Demokratska fronta Željko Komšić

shbc

#45876 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shbc »

kluz franjo wrote: 24/07/2020 21:51 U Budžetu institucija BiH za 2020. čiji je formalni predlagač Predsjedništvo BiH se navodi 6 prioriteta (i.o. Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, lokalni izbori itd).
Među prioritetima za 2020. nema ni riječi o NATO, MAP, ANP, Program reformi ili slično.

Tek u prilozima budžeta (zahtjevi budžetskih korisnika) se u okviru Ministarstva odbrane spominje NATO i obaveze BiH u sklopu međunarodne saradnje i integracija.
Ali i tu se eksplicitno navode samo obaveze po programu PfP (Partnerstvo za mir).
I opet nema MAP, ANP, a ni Program reformi ili slično.

Toliko o tome.

Ako neko želi download dokumenta budžeta (preko 500 stranica), koji je razmatran u Domu naroda PS BiH:
http://parlament.ba/session/GetOwisDocument?id=131094
Ah, gdje li su sad svi oni sto su nas uvjeravali da je NATO na Drini. Bunk, recimo, rece da smo u roku od 4 godine clanovi. Vidi se da krupnim koracima koracamo.
zposao

#45877 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zposao »

Sreća Željko je sačuvao državu i NATO put.
Šta bi da nije...
amko761

#45878 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by amko761 »

Najvažnije je da je naš mudri lider, sam Allah nam ga poslao, prevario Dodika da potpiše ANP i članstvo u NATO.

I zaustavio gradnju pelješkog mosta. :bih:

Edit: E da, i po prstima Vučića i sve ostalo. :bih:
zippoo87

#45879 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

gori ste vi sto uopste pisete po ovoj temi
tema sustinski mrtva...moze pod kljuc komotno

nego,imate li vi osjecaj da je ovo izborna godina ili je samo do mene...potpuno je mrtvilo u svemu...da nema corone,ne bi znao ni da li se dani pomjeraju
kluz franjo

#45880 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

zippoo87 wrote: 24/07/2020 23:20 gori ste vi sto uopste pisete po ovoj temi

nego,imate li vi osjecaj da je ovo izborna godina ili je samo do mene...potpuno je mrtvilo u svemu...da nema corone,ne bi znao ni da li se dani pomjeraju
Prevljak sve objasnio:
kluz franjo wrote: 24/07/2020 16:47 Koliko u SDA sve čine da se izbori održe i koliko se pripremaju za iste najbolje je juče potvrdio predsjednik KO SDA:
Kod nas niko pojedinačno ne odlučuje o izboru kandidata za načelnika. Drugo, uopće se ne zna da li će biti izbora. Kod nas se to spušta na mjesne odbore i oni odlučuju, daju prijedloge.

Ponovio je da o tome odlučuju mjesni odbori SDA koji, kako je rekao, daju prijedloge ko može biti.
"Ta procedura se nije obavila. Ko zna, ako bude izbora, tek onda se mora ići u tu proceduru", dodao je.

Po odluci CIK-a izbori bi se trebali održati za manje od 4 mjeseca. U SDA očigledno znaju nešto što drugi u ovom trenutku ne znaju.
zposao

#45881 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zposao »

zippoo87 wrote: 24/07/2020 23:20 gori ste vi sto uopste pisete po ovoj temi

Vjerovatno je to zato jer su političari procijenili da im ništa ne ugrožava fotelje pa nema potrebe za kampanjom.

Kad pogledaš malo, u kriznim vremenima se ne eksperimentira nego se drži provjerene opcije. Zato i u svijetu sad za vrijeme pandemije ili kakvih prirodnih nepogoda vlast učvršćuje dosadašnja opcija. Tako da i nama, ja sam uvjeren, nakon izbora ce biti još manja diverzifikacija glasova. Sve će otići na 2-3 najjače. SDA ce vjerovatno imati komociju kao nikad odsad. Samo pogledaj sta se desava u ostatku svijeta. Tako ce biti i kod nas.

Kad su dobra vremena onda se teži boljemu, mijenja se.. a kada su loša vremena onda se ne troši "resurse" na mijenjanje vlasti, nego se ide sa provjerenom opcijom. To je neko nepisano pravilo. Daj Boze da se varam.
drug_profi

#45882 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Pa ako nam je provjerena opcija sljam koji nije samo prosto los, nego nam i o glavi radi, onda i treba da nam je lose, a drzavu nismo ni zasluzili.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#45883 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

drug_profi wrote: 24/07/2020 22:07
malakh wrote: 24/07/2020 13:21 netko nato na drini, netko tarabu od amerikanaca. :lol: :lol:

morao sam. :skoljka:
A nema nista ni od jednog ni od drugog.
:thumbup: skontao si sarkazam.
Styling

