Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#29901 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

https://www.avaz.com/twitter-i-face ... ovom-sinu/

Twitter i Facebook uklonili Trumpov video, ograničen pristup Twitter profilu Trumpovom sinu
28/07/2020
Twitter je saopćio da su ograničili pristup profilu Donalda Trumpa mlađeg na 12 sati jer tweet koji je objavio krši politiku o dezinformacijama oko COVID-19 te društvene mreže.

Najstariji sin američkog predsjednika Donald Trump objavio je u ponedjeljak video doktora koji govore o lijeku hidroksiklorokin, koji je Twitter uklonio.

U videu su ljekari odbacili i potrebu za maskama za lice.

Video su također uklonili Facebook i Alphabet, u vlasništvu YouTubea, nakon što su skupili milione pregleda, zbog kršenja njihovih pravila o dezinformacijama oko COVID-19.

Predsjednik SAD također je podijelio video i optužio dr. Anthonyja Faucija, vodećeg epidemiologa u SAD, i demokrate za suzbijanje upotrebe lijeka hidroksiklorokin u liječenju korona virusa.

Te Trumpove tweetove ta društvena mreža je obrisala.

auci, koji upravlja Nacionalnim institutom za alergije i zarazne bolesti (NIAID), rekao je u utorak da “ni pod kojim uslovima nije zavaravao američku javnost”.

Američka uprava za hranu i lijekove prošlog mjeseca oduzela je dozvolu za hitnu upotrebu hidroksiklorokina za liječenje COVID-19, nakon što je nekoliko studija dovelo u pitanje njegovu učinkovitost. Trump je rekao da ga je sam koristio.

“Nema opravdanja za to da Twitter ušutkuje nekoga za dijeljenje stavova medicinskih profesionalaca koji se ne slažu sa njihovim anti-hidroksiklorokin narativom”, rekao je Andy Surabian, glasnogovornik predsjednikovog sina.

“Nismo suspendovali profil. Jasno je rečeno da je Twitter zahtijevao da se tweet obriše jer krši naša pravila i da ćemo ograničiti neke funkcije profila na 12 sati”, izjavio je glasnogovornik Twittera za Reuters.

Ovo nije prvi put da Twitter briše postove američkom predsjedniku, koji Twitter često koristi za iznošenje stavova.

ono kad idiot napravi idiota jos veceg od njeg... nepada iver daleko od klade...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#29902 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by un1ted »

laik1981 wrote: 29/07/2020 16:10 Maska smanjuje rizik prenosenja, ali ne garantuje da neces nekog zaraziti ako nosis masku, tako da ti ova izjava i nije do kraja utemeljena..
Iako ce ne citira zadnji post, da ponovimo. Maska smanjuje rizik prenosenja, ali ne garantuje da neces nekog zaraziti!

Ako maska smanjuje šansu za 1% da zaraziš sebe, ili druge, zar opravdanost korištenja iste nije dovoljna?
malocvijece

#29903 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by malocvijece »

invincible1921 wrote: 29/07/2020 15:57 Dodje kolegica na poso zarazena, a nema pojma o tome niti uopste ima pojma gdje se mogla zarazit sve i da zna da je pozitivna.

-Zarazi tebe i svoje kuci
-Ti zarazis svoje kuci
-Tvoja zena i dijete jos nekoga
- Njeni isto
-Ti dodatni svoje..

Znaci u 4 5 zarazeno 50 ljudi. Maska ti je pomogla kako?

Uzimate kao hiptezu da se zaraza siri ako i samo ako neko kihne u vas ili se nakaslje ili slicno. U sustini vecinom se dodrom prenosi...
Neće meni pomoći moja maska koliko kolegicina.
Da je ona nosila masku, šansa za prijenos na mene i ostale bi bila minimalna.
Nadzorna_ploca

#29904 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nadzorna_ploca »

