LIBIJA

Post Reply
@mba

#8251 Re: LIBIJA

Post by @mba »

ljudi dragi pravite racun bez krcmara u libiji, otvorili ste sampanjac da nazdravite, ali mislim da je jos rano da se prica o turskoj bjezaniji iz libije, zivi bili pa vidjeli!

ljudi dragi pa sta vi muslite da je TR eto tako iz dosade rastjerala bande po libiji, pa ljudi moji nije TR prcija od drzave kao ove nase balkanske prcije, pa zar zaista mislite da vlada turske nije sve opcije i potencijalne eskalacije/posljedice svoje misije u libiji uzela u obzir, zar mislite da se danas tek tako pokrecu akcije poput ovako jedne slozene akcije turske vlade u libiji! :D

a eksperata i prdacine!
rajv0sa

#8252 Re: LIBIJA

Post by rajv0sa »

The 51st State wrote: 20/07/2020 20:41
rajv0sa wrote: 20/07/2020 20:34 Image

Image
Mursi je inače prvi i zadnji egipatski predsjednik koji je posjetio Iran. Koliko god bilo različitosti između Irana i muslimanskog bratstva, opet su znali pronaći zajednički jezik i partnerstvo, puno je više zajedničkog nego drugačijeg. Dok se sa oportunistima "faraonima" i slugama drugih ne može nikada pronaći ništa zajedničko.

Mursi je bio potencijalna spona za mocan blok islamskih zemalja no cionisti i ugrozena vojna oligarhija potpognuta zaljevskim monarhijama su ga brzo unistili. Vr,o vjerovat o i sirija ne bi prosla ono sto je prosla.
Slažem se, u njegovo vrijeme egipat je imao kakvu takvu vanjsku politiku, konkretan stav što se tiče palestine (što je vrlo vjerovatno i glavni razlog zašto je uklonjen). Sada ona faktički i ne postoji, a egipat kao najbrojnija arapska zemlja bi trebao imati i najveću dužnost prema islamskom ummetu ali eto odabrali su (preciznije nametnuo im je) nešto drugo.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#8253 Re: LIBIJA

Post by Challenger_ »

mirsek wrote: 20/07/2020 20:43Sta mislis kako ce podijeliti interesne zone kad rasture napuhanu/nafuranu Tursku ? Ja tipujem na 4 oblasti, Republika Kurdska , Rusko juzno primorje, Zapadna Euroazija i Sjevernosirijska Latakija.
:lol:

I ja mislim da će biti četiri, ali ove: 1. zapadna Turska sa Istanbulom i cijelom Trakijom ide nazad Grčkoj. 2. jugoistok ide Kurdima, 3. sjeveroistok (Ararat i oko Crnog mora) ide nazad Jermenima a 4. centralni pojas pa dole uz Mediteran ide alvijama. Čak imaju i proročanstvo da će dobiti svoju državu, mislim na alevije.

Ah, da. Zaboravih petu oblast. Hataj.

Image

Sve sa Antiohijom ide nazad Siriji.
The 51st State

#8254 Re: LIBIJA

Post by The 51st State »

mirsek wrote: 20/07/2020 20:50 Sultan ako ne smanji dozivljaj to mu slijedi jer niti je izrahell niti nuklearna sila a hoce da se petlja u razne zemlje.
Ne petlja se u razne zemelj, u libiji je po pozivu libijke vlae, u siriji je u humantirwnoj intervenciji sprjecavanja etnickog ciscenja, a u iralu u borbi protiv terorizma u skaldu sa sporazumom sa iraqom.

No ne smeta ti petljanje irana od sirije, libana, jemena i iraka i ne prizvas da dobiju po labrnji?
mirsek

#8255 Re: LIBIJA

Post by mirsek »

The 51st State wrote: 20/07/2020 20:55
mirsek wrote: 20/07/2020 20:50 Sultan ako ne smanji dozivljaj to mu slijedi jer niti je izrahell niti nuklearna sila a hoce da se petlja u razne zemlje.
Ne petlja se u razne zemelj, u libiji je po pozivu libijke vlae, u siriji je u humantirwnoj intervenciji sprjecavanja etnickog ciscenja, a u iralu u borbi protiv terorizma u skaldu sa sporazumom sa iraqom.

