Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
laik1981
#24351 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo podsjecanje na vazece mjere je samo napomena za ove.. Da ne zaborave..
https://www.klix.ba/vijesti/bih/savez-s ... /200724013
https://www.klix.ba/vijesti/bih/lideri- ... /200723053
A represija je vec pocela prije par dana..
https://www.klix.ba/vijesti/bih/policij ... /200712094
SDA je organizovala u protekla dva i po mjeseca na stotine obiljezavanja datuma u vecini opstina u kojima su na vlasti. Obiljezavanja na kojima su prisustvovale stotine ljudi i gdje se 95% od prisutnih nije pridrzavalo nikakvih mjera.. Naravno da protiv organizatora nisu pokretani prekrsajni postupci..
Najiskrenije se nadam da se ta opozicija, ako postoji, nece usrati od ovih jeftinih i providnih upozorenja vlasti..
https://www.klix.ba/vijesti/bih/savez-s ... /200724013
https://www.klix.ba/vijesti/bih/lideri- ... /200723053
A represija je vec pocela prije par dana..
https://www.klix.ba/vijesti/bih/policij ... /200712094
SDA je organizovala u protekla dva i po mjeseca na stotine obiljezavanja datuma u vecini opstina u kojima su na vlasti. Obiljezavanja na kojima su prisustvovale stotine ljudi i gdje se 95% od prisutnih nije pridrzavalo nikakvih mjera.. Naravno da protiv organizatora nisu pokretani prekrsajni postupci..
Najiskrenije se nadam da se ta opozicija, ako postoji, nece usrati od ovih jeftinih i providnih upozorenja vlasti..
- Janjicar
#24352 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Obavezna na otvorenom ukoliko nije moguce odrzavati fizicku distancu...Bloo wrote: ↑24/07/2020 21:09Naredbom je obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru uz poštivanje distance od minimalno 1 metar, kao i u otvorenom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od 2 metra između osobaJanjicar wrote: ↑24/07/2020 20:52Gdje to piše ?freelancerBIH wrote: ↑24/07/2020 20:29 Od sutra obavezno nosanje maske i na otvorenom u FBiH:
http://ba.n1info.com/Vijesti/a450482/No ... djane.html
Izgleda opet pocinju pisati kazne... E jesmo i govna, tacno ne mozemo nista normalno da uradimo a da ne zaseremo!
Ferhadija![]()
-
malocvijece
#24353 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
I da li neko kažnjava ove koji se ne pridržavaju propisa? Ono hoda po šetalištu gdje je gužva i ne nosi masku.Janjicar wrote: ↑24/07/2020 21:37Obavezna na otvorenom ukoliko nije moguce odrzavati fizicku distancu...
- zubi
#24354 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Niko.malocvijece wrote: ↑24/07/2020 21:42 I da li neko kažnjava ove koji se ne pridržavaju propisa? Ono hoda po šetalištu gdje je gužva i ne nosi masku.
Ono udje u prodavnicu bez maske i niko nista, sikjuriti ko spricer...
-
malocvijece
#24355 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma da. Da li je u pitanju opuštenost ili neće da gube mušterije, ne znam.zubi wrote: ↑24/07/2020 21:44Niko.malocvijece wrote: ↑24/07/2020 21:42 I da li neko kažnjava ove koji se ne pridržavaju propisa? Ono hoda po šetalištu gdje je gužva i ne nosi masku.
Međutim, gube mušterije i ovako. Znam masu ljudi koji izbjegavaju prodavnice (osim neophodne kupovine), kafiće i sl. baš zbog tog što se ne osjećaju sigurnim.
Ja prva bih mnogo više novca trošila po tržnim centrima, salonima, knjižarama i kafićima da sam sigurna da neko neće disati u mene i meni za vrat. Tipična sam žena koje uvijek kupi više od onog po šta je došla i često nemam mjeru. Sad ne idem nigdje. Skoro popila kafu u kafiću nakon mjesec dana.
Jedino molim boga da se otvori kino da odgledam sve one filmove čije najave sam gledala. I to ako se raja bude normalno ponašala.
- black
-
biglebovski
#24357 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Samo ti sjedi kod kuće, proći će i ovo... To što raja misli da se normalno ponašaju, njihova stvar, samo ti nigdje ne hodaj, baš te briga... Sama najbolje... Dok ne prođe...malocvijece wrote: ↑24/07/2020 21:54Ma da. Da li je u pitanju opuštenost ili neće da gube mušterije, ne znam.zubi wrote: ↑24/07/2020 21:44Niko.malocvijece wrote: ↑24/07/2020 21:42 I da li neko kažnjava ove koji se ne pridržavaju propisa? Ono hoda po šetalištu gdje je gužva i ne nosi masku.
Međutim, gube mušterije i ovako. Znam masu ljudi koji izbjegavaju prodavnice (osim neophodne kupovine), kafiće i sl. baš zbog tog što se ne osjećaju sigurnim.