Bullet Tooth Tony wrote: 29/07/2020 16:03
last mohicans wrote: 29/07/2020 15:44 Tako je, prijatelju, drz se ti podalje. Sigurnije je, mozda kakva podruma. Ja ni jednom nisam rekao da ne treba nosizi maske, niti sam negdje usao bez iste od početka epidemije
Ali mi pojedinci sa svojom ekspertizom događaja idu na neku stvar. Ne postavljaju suštinska pitanja, zašto se ne prate i da li se upošte mogu više upratiti kontakti. Zašto prve kontakte ni ukucane ne testiraju, zasto treba laboratorijama po 7 dana da jave ljudima jesu li ili nisu zarazeni. Trebali su ljudi u labovima popadati od umora da bi donijeli mjeru da i drugi labovi mogi testirati. Nije dala sultanija, ipak ona zna najbolje. Mislis da svaki poslodavac, pogotovo privatnik, jedva čeka da mu uposlenik javi da ima simptome, da iščekuje hoce li ga ili ne testirati, te da nece doci na posao. Hvala Bogu što samo virtuelni prostor dijelimo. N1 bi vam pozavidio sa referentnim i neovisnim viđenjem cjelokupne analize epidemije.
Naravno ... i u podrum ako treba ako ce to zastiti moju porodicu a Bogami i tvoju od virusa kojeg mozda nosim a ne znam ...
Jesi to spakovao kofere za Vakanz? :-D
Lincoln-Burrows

#29905 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Lincoln-Burrows »

malocvijece wrote: 29/07/2020 17:28
Neće meni pomoći moja maska koliko kolegicina.
Da je ona nosila masku, šansa za prijenos na mene i ostale bi bila minimalna.
Točno, samo kod nas je mentalitet pogan, kada se neko razboli skine masku i
kaže koji će mi qurac više kad sam se zarazio. Sebičnost.
elcaliente

#29906 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by elcaliente »

skafiskafsnjak wrote: 29/07/2020 15:58
elcaliente wrote: 29/07/2020 15:54
skafiskafsnjak wrote: 29/07/2020 14:48 Ne znam, zar je tako tesko masku nositi u zatvorenom?

I potpisati se i napisati kontakt telefon pri ulazu...
To se u Deu upravo i radi... Na taj nacin kontrolise max broj ljudi unutra, a ako dodje do sranja, mogu kontaktirati sve koji su bili.

Fazon je sto smo inteligentni kao i Njemci, ali smo glupi u smislu, ta ce ovo ta ce ono..neki inat.
Druze sto si se to tako zapalio radi situacije u BiH?
A zasto ne bih? Ne razumijem pitanje....stvarno
Pa ne zivis u BiH. Ljudi u BiH su napravili kako njima odgovara i kako zele.
Ti u Njemackoj se nerviras jer su ljudi u BiH izabrali da ne koriste masku itd.
Ljudi napravili kako im odgovara i to je to. Zasto protiv volje naroda ici i usput ne zivis tu.
Lincoln-Burrows

#29907 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

elcaliente wrote: 29/07/2020 17:44
Ljudi napravili kako im odgovara i to je to. Zasto protiv volje naroda ici i usput ne zivis tu.
Kad su to ljudi u BiH izabrali?
elcaliente

#29908 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by elcaliente »

Lincoln-Burrows wrote: 29/07/2020 17:52
Kad su to ljudi u BiH izabrali?
Izadji na ulicu ili trzni centar pa vidi sta su izabrali.
BadBoy

#29909 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

un1ted wrote: 29/07/2020 17:09
laik1981 wrote: 29/07/2020 16:10 Maska smanjuje rizik prenosenja, ali ne garantuje da neces nekog zaraziti ako nosis masku, tako da ti ova izjava i nije do kraja utemeljena..
Iako ce ne citira zadnji post, da ponovimo. Maska smanjuje rizik prenosenja, ali ne garantuje da neces nekog zaraziti!

Ako maska smanjuje šansu za 1% da zaraziš sebe, ili druge, zar opravdanost korištenja iste nije dovoljna?
Džaba je, na šesto hiljada načina je dokazano i pokazano kako distanciranje i maske smanjuju šanse prenosa virusa ali ljudi opet po svom "maske ne pomažu 100%" stoga ih ne treba nositi.

Da je neki veliki zahmet pa hajde i nekako, al masku stavit i ne disati jednu drugima za vratom, apsolutno nikoga ništa ne košta.
elcaliente

#29910 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by elcaliente »

Ljudi ne zele niti maske niti prati ruke niti bilo kakva druga pravila niti ogranicenja.
Do sada nemaju nikakvih posljedica. Nema mrtvih, nema ih na respiratorima niti su bolnice opterecene. Fakticki oni se u svojim ocima ponasaju popdpuno uredu.
Ama bas nikakvih posljedica nema.
skafiskafsnjak

#29911 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

elcaliente wrote: 29/07/2020 15:54

Druze sto si se to tako zapalio radi situacije u BiH?
Pa odem i ja u BiH... Zivi mi majka dole, sestra, familija...
Oni nisu odlucili da ne koriste maske...