No ne smeta ti petljanje irana od sirije, libana, jemena i iraka i ne prizvas da dobiju po labrnji?
U Siriji je radi agresije i pljackaskih interesa, kakvi humanitarni porivi, da ih ima ne bi izbjeglice koristio da ucjenjuje EU za pare ili politicke ustupke. U Iraku vecinom djeluje na svoju ruku bez konsultacija sa vlastima zemlje i stalno se zale na njih. U Libiji djeluju na poziv vlade, da li je ta vlada uopste sada legitimna. U Egiptu je naoruzavao muslimansko bratstvo da se sukobljava sa vojskom. Sa Grckom stalno incidenti i ulazak u zracni prostor.
Previse su agresivni za moj ukus a niko im direktno me prijeti. Iran razvija mrezu proksija jer mu se direktno prijeti, na rubu je rata sa cionistima/amerima a ima podrsku naroda/vlasti u tim drzavama.
The 51st State

#8256 Re: LIBIJA

Post by The 51st State »

mirsek wrote: 20/07/2020 21:09

U Siriji je radi agresije i pljackaskih interesa, kakvi humanitarni porivi, da ih ima ne bi izbjeglice koristio da ucjenjuje EU za pare ili politicke ustupke. U Iraku vecinom djeluje na svoju ruku bez konsultacija sa vlastima zemlje. U Libiji djeluju na poziv vlade, da li je ta vlada uopste sada legitimna. U Egiptu je naoruzavao muslimansko bratstvo da se sukobljava sa vojskom. Sa Grckom stalno incidenti i ulazak u zracni prostor.
Previse su agresivni za moj ukus a niko im direktno me prijeti. Iran razvija mrezu proksija jer mu se direktno prijeti a ima podrsku naroda/vlasti u tim drzavama.
U sirijie je zato sto narod nece da zivi pod asadom , avec ima 5 miliona izbjeglica, u irak nece nogom krociti cim iracka vokska zaposjedne granici i sprijeci teroristicke naoade. Ta vlada je legitimna do izbora druge. Kakve su ti to gluposti o naoruzavanju mb u egiptu? I grci prave incidemte isto povazdan. Iran nema podrsku narodau u tim drzavama, ima samo podrsku pripadnika sija.
Challenger_

#8257 Re: LIBIJA

Post by Challenger_ »

Da dodam na ovo Mirsekovo. Idu toliko daleko da prijete dronovanjem jermenske nuklearne elektrane. Ono, ISIL-style. Da cijelu regiju pretvore u novi Černobilj ili Hirošimu, te da nakon genocida nad Jermenima u Turskoj, istu stvar ponove na ono malo zemlje i naroda što im je ostalo.

Ja sam šokiran tom bestijalnom drskošću.

Image

Kao da ne znaju da postoji ODKB, da je Jermenija članica istog i da bi puštanje radijacije na Kavkaz bila njihova smrtna presuda. Nafurani debil, šta drugo reći.
mirsek

#8258 Re: LIBIJA

Post by mirsek »

The 51st State wrote: 20/07/2020 21:12

U Siriji je radi agresije i pljackaskih interesa, kakvi humanitarni porivi, da ih ima ne bi izbjeglice koristio da ucjenjuje EU za pare ili politicke ustupke. U Iraku vecinom djeluje na svoju ruku bez konsultacija sa vlastima zemlje. U Libiji djeluju na poziv vlade, da li je ta vlada uopste sada legitimna. U Egiptu je naoruzavao muslimansko bratstvo da se sukobljava sa vojskom. Sa Grckom stalno incidenti i ulazak u zracni prostor.
Previse su agresivni za moj ukus a niko im direktno me prijeti. Iran razvija mrezu proksija jer mu se direktno prijeti a ima podrsku naroda/vlasti u tim drzavama.
U sirijie je zato sto narod nece da zivi pod asadom , avec ima 5 miliona izbjeglica, u irak nece nogom krociti cim iracka vokska zaposjedne granici i sprijeci teroristicke naoade. Ta vlada je legitimna do izbora druge. Kakve su ti to gluposti o naoruzavanju mb u egiptu? I grci prave incidemte isto povazdan. Iran nema podrsku narodau u tim drzavama, ima samo podrsku pripadnika sija.
Hiljade komada pistolja i pusaka iz Turske zaplijenjeno kad su bili protesti u Egiptu.Sto se tice Irana sije su vecina ili imaju znacajan udio u vlasti u Iraku i Libanu, u Siriji su na poziv zvanicnih vlasti te zemlje, u Jemenu bivsa vojska i svi Hutiji kojih ima minimum 5-6 miliona su proiranski nastrojeni.
Challenger_

#8259 Re: LIBIJA

Post by Challenger_ »

