Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Imam MojuTV FULL paket 1. Brzina interneta mi je uglavnom oko 6-9 mb/s, na ruter mi je spojen samo jedan STB. Da li mogu tražiti da mi dignu ograničenje brzina?
Ovo su mi podaci sa rutera. Hvalaaa!
MojaTV kvar koji traje od 25.07, nekoliko puta prijavljeno i za cijelo vrijeme niko nije ni dosao da vidi o cemu se radi.
Toliko o profesionalnosti BH Telecoma na Opstini Lukavac, dosta korisnika je otkazalo ulsugu zbog ovakvog odnosa.
Nekoliko piuta sam pisao u Management BH Telecoma zbog ovakvog odnosa sa korisnicima ali nista se ne popravlja.
Nije ni cudo onoliki gubitak profita, kad tehnicar ode na godisnji u Lukavcu onda nema ko da radi- eto o kakvoj firmi se radi, Managementu i ostalim radnicima.
Kalimero2020 wrote: ↑02/08/2020 00:46
Imam MojuTV FULL paket 1. Brzina interneta mi je uglavnom oko 6-9 mb/s, na ruter mi je spojen samo jedan STB. Da li mogu tražiti da mi dignu ograničenje brzina?
Ovo su mi podaci sa rutera. Hvalaaa!
Moraš tražiti da ti provjere TM za VDSL .
A od svega pripremiti živce za dugotrajnu bitku za ono što bi mogao dobiti.
Biti spreman na sve pa i na pitanja tipa " štaće ti brži internet ".
Pizdrav i sretno u nadolazećoj bitci
jarobot wrote: ↑31/07/2020 14:30
Dva a i ovaj jedan ću odjaviti ako treba da dobijem brži internet.
Mada sam siguran da na 2 stb_a ide 25/2
Za 2 stb i 25mbps interneta treba
33 mbps protoka ( kod tebe 36 )
Ako ce ti vec po takvoj liniji pustat tu brzinu neka onda zamjene sve flat kablove sa utp kablovima, poboljsaju spojeve na nastavcima i skrate nepotrebne kablove.
@jarobot pitaj ih da pokušaju preko drugog profila? Možda 17a, jer sam primjetio da zna porasti i za 20 Mbps preko tog profila.
Bio je na 17a profilu imao brzinu 30/2 izgleda da je nekom zasmetalo oa prebacio na ovaj drugi profil.
Ma boli me briga više iskreno kopam i rukama i nogama da pređem na konkurenciju. Već sam ispizdio tražeći u BH telekomu ono što mi pripada.
Suludo je ivo što rade
Incub wrote: ↑02/08/2020 09:13MojaTV kvar koji traje od 25.07, nekoliko puta prijavljeno i za cijelo vrijeme niko nije ni dosao da vidi o cemu se radi.
Toliko o profesionalnosti BH Telecoma na Opstini Lukavac, dosta korisnika je otkazalo ulsugu zbog ovakvog odnosa.
Nekoliko piuta sam pisao u Management BH Telecoma zbog ovakvog odnosa sa korisnicima ali nista se ne popravlja.
Nije ni cudo onoliki gubitak profita, kad tehnicar ode na godisnji u Lukavcu onda nema ko da radi- eto o kakvoj firmi se radi, Managementu i ostalim radnicima.
Ja čekam mjesec dana da monter dođe ispitati liniju. Sada nemam ni onaj minimum od 10/1
Monter mi je napisao u viber poruci da ima neki problem i obećao je doći. Sačekat ću još malo, možda je na godišnjem odmoru..?
Ako ne dođe, napisat ću jednu žalbu. Poslat ću i snimak zaslona parametara iz modema, prije i poslije njihovog izlaska na teren.
doktor78 wrote: ↑01/08/2020 12:23
Ako imam paket netFlat 10, šta je tehnički kriterij da me u okviru istog paketa prebace na 20 Mbps? Udaljenost od centrale?
Možeš li mi molimte objasniti kako da u paketu netflat 10 možeš imati 20 Mbps internet?
Da li je i to moguće ?
Ako imam paket netFlat 10, šta je tehnički kriterij da me u okviru istog paketa prebace na 20 Mbps? Udaljenost od centrale?
Možeš li mi molimte objasniti kako da u paketu netflat 10 možeš imati 20 Mbps internet?
Da li je i to moguće ?
Pa postoji ta mogućnost već neko vrijeme, ali moraš se prijaviti i mora ti linija ispunjavati neke kriterije. Ne povećavaju to automatski.
jarobot wrote: ↑02/08/2020 10:45
Bio je na 17a profilu imao brzinu 30/2 izgleda da je nekom zasmetalo oa prebacio na ovaj drugi profil.