#45884 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

malakh wrote: 24/07/2020 13:21 netko nato na drini, netko tarabu od amerikanaca. :lol: :lol:

morao sam. :skoljka:
Ha, ha, ha,... jedino ako cemo Reufa smatrati amerikancem :lol:
Roccohljup

#45885 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

Ode nam shanko...sta cemo sad :mrgreen:
Novak20

#45886 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Pod hitno raspisati licitaciju na upražnjeno mjesto.
kritikos

#45887 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kritikos »

Kanton je poklonio, obraz prodao da Šanku udomi i ovaj mu ovako vraća. E moj ljuljane!
Novak20

#45888 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Sad će neki iz SDA na ovo mjesto. :D
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#45889 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by un1ted »

Svejedno je, sd0 ili neko od satelita je =sd0
Prpa.ba

#45890 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

Ceda je prebolio koronu i dao i po prstima i po nosu nekim losim doktorima, pa se namece kao prirodni DF-ovski talenat za upraznjenu poziciju. :mrgreen:
Novak20

#45891 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Prpa.ba wrote: 25/07/2020 13:47 Ceda je prebolio koronu i dao i po prstima i po nosu nekim losim doktorima, pa se namece kao prirodni DF-ovski talenat za upraznjenu poziciju. :mrgreen:
Čederer nije državljanin BiH. Nerealno je očekivati njegov reket u KS.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#45892 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

sHa kitljan uradi od KS dzukela odvratna, sHa kaje republika sarajevo... et ti sHanke na jahti bio citavu koronu ko i glumac u vili u mostaru... i dodju onda puno patriotizma i domoljublja..
REAKCIJA OPOZICIJE
|
Naša stranka nakon ostavke Mesihovića: Vlada Kantona Sarajevo pred kolapsom
jebote sHanko a i ti njega...
zippoo87

#45893 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

Novak20 wrote: 25/07/2020 13:51
Prpa.ba wrote: 25/07/2020 13:47 Ceda je prebolio koronu i dao i po prstima i po nosu nekim losim doktorima, pa se namece kao prirodni DF-ovski talenat za upraznjenu poziciju. :mrgreen:
Čederer nije državljanin BiH. Nerealno je očekivati njegov reket u KS.
u BiH je sve moguce,pa i to da dobije drzavljanstvo u roku od 7 dana...i eto ga,ministar cojk :D
svakako je najavio preseljenje u Sarajevo,mozda se "Iza brda valja" nesto sto mi ne znamo :D
stranacc

#45894 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by stranacc »

Sad ce i Shanko od alkosa postati prosvijetljena dusa
Fgr nema dalje.... :D :izet:
Novak20

#45895 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Ako postoji politički konsenzus Hrvata, onda je on po pitanju ove SDA pudlice.

Kao "predstavnik" Hrvata hvali Cikotića dok se otkopavaju kosti od Crvenog križa registriranih zarobljenika iz Bugojna, ograđuje se od SDA gazde koji će Cikotiću u startu vezati ruke moratorijem na zapošljavanje i priznaje da SDA ne sluša njegovo "korektivno" kevtanje.

Odbija da vidi da RH i BiH neće riješiti niti jedno pitanje dok je on tu gdje jeste, da ga u Hrvatskoj jednako prezire i ljevica u padu i desnica u usponu, da je hrvatska politička scena potpuno stabilna u naredne četiri godine za razliku od ove naše dodatno pogođene pandemijom i svime što će iz nje proisteći. I još daje savjete Zagrebu da zbaci pogrešnu politiku HDZ BiH po kojoj bi trebalo onemogućiti Edima Fejzića da pred kamerom kupuje glasove kojima će doći u DN da predstavlja Hrvate. :D

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/16 ... asati.html
Kakav je vaš stav o imenovanju gospodina Cikotića za ministra i reakcijama koje su pratile njegovo imenovanje?

-Cikotić je iskusan i kompetentan kadar i na tome polju stručnjak koji posjeduje potrebno znanje iz oblasti sigurnosti. Sumnjam da SDA u ovom trenutku ima puno kompetentnijih od Cikotića da se bavi tom vrstom posla. Zapazio sam jednu njegovu izjavu. U kontekstu migrantske krize kazao je da je bolje povećati kapacitete Granične policije BiH na granici nego izvoditi vojsku na granicu. Po tome se vidi da je SDA pogriješila kad u Parlamentu BiH nije glasala poput DF-a, na pitanju moratorija o zapošljavanju u Graničnu policiju BiH, u kojoj itekako fali kadra.