Smatram da su oni dovoljan razlog da se brinem za situaciju dole.
elcaliente

#29912 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by elcaliente »

skafiskafsnjak wrote: 29/07/2020 18:10

Demokracija, ako se vecina odlucila da im to nije potrebno onda postujes i i to je to.
Kao sto sam gore rekao u njihovim ocima oni rade sve ispravno jer nema mrtvih niti tesko bolesnih.
Lincoln-Burrows

#29913 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Nema mrtvih samo ih deset danas, sića.
skafiskafsnjak

#29914 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

elcaliente wrote: 29/07/2020 18:15

Demokracija, ako se vecina odlucila da im to nije potrebno onda postujes i i to je to.
Kao sto sam gore rekao u njihovim ocima oni rade sve ispravno jer nema mrtvih niti tesko bolesnih.
Nismo mi za demokratije, realno. I kad je najbolje bilo, za vrijeme.Juge, nije bilo demokratije .

I sad bi bolje bilo da se naredi nosenje.maske i drugih mjera
laik1981

#29915 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Nosim masku tamo gdje treba, ali slagao bih kad bih rekao da mi ne smeta. Otezava disanje. Umorim se kao konj nakon pet minuta razgovora. Od kada su ove vrucine je skoro nepodnosljivo. Ne koristim gradski prevoz, al mogu zamisliti kako ju je nositi u tramvajima po ovoj vrucini. Ponekad sam na granici da bacim to govno, al eto pravilo je pravilo pa duram nekako. Jos kada udjem u objekat gdje je nosi 10% ljudi tacno se osjecam kao debil.. Treba osigurati da je nosimo svi ili da je ne nosi niko. Ovo sad nema nikakvog smisla. Tih 10% ljudi se pati, a ne uticu ni na sta..
elcaliente

#29916 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by elcaliente »

Lincoln-Burrows wrote: 29/07/2020 18:17 Nema mrtvih samo ih deset danas, sića.
Nije dovoljno da bi promjenilo svijest. Dok ne bude 50-60 mrtvih dnevno niko nece mariti za pranje ruku, maske i ostale qurceve.
skafiskafsnjak

#29917 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

laik1981 wrote: 29/07/2020 18:18 Nosim masku tamo gdje treba, ali slagao bih kad bih rekao da mi ne smeta. Otezava disanje. Umorim se kao konj nakon pet minuta razgovora. Od kada su ove vrucine je skoro nepodnosljivo. Ne koristim gradski prevoz, al mogu zamisliti kako ju je nositi u tramvajima po ovoj vrucini. Ponekad sam na granici da bacim to govno, al eto pravilo je pravilo pa duram nekako. Jos kada udjem u objekat gdje je nosi 10% ljudi tacno se osjecam kao debil.. Treba osigurati da je nosimo svi ili da je ne nosi niko. Ovo sad nema nikakvog smisla. Tih 10% ljudi se pati, a ne uticu ni na sta..
Ima stete i od maski...al jebiga trenutno je veca steta ne nositi ih. Meni je 45 min do posla u prevozu, nosim je...jbg
Mogy87

#29918 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Zakon o zastiti stanovnistva od zaraznih bolesti i naredbe odgovarajucih organa te demantuju. To sto se ne provode kao i more drugih zakona u ovoj drzavi ne znaci da ne postoje i da "masa bira".
elcaliente

#29919 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by elcaliente »

skafiskafsnjak wrote: 29/07/2020 18:18

Nismo mi za demokratije, realno. I kad je najbolje bilo, za vrijeme.Juge, nije bilo demokratije .

