Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Luciano88 wrote: ↑02/08/2020 17:10
Nesto se cudno desava od jucer... Proljev 8-10 puta dnevno uz 3-4 povracanja. U medjuvremenu dolazi do povecanja temp 39.9 i groznice. Nakon 2 paracetamola stanje se stabilizuje na nekih 37.5 - 38. Uz navedene probleme prisutna je i jaka glavobolja. Trovanje hranom nije sigurno jer sam jeo i pio isto sto i moji ukucani. Uzimam Enterfuryl, Paracetamol, Avlogen ORS (za rehidraciju), Vitamin C + Cink. Nisam pametan sta uraditi, ugl izolovao sam se. Vidjet cemo stanje ujutro.
Covid 19
Pogledaj na FB Ejub Kucuk
Lijepo je pojasnio šta je radio nakon simptoma.
Vidio sam u komentarima par doktora da su komentarisali da je odlična terapija koja mu je prepisana.
Nesto se cudno desava od jucer... Proljev 8-10 puta dnevno uz 3-4 povracanja. U medjuvremenu dolazi do povecanja temp 39.9 i groznice. Nakon 2 paracetamola stanje se stabilizuje na nekih 37.5 - 38. Uz navedene probleme prisutna je i jaka glavobolja. Trovanje hranom nije sigurno jer sam jeo i pio isto sto i moji ukucani. Uzimam Enterfuryl, Paracetamol, Avlogen ORS (za rehidraciju), Vitamin C + Cink. Nisam pametan sta uraditi, ugl izolovao sam se. Vidjet cemo stanje ujutro.
Covid 19
Vidio sam u komentarima par doktora da su komentarisali da je odlična terapija koja mu je prepisana.
Dajte uozbiljite se, ne živimo u 16 st. Ne može pratiti piskaranja jednog jeftinog populiste i pratiti njegove terapije kao svoje
@Luciano se mora javiti svom porodičnom ljekaru što prije!
zemomak wrote: ↑02/08/2020 15:37
Ljudi umiru svaki dan, i sa koronom i bez korone, umiru ljudi svih dobnih skupina, a dal je neko umro baš od korone nikad nećemo saznat pošto su obdukcije zabranjenje...njemački patolog koji je vršio obdukcije ljudi pohitivnih na korona virus kaže da niko nije umro od korone iako su vjerovatno ubrojani u statistiku...upala pluća je uvjek bilo,moj brat u najboljim godinama je prije 5-6 godina jedva živu glavu izvuko, ležo je u bolnici zenica 10ak dana gdje su mu jedva temperaturu skinuli nakon deset dana uz pomoć nekog skupog antibiotika, nakon toga je poslat na podhradtove gdje je bio još mjesec dana i tad je otpušten oporavljen...radili su mu i punckiju pluća i na kraju na otpusnom listu stojalo nn...nije im poznat uzrok...
Ma jasta radi, svabo zna, nikad niko... k'o kad virusa i nema, nit' ovog, nit' HIV-a, nit' morbila... nidje nista... bolest samo nako dodje iz have... a mozda nisu ni bolesni, mozda samo simuliraju
Zar se moze od korone direkt umrijeti?
Umre se valjda od posljedica izazvanih virusom... Najvise upala pluca..nek me ispravi neko ako grijesim
Naravno, ni od HIV-a nikad niko nije umro direktno, pa je opet jedan od najopasnijih virusa trenutno.
Nivelacija wrote: ↑02/08/2020 13:20
Ustvari razumijem i medije, njima ovo stanje odgovara, evo Klix konkretno ima zlatni period u postojanju isključivo zbog korone i njima ne odgovara da se smiri situacija.
Klix je jedno od medijskih zla u BiH.
Mene banovali na sedam dana jer sam napisao na članak o ovoj najavljenoj paradi ponosa "pederi su nebitni" u roku deset minuta..
nadam se da nece proci neopazeno i da ce ovaj put biti mjesec
Pa probaj zaustaviti proliv da ne dehridiraš a uz to još i povraćanje. Kako znaš da nije alimentarna intoksikacija?
Kakav si sad?
Najmanji je problem temperatura sad
Luciano88 wrote: ↑02/08/2020 17:27
Nazvat cu da vidim sta "vele"
Pa zar nisi već...
Ma jok, nisam panicar Ugl, zvao sam prvo 081 920 333, 5 puta (svi operateri zauzeti) pa sam pozvao COVID AMBULANTA CENTAR – VRAZOVA, teta koja se javila me saslusala i pitala da li jos uvijek imam povisenu temp, na stam odg da nemam. Kaze da se rehidridam, uzimam vit c, zracim prostoriju i da se javim porodicnom ljekaru. To je to...
Covid 19
Dajte uozbiljite se, ne živimo u 16 st. Ne može pratiti piskaranja jednog jeftinog populiste i pratiti njegove terapije kao svoje
@Luciano se mora javiti svom porodičnom ljekaru što prije!
Pa to je čovjek i napisao.
Gdje se javio i šta je radio, sve korak po korak.
Postupio je kao obrazovan i pismen čovjek, kontaktirao ljekare i stavio se u izolaciju.
Pa probaj zaustaviti proliv da ne dehridiraš a uz to još i povraćanje. Kako znaš da nije alimentarna intoksikacija?
