Drži kravetine u gradu (Velešići), kosi nekakve livade, prodaje sir, paradajz.
Baš mu pala kašika u med, dočepao se Sarajeva, sa sve kravama i kokošima.
Jbte, dođe na posao i nerijetko smrdi na štalu.
A u mačku piterinu!
I mene je to uvijek cudilo i pitao sam se kome se prave ti silni stanovi u ovoj rupi iz koje svi bjeze. Ali izgleda da trziste ima neke svoje zakonitosti. Koga god znam da je vani od (prije) rata, dakle 20+ godina, odakle god da je, taman da je u Sarajevu jednom bio na skolskoj ekskurziji, kupio je ovdje stanJanuaryJones wrote: ↑29/07/2020 18:02 Ma jasno mi je to ali količina novca i broj stanova u opticaju je apsolutno nevjerovatna.
Koja inspekcija bi trebala to da radi?emmir1 wrote: ↑29/07/2020 12:38zateznistub wrote: ↑29/07/2020 12:32Pored nabrojanih sam gazda snosi najveći dio krivice. Od izvođenja radova do toga da nije odezbijedio sve sigurnosne potrebeemmir1 wrote: ↑29/07/2020 12:26 Bio sam dok se dešavala drama na Stupu.
Poznajem vlasnika i vrlo je fin čovjek.
No ovdje treba postaviti pitanje ko su te službe, ko su ti ljudi u inspekcijskim službama, ko izdaje dozvole za gradnje...ko dozvoli da se iskopa rupa dubine 10 metara na 1 metar udaljenosti od druge zgrade.
Naravno.
Ali zar smo tolika vukojebina da u glavnom gradu može neko da gradi zgradu uz zgradu na metar udaljenosti
Fakat ne pretjerujem.
Eto na glavnoj cesti je i prodje se dole i može se pogledati.
Bukvalno su uglovi postojeće zgrade na metar od iskopine.
Ako ne i manje
U našem ekonomsko-političkom sistemu, onaj ko ima novac, upravlja....mk ultra wrote: ↑29/07/2020 18:31 Koja inspekcija bi trebala to da radi?
Ugl, opet kazem investitor je ovdje zadnja karika...
Projekat - plati firmu uradi
Izvođenje i sve peripetije - plati firmu koja radi
Ovjere projekata i sve opcina odobrava i privatne firme koje svasta potpisuju i ovjeravaju, opcine to ugl ne zanima i njima je mucno da citaju pravilnike, opet jebe se investitoru kad sve pustaju
Imas raznih vrsta, ne znam kako da ih nazovem, najbolje LIHE, ljigavci.
Prvo projektant iako je svjestan sta radi on uradi, kontra struke, svjesno
Drugi isti liho, to reviduje i ovjeru
Treci liho ovjeri zop i znr
Liho u opcini ovjeri
Liho od izvođača smanji i to kontra struke svjesno
Liho od čovjeka - nadzor jede meso i gladi muda
Šef gradilišta liho u japankama
Liho od člana komisije za teh prijem po naređenju ne vidi nista dalje od naslovne strane projekta i laziranih atesta za razne stvari
Liho od covjeka to kupi
Investitor je tu zadnji...![]()
Colega sa posla isto ima stoku,ali rega je covjek kad bi ga sreo ne bi nikad rekao da ima bogami pogolemo ovaca i drzi perad-guske i nekakve posebne kokosi,pa to nesto mudruje sa zenomNaslovnica wrote: ↑29/07/2020 18:03 Imam poznanika sandžakliju, došao nekada 1998-99, kaže dole prodao zemlje, šta li, i kupio na Velešićima kuću i još nekakve zemlje uz to.
Jbte, dođe na posao i nerijetko smrdi na štalu.![]()
A u mačku piterinu!
Heheh ludo te obozavam
Velika cista poslovna zgrada, novac u rukama...Registarska oznaka wrote: ↑29/07/2020 20:38 Iza ove kuce je groblje...
A ako cemo gledati, stariji su govorili da je kompletan stup nekad bio groblje... Ko ce znati...
Ma drzanje stoke nema veze sa ovom pricom, jbte sad komplet austrija njemacka i svica smrde na djubre...djubre se ledine.....a da ne govorim o stoci gdje je svugdje ima da pase..npr 2km od cenra Berna krava kliko hoces....ili ovce oko amsterdama....itd itd.....vjeshalica wrote: ↑29/07/2020 18:59Colega sa posla isto ima stoku,ali rega je covjek kad bi ga sreo ne bi nikad rekao da ima bogami pogolemo ovaca i drzi perad-guske i nekakve posebne kokosi,pa to nesto mudruje sa zenomNaslovnica wrote: ↑29/07/2020 18:03 Imam poznanika sandžakliju, došao nekada 1998-99, kaže dole prodao zemlje, šta li, i kupio na Velešićima kuću i još nekakve zemlje uz to.
Jbte, dođe na posao i nerijetko smrdi na štalu.![]()
A u mačku piterinu!
Dakle ima dobra linija navike iz kuce
Ko je gurbet, on je gurbet i to se ne mijenja
Groblje nikakve veze nema sa ovim, pustite tu pricu...kompletan veliki park je groblje pa se godinama guzi tamo, ko je pogino guzeći?Registarska oznaka wrote: ↑29/07/2020 20:38Iza ove kuce je groblje...
A ako cemo gledati, stariji su govorili da je kompletan stup nekad bio groblje... Ko ce znati...
Objavio sam sliku ma Novogradnja u Sarajevu prije mjesec dana, kada sam vidio da je bager poceo kopati... Sad cu pokusati naci, i ovde staviti
Ovaj objekat, investicija Fikreta, Ulfeta i Ismira Pramenkovića, sa površinom od nešto više od 40.000 m2, nalaziće se na Stupu, tačnije u ulici Nikole Šopa broj 9.