SDA-All about

izvrsni direktor
Vozim: Premium

#49676 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

I nezavisni klix je tu da ekspresno objavi njegovefacebook postove
jazzer

#49677 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Bas, koga boli k**** sta jedan Miro Lazovic ima da kaze? Covjek koji ne bi mogao
sakupiti ni 18 glasova na izborima.

Ali uvijek dostupan da nesto kaze u korist onih protiv kojih je navodno cijeli svoj politicki vijek.
JThomas

#49678 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

:mrgreen: odgovornost.
Control panel

#49679 Re: SDA-All about

Post by Control panel »

SDP u saradnji, koaliciji sa SDS/SNSD=izdaja drzave
SDA u saradnji, koaliciji sa SDS/SNSD=spasavanje drzave

:bih:
Control panel

#49680 Re: SDA-All about

Post by Control panel »

jazzer wrote: 24/07/2020 09:49 Bas, koga boli k**** sta jedan Miro Lazovic ima da kaze? Covjek koji ne bi mogao
sakupiti ni 18 glasova na izborima.

Ali uvijek dostupan da nesto kaze u korist onih protiv kojih je navodno cijeli svoj politicki vijek.
Nadam se da je ovo politicki kraj ove lignje. Bio bi i prije nego ga je SDP vratio iz mrtvih i stavio na listu, pa ga raja pogurala dajuci mu jos jednu sansu. A on se slizao sa ajnadzicem i skakom.
DonieBrasco

#49681 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

Tek ce da se poakazu mnogi drugi izdajnici i opet radi licnih interesa stanu na starnu SDA, samo pazite kada neko od ovih sedam iz opozicije stane na njihovu stranu, od pojedinaca do kolektiva i na kraju citave stranke.

Naravno sve radi para i licnih interesam, ko yebe drzavu i narode.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#49682 Re: SDA-All about

Post by un1ted »

Image
tandmand

#49683 Re: SDA-All about

Post by tandmand »

Senaid Memić
rafaelo90

#49684 Re: SDA-All about

Post by rafaelo90 »

https://thebosniatimes.ba/48459/bijeli- ... jela-biti/

Izgleda da i Adem Zalihić direktor Hitne Pomoći napušta SDA. Prečesto ga viđaju sa Konakovićem, evo su ga uhvatili i sa Zukorlićem kad je ko biva išao da "liječi" po Novom Pazaru.

Image
breuer

#49685 Re: SDA-All about

Post by breuer »

rafaelo90 wrote: 25/07/2020 09:17 https://thebosniatimes.ba/48459/bijeli- ... jela-biti/

Izgleda da i Adem Zalihić direktor Hitne Pomoći napušta SDA. Prečesto ga viđaju sa Konakovićem, evo su ga uhvatili i sa Zukorlićem kad je ko biva išao da "liječi" po Novom Pazaru.

Image
i onda kukaju, Vučiću ne pomažeš ništa kme kme, a gledaj kako se to natrpalo jedan na drugog
Cherry-Cherry

#49686 Re: SDA-All about

Post by Cherry-Cherry »

Mislim da su se u SDA dobro prepali ovih sad izbora. :bih: :bih:
glockov kolac

#49687 Re: SDA-All about

Post by glockov kolac »

Samo treba 14 očiju otvoriti da bagra ne pokrade izbore
skafiskafsnjak

#49688 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

Mamicu im usranu....

Dabogda propali za sva vremena
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#49689 Re: SDA-All about

Post by pici »

ODLUKA VLADE KS
|
Smjene u sarajevskom Vodovodu: Razriješen Kemal Ademović (NiP) i NO, na redu je i direktor

Inače, u proteklom periodu je došlo do smjena i imenovanja u nizu drugih kantonalnih preduzeća poput Toplana, Rada, Zoi '84, GRAS-a.
a quqa li su kada ih je forto smjenjivo kako je to udar na bosnjake i islam :lol: :lol: :lol:

sad lokalne sve iz opstina nabiti nogom od cistacice do nacelnika i raspisivati konkurse ponovo ... kad bidnu opsti sve im direktore i administraciju skupa sa savjetnicima kod erdogana sultana na baustel aja sofije...
pici

#49690 Re: SDA-All about

Post by pici »

Chmoljo wrote: 24/07/2020 01:05
Banksy wrote: 23/07/2020 12:26

- A, šta će dvije lezbejke odgojiti, nego lezbejku. I na kraju ona će počiniti incest, jer to nije uopće krvna veza. No, srećom ova naša sredina iz koje potičemo se još uvijek drži svojih strogih normi.“, odgovorila je Enra Suljić.

