Ne bih se fkt slozio, ali i ovo je neki vid ad hominema gde se napadam ja kao osoba a ne ono sto tvrdim. Pucas nepotrebno u glasnika.
Danasnji "feminizam"
- saint_mirad
#11901 Re: Danasnji "feminizam"
- vjeshalica
#11902 Re: Danasnji "feminizam"
Prezentiras se tako i.pricas o sebi nemoj se stiditi necemo te stigmatizirati radi zaostalih stavova...sam ces sto bi se reklo otpasti
..
..
- saint_mirad
#11903 Re: Danasnji "feminizam"
Bas to potencijalno otpadanje je vid socijalne kazne, ako se isto desi. To je ono o cemu sam ja ranije pricao, a ti sad potvrdila kao praksu u ovom online habitatu.vjeshalica wrote: ↑22/07/2020 18:13 Prezentiras se tako i.pricas o sebi nemoj se stiditi necemo te stigmatizirati radi zaostalih stavova...sam ces sto bi se reklo otpasti
..
Srecom, potencijalno otpadanje nema haman nikakve posledice za mene jer moj privatni zivot nema dodirnih tacaka sa forumom.
- vjeshalica
#11904 Re: Danasnji "feminizam"
saint_mirad wrote: ↑22/07/2020 18:15Bas to potencijalno otpadanje je vid socijalne kazne, ako se isto desi. To je ono o cemu sam ja ranije pricao, a ti sad potvrdila kao praksu u ovom online habitatu.vjeshalica wrote: ↑22/07/2020 18:13 Prezentiras se tako i.pricas o sebi nemoj se stiditi necemo te stigmatizirati radi zaostalih stavova...sam ces sto bi se reklo otpasti
..
Srecom, potencijalno otpadanje nema haman nikakve posledice za mene jer moj privatni zivot nema dodirnih tacaka sa forumom.![]()

Odluci se u kojem ces rodu da pises...muskom ili zenskom...mislim da je sve receno
- saint_mirad
#11905 Re: Danasnji "feminizam"
To je bio autocorrect, a možda i vapaj moje ženske strane da izađe van. Hard to say, really.vjeshalica wrote: ↑22/07/2020 18:18saint_mirad wrote: ↑22/07/2020 18:15Bas to potencijalno otpadanje je vid socijalne kazne, ako se isto desi. To je ono o cemu sam ja ranije pricao, a ti sad potvrdila kao praksu u ovom online habitatu.vjeshalica wrote: ↑22/07/2020 18:13 Prezentiras se tako i.pricas o sebi nemoj se stiditi necemo te stigmatizirati radi zaostalih stavova...sam ces sto bi se reklo otpasti
..
Srecom, potencijalno otpadanje nema haman nikakve posledice za mene jer moj privatni zivot nema dodirnih tacaka sa forumom.![]()
Odluci se u kojem ces rodu da pises...muskom ili zenskom...mislim da je sve receno
- Connaisseur Karlin
#11906 Re: Danasnji "feminizam"
hvala na savjetu, zivot udiesm punim plucima, pa tako i sekssaint_mirad wrote: ↑22/07/2020 17:31Ti slobodno kreni onda i zivi taj sexualni zivot u punini, samo se spremi za red u supermarketu dje je macija hrana i da postavljas pitanja gde su nestali svi dobri muskarci.Connaisseur Karlin wrote: ↑22/07/2020 17:27 jedna je zivot, seks je pozeljan , stoga, kaznajvanje necijeg seksulanog zivota je nessto najgluplje sto sma cula![]()
Imas svako pravo da odaberes takav nacin zivota i niko te ne treba siliti drugacije. Jedino je posteno da ti se predoce posledice takvih zivotnih odluka.
- Bloo
- Globalna šefica
#11907 Re: Danasnji "feminizam"
https://reci.hr/aktualno/politike/dunja ... og-drustva
Dunja <3
I svakako, bitan je fokus na prevenciji maloljetnickih trudnoca.