Nije on opasan po okruženje, on je postao opasan po turski narod i državu.
Last edited by Challenger_ on 20/07/2020 21:20, edited 1 time in total.
The 51st State

#8260 Re: LIBIJA

Post by The 51st State »

A nsisi sokrian jermenskom orijetnjom o napadu na naftne i gasne instalacije, te da je samo utom skucaju izrecena prijetnja. I to ne od strane turrske nego od azerbejdzana. Zasto lazes da je turska izrekla tu prijetnju?
mirsek

#8261 Re: LIBIJA

Post by mirsek »

Challenger_ wrote: 20/07/2020 21:17 Da dodam na ovo Mirsekovo. Idu toliko daleko da prijete dronovanjem jermenske nuklearne elektrane. Ono, ISIL-style. Da cijelu regiju pretvore u novi Černobilj ili Hirošimu, te da nakon genocida nad Jermenima u Turskoj, istu stvar ponove na ono malo zemlje i naroda što im je ostalo.

Ja sam šokiran tom bestijalnom drskošću.

Image

Kao da ne znaju da postoji ODKB, da je Jermenija članica istog i da bi puštanje radijacije na Kavkaz bila njihova smrtna presuda. Nafurani debil, šta drugo reći.
Mislim, naravno da karikiram i pretjerujem ali mi nikako ne lezi tolika agresivnost Turske prema okruzenju, postaju kao velikosrbi samo sto su oni opijeni neosmanizmom.
The 51st State

#8262 Re: LIBIJA

Post by The 51st State »

mirsek wrote: 20/07/2020 21:18
Hiljade komada pistolja i pusaka iz Turske zaplijenjeno kad su bili protesti u Egiptu.Sto se tice Irana sije su vecina ili imaju znacajan udio u vlasti u Iraku i Libanu, u Siriji su na poziv zvanicnih vlasti te zemlje, u Jemenu bivsa vojska i svi Hutiji kojih ima minimum 5-6 miliona su proiranski nastrojeni.
Da vjerovacemo sisiju koji je hladno pobio hiljade demonstranata...,sve manje vise isto vazi i za tursku ali to te smeta.
Challenger_

#8263 Re: LIBIJA

Post by Challenger_ »

mirsek wrote: 20/07/2020 21:20Mislim, naravno da karikiram i pretjerujem ali mi nikako ne lezi tolika agresivnost Turske prema okruzenju, postaju kao velikosrbi samo sto su oni opijeni neosmanizmom.
Nisam siguran o čemu je riječ ali, da se poslužim jednom sufijskom metaforom, on (Erdogan) meni sve više sliči na leptira koji ide ka vatri svijeće.

Daj Bože da griješim.
Last edited by Challenger_ on 20/07/2020 21:24, edited 1 time in total.
mirsek

#8264 Re: LIBIJA

Post by mirsek »

The 51st State wrote: 20/07/2020 21:21
Da vjerovacemo sisiju koji je hladno pobio hiljade demonstranata...,sve manje vise isto vazi i za tursku ali to te smeta.
Ko to prijeti Turskoj ratom, drzi ih pod najvecim sankcijama i stalno im ubija naucnike ? Ja bih prvi podrzao Tursku agresivnost da im to neko radi kao sto rade Iranu.
rajv0sa

#8265 Re: LIBIJA

Post by rajv0sa »

Treba bit principijelan, kad može Amerika (pa i Rusija) intervenirati svuda po svijetu što ne bi iran i turska. Bio bi krasan svijet da se niko nigdje ne petlja al kad je već nije tako nema selekcije 😀
Gusar-from-Riga

#8266 Re: LIBIJA

Post by Gusar-from-Riga »

Kikibombona wrote: 20/07/2020 20:00 Turci neka budu sretni zato sto Amerika prevaspitava i cuva na uzici Iran. Da nema americkog utjecaja, Iran bi zauzeo cijeli BI, te Tursku doveo u vazalski polozaj.

I ovako su jebeni, sve vise sire utjecaj i tesko popustaju. Iranci su siromasni, vjerski indoktrinirani, nalozeni na rat. Imaju snazan utjecaj na siitske fanatike u Iraku, Siriji, Libanu, Afganistanu, Jemenu itd. Da nema Amerike odmah bi okupirali arabijski poluotok.

Turci gube ratnicki gen. Imaju uzasn natalitet, na nivou evropskih naroda. Mladi su mrljavi kao na zapadu, fejsbuk generacije. Okusili su malo boljeg zivota sto slabi zelju za ratom.