:lol:

zagrcnuh se hljeba mi :lol:

jer ako bandera, onda mravojed. logično.
e a pisao sam o toj suljicki poodavno, koji je to odron od doktora i insana... bio sam 2004 kod nje na odjeljenju dok je horvat bio glavni... sa mnom lezali likovi koji su cekali 15 dana bolnicko ko fol lijecenje da im napise da su za penzije i da prime odstetu... a ja jadan sav zelen kolkome kljukala apaurinima, reko nisam bolestan uglavu (mozda malo :mrgreen: ) al ledja me ubise pa vidite da ne mogu carape obuc... nista nabilime nogom 7 dan i to ona urgirala nisam podmazao žgubu... i jos mi htjeli naplatiti CT i MR koje sam radio sest mjeseci ranije... qurČina od doktora i insana...
stranacc

#49691 Re: SDA-All about

Post by stranacc »

pici wrote: 25/07/2020 15:31
Banksy wrote: 23/07/2020 12:26

- A, šta će dvije lezbejke odgojiti, nego lezbejku. I na kraju ona će počiniti incest, jer to nije uopće krvna veza. No, srećom ova naša sredina iz koje potičemo se još uvijek drži svojih strogih normi.“, odgovorila je Enra Suljić.

e a pisao sam o toj suljicki poodavno, koji je to odron od doktora i insana... bio sam 2004 kod nje na odjeljenju dok je horvat bio glavni... sa mnom lezali likovi koji su cekali 15 dana bolnicko ko fol lijecenje da im napise da su za penzije i da prime odstetu... a ja jadan sav zelen kolkome kljukala apaurinima, reko nisam bolestan uglavu (mozda malo :mrgreen: ) al ledja me ubise pa vidite da ne mogu carape obuc... nista nabilime nogom 7 dan i to ona urgirala nisam podmazao žgubu... i jos mi htjeli naplatiti CT i MR koje sam radio sest mjeseci ranije... qurČina od doktora i insana...
:D
Neke stvari su sad jasnije

Ja ti sve halalim.
Sto se mene tice mozes pisat sta hoces . Ja podrzavam. :bih:
pici

#49692 Re: SDA-All about

Post by pici »

stranacc wrote: 25/07/2020 16:27

Ja ti sve halalim.
zato sam otisao kod prave doktorice Primarijus Sabina Saric samo pogledati njezine reference i sve ce ti biti jasnije...

http://judzks.ba/wp-content/uploads/201 ... _Saric.pdf
April 1992 – Mart 1996 Centar za Rehabilitaciju Sanitetskog bataljona Prvog Korpusa Armije BiH;
Fatala se za glavu kada je vidjela otpusno od suljicke... nije mi ustanovila preko snimaka tj nije vidjela napuknuce vratnih diskova... Doktorica Saric je to odmah vidjela i spasila mi zivot... to je razlika izmedju pravog doktora i poltrona priucenog kojeg interesuju samo novac... selam :bih:
stranacc

#49693 Re: SDA-All about

Post by stranacc »

pici wrote: 25/07/2020 16:45
stranacc wrote: 25/07/2020 16:27

Ja ti sve halalim.
zato sam otisao kod prave doktorice Primarijus Sabina Saric samo pogledati njezine reference i sve ce ti biti jasnije...

http://judzks.ba/wp-content/uploads/201 ... _Saric.pdf
April 1992 – Mart 1996 Centar za Rehabilitaciju Sanitetskog bataljona Prvog Korpusa Armije BiH;
Fatala se za glavu kada je vidjela otpusno od suljicke... nije mi ustanovila preko snimaka tj nije vidjela napuknuce vratnih diskova... Doktorica Saric je to odmah vidjela i spasila mi zivot... to je razlika izmedju pravog doktora i poltrona priucenog kojeg interesuju samo novac... selam :bih:
Ti od danas imas moju podrsku sta god da pishesh.
Ako treba i Fadilja zajedno da blatimo , samo zovi...
pici

#49694 Re: SDA-All about

Post by pici »

Image

:lol: :lol: :lol:
pici

#49695 Re: SDA-All about

Post by pici »

IZNIJELI STAVOVE
|
Sindikati za sutra najavili proteste u Sarajevu: Ovo im ne odgovara u novom Zakonu o radu

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sindika ... /200726035

Selvedin Šatorović iz Saveza samostalnih sindikata BiH upozorio je na današnjoj konferenciji za medije da je jedini interes Vlade FBiH i Udruženja poslodavaca FBiH da se nakon izmjena i dopuna Zakona o radu FBiH proglasi stanje prirodne ili druge nesreće u Federaciji BiH.
"Savez samostalnih sindikata BiH najavio je za sutra u 11 sati protestnu šetnju zbog predloženih izmjena i dopuna Zakona o radu. Mi smo 1. maja upozoravali da će do ovakvog prijedloga doći... Nakon svega možemo kazati da je lošije rješenje od onog kojeg smo očekivali", rekao je Šatorović.