Kakav si sad?
Pa stabilizovalo se poprilicno, od jucerasnjih 8-10 puta, danas je bilo mozda 4-5 bez povracanja i bez temprature. Uzimam Avlogen ORS i dosta flasirane vode i caja.
Pa eto do sutra ćeš pregurati. S jedne strane dobro je da izbaciš iz organizma sve što je prijetnja prije sega potencijalne toksine u probavnom sistemu, ali s druge strane ljeti se brzo dehidrira. Na prvu može biti bilo šta, možda neka intoksikacija, viroza ali i famozni Covid jer se ljeti očito virus teže veže za ACE2 receptore u respiratornim organima a izgleda lakše u probavnim gdje se ACE2 receptori također nalaze preguraj do sutra i vidi s svojom doktorom šta i kako dalje.
Last edited by splinter on 02/08/2020 18:15, edited 1 time in total.
Kakav si sad?
Pa stabilizovalo se poprilicno, od jucerasnjih 8-10 puta, danas je bilo mozda 4-5 bez povracanja i bez temprature. Uzimam Avlogen ORS i dosta flasirane vode i caja.
Izbjegaji vodu, pij caj od sipka jer je bogat vitaminom C zaustavit ces brzo proljev..
Mislis da ako bismo prestali testirati, da bi i korona nestala? Zanimljivo...
Da zato sto su nam kapaciteti trenutno za testiranje 1700-1800 max, mozda u narednim danima nesto vise jer i Brcko DC sada ima lab za testiranje, dnevno imamo 25% zarazenih, znaci kada bi testirali kao Katar recimo dnevno 20.000 ljudi imali bi 5000 zarazenih a ne 188 kao danas, ali SFF je uskoro pa vladajuce kriminalna elita stima brojeve...
Broj zarazenih nam se krece od 22-30% siguran sam da imamo preko 100.000 zarazenih trenutno... Sto je mozda i dobro vrijeme ce pokazati..
Da stimaju brojeve imali bismo cifre kao Hrvatska.
Kod nas se valjda sada testiraju ljudi sa simptomima, čudno je da procenat nije i veći. Da testiraju 20 000 ljudi dnevno vjerovatno bi i kriterij za testiranje bio drugaciji i procenat bi bio manji.
Ako se ne počnu smanjivati brojevi tko zna kad će se dočekati otvaranje granica,
zato malo više opreza pri kontaktima ili neka stožer malo zamrači stvarne brojeve.
Lincoln-Burrows wrote: ↑02/08/2020 18:17
Ako se ne počnu smanjivati brojevi tko zna kad će se dočekati otvaranje granica,
zato malo više opreza pri kontaktima ili neka stožer malo zamrači stvarne brojeve.
Ne moze jer je kolicina testova jedan od kriterija.
I ne, to se ne odnosi na Hrvatsku jer je u EU, a mi smo medju "trecim zemljama". I ne, nije posteno, ali tako je kako je.
Lincoln-Burrows wrote: ↑02/08/2020 18:17
Brojke se trenutno mogu u kratkom roku smanjiti samo manjim brojem testiranja ili "friziranjem" testova...
Jesi li bio gdje duze na suncu?
Nista znacajno prijatelju, stadardno. Kao i svaki drugi dan.
Tambure wrote: ↑02/08/2020 14:21
Ovi sto zagovaraju zatvaranje svega ... vrlo je jednostavno sami se zatvorite ... zasto ljude tjerati na nesto sto ne zele. Svako se prema sebi ponasa kako misli da je ispravno.
Pa nije pojedinac u pitanju.
Ne stitis samo sebe, stitis i druge. Kako ljudi nikako to da skontaju.
Kome je do zatvaranja svega ... bio on sam zatvoren ili svi bili zatvoreni njemu je isto. Tako da da .. pojedinac je u pitanju.
Jesi li bio gdje duze na suncu?
Nista znacajno prijatelju, stadardno. Kao i svaki drugi dan.
U Mostaru neki dan masa raje zavrsila u hitnoj zbog suncanice, topotnih udara i dehidracije. Proljev, povracanje, glavobolja, temperatura. U autima mjerili preko 60 stepeni.
Tambure wrote: ↑02/08/2020 14:21
Ovi sto zagovaraju zatvaranje svega ... vrlo je jednostavno sami se zatvorite ... zasto ljude tjerati na nesto sto ne zele. Svako se prema sebi ponasa kako misli da je ispravno.
Pa nije pojedinac u pitanju.
Ne stitis samo sebe, stitis i druge. Kako ljudi nikako to da skontaju.
Kome je do zatvaranja svega ... bio on sam zatvoren ili svi bili zatvoreni njemu je isto. Tako da da .. pojedinac je u pitanju.
Drug Lenjin je rekao da čim neko iznese svoj stav, treba potražiti i njegov lični interes koji stoji iza toga.Ako neko zagovara zatvaranje to znači da je ili ekonomski zbrinut, ili ima kuću ili vikendicu sa okućnicom, ili ima neku rizičnu bolest ili mu se ne ide u školu ili.... Može biti puno licnih razloga koji se sakriju, a od većine se traži da se ravnaju prema tom razlogu