Ma boli me briga više iskreno kopam i rukama i nogama da pređem na konkurenciju. Već sam ispizdio tražeći u BH telekomu ono što mi pripada.
Suludo je ivo što rade
E sada ne znam da li se mogu ti profili restartom modema promijeniti? Dok sam bio par dana na vdsl, primjetio sam da se taj profil restartom modema mijenjao.
Da li je i to moguće ?
Pa postoji ta mogućnost već neko vrijeme, ali moraš se prijaviti i mora ti linija ispunjavati neke kriterije. Ne povećavaju to automatski.
Baš ti hvala moram to provjeriti ?
Imam već VDSL i linija podržava tu brzinu i više.
Odjavio bih mojatv i uzeo netflat10 ako može 20Mbps.
Ja nebih prodavao nego ih zaključao i nebi dao izaći dok ne urede pakete i da se sami sa sobom dogovore šta može a šta ne može.
Nije cirkus u cirkusu se tačno zna šta i kako
Meni je promijenjen modem, prije zamjene sam imao 4.6Mbps download bez nekih problema. No otkako je modem zamijenjen internet je jednostavno neupotrebljiv. Pola sata radi kako treba, dva sata neće ni da čuje, dok većinu vremena radi kao žmigavac, totalno nasumično. Može li meni ko ovo regulisati na bilo koji način?
Drugo pitanje, pored toga što ne mogu brži ADSL od 5Mbps, od mobilne pokrivenosti imam jedva 2G, može li se kome obratiti po tom pitanju?
purgatorio wrote: ↑02/08/2020 16:05
Meni je promijenjen modem, prije zamjene sam imao 4.6Mbps download bez nekih problema. No otkako je modem zamijenjen internet je jednostavno neupotrebljiv. Pola sata radi kako treba, dva sata neće ni da čuje, dok većinu vremena radi kao žmigavac, totalno nasumično. Može li meni ko ovo regulisati na bilo koji način?
Drugo pitanje, pored toga što ne mogu brži ADSL od 5Mbps, od mobilne pokrivenosti imam jedva 2G, može li se kome obratiti po tom pitanju?
purgatorio wrote: ↑02/08/2020 16:05
doktor78 wrote: Pa postoji ta mogućnost već neko vrijeme, ali moraš se prijaviti i mora ti linija ispunjavati neke kriterije. Ne povećavaju to automatski.
Jest nam BH Telecom ucinio uslugu ..Usput i oni ustedili preko 15 miliona prepustivši sponzorstvo m:telu,a nama sada dao mogucnosti da preko Arene gledamo tekme premijer lige u HD rezoluciji
doktor78 wrote: Pa postoji ta mogućnost već neko vrijeme, ali moraš se prijaviti i mora ti linija ispunjavati neke kriterije. Ne povećavaju to automatski.
Gdje se prijaviti, koje kriterije?
Prije 4 godine su bile neke akcije. Da li je to u pitanju ili doktor ima druge informacije?
Mirzareli wrote: ↑02/08/2020 19:07
Jest nam BH Telecom ucinio uslugu ..Usput i oni ustedili preko 15 miliona prepustivši sponzorstvo m:telu,a nama sada dao mogucnosti da preko Arene gledamo tekme premijer lige u HD rezoluciji
Izgubili jedinu "ekskluzivu" koju su imali i koja im je zadržala i privukla mnoge korisnike na mojatv platformu, a sada mogu mahati ušima jer Arene bukvalno svi imaju, tako da...aha veliki uspjeh, ou jea.
Jedinu uslugu nam je učinio MTEL koji je iz nekog razloga ponudio više keša od "patriJota", jer ovo na Areni je druga dimenzija i 4K u odnosu na bht prijenose.
Gdje se prijaviti, koje kriterije?
Na 1444
Pa sto da kazem? Zelim vecu brzinu jer imam vdsl reciver?
Pa sto da kazem? Zelim vecu brzinu jer imam vdsl reciver?
Jes a oni pohitni jedva čekaju da povećaju brzinu.
Kad tražiš takvo nešto ko da im zdrav zub povučeš.
Ja bi lično volio da je to istna uzeo bih internet od BH telekoma net flat 10 sa 20mbps nebi mi trebalo drugo ništa
jarobot wrote:Jes a oni pohitni jedva čekaju da povećaju brzinu.
Kad tražiš takvo nešto ko da im zdrav zub povučeš.
Ja bi lično volio da je to istna uzeo bih internet od BH telekoma net flat 10 sa 20mbps nebi mi trebalo drugo ništa
Upravo to. Jedva cekaju da nam povecaju brzinu. Samo nazovi, odmah ide povecanje duplo gratis
doktor78, daj nam malo vise informacija kako da se to izganja vec kad tvrdis da moze.