Naveo je da su radnici robovi i da se sa ovakvim intencijama nastoji od njih napraviti robove u skladu sa zakonom

"To je osnovna poruka zakonskog rješenja koji od 10 svojih članova u šest govori o odluci poslodavca. Kozmetička priča o konsultacijama sa sindikatom bi trebala da bude priča na koju bi trebali radnici da nasjednu. Konsultacije ne znači dogovor", istakao je Šatorović.

Prema njegovim riječima, u prijedlogu postoji odrednica po kojoj radnici mogu raditi 72 sata sedmično, odnosno šest dana po 12 sati, koja derogira pravo radnika na sedmični odmor.

"Za 72 sata rada sedmično mogu dobiti minimalnu plaću koja prema tumačenju pojedinaca iz Vlade FBiH iznosi 406 KM. Međutim, nema definisane minimalne plaće u FBiH. Ukoliko neki poslodavac odluči da za 72 sata sedmičnog rada radniku isplati 200 KM, nećete imati nijedan pravni akt da ga tužite", istakao je on.

Upozorio je da se ni u jednom članu prijedloga ne spominje pravo radnika, ne govori se o stimulaciji za radnike koji rade 72 sata i nije zaštićeno nijedno radničko pravo.

"Mi smo do sada imali reguliran rad od kuće, naknadu plaće za vrijeme prirodne nesreće, pandemije... Sve stvari smo do sada imali regulisane. Pričati o izmjenama i dopunama Zakona o radu kada je završena nesreća je potkrepljenje da se ponovo proglasi nesreća", rekao je Šatorović.

Napominje da u ovoj cijeloj priči postoji interes da se proglasi stanje nesreće, interes Vlade FBiH i Udruženje poslodavaca FBiH.

"SSSBiH nije učestvovao u ovim aktivnostima. SSSBiH nije dao nikakvu saglasnost na bilo kakvom Ekonomsko-socijalnom vijeću da ovakav zakon ide u proceduru. Obistinilo se sve na šta smo ranije upozoravali. Postoji jasan zapisnik od 27. 4. u kojem se kaže da je pet ljudi koji se nazivaju predstavnici sindikata dali saglasnot. Oni su se sjetili da nakon tri mjeseca kažu da ono što su prihvatili u četvrtom ne važi u sedmom mjesecu", kazao je on.

Istakao je da su odluke Ekonomsko-socijalnog vijeća neobavezujeće.

"Započet ćemo protestnu šetnju u skladu s naredbom Kriznog štaba vezanoj za zabranu okupljanja većeg broja ljudi. Svi učesnici će imati propisane zaštitne maske i potpisati izjave da nisu boravili van zemlje i da nemaju temperaturu", kazao je on.

Upozorio je da se sa devastacijom radničkih prava započelo 2015. godine izmjenama Zakona o radu.

"Tada su nam govorili da će novi zakon dovesti do novih investicija, novih fabrika, novih zapošljavanja. Od svega toga dobili smo samo nove agencije i neke nove institucije pri Vladi FBiH ili nekim drugim vladama. Nema novih investicija", istakao je Šatorović.

Napominje kako je došlo do rasta zapošljavanja zato što se iz budžeta izdvaja stimulans za zapošljavanje a da građani nisu informisani kome su ta sredstva dodjeljivana...

"Ukoliko dođe do usvajanja izmjena i dopuna Zakona o radu u Parlamenta FBiH, SSS BiH može donijeti odluku o generalnom štrajku na nivou Federacije BiH. Nikakve druge proteste nije moguće organizovati", zaključio je Šatorović.

zeleni termiti po starom... 12 sati rada pa 4 sata da se uhavizas od napora pa 8 saHata hrkanje i to sve po zakonu ako te jos plate... samo glasujte za ove zelene stetocine i samoproglasene begove i lordove... selam :bih:
Leverage

#49696 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

Ko je samoproglašeni?

Čovjek ima papir na engleskom od 150 maraka i prijevod na bosanski od 500 maraka koji dokazuje da je lord.

A tek oparmačeni kvadrat lordovske zemlje. Ti si samo ljubomoran.

Poyy.
pici

#49697 Re: SDA-All about

Post by pici »

Leverage wrote: 26/07/2020 14:27 Ko je samoproglašeni?

Čovjek ima papir na engleskom od 150 maraka i prijevod na bosanski od 500 maraka koji dokazuje da je lord.

A tek oparmačeni kvadrat lordovske zemlje. Ti si samo ljubomoran.

Poyy.
Image

Image

eeee da je i meni kaka titula s parama s budjeta... eeeee
Leverage

#49698 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

Ali Lord Pici.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#49700 Re: SDA-All about

Post by un1ted »

Sta to znaci u konacnici? Ne vidim sta su popustili i sta su "izgubili"?
Post Reply