Zivinica. Bez obzira na eventualne ranije bolesti (to ne znam, ali znam da je to ovdje glavna tema) velika tuga.
- Tesla Edison
#25763 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Za nepovjerovati kakav mentalni sklop. Slave kad brojke divljaju, tuguju kad su brojke u opadanju i nalaze milion nekih razloga kako bi rekli da nije to to i da je brojka ustvari veća. Najdraže im je reći da malo testiramo a testiramo 3 puta više nego cijela Hrvatska.
Ne mogu da vjerujem sa kakvim osobama dijelim prostor.
- piupiu
#25764 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
A bili su rekli nekad prije mjesec-dva da ćemo mi dobiti vakcinu u paketu sa EU. Šta to znači, ko će mu ga znati. A za lijekove - kojih navnodno nema (tipa remdisivir, koji se u Sloveniji redovno koristi), nisu aplicirali jer su zakasnili.dječak sa šibicama wrote: ↑03/08/2020 12:41 Primjetno je da nase vlade koliko ih imamo ni sam ne znam, ne rade nista.
- dječak sa šibicama
#25765 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Vec mjesecima nema mnogih lijekova u apotekama.
Vizavi brojeva, naravno da ce sada smanjiti i broj zarazenih kroz smanjenje broja testiranih, ipak ide SFF
Vizavi brojeva, naravno da ce sada smanjiti i broj zarazenih kroz smanjenje broja testiranih, ipak ide SFF
- AmiĐa_Idriz
#25766 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nadajmo se. Mene malo brine što su potencijalne bajramske klastere najavili kroz 10 do 15 dana. A nekako je ovaj drugi talas čini mi se i krenuo nakon ramazanskog bajrama i evo još traje.TESLA_EDISON wrote: ↑03/08/2020 12:42 U BiH 165 novozaraženih
Nadam se svakako da neće biti tako, ali gledajući svijet oko sebe kako se ponaša, bojim se još jednog razočarenja.
-
Mogy87
#25767 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mislim da cemo mi za vakcinu imati drukciji pristup nabavljanja od Hrvatske. Oni su rezervisali za onih 12 potencijalnih, pa koja prodje. Taj pristup zahtijeva i placanje rezervacije unaprijed.dječak sa šibicama wrote: ↑03/08/2020 12:41 Primjetno je da nase vlade koliko ih imamo ni sam ne znam, ne rade nista.
Cerkez je govorio da cemo mi u nabavku na nivou EU sto je predvidjeno i dokumentom kojim je ponovo proglasena epidemija na nivou Federacije. Target je 20% ugrozenih pokriti kroz prvu nabavku.
-
Mogy87
#25768 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Za lijekove su nas primili sa zakasnjenjem. Koja sramota. Za vakcinu sam pisala nize.piupiu wrote: ↑03/08/2020 12:47A bili su rekli nekad prije mjesec-dva da ćemo mi dobiti vakcinu u paketu sa EU. Šta to znači, ko će mu ga znati. A za lijekove - kojih navnodno nema (tipa remdisivir, koji se u Sloveniji redovno koristi), nisu aplicirali jer su zakasnili.dječak sa šibicama wrote: ↑03/08/2020 12:41 Primjetno je da nase vlade koliko ih imamo ni sam ne znam, ne rade nista.
-
malocvijece
#25769 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Samo da nas vile pronosaju pa da se tako nastavi.TESLA_EDISON wrote: ↑03/08/2020 12:42 U BiH 165 novozaraženih
- piupiu
#25770 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Bijednici, bili su zauzeti opremanjem imaginarnog izolatorija na gradjevini i 'herojskom' nabavkom respiratora. Kako onaj Bakir uopšte ima obraza da se oglasi.Mogy87 wrote: ↑03/08/2020 12:51Za lijekove su nas primili sa zakasnjenjem. Koja sramota. Za vakcinu sam pisala nize.piupiu wrote: ↑03/08/2020 12:47A bili su rekli nekad prije mjesec-dva da ćemo mi dobiti vakcinu u paketu sa EU. Šta to znači, ko će mu ga znati. A za lijekove - kojih navnodno nema (tipa remdisivir, koji se u Sloveniji redovno koristi), nisu aplicirali jer su zakasnili.dječak sa šibicama wrote: ↑03/08/2020 12:41 Primjetno je da nase vlade koliko ih imamo ni sam ne znam, ne rade nista.
-
statixx
#25771 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Je li ovo u Zivinicama preminuo 26ogodisnjak.
- ejjus
#25772 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
i šta pričaju, kad će se opet moći lizati šteke?
- GAU8
#25773 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Realno nemamo pojma kakvim ciframa baratamo, jer nema nikakvog sistematskog pristupa cijelom problemu.TESLA_EDISON wrote: ↑03/08/2020 12:45 Za nepovjerovati kakav mentalni sklop. Slave kad brojke divljaju, tuguju kad su brojke u opadanju i nalaze milion nekih razloga kako bi rekli da nije to to i da je brojka ustvari veća. Najdraže im je reći da malo testiramo a testiramo 3 puta više nego cijela Hrvatska.
Jedino sto znamo jeste to, da je trenutno vise zarazenih nego sto je bilo u martu i aprilu.
A koliko je to vise, da li je trend porasta, opadanja, ili stagnacije... niko ziv ne zna.
- dječak sa šibicama
#25774 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Steke se lizu cijelo vrijeme, zapravo slaufi.
Brojevi su kako smo rekli besmisleni, vec par sedmica se zna da ce u ponedeljak biti najmanje zarazenih jer vikend. Sad je bio i bajram, jedino sto ovi nasi nece kao ovi iz RS otvoreno reci "u nedelju smo kolektivno uzeli odmor".
U sustini pratimo ritam rada nasih medicinskih radnika, ne i stvarne brojeve zarazenih.
Jedino umrle mogu registrovati ali i to pitanje je koliko tacno, ko je umro zbog korone a ko uz koronu.
Mislim da je jedina istina da smo nedisciplinovana rulja u prosjeku.
Brojevi su kako smo rekli besmisleni, vec par sedmica se zna da ce u ponedeljak biti najmanje zarazenih jer vikend. Sad je bio i bajram, jedino sto ovi nasi nece kao ovi iz RS otvoreno reci "u nedelju smo kolektivno uzeli odmor".
U sustini pratimo ritam rada nasih medicinskih radnika, ne i stvarne brojeve zarazenih.
Jedino umrle mogu registrovati ali i to pitanje je koliko tacno, ko je umro zbog korone a ko uz koronu.
-
elcaliente
#25775 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ili pak Gejc hoce da nas unisti i korona je laz.dječak sa šibicama wrote: ↑03/08/2020 13:20 Steke se lizu cijelo vrijeme, zapravo slaufi.