Dunja <3
Takode, a u svjetlu nedavnih dogadaja sa pedofilom, ovakva edukacija bi bila dobra i za roditelje i za djecu; da se roditeljima na neki nacin utuvi u glavu da komsiluk nije mjerilo akcija i reakcija, a djeci da svako nepozeljno ponasanje treba prijaviti bez stida.Seksualno obrazovanje je također idealan kontekst za podizanje svijesti o seksualnom i reproduktivnom zdravlju i pravima žena, uključujući pristup modernoj kontracepciji i sigurnom pobačaju. Istraživanja provedena u europskoj regiji pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) pokazuju da je stopa nataliteta puno veća u zemljama, poput Bugarske i Gruzije, u kojima ne postoje obavezni cjeloviti programi seksualnog obrazovanja. Rana trudnoća ne samo da može biti vrlo štetna za zdravlje djevojčica i tinejdžerki, već rezultira i ozbiljnim ograničenjima njihovih obrazovnih mogućnosti.
I svakako, bitan je fokus na prevenciji maloljetnickih trudnoca.
- Bloo
- Globalna šefica
#11908 Re: Danasnji "feminizam"
Imali smo nedavno i raspravo o "silovanju" ili da to nazovemo fizickom i verbalnom nasilju u javnom prostoru.
U nekom hipotetickom idealnom svijetu, seksualna edukacija u skolama bi sluzila i da se djecaci i curice informisu da odredena vrsta ponasanja je nepozeljna i stetna. Diskurs "boys will be boys" bi na taj nacin bio polako, ali sistematski ponistavan, dok bi se djevojcice informisale da ficiko i verbalno nasilje nad njima nije prihvatljivo. Naravno, ovo bi trebalo biti praceno i odgovarajucom edukacijom organa reda i mira (narocito muskih pripadnika policijskih snaga) na koji nacin i kako da reaguju u slucaju prijave, te da drzava omoguci da se nasilnici efektivno kazne i sankcionisu.
https://www.telegram.hr/politika-krimin ... m-prostoru
U nekom hipotetickom idealnom svijetu, seksualna edukacija u skolama bi sluzila i da se djecaci i curice informisu da odredena vrsta ponasanja je nepozeljna i stetna. Diskurs "boys will be boys" bi na taj nacin bio polako, ali sistematski ponistavan, dok bi se djevojcice informisale da ficiko i verbalno nasilje nad njima nije prihvatljivo. Naravno, ovo bi trebalo biti praceno i odgovarajucom edukacijom organa reda i mira (narocito muskih pripadnika policijskih snaga) na koji nacin i kako da reaguju u slucaju prijave, te da drzava omoguci da se nasilnici efektivno kazne i sankcionisu.
-
allem_77
#11909 Re: Danasnji "feminizam"
Kastracija!Bloo wrote: ↑25/07/2020 08:42 Imali smo nedavno i raspravo o "silovanju" ili da to nazovemo fizickom i verbalnom nasilju u javnom prostoru.
-
The 51st State
#11910 Re: Danasnji "feminizam"
iran i saudijska arabija mogu kvalitetno pomoci po tom pitanju segregacije, da se ne trosi dzaba javni novac na dodatno ispiranje mozga.Bloo wrote: ↑25/07/2020 08:42 Imali smo nedavno i raspravo o "silovanju" ili da to nazovemo fizickom i verbalnom nasilju u javnom prostoru.
- MarlboroGold
#11912 Re: Danasnji "feminizam"
Na onom anamo forumu ima članak kako seksualno obrazovanje treba uvesti i u predškolski uzrast, pa uz to i kojekakva stručna mišljenja zašto to treba biti tako...
To već prelazi sve granice.
Školski da, ali sve prije toga je van svake pameti.
- saint_mirad
#11913 Re: Danasnji "feminizam"
Kasno je to predškolski uzrast, treba početi čim se preseče pupčana vrpca.MarlboroGold wrote: ↑28/07/2020 12:14 Na onom anamo forumu ima članak kako seksualno obrazovanje treba uvesti i u predškolski uzrast, pa uz to i kojekakva stručna mišljenja zašto to treba biti tako...