Mi smo glasali protiv moratorija upravo zbog Granične policije, jer treba nam jača Granična policija. Zanemarite šta o zapošljavanju u Graničnu policiju misli ona vrsta opozicionih političara koja i ne dođe na sjednicu kad se glasa o budžetu institucija države. Ne daj Bože da se nešto desi, takvih nigdje ne bi bilo, pa niko ne bi ni vodio računa o tome šta misle.

Plenković se u obimnom i detaljnom programu Vlade jedva dotakao pitanja BiH i Hrvata u BiH, izuzev standardnih fraza o podršci ustavnoj ravnopravnosti. Kako vidite odnose Hrvatske prema BiH u narednom periodu, možemo li očekivati određene pozitivne promjene?

-Republika Hrvatska i država Bosna i Hercegovina imaju jako puno otvorenih pitanja koje moraju rješavati, počev od implementiranja sporazuma o granici kojeg su još potpisali Izetbegović i Tuđman. Za sada sa hrvatske strane nije postojala spremnost da ova pitanja riješe, dok sa strane BiH ta spremnost uvijek postoji. Dobro je što je sada u Hrvatskoj uspostavljen jedan balans između desnice koja vodi Vladu i predsjednika koji je u odnosu na to nešto više lijevo, barem ne trpimo sve one klevete koje smo kao država i građani podnosili zadnjih nekoliko godina. To je mali pozitivni pomak, ali ipak pomak, koji u budućnosti može značiti i više ako zvanični Zagreb sa svog vrata zbaci pogrešnu politiku HDZ BiH.
Bloo
Globalna šefica

#45896 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bloo »

Mislis * ako postoji politicki konsenzus HDZovaca i Hrvata koji glasaju za njih
Novak20

#45897 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Bloo wrote: 26/07/2020 09:55 Mislis * ako postoji politicki konsenzus HDZovaca i Hrvata koji glasaju za njih
Mislim kako sam i napisao o konsezusu prema Komšiću i politici koju zastupa u kontekstu navoda iz intervjua u SB. Milanović nije HDZ i opet neće da dođe Komšiću na noge ili da ga primi u Zg. Ista je stvar i da na Milanovićevom mjestu sjedi Škoro. NdB.
Patton44

#45898 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Patton44 »

Novak20 wrote: 26/07/2020 09:43 Ako postoji politički konsenzus Hrvata, onda je on po pitanju ove SDA pudlice.

Kao "predstavnik" Hrvata hvali Cikotića
dok se otkopavaju kosti od Crvenog križa registriranih zarobljenika iz Bugojna, ograđuje se od SDA gazde koji će Cikotiću u startu vezati ruke moratorijem na zapošljavanje i priznaje da SDA ne sluša njegovo "korektivno" kevtanje.

Odbija da vidi da RH i BiH neće riješiti niti jedno pitanje dok je on tu gdje jeste, da ga u Hrvatskoj jednako prezire i ljevica u padu i desnica u usponu, da je hrvatska politička scena potpuno stabilna u naredne četiri godine za razliku od ove naše dodatno pogođene pandemijom i svime što će iz nje proisteći. I još daje savjete Zagrebu da zbaci pogrešnu politiku HDZ BiH po kojoj bi trebalo onemogućiti Edima Fejzića da pred kamerom kupuje glasove kojima će doći u DN da predstavlja Hrvate. :D

A problem sa generalom Cikoticem.... pobjedio kad su ustase planirano ocekivale da izgubi :bih:
Kolinda

#45899 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kolinda »

Bloo wrote: 26/07/2020 09:55 Mislis * ako postoji politicki konsenzus HDZovaca i Hrvata koji glasaju za njih
Obzirom da cijenim tvoje mišljenje i stavove iako su povremeno drugačiji od mojih, imam samo jedno pitanje, procjena koliko Hrvata u BiH podržava ŽK, onako odokativno u % ????
Bloo
Globalna šefica

#45900 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bloo »

Novak20 wrote: 26/07/2020 10:15
Mislim kako sam i napisao o konsezusu prema Komšiću i politici koju zastupa u kontekstu navoda iz intervjua u SB. Milanović nije HDZ i opet neće da dođe Komšiću na noge ili da ga primi u Zg. Ista je stvar i da na Milanovićevom mjestu sjedi Škoro. NdB.
Milanovic, za razliku od HDZ-a, svoju politiku prema BiH vodi manje agresivno, ali i dalje je tu prisutan duh starih floskula o zajedništvu Hrvata na svim područjima gdje isti žive itd. Zašto pokušavati održavati odnose sa npr. Plenovićem i Vučićem kada je to isti kalup političara.
Kao neko ko zastupa ideju građanske države, meni je sva ova šarada oko etničkih stranaka i drame oko toga ko ima pravo koga da izabere i da predstavlja je samo dokaz da u BiH neće nikada biti napretka sve dok je etnokratija ta koja čini suštinu državnog ustroja.
Post Reply