Ja prva bih mnogo više novca trošila po tržnim centrima, salonima, knjižarama i kafićima da sam sigurna da neko neće disati u mene i meni za vrat. Tipična sam žena koje uvijek kupi više od onog po šta je došla i često nemam mjeru. Sad ne idem nigdje. Skoro popila kafu u kafiću nakon mjesec dana.
Jedino molim boga da se otvori kino da odgledam sve one filmove čije najave sam gledala. I to ako se raja bude normalno ponašala.
- Evelinda
#24358 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Onda ovo vazi i za mene.Samo se pitam kada ce procibiglebovski wrote: ↑24/07/2020 23:34 Samo ti sjedi kod kuće, proći će i ovo... To što raja misli da se normalno ponašaju, njihova stvar, samo ti nigdje ne hodaj, baš te briga... Sama najbolje... Dok ne prođe...
-
malocvijece
#24359 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Je li to replika na moj komentar o jednom aspektu održavanja ekonomije u vrijeme covid-a?biglebovski wrote: ↑24/07/2020 23:34Samo ti sjedi kod kuće, proći će i ovo... To što raja misli da se normalno ponašaju, njihova stvar, samo ti nigdje ne hodaj, baš te briga... Sama najbolje... Dok ne prođe...malocvijece wrote: ↑24/07/2020 21:54Ma da. Da li je u pitanju opuštenost ili neće da gube mušterije, ne znam.
Pet patetičnih rečenica ko fol o meni i gdje ja i s kim provodim svoje dane?
-
biglebovski
#24360 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa stvarno ne znam ćemu takav ton? Logički pokušaj udžbenika iz koje pogreške? Ja sam se samo nadovezao na vaše i smatram da jedna tako galantna osoba, a vjerujem da ste od srca troškali što bi narod rekao, ne bi trebala da se izlaže nepotrebnom riziku. Biće šopinga i kafa i poslije kovida, a može se brate i neko vrijeme i bez frizerke i kozmetičarke, pogotovo kad čovjek navikne... Drago mi je da poznajete masu ljudi koji izbjegavaju prodavnice... Proći će i ovo...malocvijece wrote: ↑24/07/2020 23:55Je li to replika na moj komentar o jednom aspektu održavanja ekonomije u vrijeme covid-a?biglebovski wrote: ↑24/07/2020 23:34Samo ti sjedi kod kuće, proći će i ovo... To što raja misli da se normalno ponašaju, njihova stvar, samo ti nigdje ne hodaj, baš te briga... Sama najbolje... Dok ne prođe...malocvijece wrote: ↑24/07/2020 21:54
Ma da. Da li je u pitanju opuštenost ili neće da gube mušterije, ne znam.
Pet patetičnih rečenica ko fol o meni i gdje ja i s kim provodim svoje dane?Loš pokušaj logičke pogreške iz udžbenika.
- Evelinda
#24361 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kada? Z godinu ,pet,deset?
-
laik1981
#24362 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Proci ce kada dodje vakcina i kada mediji prestanu da laprdaju. A sve i da nikada ne prodje normalnim ljudima "novo normalno" nikada nece postati normalno.
Ovo nikada nece biti normalno.
Ovo nikada nece biti normalno.
-
daddy-kool
#24363 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kada dođe vakcina, za one koji se vakcinišu, ali virus neće nestati.
-
laik1981
#24364 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa nije nestalo ni bezbroj potencijalno smrtonosnih virusa i bakterija pa zivimo sa njima. Vakcina ce ovo govno poslati tamo gdje je i h1n1 i ostali.. Ako nekom bude nedostajao strah i histerija moci ce svoljevoljno vrtiti mnoge druge brojcanike na worldometersu.
- TDK-90
#24365 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Strasno koliko je mocna "industrija medija" u Srbiji i preporuke i ovi spotovi su uradjeni zastrasujuce profesionalno.
- Bloo
- Globalna šefica
#24366 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
hoce li?
sta sa onima koji ne zele da se vakcinisu?
-
laik1981
#24367 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nisu sustinski drugacije poruke koje i vodeci svjetski mediji salju u zadnjih nekoliko mjeseci. Ne upakuju ovako morbidno i bolesno, ali poruke su u sustini slicne..
-
laik1981
#24368 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
laik1981
#24369 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Da li ova zabrana okupljanja vise od 50 ljudi u zatvorenom prostoru znaci da je opet onemoguceno odrzavanje sjednica? Hoce li opet mjere biti opravdanje za nerad institucija?
- Bloo
- Globalna šefica
#24370 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ugrozene i ranjive grupe podrazumijevaju i ljude sa narusenim imunim koji i ne mogu da se vakcinisu.laik1981 wrote: ↑25/07/2020 09:19Pa ne vakcinisu se svi ni protiv gripe. Zastititi ugrozene i ranjive skupine. Od ostalih ko zeli da se vakcinise neka se vakcinise, ko ne zeli neka odboluje kako je odboljevao i ostale bolesti..