- MarlboroGold
#11914 Re: Danasnji "feminizam"
Čim žena sazna da je trudnasaint_mirad wrote: ↑28/07/2020 13:51Kasno je to predškolski uzrast, treba početi čim se preseče pupčana vrpca.MarlboroGold wrote: ↑28/07/2020 12:14 Na onom anamo forumu ima članak kako seksualno obrazovanje treba uvesti i u predškolski uzrast, pa uz to i kojekakva stručna mišljenja zašto to treba biti tako...
Školski da, ali sve prije toga je van svake pameti.![]()
- AleksoMKD
#11915 Re: Danasnji "feminizam"
saint_mirad wrote: ↑28/07/2020 13:51Kasno je to predškolski uzrast, treba početi čim se preseče pupčana vrpca.MarlboroGold wrote: ↑28/07/2020 12:14 Na onom anamo forumu ima članak kako seksualno obrazovanje treba uvesti i u predškolski uzrast, pa uz to i kojekakva stručna mišljenja zašto to treba biti tako...

Samo kao deo teatarske predstave.
- saint_mirad
#11916 Re: Danasnji "feminizam"
Wow.. So progressive. Trebali su dati devojčicama iz publike crne dildoe da i same vežbaju, ljubi ih majka.AleksoMKD wrote: ↑28/07/2020 14:11saint_mirad wrote: ↑28/07/2020 13:51Kasno je to predškolski uzrast, treba početi čim se preseče pupčana vrpca.MarlboroGold wrote: ↑28/07/2020 12:14 Na onom anamo forumu ima članak kako seksualno obrazovanje treba uvesti i u predškolski uzrast, pa uz to i kojekakva stručna mišljenja zašto to treba biti tako...
- hadzinicasa
#11917 Re: Danasnji "feminizam"
koji bolesni komentar.saint_mirad wrote: ↑28/07/2020 14:14
Wow.. So progressive. Trebali su dati devojčicama iz publike crne dildoe da i same vežbaju, ljubi ih majka.
- saint_mirad
#11918 Re: Danasnji "feminizam"
Bolesnije je ispiranje uma deci ovim imbecilnostima. Moj komentar je ciničan, vidi malo kontekst.hadzinicasa wrote: ↑28/07/2020 14:22koji bolesni komentar.saint_mirad wrote: ↑28/07/2020 14:14
Wow.. So progressive. Trebali su dati devojčicama iz publike crne dildoe da i same vežbaju, ljubi ih majka.
- MarlboroGold
#11919 Re: Danasnji "feminizam"
AleksoMKD wrote: ↑28/07/2020 14:11saint_mirad wrote: ↑28/07/2020 13:51Kasno je to predškolski uzrast, treba početi čim se preseče pupčana vrpca.MarlboroGold wrote: ↑28/07/2020 12:14 Na onom anamo forumu ima članak kako seksualno obrazovanje treba uvesti i u predškolski uzrast, pa uz to i kojekakva stručna mišljenja zašto to treba biti tako...
Malo je reći da je to bolesno.
- AleksoMKD
#11920 Re: Danasnji "feminizam"
saint_mirad wrote: ↑28/07/2020 14:14 Wow.. So progressive. Trebali su dati devojčicama iz publike crne dildoe da i same vežbaju, ljubi ih majka.
Jedan moj prijatelj godinama fura "conspiracy theory" da svetom vlada pedofilska elita koja mic po mic gura svoju agendu. Svi smo mu se smejali i mislili da je opicen.....................
Last edited by AleksoMKD on 28/07/2020 14:28, edited 1 time in total.
- hadzinicasa
#11921 Re: Danasnji "feminizam"
ne znam koji monstruozni um moze sastaviti ovakvu recenicu, ma koliko se ti vadio na cinizam. ovo sto si rekao je bolesno.saint_mirad wrote: ↑28/07/2020 14:25Bolesnije je ispiranje uma deci ovim imbecilnostima. Moj komentar je ciničan, vidi malo kontekst.hadzinicasa wrote: ↑28/07/2020 14:22koji bolesni komentar.saint_mirad wrote: ↑28/07/2020 14:14
a tvoje "obrazlozenje" ga cini jos bolesnijim jer:
bolesni su oni koji ispiru um DJECI s ovim
ali dajmo DJEVOJCICAMA..... dakle opet shaming i blaming ... ni djevojcice nisu postedjene.
znaci... fuj.