I sad bi bolje bilo da se naredi nosenje.maske i drugih mjera
I kada je bila naredba ljudi su se bunili protiv drzave sto moraju nositi.
Ovako je odgovornost na pojedincu i sam pao sam se ubio.
A drzavi vjerovatno i odgovara da potamani ovu stariju populaciju, tako da sute.
laik1981

#29920 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

skafiskafsnjak wrote: 29/07/2020 18:21
laik1981 wrote: 29/07/2020 18:18 Nosim masku tamo gdje treba, ali slagao bih kad bih rekao da mi ne smeta. Otezava disanje. Umorim se kao konj nakon pet minuta razgovora. Od kada su ove vrucine je skoro nepodnosljivo. Ne koristim gradski prevoz, al mogu zamisliti kako ju je nositi u tramvajima po ovoj vrucini. Ponekad sam na granici da bacim to govno, al eto pravilo je pravilo pa duram nekako. Jos kada udjem u objekat gdje je nosi 10% ljudi tacno se osjecam kao debil.. Treba osigurati da je nosimo svi ili da je ne nosi niko. Ovo sad nema nikakvog smisla. Tih 10% ljudi se pati, a ne uticu ni na sta..
Ima stete i od maski...al jebiga trenutno je veca steta ne nositi ih. Meni je 45 min do posla u prevozu, nosim je...jbg
Kod vas imaju klime u prevozu koje rade kako treba.. Ovdje ko u plasteniku kada udjes u tramvaj.. Meni je najiskrenije zlo od maski.
Mogy87

#29921 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

"Nije mi toliko problem shvatiti da su maske štetne jer već pri kraćem nošenju otežavaju disanje, izazivaju gušenje, smanjuju kisik u mozgu i uzrokuju respiratorna i neurološka oštećenja i smrt.
Više me kopa pitanje gdje i kako su tijekom prethodnih godina, desetljeća, pa i stoljeća ovi zli šoroševci, gejtsovci i ostali urotnici uspijevali neprimjetno izvlačiti, sakrivati i sahranjivati milijune ugušenih, neurološki oštećenih i umrlih koji su zbog prirode svojeg posla na radnim mjestima po 6, 8 i 24 sata neprekidno nosili maske: gdje su sakrili sve te uginule liječnike, sestre, vatrogasce, nebrojene radnike u rudnicima, milijune zaposlenih u prehrambenoj industriji, poljoprivredi, kemijskoj industriji, vozače Formule1 i motocikliste...?
Gdje su te masovne grobnice, da nebrojenim herojskim žrtvama nošenja maski odamo poštovanje barem polaganjem nekog manjeg vijenca?"
Igor Berecki
elcaliente

#29922 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by elcaliente »

Mogy87 wrote: 29/07/2020 18:22

Zakon o zastiti stanovnistva od zaraznih bolesti i naredbe odgovarajucih organa te demantuju. To sto se ne provode kao i more drugih zakona u ovoj drzavi ne znaci da ne postoje i da "masa bira".
Jeli ti treba zakon da se zavezes u autu? Nista mene ne demantuje, imas zakon ali na kraju ti u svojoj glavi odlucujes.
Ako vecina u svojoj glavi odluci da im to nije potrebno onda je tako.
Tako jer nema ozbiljnih posljedica pandemije.
Respiratori prazni i nema puno mrtvih.
Sta ce izazvati strah?
Mogy87

#29923 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

elcaliente wrote: 29/07/2020 18:27
Mogy87 wrote: 29/07/2020 18:22

Jeli ti treba zakon da se zavezes u autu? Nista mene ne demantuje, imas zakon ali na kraju ti u svojoj glavi odlucujes.
Ako vecina u svojoj glavi odluci da im to nije potrebno onda je tako.
Tako jer nema ozbiljnih posljedica pandemije.
Respiratori prazni i nema puno mrtvih.
Sta ce izazvati strah?
Zato ne zivis u normalnoj drzavi, izmedju ostalog. Jer se taj mentalitet "ta ce on meni zabranit" preljeva u sve sfere drustva.
laik1981

#29924 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

@Mogy87 Jel tebi maska ne otezava disanje na ovoj vrucini?
skafiskafsnjak

#29925 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

elcaliente wrote: 29/07/2020 18:23

I kada je bila naredba ljudi su se bunili protiv drzave sto moraju nositi.
Ovako je odgovornost na pojedincu i sam pao sam se ubio.
A drzavi vjerovatno i odgovara da potamani ovu stariju populaciju, tako da sute.
Mozes se ti do ujutro buniti...kad ne nosis, popijes kaznu, dr put ces nositi.
Ovdje je odavno to, i sad je...
Locked