Ne vakcinisu se svi, ali se vakcinisu stariji iz poznatih razloga.
Razlika je u tome sto ja i ti gripu prezivimo, dok koronu mozda i necemo zbog postojecih stanja sto imamo.
Ko ne zeli da se vakcinise i zarazi se, isto kao i kod zaraza koje smo drzali pod kontrolom ranije vakcinisanjem, do pojave anti vaxera, dovodi u opasnost one koji ne mogu da se vakcinisu.
Tako da tvrdnja da ce pojava vakcine predstavljati kraj corone, djelomicno nije tacna, ako uzmemo u obzir i ove varijable - anti vaxere i mutacije.
- Ironmen
#24371 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Odem u 2-3 granapa da kupim neke stvari za uredjenje kuce, subota naravno guzva niko ziv ne nosi maske, ja jedini ljudi me gledaju kao svemirca, u apoteci isto stanje, znaci nasi ljudi nisu spremni vise da postuju minimalne mjere u suzbijanju zaraze, kakav sistem takav i narod.
- bunk
#24372 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Od one veceri kad je objavljeno da se ukida policijski sat stanje je tako..svi su na ihaaaj modu i 95% ljudi ne nosi maske ...kad vidim masku na laktu trenutno bi patosirao takve..
Mi prolazimo super kako se ljudi ponasaju..pogledaj slike iz Neuma..a ovamo se prica o distanci i zastiti..
Mi prolazimo super kako se ljudi ponasaju..pogledaj slike iz Neuma..a ovamo se prica o distanci i zastiti..
-
laik1981
#24373 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ko ti garantuje da ces prezivjeti gripu, pogotovo neki tezi oblik? Kako su se nosile sa gripom rizicne skupine koje zbog svog stanja nisu mogle biti vakcinisane? Masa ljudi ni antbiotik ne smije popiti. Kako su se oni nosili sa raznoraznim bakterijskim infekcijama? Da li ce vakcina donijeti kraj korone? Nece, ali ce postaviti koronu na nivo gripe.. I dalje ce postojati opasnost za mnoge, ali sa takvom vsrtom opasnosti ti ranjivi ljudi vec zive godinama..Bloo wrote: ↑25/07/2020 09:50Ugrozene i ranjive grupe podrazumijevaju i ljude sa narusenim imunim koji i ne mogu da se vakcinisu.
Razlika je u tome sto ja i ti gripu prezivimo, dok koronu mozda i necemo zbog postojecih stanja sto imamo.
Ko ne zeli da se vakcinise i zarazi se, isto kao i kod zaraza koje smo drzali pod kontrolom ranije vakcinisanjem, do pojave anti vaxera, dovodi u opasnost one koji ne mogu da se vakcinisu.
Tako da tvrdnja da ce pojava vakcine predstavljati kraj corone, djelomicno nije tacna, ako uzmemo u obzir i ove varijable - anti vaxere i mutacije.
-
Ci-Nick
#24374 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Od svake bolesti može i "zdrav" umrijeti.
U Njemačkoj godišnje od upale pluća umre od 35.000 do 40.000 ljudi.
Od toga 2 do 10% "zdravih i mladih",.. dakle radi se o broju koji je u prosjeku veći od hiljadu.
U Njemačkoj godišnje od upale pluća umre od 35.000 do 40.000 ljudi.
Od toga 2 do 10% "zdravih i mladih",.. dakle radi se o broju koji je u prosjeku veći od hiljadu.
-
Mogy87
#24375 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Znas li koja stanja/bolesti cine kontraindikaciju za vakcinu protiv gripe?laik1981 wrote: ↑25/07/2020 10:01Ko ti garantuje da ces prezivjeti gripu, pogotovo neki tezi oblik? Kako su se nosile sa gripom rizicne skupine koje zbog svog stanja nisu mogle biti vakcinisane? Masa ljudi ni antbiotik ne smije popiti. Kako su se oni nosili sa raznoraznim bakterijskim infekcijama? Da li ce vakcina donijeti kraj korone? Nece, ali ce postaviti koronu na nivo gripe.. I dalje ce postojati opasnost za mnoge, ali sa takvom vsrtom opasnosti ti ranjivi ljudi vec zive godinama..Bloo wrote: ↑25/07/2020 09:50Ugrozene i ranjive grupe podrazumijevaju i ljude sa narusenim imunim koji i ne mogu da se vakcinisu.
Da ti pomognem: ljudi koji su alergicni na jaja ili imaju ozbiljne alergije na neki od sastojaka, ljudi sa Guillain-Barré Sindromom, ljudi sa progresivnom nuroloskom bolescu, osobe sa imunoloskim poremecajima.
Znaci par stanja/bolesti. Ne pola populacije.
https://www.cdc.gov/flu/prevent/whoshouldvax.htm
Last edited by Mogy87 on 25/07/2020 11:08, edited 1 time in total.