- saint_mirad
#11922 Re: Danasnji "feminizam"
To nije nikakva teorija zavere, već istina, nažalost. Pogledaj ko su sve Epsteinovi jarani i jaranice kojo su išli na pedo-ostrvo i na kakvim su pozicijama moći.AleksoMKD wrote: ↑28/07/2020 14:28saint_mirad wrote: ↑28/07/2020 14:14 Wow.. So progressive. Trebali su dati devojčicama iz publike crne dildoe da i same vežbaju, ljubi ih majka.Jedan moj prijatelj godinama fura "conspiracy theory" da svetom vlada pedofilska elita koja mic po mic gura svoju agendu. Svi smo mu se smejali i mislili da je opicen.....................
- saint_mirad
#11923 Re: Danasnji "feminizam"
Jah, bolestan je moj cinični komentar pun osude za ovakve stvari, a nisu bolesni ljudi koji guraju i nameću ovo deci. Dobar si (nesvesni) sluga Ministarstva istine, loše predstavljas kao dobro i obrnuto.hadzinicasa wrote: ↑28/07/2020 14:28ne znam koji monstruozni um moze sastaviti ovakvu recenicu, ma koliko se ti vadio na cinizam. ovo sto si rekao je bolesno.saint_mirad wrote: ↑28/07/2020 14:25Bolesnije je ispiranje uma deci ovim imbecilnostima. Moj komentar je ciničan, vidi malo kontekst.
a tvoje "obrazlozenje" ga cini jos bolesnijim jer:
bolesni su oni koji ispiru um DJECI s ovim
ali dajmo DJEVOJCICAMA..... dakle opet shaming i blaming ... ni djevojcice nisu postedjene.
znaci... fuj.
Rekao sam devojčice jer su devojčice na fotografiji, to što vidiš anti-zenski narativ ili šta god si iskonstruisala u glavi je posledica tvoje opijenosti.
- AleksoMKD
#11924 Re: Danasnji "feminizam"
Tacno, premijeri, plemstvo, milijarderi i barem 3 US predsjednika gostovali na pedo-ostrvu gde su doleteli Lolita express-om.saint_mirad wrote: ↑28/07/2020 14:30 To nije nikakva teorija zavere, već istina, nažalost. Pogledaj ko su sve Epsteinovi jarani i jaranice kojo su išli na pedo-ostrvo i na kakvim su pozicijama moći.
Epstein pocinio "samoubistvo", njegov bankar poginuo u padu privatnog aviona, pre neki dan ubijen sin i ranjen muz sudijke koja radi na Epsteinovom slucaju a napadac pocinio samoubistvo.
Bas me interesuje dali ce se Maxwell-ova ubiti.
- hadzinicasa
#11925 Re: Danasnji "feminizam"
"mojoj opijenosti"saint_mirad wrote: ↑28/07/2020 14:33 [
Jah, bolestan je moj cinični komentar pun osude za ovakve stvari, a nisu bolesni ljudi koji guraju i nameću ovo deci. Dobar si (nesvesni) sluga Ministarstva istine, loše predstavljas kao dobro i obrnuto.
Rekao sam devojčice jer su devojčice na fotografiji, to što vidiš anti-zenski narativ ili šta god si iskonstruisala u glavi je posledica tvoje opijenosti.
nisi ti svjestan svog sovinizma i mizoginije i primitivizma.
nije bolesno. neprimjereno jeste. iako se slika moze tumaciti i kao predstavljanje ljubavi. u kojem slucaju ovisno o toga s koliko (ne)ukusa je predstavljeno i nije. radije nek djeca gledaju ljubav nego mrznju.
no kombinacija djevojcica i crnog dilda da vjezbaju - u jednoj recenici kao odgovor na ovo je odvratno bolesno.
um koji moze smisliti takvu konstrukciju za djecu zenskog spola u bilo kojem kontekstu je odvratan i bolestan.