Vec sada Turci nisu na nivou Iranaca i samo americko prisustvo obuzdava iransku ekspanziju.
Da te nema trebalo bi te izmisliti :lol:
Challenger_

#8267 Re: LIBIJA

Post by Challenger_ »

rajv0sa wrote: 20/07/2020 21:26 Treba bit principijelan, kad može Amerika (pa i Rusija) intervenirati svuda po svijetu što ne bi iran i turska. Bio bi krasan svijet da se niko nigdje ne petlja al kad je već nije tako nema selekcije 😀
Iranske intervencije ne idu na štetu manjina i drugačijih. A koga ova budala iz Istanbula napadne, tu ne gine tekfir, krv i nož.
The 51st State

#8268 Re: LIBIJA

Post by The 51st State »

mirsek wrote: 20/07/2020 21:24
The 51st State wrote: 20/07/2020 21:21
Ko to prijeti Turskoj ratom, drzi ih pod najvecim sankcijama i stalno im ubija naucnike ? Ja bih prvi podrzao Tursku agresivnost da im to neko radi kao sto rade Iranu.
Pa ova grclka sa eez, zele da ih svedu na priobalnu zemlju sa eez, libija je samo posljedica toga. U libiji im je uloga pozitivna, sprijecili su masovne zlocine i vratili normalan zivot tripoliju i zapadnom dijelu zemlje. To je evidentno.
The 51st State

#8269 Re: LIBIJA

Post by The 51st State »

Challenger_ wrote: 20/07/2020 21:29
rajv0sa wrote: 20/07/2020 21:26 Treba bit principijelan, kad može Amerika (pa i Rusija) intervenirati svuda po svijetu što ne bi iran i turska. Bio bi krasan svijet da se niko nigdje ne petlja al kad je već nije tako nema selekcije 😀
Iranske intervencije ne idu na štetu manjina i drugačijih. A koga ova budala iz Istanbula napadne, tu ne gine tekfir, krv i nož.
Iranske intervenciju imaju samo jednu svrhu, sirenje sitske denominacije sto je u startu na stetu drugih i drugacijih. Da ne pricamo o imperijalisticnim rusima.
Last edited by The 51st State on 20/07/2020 21:32, edited 1 time in total.
Challenger_

#8270 Re: LIBIJA

Post by Challenger_ »

The 51st State wrote: 20/07/2020 21:31Iranske intervenciju imaju samo jednu svrhu, sirenje sitske denominacije sto je u startu na stetu drugih i drugacijih.
Apsolutno netačno.
Gusar-from-Riga

#8271 Re: LIBIJA

Post by Gusar-from-Riga »

The 51st State wrote: 20/07/2020 21:31
Challenger_ wrote: 20/07/2020 21:29
Iranske intervenciju imaju samo jednu svrhu, sirenje sitske denominacije sto je u startu na stetu drugih i drugacijih.
I dilanje droge. Kad mi o tekfiru prica covjek koji u namaz nije stao :lol:
The 51st State

#8272 Re: LIBIJA

Post by The 51st State »

Challenger_ wrote: 20/07/2020 21:32
The 51st State wrote: 20/07/2020 21:31Iranske intervenciju imaju samo jednu svrhu, sirenje sitske denominacije sto je u startu na stetu drugih i drugacijih.
Apsolutno netačno.
S obzirom na oportunizam i licemjernost u va jskoj politoci prema kini te ugnjetavanju svojih nacionalnih manjina, nemam razloga da drukcije smatram. Iran je samo jos jedan prljavi akter na bliskom istoku bez ikakvok prava na neku moralno uzvisenu poziciju u odnosu na bilo koga.
Kikibombona

#8273 Re: LIBIJA

Post by Kikibombona »

Kikibombona wrote: 19/07/2020 19:46
japin_mutapi wrote: 19/07/2020 19:42 Sisi moze samo liniju bijelog povuci
Image

Challenger_

#8274 Re: LIBIJA

Post by Challenger_ »

Da se ne ponavljamo. Što kaže Mirso, ide đonom na sve strane. Vidjećemo koliko će ga to koštati i koliko če trajati. Toliko.

______
Kikibombona

#8275 Re: LIBIJA

Post by Kikibombona »

Kakva prepucavanja Turaka i Arapa na tviteru :lol:

Erdogan ce posvadjati Tursku sa svima. Ahmet Davutoglu danas izjavio da je svadja sa Egiptom velika strateska greska za Tursku.

Egipcani se loze

Post Reply